Posted on Leave a comment

Helgens runda

I helgen gick vi en ny runda i Snogeholm som vi inte gått tidigare.

Nära parkeringen låg ett stort träd. Perfekt naturlekplats!

Den obligatoriska fikapausen, denna gång var det pastasallad igen.

Viktor ska upp i de utsiktstorn han ser.

Alfred spelar hellre pokemon än går upp i torn. Detta gjorde han även då en hjord hjortar sprang över stigen, så dom var jag den enda som såg (Jimmy och Viktor var långt bak då, eftersom Viktor var sysselsatt med något som – såklart – involverade en lång pinne).

Bra med Pappataxi då man är lite trött

Delar av promenaden gick igenom en grön slinga som var SLU:s landskapslaboratorium, där var det många träd. F.ö så träffade vi på ett par vid parkeringen som sa att de sett en massa grisar (dvs vildsvin), så vi spanade som bara den uinder hela promenaden, men inte såg vi några. En liten besvikelse :p, men jag såg ju som sagt hjortar, och sen såg vi vildsvin på avstånd på en åker i bilen påväg hem.

Posted on 2 Comments

Hovdala

I helgen var vi ute och vandrade i Hovdala, ditlockade av att de hade en 1,6 km lång spång (alsumpmark). Viktor älskar spångar!

Lunch på spången
Från fågeltornet.
Russinpaus
Ongarna dricker kaffe…
Stannade tills mörkret föll och gick runt med lampor, och drack soppa i mörkret.
Och när vi väl kollade på mobilerna igen i bilen så såg vi Biden vunnit – äntligen en glad nyhet!
Firade med lite bubbel och 7-up för Alfred och såg på nyheterna. Sen åt vi sushi som vi plockat upp i Eslöv – jättegod.
Posted on Leave a comment

Djurholmen

I slutet av höstlovsveckan var vi på Djurholmen, ett fint strövområde som ligger hyggligt nära päronen. Vi gick 5.5 km i delvis väldigt kuperad terräng – killarna är riktiga kämpar på att gå!

Fick varsitt russinpaket i början av vandringen för att hålla humöret uppe trots sjunkande blodsockerhalt.
Vackra höstfärger.
Mot utsiktstornet! Därifrån såg vi en älg förra gången vi var här. Nu var det älgjakt, så älgarna höll sig borta.
Käkade även lunch på utsiktstornet sen.
En lång spång!
Som fortsätter….
…och fortsätter.
Fikapaus med blåbärssoppa.
I slutet av turen fanns det en källa med gott vatten.
Posted on 2 Comments

Skånes djurpark

Under höstlovet så besökte vi skånes djurpark (för tredje gången i år, men vi har ju årskort).

Killarna sprang för att kolla om den stora spindeln var där i år igen, men då vi väl skulle ta foto verkade fokus vara någon annanstans.
Vackra höstfärger.
Hade med vårt stormkök och gjorde värmande soppa
Syns lite på Viktor att han har druckit soppa 😉 .
Körde några rundor på hinderbanan.
Det blev traktorturer även denna gång, och tillslut bestämde Viktor sig för att han vågade vara med han också.
Posted on Leave a comment

Stenshuvud

Förra helgen åkte vi på tur till Österlen. Först åkte vi till Kiviks musteri. Detta blev dock lite av en beskvikelse. MItt minne (över 10 år gammalt) var att man kunde gå runt i en stor trädgård och äta äpplen , men jag hittade bara en yttepytteliten trädgård och så var det långa köer för att handla i deras affär. Kollade sen deras hemsida och insåg att man måste gå in i Äpplets hus för att komma till trädgården. Nåväl. Vid parkeringen hittade vi Alfreds Alle, men sen blev det en ny besvikelse då vi såg att det var en privat väg…

Sen handlade vi äpplen i en annan affär. Köpte bl.a. Belle de Boskoop som vi åt av sen då vi satte oss i bilen igen – herregud vilket surt äpple! Mommo informerade mig sen om att det var ett matäpple, vilket jag verkligen kan förstå.

Vi åkte sen till Stenshuvud. Här gick vi den lila stigen, vilket vi aldrig gjort innan. Mycket vacker stig och en härlig promenad!

Uppe på höjden. Vi har aldrig vågat ta med barnen till höjder innan, så de blev fascinerade 🙂 .
Där tog vi också lördagsgodispaus med fin utsikt
Hade med ett stormkök och åt varm soppa.
Posted on Leave a comment

Tropikariet

På en av mellandagarna var vi på Tropikariet. Stället har vi besökt två gånger tidigare, dels 2011, då det bara var Jimmy och jag, och dels 2016, som sista utflykt med Alfred innan vi lämnade honom hos päronen i väntan på lillebrors ankomst. Gillade stället dessa gånger, men det var ändå lite bättre än vad jag kom ihåg.

Alfred och jag klappar på en orm. Viktor ville inte.
Hajar!
Ringsvanslemur.
Gosiga små djur
Tunnel.
Gräver efter “skelett”
Det bästa var putsarfiskarna (tyckte Alfred och jag).
Närbild. Jag tyckte att putsarräkorna var bra också, fram tills att det började göra lite ont och jag såg att räkan frenetiskt försökte pilla bort en sårskorpa och det började blöda :p .
Posted on Leave a comment

Höstlovet

Så var höstlovet slut för denna gången (för ett tag sen). Det är väldigt skönt med en veckas break i den långa höstterminen. Vi ska definitivt försöka ha höstlov även sen efter 2020 då majoriteten av föräldradagarna är slut.

Höstlovet började med filmmys på fredagen för mig och smågrabbarna. Vi såg järnjätten – en bra tecknad film som Viktor ofta refererar till (“Järnjätten äter metall”!). Sen blev det spontanbesök av ett brödrapar som är Viktors och Alfreds kompisar, plus deras mamma, så det var full rulle den kvällen.

Detta höstlov hade vi besök av Farfar och Torni, roligt 🙂 . Deras ankomst är dokumenterad i ett tidigare inlägg, vilket även Alfreds fest på söndagen är. På måndagen, dagen efter Alfreds släktfest, så åkte vi till Malmö. De hade en ny Lekia på Svågertorp. Det var en bra affär – killarna hade fullt upp med lek och vi kunde smyga iväg och fixa lite julklappar.

Sen blev det Emporia. Killarna gillar lekställena som de har där. De gillade även affären Overhypd, som har massa superhjältessaker och liknande. Det blev kanske lite väl mycket lek därinne dock 😉 .

En dag så var Torni och jag på Flyinge planshop. Jag köpte växter att ha i en kruka framför dörren (mestadels ljung) och så köpte jag en STOR bambu, som jag senare planterade. Tanken är att ha ett litet insynsskydd av bambu nära trädäcket, speciellt bra att ha nu då grannarna högg ner VÅR häck med en halvmeter :p . Hittade även några fina hortensior. Planterade en av dessa utomhus, men den lär inte överleva.

Så att jag kommer ihåg vad bambun heter (jag valde en sort som inte skjuter långa rotskott – nog bäst så i vår pytteträdgård….) Mönstret på mina vackra BAMBU-byxor syns i bakgrunden.
Samtidigt i Dalby Söderskog.
Killarna körde hela rundan med deras nya radiobil! Bra motivation för Alfred att komma ut, han är inte så förtjust i Dalby Söderskog (medan Viktor älskar Dalby söderskog).

På kvällarna fick Alfred se mycket på “vuxenfilm” ihop med oss. Med vuxenfilm menar vi då Indiana Jones och Mumien. Det var lite nostalgi att se Indiana Jones. Jag var ju i Alfreds ålder då jag såg dessa och jag kommer speciellt ihåg att min kompis lillebror blev jätterädd då människorna smälte (I raiders of the lost ark).

En kväll så var Jimmy och jag iväg på middag i Lund. Vi åt tapas och drack sangria.

En dag så var vi på utflykt norrut. Vi åt finlunch (3-rätters) på Örenäs. Lyckligtvis var det schnitzel, vilket även föll barnen på läppen. Jag själv är inte superförtjust i schnitzel, men denna var jättegod! Efteråt så tog vi en tur i slottsparken. Det fanns massor med äpplen där som ingen förbarmade sig över, så vi har kunnat göra rätt så många torkade äppelringar 🙂 .

Kakbuffe till efterrätt!

Sen lämnade killarna farfar och Torni på flygplatsen på torsdagen. På kvällen så åkte vi till Sofiero, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Annars var höstlovet rätt så förkylt – jag hade en vedervärdig hosta. Totalt har jag hitintills inkasserat 3 veckor med hosta (och utan träning 🙁 ).

Under höstlovet så fick vi även (med hjälp) av farfar upp lite tavlor i trappan. Vi tog även en tur till stadsbiblioteket i Lund., bakade frukostscones, gick mer i Dalby söderskog m.m. Gött med höstlov som sagt 🙂 .

Posted on Leave a comment

Ljusstämning på Sofiero

Förra helgen var vi på ljusstämning på Sofiero. Vackert! Killarna var mycket entusiastiska.

Sen skulle vi ha fika. Kön var lång, och där gick den trevliga utflykten i riktning neråt :p . Viktor blev trött på att stå i kön och gnällde, sen tappade han sin korv i gruset ca 5 sekunder efter han fick den, och ca 1000 gruskorn klistrades fast i korv, bröd och ketchup (=kasserad). Då blev han tvär. Med händerna fulla och med tvära barn så lyckades jag trampa på en marschall. Byxor och skor blev täckta av stearin :p . Dock var min portion av friterat äpple med glass supergod, men den fick jag inte direkt ha i fred. Vi gick lite till, men killarna var lite trötta. Väl i bilen hoppades vi på zzzzzzzz, men då höll de låda som bara den, följt av magont och gråt. Pust! Men trots det så var det en jättehärlig utflykt 🙂 .

Posted on Leave a comment

Risen

I helgen var vi och gick i Risen – ett naturområde som vi vandrade i för första gången för några veckor sen (länk). Då gick vi deras fäladsrunda, och denna gången gick vi skogsrundan. Vi gick (och killarna sprang delvis) lite över 4 km.

På väg!
Letar troll i hyddan!
Klart man inte ska ta den enklaste vägen!
Det var fint höstljus.
Det är ett bra svampår i år – jag har aldrig sett så mycket svampar i naturen. Den stora bruna saken brevid träden, i mitten av fotot, var en giganstisk svamp, som luktade (stank..) på flera meters avstånd.
Fikapaus på rastplatsen! Mina fina grabbar ♥ (en av dom är inte så förtjust i att le för foton).
Fast här log han 🙂
En till som kan le 🙂