Archive for the Category ◊ Lustig information ◊

Author:
• Thursday, September 26th, 2013

Gaah, här är det förkylt sen några dagar. Hela familjen är risig.

Baserat på inkubationstiden så misstänker jag att jag importerade förkylningsviruset från vårt grannland, som jag var i förra veckan. Dock var det en trevlig visit i Danmark, hann med att se vackra omgivningar som den nedan. Även middagen jag var på där var trevlig. Jag lärde mig en massa nya saker, som t.ex. att jordgubben inte är ett bär utan en nöt. Och en del nötter, som t.ex. valnötter, är frukter. Gurka däremot, det är ett bär. Även paprikan är ett bär. Sammanfattningsvis så är den vardagliga indelningen av frukt, bär, nötter etc. helt fel rent botaniskt då den mest bygger på i vilket sammanhang vegetabilierna används. :p . Grönsaker däremot har ingen vetenskaplig definition alls.

DSC_1393

Author:
• Saturday, October 08th, 2011

Det är gott med smoothie på morgonen. Jag brukar mixa banan, yoghurt och röda bär. Men imorse var jag nog lite trött och såg inte riktigt vad jag hällde i – tror inte att gröna ärtor passar lika bra :p.

Author:
• Tuesday, May 25th, 2010

Igår hade jag lite ärenden på stan, och passade på att handla frukt i kvalitets-affären Netto. Har inte handlat där sedan jag var student och bodde på Vildanden, där det fanns en Netto på området, så det var ett enkelt trick att färdas 5 år tillbaka i tiden för en liten stund. Inte för att jag vill färdas 5 år tillbaka i tiden, men ändå.

Då jag stod i kassakön såg jag ett ställ med clip-on solglasögon. Man kan ju tycka att de borde anlitat en lite bättre översättare – jag tror t.o.m att Google Translate hade klarat det bättre. På baksidan stod det f.ö. “tvätta i åldrad alkohol”.

Author:
• Monday, February 08th, 2010

Sitter och sorterar lite foton. Hittade en bild från då vi fördrev lite tid på McDonalds på Arlanda påväg hem från Östersund.

Vi käkade varsin stor påse med frittar, och jag kollade in näringsdeklarationen på paketet. Jag tyckte inte att deras symboler var direkt lättförståeliga i första anblicken. Visserligen är min vänstra hjärnhalva den klart dominerande, men ändå. Det var lite lättare att härleda vad som är vad då man ser hur många gram det är.

Sen kan man fundera på varför det bara är en kvinna på bilderna. Är det bara kvinnor som kollar på näringsdeklarationer? Eller är dagens metrosexuella män lika villiga att bära kjol som kvinnor är att bära byxor? Eller var de rädda för en debatt liknande Herr Gårman och Fru Gårman? Eller så gav dom helt enkelt en sån till mig för jag är tjej :-p . Låter som den enklaste lösningen.

Sen finns det den här också.  Ska tydligen föreställa mättat fett. Undrar varför den saknades på fritte-paketet :-p ?

Author:
• Friday, October 30th, 2009

Fick en kul länk tidigare i veckan, där man kan testa sitt välstånd (eller vad nu prosperity bäst översätts med)

http://www.myprosperity.com/ (sidan funkar lite dåligt ibland)

Dock tycker jag själv att det läggs lite konstiga värderingar i vad som är plus och minus-faktorer, speciellt vad som var minus. Sidan refererar dock till vetenskapliga studier, och läser man närmre på vissa faktorer ser man att det inte behöver vara så generellt (tex så är mycket baserat efter värderingar i USA).

Några exempel på minus-faktorer som jag hade:

– Att både jag och maken jobb-pendlar (så hemskt är det oftast inte så det har någon influens – och då vi cykelpendlar så är det en stor plusfaktor)

-Att jag tycker politik är viktigt

-Att jag inte är religiös

-Att jag tycker jobbet är viktigt

Inte för att vara sån, men slår man ihop de tre sista faktorerna blir det ju lite så att ju mindre man tänker själv och analyserar omvärlden, desto gladare är man :-p . Kan nog ligga något i det. Hade ju varit rätt soft att låta sig ledas av religionen, inte reta upp sig på politik eftersom man ändå tycker det är oviktigt, och dessutom inte bry sig om saker och ting strular på jobbet :-p .

Sen kan man jämföra sina svar med hur genomsnitts-mannen/kvinnan i ens ålder och land (eller någon annan ålder/land om man vill det ) har svarat. Inte helt otippat så var jag inte speciellt lik genomsnitts-kvinnan på 0-34 år i Sverige. Dock hade jag faktiskt lite högre prosperity score, så så dåligt är det tydligen inte att inte att vara lite olik 😉 .

gnägg2Smile!

Author:
• Thursday, October 29th, 2009

Idag jobbar jag hemma. Eftersom det är lugnt och ostört hemma jämfört med på jobbet så står läsning på dagens schema. Läser igenom min bok “Human molecular genetics”. Rätt mycket av det som står där har jag läst innan, men det är bra att repetera. Jag tycker att genetik och molekylärbiologi är otroligt intressant, och funktionen av de pyttesmå beståndsdelarna hos människan, och dess finurliga samspel, är fascinerande att läsa om. Dock är det inte alltid den informationen som är viktigast som fastnar bäst. T.ex. har en lök har 5 gånger så mycket DNA per cell jämfört med vad människan har. Det kommer jag med största sannolikhet att komma ihåg varenda gång jag hackar lök 😉 .

800px-Onions

Fotnot: Löken var ett illustrerande exempel på “the C value paradox”, vilken är att det inte finns något samband mellan mängden DNA per cell och biologisk komplexitet. Tur det för människan :-p .

Category: 2009, Lustig information, Oktober 2009  | Tags:  | 4 Comments
Author:
• Thursday, September 10th, 2009

Efter att läst en massa nummer av iForm, där det står om bra saker som är bra för en, brukar jag få lite hälsoångest.

Efter att jag läst jobb-artiklar, där det står om dåliga saker som är dåliga för en, brukar jag få lite hälsoångest.

Då finns det en motvikt! Nämligen dåliga saker som är bra för en! 😉

http://www.livescience.com/health/top_10_badthings_good-1.html

3 av dessa saker är okänd mark för mig. Inte så sugen på dom heller – kan man byta ut dom mot t.ex. saltlakrits, huvudvärk och dålig kontorsmiljö hade det ju varit fullkomligt 😉 .

chocolate_hf

Author:
• Sunday, February 15th, 2009

Läste följande i SVD:

—————————————————————————————————————

En amerikansk kvinna som enligt Guiness rekordbok har världens längsta naglar har brutit dem i en bilolycka, rapporterar BBC.

Lee Redmond, från Salt Lake City i USA, har undvikit allt vad nagelsaxar heter sedan 1979 (!). Den sammanlagda längden av hennes fingernaglar uppgick till 8 meter och 65 centimeter. Tumnageln på höger hand var längst med 90 centimeter.

Nageldrottningen blev svårt skadad i en bilolycka, men väntas återhämta sig, uppger Guiness webbplats.

naglar140_435707r—————————————————————————————————————

Hrm, måste vara svårt att köra bil  med sådana naglar (vet inte om det var hon som körde just då, men läste i en annan artikel att hon faktiskt körde bil trots dessa naglar)…

Ser förresten ännu läskigare ut på närmre håll:

xinsrc_5420604221500296013412

Men långa tånaglar ser läskigast ut:

6a00d83451b15969e200e54f25602d8834-800wi

http://www.guinnessworldrecords.com/records/human_body/body_parts/longest_fingernails_-_female.aspx

Author:
• Sunday, December 21st, 2008

Efter gårdagens “vilken-delstat-i-USA-passar-jag-in-i-test”  så utvidgade jag konceptet genom att göra ett “vilken-stad-i-världen-passar-jag-in-i-test” (enligt http://www.brainfall.com/quizzes/what-city-should-you-live-in/). Eftersom det är en amerikansk webbsida betyder det ju i praktiken “vilken-stad-i-världen-passar-jag-in-test”…

And the answer is….

New York!

Som visserligen är en av de städer  i världen som jag absolut helst vill resa till, men även en av de städer i  som jag absolut inte vill bo i… Jag har ju redan bott i London, som jag har en hat-kärlek till, men som i slutändan får mig att bli ganska knäpp i huvudet… Och NY lär ju vara som London men mer, enligt vad jag hört iallafall…

Kändis från min passande blivande hemstad?

Author:
• Saturday, December 20th, 2008

Skrev i ett tidigare inlägg om jag var nerdig eller inte (som sagt så tycker jag nerdig är ett rätt bra ord 😉 ).

Som tidigare nämnts: vem vet svaret på saker bättre än internet 😉 ? Så jag gjorde ett nerd-test där. Jag blev en high-level nerd trots att jag inte tyckte jag svarat så nerdigt på många frågor! Testet:

http://www.nerdtests.com

Så nu manifesterar jag min nerdighet genom att sitta med min laptop i soffan medan THE SURPREME NERD GOD (enligt testet 😉 ) sitter bredvid mig och spelar på PS3an. Härliga lördagsförmiddag 🙂 !! Så jo, lite nerdiga är vi nog 😉 …

Category: December 2008, Lustig information  | Tags:  | 5 Comments