Lite NY shopping

Ett litet eftersläpande inlägg om New York resan, nämligen om shoppingen där. Utbudet på bebiskläder var mycket bra, så vi shoppade på oss en hel del (betydligt roligare än att handla till en själv). Eller ganska mycket… Vilket iofs kändes lite skumt då vi vid den tidpunkten varken hade gjort ultraljud eller fått några direkta livstecken (jag har ganska länge envisats med att säga att jag faktiskt haft svullen mage de senaste 5-10 åren :p), men vi lär knappast besöka USA mer på en ganska lång tid så det var bara att passa på.

Bl.a. köpte vi denna, som blir ett passande klädesplagg att ha på vid ev. besök på mitt jobb som ju är ett lab. Sen fanns det en massa kläder med djurmotiv vilket jag såklart tyckte var toppen 🙂 .

 

 

 

Library hotel

New York, USA,Resebloggar | Sunday April 15 2012 09:42 | Comments (1)

Jag måste varmt rekommendera Library hotel som vi bodde på. Hotellet var en lugn och mysig oas mitt i centrala New York (det låg mellan Grand Central Terminal och New York Public Library, så läget var toppen). Personalen var mycket trevlig utan att vara påträngande.

Det hade, inte helt otippat, tema böcker och Deweys decimal system (ett klassifikationssystem för bibliotek har jag lärt mig – helt plötsligt fattar jag vart Dewey i boken “Bibliotekskatten Dewey” fick sitt namn ifrån!). Vårt rum hette Asian history (900.004) och innehöll böcker om detta ämne. Frukostrummet och loungen var små bibliotek med en relaxande stämning.

Frukosten var mycket mumsig, bl.a. hade de en god fruktsallad med bla färska jordgubbar och amerikanska blåbär, nomnom! Sen hade de fritt med kaffe, te, frukt och kakor som man kunde ta under dagen, och på kvällen hade de fritt med vin, bubbel, ost och liknande som man kunde förtära.

 

Jetlag

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Saturday April 14 2012 16:03 | Comments (0)

Hrm, jag var så nöjd över att jag trodde mig ha besegrat jetlagen på denna resa. På vägen dit lyckades jag, men västerut brukar sällan vara så svårt att klara av. På vägen hemåt sov jag iaf hyggligt på flyget (ca 4h med ett antal mini-uppvak, helt ok för att vara flyg), kom hem 8 på morgonen på torsdagen, jobbade hemma utan att småsova, sov helt normalt till fredagen och var på jobbet med bra energi.

Men men, svårt att sova på fredagen, sov till halv 11 på lördagen (lääänge för att vara mig), frukost, sen sängen igen till halv 4. Det blev inte så mycket gjort denna lördagen…

Men man får passa på att sova då man kan :p ! Någon gång ska jag lyckas lura österut-jetlagen…

9 11 memorial

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Saturday April 14 2012 09:39 | Comments (0)

Besökte 9 11 memorial – ett vackert och rörande minnesmärke.

Vår i NYC och Central Park

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Friday April 13 2012 16:07 | Comments (0)

Vi hade tur med vädret i NYC – det var vårigt och uppemot 18 grader. Ganska perfekt för att vara i en storstad. Körsbärsträden blommade i Central Park och ekorrarna hade vårkänslor.

 

 

 

Glad påsk

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Thursday April 12 2012 10:44 | Comments (2)

…såhär lite i efterhand. Påskdekoration från Rockefeller Center.

New York, New York!

New York, USA,Resebloggar | Wednesday April 4 2012 17:57 | Comments (0)

Sådärja, snart dags för NY-resan, skoj! Har planerat ovanligt lite för att vara mig – klent med tid, plus att då man väl varit på safari så känns planeringen för alla andra resor piece of cake (och man kan ju köpa det man saknar i NY, till skillnad från på Serengeti 😉 )! Om någon skulle vara sugen på att göra inbrott i lägenheten så kan jag meddela att vi har inneboende under tiden som vi är borta :p.

New York!

2011,December 2011,New York, USA,Resebloggar | Thursday December 29 2011 12:05 | Comments (0)

Slutligen ska även jag och maken åka till New York 🙂 . Har precis bokat en resa över påsken, så det blir 4 dagar + 2 halvdagar i staden. Det visade sig även att SAS hade en nyårskampanj så vi kom undan med strax över 5000 per person för flyget.

Egentligen skulle vi inte alls resa till NY över påsken, utan vi skulle åka till London och Skottland med whiskeyprovning på Islay. Jag hade gjort en massa research för en sådan resa, men då vi väl skulle boka kände vi att vi var mer sugna på NY. Islayresan inkluderade 4 flyg, 1 tåg och 3 hotell, så NY resan var lite enklare att boka…

Sen är det även så att jag fick startpengar för en NY resa + guidebok av mina kollegor i disputationspresent, så då hade det ju varit bra att resa iväg innan det gått alltför lång tid 🙂 .

Nu ska jag leta upp något bra hotell också, men det lär ju finnas rätt många hotell. Har gjort research för detta lite tidigare – hade egentligen tänkt åka själv till NY förra året, i samband med min jobbresa till Kanada. Bangade dock detta i sista minuten eftersom Kanadaresan var lång som den var och det hade varit mkt roligare att åka ihop med maken vid ett senare tillfälle. Så här i efterhand var det nog bra att inte åka eftersom NY hade en riktig värmebölja med temperaturer på 35 grader vid just den tidpunkten :p .

Så det blir spännande att slutligen se NY 🙂 !

Update: Bokade hotell ganska snabbt – det blev detta. Härligt nerdigt tema med rummen, eller hur 😉 ?