Posted on Leave a comment

The dark knight rises

Var iväg ute på en helkväll med middag, promenix i härligt sommarkvällsväder och bio. Såg the Dark Knight rises – den var superbra! De nästan tre timmarna den varade sa bara schwooosh. Jag gillar superhjältefilmer, men bäst är helt klart Batman-filmerna och den här var den bästa i trilogin med Bale&co. Extra kul nu då man varit i NY och känner igen sig 🙂 .

Kan hända att det blir den sista bion på ett tag. Nästa film jag vill se (Bond) har premiär den 26 oktober – kanske lite sent även om Greggan skulle visa sig vara en segis på att komma ut.

Posted on Leave a comment

Spindelmannen

Var en sväng på bio igår och såg The amazing Spiderman. Det var en bra film – en ny version av original-spindelmannen som ändå hade en egen lite modernare stil.

Greggan levde sig in i filmen som aldrig förr, speciellt då det hände lite “läskiga” saker – kan dock ha varit för den starka basen i surroundljudet vid sådana tillfällen 😉 .

Posted on Leave a comment

Hunger games och favorit-vårtecken

Igår såg vi på Hunger games. Intressant och bra film, rekommenderas.

Var även ute och åt middag och gick i parken. Såg årets första små dunbollar – alltid ett välkommet vårtecken! De kan iofs ha funnits där en stund, då vi inte kommit iväg på någon parkpromenad sen i början av april. Såg även en lite förvirrad fasan (en mycket ovanlig syn i parkens fauna).

 

Posted on 3 Comments

Contagion

Igår var det biodax. Såg på Contagion, vilken jag tyckte var en bra film – rekommenderas!

Innan dess tog vi en spontanmiddag på en asiatisk restaurang. Vi hade tänkt ha anka på vår bröllopsmiddag i söndags, men hittade ingen anka så det fick bli fläskfilé istället. Nu kompenserade vi för bristen på anka och beställde två goda ank-rätter – bl.a. pekinganka till mig, nom nom! Stora portioner och mycket gott.

Idag tar jag en soft förmiddag eftersom jag ska spendera tiden från lunch till nattdags med ett seminarie för doktorander som jag har anordnat. Detta seminariet är även på schemat imorgon. Jag är full av förväntan över hur det kommer gå – hoppas det går bra för det har varit mycket jobb att fixa ihop detta. Jag tycker i alla fall själv att föreläsnings- och kvällsaktivitetsprogrammet låter bra och hoppas att allt flyter på fint och att doktoranderna gillar det 🙂 .

Posted on Leave a comment

Midnatt i Paris

Var på bio igår och såg på Midnatt i Paris. En lite annorlunda och surrealistisk romantisk komedi som jag tyckte var bra. Många vackra vyer från Paris, man blev allt lite sugen på att åka dit igen. Det får det bli om några år – hittills i livet har jag varit i Paris ungefär vart tionde år (då jag varit runt 10, runt 20 och runt 30) så runt 40-års åldern blir det säkerligen en tur dit igen. Fast antagligen någon tur tidigare än så också.

Posted on 2 Comments

The way back

Var på bio i veckan och såg denna film, som handlar om en grupp som flyr från ett fångläger och vandrar från Sibirien till Indien. Bra bio-film då det var mycket vacker natur som filmades. Jag blev sugen på en vandrings-semester. Jag tror dock inte att dom som företog sig vandringen var så sugna på någon vandringssemester efter detta (baserad på en sann historia, där sanningshalten dock ifrågasatts).

Posted on Leave a comment

Hachiko

Såg på filmen Hachiko under helgen. Var en mycket bra film, rekommenderas starkt! Dock så gick det åt ett oändligt antal näsdukar… Hundgalen som jag är så fällde jag några små tårar redan i början av filmen då jag såg den lilla valpen – han var bland det sötaste jag nånsin har sett. Vill ha!! Men någon dag ska jag också ha en valp. Bara den tanken fick mig på ett glatt humör, så trots attt filmen var så sorglig så lämnade den mig ändå i en bra sinnesstämning, som håller i fortfarande.

Posted on Leave a comment

Clash of the Titans

Idag var det dags för en långkväll på stan som började med inmundigande av Malmös godaste chokladbollar på Lilla Kafferosteriet, följt av bibliotekstur, långpromenad och till sist bio – 3D-bio dessutom. Såg Clash of the Titans. Bra film, gillar filmer som utspelar sig under den tiden, dock var den inte direkt överrensstämmande med myten. Filmen hade nog vunnit på att vara lite längre, och 3D-effekterna var inte så många.

Posted on Leave a comment

Paranormal activity

Sent i går kväll började vi se Paranormal activity – vi var lite sugna på att bli uppskrämda i den mörka och kalla vinternatten. Hade hört att den skulle vara SÅ läskig. Typ jag-vågar-inte-sova-läskig.

Det visade sig dock att den inte var läskig alls. Jag är ändå rätt så lättskrämd, men den här var så oläskig att det var som en komedi, så vi satt mest och skrattade hela tiden. Vilket var komiskt i sig men kanske inte syftet med filmen. Nu tror jag att den går om My little eye som etta på vår lista på töntiga och oläskiga skräckfilmer.

Fast generellt tycker jag inte skräckisar som bara handlar om spöken är läskiga. Vad jag därmed tycker är läskigt är mer realistiska filmer, som handlar om människors onda handlingar (även om dessa kanske inte passar in i kategorin “Horror”). Som t.ex. “The last house on the left” (speciellt början av filmen) som jag har skrivit om tidigare här i bloggen. Brrrr.

Posted on 2 Comments

Avatar

I slutet av förra året var vi på bio och såg Avatar på 3D-bio. Bra film, rekommenderas. Kul med 3D bio. Royal var helt fullsmockad – köpte biljetterna flera dagar i förväg, för tidigare då vi försökt boka har de varit slut.

Varit en hel del på bio på sistone, och det är många filmer som jag ser fram emot i vår. Speciellt Hachiko och även Snabba cash (tyckte boken var riktigt bra). Sen kommer även en film om min gamla favorit Mullvaden – fast den var bara 35 minuter och kändes lite för mycket som en barnfilm för att jag ska se den på bio, men blir absolut på video sen.