Nov 4 2017

Utflykter

Grabbarna var iväg på en del utflykter nu då farfar och Torni var på besök. Tyvärr jobbade jag och kunde inte hänga på, men här är några foton:

På tisdagen var de i bokskogen.

På ondagen var de i Malmö och där de bl.a. besökte malmö museer.

På torsdagen var de på Emporia. De skulle ta ett foto däruppe på taket, men då hade Alfred lågt blodsocker och var på lite dåligt humör.

 

 


Aug 15 2017

Sofiero

I slutet av juli var vi på en runda till Sofiero. Strax efter vi kom dit så öppnade himmeln sig och regnet vräkte ner (i motsats till vad väderprognosen sagt), men vad gjorde väl det! Vi hade kul ändå (jag och Alfred sprang mellan olika träd i ravinen och tog skydd), och sen kom solen. Det var en riktigt bra utflykt som uppskattades av både Alfred och mig, båda gillar blommor och Alfred gillade labyrinten och lekplatsen också. Barnvänligt resmål som ändå inte är ett renodlat barnresmål. God mat hade de också (och röda vinbär). Sen hämtade vi som vanligt sushi på Väla och hade sushikväll då kidsen lagt sig 🙂 .

Påväg in i labyrinten! Han var helt fokuserad på att komma dit från första steget vi tog efter att ha betalat entreavgiften.

SÅ glad 🙂

Jag fick ett bra träningspass jag med, då jag hängde med Alfred in i labyrinten. Men han kom alltid fram innan mig – det kan kanske bero på att det fanns genvägar för de mindre.

Även i övriga delar av trädgården fanns det gångar som var roliga att gå i.

Även de öppna ytorna var kul att springa omkring i.

Ibland ramlar man

Vi käkade en god lunch. Viktor gillade min skaldjurssoppa.

De talande träden var kul de med.

Vinbär är en av favoritbären.

Vackra blommor! Alfred gillar blommor och påpekar ofta hur fina blommorna är, gulle 🙂 


Jul 28 2017

Söderåsen

För ett tag sen var vi på utflykt på Söderåsen ihop med Lena. Det var en regnig dag men det hindrade inte oss! Såhär peppade var killarna:

Skäralid var vackert och stämningsfullt i regnet.

Alfred, Lena och jag gick upp till en höjd. Jag var imponerad av hur mycket Alfred orkade gå i backar!

Dock fick bara vuxna gå ut till utsiktsplatsen. De var fint men läskigt.

Sen fikade vi på Lotta på åsen. Vi åt kakbuffe men Alfred åt mest sockerbitar :p .

 


Jun 20 2017

Torup

En dag i förra veckan tog Alfred ledigt från förskolan. Då kom päronen förbi och vi åkte en sväng till Torup. Först var vi på naturlekplatsen.

Efter det tänkte vi gå en sväng i skogen, men det var så mycket myggor att vi fick vända ganska snabbt…(och ja, dom bet mig och morsan, ajaj)

Det var en ganska varm dag. Brio-vagnen har lite dåligt solskydd, men vi har iallafall ett extra solskydd på. Viktor är ju lite för liten för att vara i solen, och dessutom tror jag att han har ärvt Jimmys hudtyp (då ska man inte vara i solen…)

Alfred ville inte äta lunch med oss, så det var tur att jag tog med pizzabullar som fika. Han åt nog fem stycken!

Efter detta så gick vi en tur runt slottet. Jag lämnade mobilen i väskan, som låg hos min fader som stannade kvar vid fontänen och chillade, så det blev inga foton därifrån. Men det var en vacker tur. Alfred klättrade i träd, gömde sig och sprang en massa upp och ner för backar. Så fick man träning den dagen också 🙂 .


Oct 30 2016

Norrvikens trädgårdar

En söndag i början på oktober lämnade vi Alfred hos päronen och tog en tur till Norrvikens trädgårdar. Det är ett fint ställe att gå runt i, och så fanns det mycket äpplen att tugga på 🙂 .

dsc04656

 

dsc_0940

dsc_0948

De har även god lunch, som är fint upplagd och serveras i en mysig miljö. Det är skönt med ett litet break då man kan komma iväg och luncha en liten sväng i lugn och ro (Viktor sov hela tiden).

dsc_0810

dsc_0937


Aug 30 2016

Skånes djurpark

I fredags så var förskolan stängd, så vi passade på att åka till Skånes djurpark. Det var en härlig utflykt. Det var en riktigt varm dag, och inte så mycket folk.

DSC_0659

Åker traktor i Fåret Shauns värld

DSC_0670

Det bästa var grisarna som gömmer sig härframme

DSC_0673

För de sprutade ner en med vatten!

DSC04096

Lekplatsen hos Fåret Shaun var också populär

DSC_0688

En annan favorit var vattenleken

DSC04098

Kul att trycka på knappar så det sprutar vatten

DSC04101

Alfred gillar dock inte att få vatten på sig, så han aktade sig för vattenstrålarna

DSC04106

Lekplatserna var så populära så vi hann inte se så mycket på djuren (men det har vi ju gjort tidigare år, medan lekplatserna var nya). Men en liten runda hann vi gå. Alfred ville vara behjälplig med barnvagnen. Först tänkte vi hyra en skrinda, men det var inga problem för Alfred att gå hela vägen.

DSC04097

Viktor nannade gott i sin vagn

DSC04104Då vi var där på sen eftermiddag så var det ett fint ljus och djuren var ute. Här är räven, och för en gångs skull såg vi även vargarna ute.


Jun 20 2016

Solbackens våfflor

I helgen var vi och åt våfflor på Solbacken. Det var fina omgivningar och Alfred hittade en massa blåbär.

DSC03780

DSC03774

DSC03771

DSC03770

DSC03775

DSC03779

Avslutade med ett lekplatsbesök

DSC03790

DSC03793


Jun 5 2016

Bodelssons by the sea

Under nationaldagshelgen var vi iväg på en mini-weekend på Bodelssons by the sea i Tosteberga. Mysigt och lugnt ställe. Det regnade och åskade som bara den (till skillnad från hur det var i övriga skåne). Så det blev inget poolhäng. Men det gjorde ingenting – det var rätt skönt med en behaglig temperatur och det var skönt att sitta inne och läsa. Och så kunde man sova jättegott, hääärligt!

DSC_0229

DSC03671

DSC_0234Kaffe, kaka och kagge

DSC_0239Chill på rummet med bubbel och jordgubbar. Richard Juhlin rose smakar nästan som rose med alkohol i, gott 🙂

DSC03677

DSC03678

DSC03683

DSC03685

DSC_0252

 


Oct 17 2015

Miniweekend

Förra veckan var Jimmy&jag iväg på en miniweekend i närheten, nämligen på Häckeberga slott.

Det var skönt med ett litet break i det hektiska tempot som varit på sistone. Miljön var chillande med fina höstfärger. Maten var jättegod, men storleken på vinglasen i vinpaketet gjorde en kanske lite väl chillad :p

DSC02415Slottet

DSC02406Vy från bron till slottet, lördag eftermiddag

DSC02471Vackert morgonljus på söndagen

DSC02470 DSC02464 DSC02418Eftermiddagsfika

DSC02459Middagen började med en god pumpasoppa

DSC02461Hjort


Aug 2 2015

Ystads djurpark

För ett tag sen var vi på Ystads djurpark. Alfred tyckte det var kul, men han gillade Skånes djurpark bättre då det fanns fler bilar och traktorer där 😉

DSC02092 DSC02078