Grushög

2014,Alfred,Juli 2014 | Thursday July 31 2014 13:19 | Comments (2)

Tur man har en egen tvättmaskin :p .

DSC_0630

 

 

Lite semester

2014,Alfred,Huset,Juli 2014 | Tuesday July 29 2014 12:46 | Comments (0)

Semestern rusar på… Lyckligtvis är det lite kvar. Har haft fullt upp och haft lite dåligt med tid att blogga, men här är en liten sammanfattning.

Som alla andra i Sverige har vi svettats som s*tan i värmeböljan. Jag är ingen fan av extremvärme, ser fram emot sensommar/höst i den synpunkten (men då har man ju tyvärr inte semester). Så vi är extra glada att vi inte bor i den stekheta lägenheten nu. Vi har dock haft lite problem med värmen i huset också, då det har stora fönster och det tog jättelång tid till våra persienner/rullgardiner kom. Nu har de dock dykt upp 🙂 . Här i köket. DSC_0552-2

Vi har även inhandlat gardiner (panelgardiner) till fönsterna som vi inte beställde måttbeställda gardiner till. Jimmy fick lära sig använda symaskinen och sy dem i rätt längd. Dessa ovanliga könsroller beror inte på något feministiskt initiativ utan beror helt enkelt på att jag har sagt upp bekantskapen med symaskiner för sisådär 20 år sen :p (var ***dålig i syslöjd).

Förutom detta har vi inhandlat en massa andra saker till huset. Eftersom vi inte handlat någon inredning på typ 5 år så låg vi lite back. Alfred har stannat hos mommo och moffa vid några tillfällen och då har vi spenderat mycket tid i affärer (Alfred är ingen unge som sitter stilla i barnvagnen i affärer, om man säger så, därav att vi helst vill shoppa själva). Handlat mycket mer i Malmö nu än då vi väl bodde där :p (och självklart tog vi med sushi hem då 😉 ) . Men det är fortfarande massor kvar att fixa i huset, men man får ju bo in sig lite.

Bl.a. så har vi beställt en ny soffa. Den 5 år gamla IKEA-soffan hade det blivit revor i tyget på, och den var rätt nedsutten. Nu har vi beställt en soffa med slitstarkt tyg, hoppas den håller för en Alfred!

DSC_0575-2Testar soffor på Mio. Tog väldans tid (och 3 besök) att bestämma sig för en soffa (blev inte den på fotot). Vi hittade en vi gillade, åkte hem och mätte och insåg den var för stor, så hittade vi en annan vi gillade, som måtten borde passa till, men insåg sen då vi kom hem att det hade sett för trångt ut. Men tredje gången gillt blev det! Det är gött att nästan alla rea-soffor nu ser ut som de vi vill ha – gråa och ofta med schäslong och divan, lite som den ovan.

SÅ en hel del husfix alltså. Det är så kul att se allting växa fram, som allt det gröna – gräsmattan som tar sig, häcken där nya skott kommer upp efter vi klippt den, apelsinträdet som skjuter skott. ALLT dog verkligen i Malmö, så det var nog inte bara oss det var fel på utan även Malmöluften, för här överlever i alla fall en del saker :p (även om jag gjorde något fel med vår lavendel). Hälsar till Eva att orkidén fortfarande mår bra – måste vara personligt rekord för oss i orkidé-livslängd! Det är även kul att se hur rummen blir lite mer inredda (dock är det en hel del kvar).

Vi har även varit på landet en del. Skönt 🙂 . Alfred har bl.a. badat och gungat och kollat traktorer.

DSC_0516-2

Har haft besök lite då och då under semestern, bl.a. hälsade vänner på som är legofantaster, så Alfred fick lite roligare Duplo (tills han någon dag senare i ett vredesutbrott rev sönder vagnen och slängde den i golvet :p) .

DSC_0547-2

Alfreds farbror Micke har även han varit på besök. Han och Jimmy fixade med att få in en ny bilstereo i vår bil. Jag kommer inte att skriva här hur lång tid som spenderades med detta, utan nöjer mig med att konstatera att det finns en norrländsk envishets-gen, som vi får se om Alfred har fått 😉 .

DSC_0639Alfred och farbror Micke

Själv så tycker jag att min egen envishet verkligen klingat av med åldern (ser framför mig att mina päron skrattar nu :p, men så tycker jag att det är. Jag hade gett upp med bilstereon efter 10 minuter). Jag har jobbat lite på att få upp envisheten igen. Bl.a. så monterade jag en lampa från Ikea själv :p . Sen har jag slutligen tagit itu med att börja jogga igen – det var över 2 år sen jag joggade regelbundet. Har gjort små försök tidigare, men jag får sådan fruktansvärd håll (trots det gått åtskilliga timmar sen jag ätit) så jag har gett upp då. Börjar undra om något i magen kraschade då magen tändes ut för sisådär 2 år sen, får så vansinnigt lätt fick jag inte håll innan. Eller så har bara magmusklerna förtvinat helt enkelt :p. Men skam den som ger sig! Nu har jag fått upp en liten joggingrutin. Jag får fortfarande en jäkla håll men jag springer på ändå. Så det känns som man springer med knivar i magen – det måste ju vara bra envishetsträning 😉 . Men det blir lite bättre för varje gång 🙂 . Har förresten en jättefin slinga att springa på bara en liten bit från husknuten, härligt 🙂 . Så skönt att röra sig lite igen!

Hade även planerat en del (utomhus)utflykter, men det går inte då det är så varmt :/. Hoppas på lite mer lagom väder så att vi bl.a. kan komma iväg till Skånes djurpark.

Brum brum

2014,Alfred,Juli 2014 | Saturday July 26 2014 19:29 | Comments (0)

Alfred hittade den här på Biltema.

DSC_0557-2

Lyfte upp honom att sitta ovanpå, men han hoppade av rätt snabbt. Han ville mest köra runt med den som han gör med sina mindre fordon.

DSC_0558-2

 

 

Alfred 21 månader

2014,Alfred,Alfred fyller månad,Juli 2014 | Wednesday July 23 2014 21:29 | Comments (2)

Vår lille kille börjar närma sig 2 år! Detta märks bl.a. genom någon typ av “pre-trotsålder” där han testar gränser. Det blir mycket gråt, skrik, åla sig iväg från att bli buren, och slänga sig på golvet då han inte får som han vill. Men uppenbarligen bara då hans mor&far är närvarande :p, då han är själv hos mommo och moffa uppvisar han inga sådana tendenser, och inte heller då man har gäster eller är borta hos folk, då är han så snäll så. Det märks att han har mycket tankar i huvudet, som han inte kan förmedla. Detta påverkar sömnen ibland så den är lite upp och ner. Men trots detta så blir han ju bara roligare och roligare med tiden 🙂 !

Han tycker om sitt nya “liv på landet/förorten”. Bäst är att kolla alla grävmaskiner etc som jobbar i närheten, då han vaknar och hör dom ska han alltid upp i fönstret och kolla, och helst gå ut (det visar han genom att dra på sig skorna). Flygplanen spanar han in och pekar på med stort intresse. Han gillar att leka i grannens sandlåda (och att ta sand i en spade och lägga på deras altan). Han gillar att bada och ösa vatten. Eller ösa stenar. All transport av vatten/grus/sten/sand är intressant. Att hjälpa till att vattna gräsmattan är kul.

Han tycker det är spännande med alla barn i närheten, men han är lite blyg (de flesta är lite äldre). För vuxna är han inte lika blyg så de som kommer och hälsar på blir väl aktiverade. Han tar i handen och drar en dit han vill – går man inte upp försöker han knuffa en.

Han är väldigt fokuserad på “ajaj”, dvs sår eller skador eller det som orsakade ajaj. Han förevisar sina ajaj dagligen (små sår från diverse eskapader), och pekar på folks ajaj. Sen pekar han även på folks “usch” – äckliga grejor typ födelsemärken, klister kvar från plåster, illaluktande fötter – och gör en äcklad min. Även då han blir för kladdig av maten säger han usch och äter inte vidare förrän man tar bort uschet. Sen finns det en del saker som är “ojojoj”, främst tvättmaskinen som är väldigt intressant, men även flugor och spindlar och så klart alla fordon. Renlig som han är så går han omkring och plockar skräp och slänger i soporna.

Nu är de sista tänderna på väg ut, så han tuggar har jämt fingrarna i munnen. Fast helst vill han ha napp (gärna flera i munnen på en gång), även om jag inte tycker han ska ha det på dagtid.

Det var lite om 21-månaders-Alfred. Nästa gång han fyller månad är han ett förskolebarn!

DSC_0521

Dagens Alfred

2014,Alfred,Juli 2014 | Saturday July 19 2014 09:05 | Comments (0)

 

ALFRED

På väg uppåt

2014,Huset,Juli 2014 | Friday July 18 2014 18:45 | Comments (0)

Snart har vi en gräsmatta 🙂 (folien är fågelskrämmor).

14 - 1(1)

Busigt hår

2014,Alfred,Juli 2014 | Sunday July 13 2014 12:12 | Comments (0)

Alfred har ärvt mitt oreglerliga hår. Det är tjockt och vågigt och lever sitt eget liv. Det växer jefvligt snabbt också för jag har redan tappat räkningen på hur många gånger jag klippt honom. Här ser man hur man ser ut med halva håret okammat.

DSC_0554

Alfred tycker även att det är kul att kamma mitt hår. Får han se min kam (tips: bambu-kam, så bra!) så kommer han alltid fram och ska kamma mig.

DSC_0592

 

Mys

2014,Alfred,Juli 2014 | Saturday July 12 2014 08:56 | Comments (0)

Inte ofta man kan få Alfred att sova på ens mage nuförtiden, men ibland är han riktigt däckad och då går det bra 😉

DSC_0553

Då han var liten nannade han mycket på magen, mysigt 🙂

IMG_6924

Stora maskiner

2014,Alfred,Juli 2014 | Thursday July 10 2014 07:13 | Comments (0)

Alfred tycker att det är mycket fascinerande med alla maskiner som jobbar på att bygga ut området. Han kan stå och kolla hur länge som helst. Bilar och maskiner, i alla storlekar från leksaksbilar till grävskopor, det är grejor det.

DSC_0475

Sopbilen

2014,Alfred,Juli 2014 | Wednesday July 9 2014 07:01 | Comments (1)

En nyhet med att ha hus är att sopbilen kommer utanför huset då och då. Det tyckte Alfred var mycket intressant och ville ha en stol uppställd bredvid mig då jag diskade för att kunna kolla ut.

DSC_0470Pekar och kommenterar

DSC_0472Kollar efter sopbilen då den åkt förbi

DSC_0471Sprang till hallen och kollade då den var utom synhåll

DSC_0473Sen drog han på sig stövlarna och ville ut, så då kollade vi på sopbilen tills den försvann.

På tal om sopor så hade vi först beställt standardlösningen med två soptunnor, fyra fack per tunna med totalt ca 150 l för restavfall. Sen kom jag helt plötsligt på att vi ju har ett blöjbarn, så vi beställde ett 190l kärl till för restavfall :p. Tur det för annars hade vi nog fått åka på dagliga turer till en campingplats eller så för att slänga soporna, allt blev nästan fullt innan tömning…

Next Page »