Archive for ◊ October, 2020 ◊

Author:
• Saturday, October 31st, 2020

Under höstlovet så besökte vi skånes djurpark (för tredje gången i år, men vi har ju årskort).

Killarna sprang för att kolla om den stora spindeln var där i år igen, men då vi väl skulle ta foto verkade fokus vara någon annanstans.
Vackra höstfärger.
Hade med vårt stormkök och gjorde värmande soppa
Syns lite på Viktor att han har druckit soppa 😉 .
Körde några rundor på hinderbanan.
Det blev traktorturer även denna gång, och tillslut bestämde Viktor sig för att han vågade vara med han också.
Author:
• Tuesday, October 27th, 2020

Först blev det sång, muffins med ljus och paket på sängen (har inga foton på det).

Lite yrvaken kille som öppnar presenter.
Nya böcker!
På kvällen blev det tårta.
Fick en bok av Lena.
Viktor är väldigt entusiastisk över innehållet i paketet från farfar och Torni.
Godis!
Och massor med tidningar!
Vidare så fick Alfred en bok om pokemons av oss.
Men det fanns en baktanke med just den boken. Nämligen att han skulle få en mobil, där Pokemon var inlagt.

Sen hade vi myskväll med film och godis.

Dagen efter så firade vi Alfred hos Mommo och Moffa.
Author:
• Sunday, October 25th, 2020

Alfred hade sin födeledagsfest förra söndagen. I linje med corona så var vi utomhus(Skrylle) och det var få barn inbjudna. Två hade dessutom missat att det var fest idag, så de kom lite senare. Vi hade tur med vädret – det var en jättefin dag.

Försöker få igång grillen. Det visade sig inte vara det enklaste – tog en himla tid.
Bra med ytor att springa på.
VI hade lite lekar i lag.
Bjöd på muffins (med choklad i) istället för tårta.

Festen fick ett lite abrupt slut då Jimmy sprang in i taket (som syns i bilden ovan) och fick ett stort jack i pannan och störtblödde. Föräldern till en av barnen som kom sent hade dock stannat kvar och hjälpt till med grillen, så han kunde köra Jimmy till akuten. En del av barnen blev ledsna och rädda och ville inte göra fler lekar. Men killarna var jättefina och tröstade de som var ledsna. Så vi grillade marshmallows och åt godis istället. Som det kan gå…

Jimmy fick limmat jacket i pannan. Han mådde ok sen. Han fick betydligt snabbare hjälp på akuten denna gången så han slapp vänta ett halvt dygn tackochlov.
Author:
• Saturday, October 24th, 2020
Author:
• Friday, October 23rd, 2020

Idag fyller vår store grabb 8 år!

Som han har vuxit under året, både fysiskt och mentalt. Han är en vetgirig kille. Just nu är han mycket intresserad av geografi och är en hejare på såväl länder, städer och delstater i USA. Vi brukar ligga i sängen på kvällarna och säga länder/städer på A, B, C etc. Han längtar tills han själv får åka ut i världen igen (tyvärr blev det ju inget citysemester i present detta året). Han undrar även mycket om vad som händer i världen, t.ex. varför Trump är som han är och vem världens snällaste president/statsminister är. Och precis som i 7-årssammanfattningen så läser han fortfarande mycket Kalle Anka. Han rör mycket på sig, bl.a. så spelar han handboll och cyklar med kompisar flera dagar i veckan. Han gillar att spela TVspel och se superhjältefilmer med Pappa (med mamma får han se på Titanic och likartat istället 😉 ). Han har superkoll på tid och siffor. Han tar sig själv fram och tillbaks till skolan, och sköter sig själv mer och mer. Han tycker fortfarande om att kramas, men pussas, det får man inte!

Author:
• Saturday, October 17th, 2020

Förra helgen åkte vi på tur till Österlen. Först åkte vi till Kiviks musteri. Detta blev dock lite av en beskvikelse. MItt minne (över 10 år gammalt) var att man kunde gå runt i en stor trädgård och äta äpplen , men jag hittade bara en yttepytteliten trädgård och så var det långa köer för att handla i deras affär. Kollade sen deras hemsida och insåg att man måste gå in i Äpplets hus för att komma till trädgården. Nåväl. Vid parkeringen hittade vi Alfreds Alle, men sen blev det en ny besvikelse då vi såg att det var en privat väg…

Sen handlade vi äpplen i en annan affär. Köpte bl.a. Belle de Boskoop som vi åt av sen då vi satte oss i bilen igen – herregud vilket surt äpple! Mommo informerade mig sen om att det var ett matäpple, vilket jag verkligen kan förstå.

Vi åkte sen till Stenshuvud. Här gick vi den lila stigen, vilket vi aldrig gjort innan. Mycket vacker stig och en härlig promenad!

Uppe på höjden. Vi har aldrig vågat ta med barnen till höjder innan, så de blev fascinerade 🙂 .
Där tog vi också lördagsgodispaus med fin utsikt
Hade med ett stormkök och åt varm soppa.
Author:
• Thursday, October 15th, 2020

Förra fredagen tog vi en liten kvällstur till Skrylle. Mycket lugnare än på helgerna 🙂 .

Här ska vi ha Alfreds fest snart!
Klassikern bokstavskex är tillbaks.
Viktor kan gå på lina.
Author:
• Saturday, October 10th, 2020

Förskolan var stängd en dag för ett tag sen. Då åkte Viktor och jag till Flyinge Plantshop. Det var ett tag sen som vi var där senast – jag brukar förlora rätt mycket av planteringsmotivationen till hösten.

Det är kul att åka med vagnen!
Och så har de ju en lekplats! Viktor frös lite så han fick min kofta.
Tittut!
Inhandlat: Pallkrage och jord för att plantera alla jordgubbsrevor, samt en svart-vinbärsbuske, som jag egentligen inte har plats med i trädgården.
Author:
• Friday, October 02nd, 2020

Då är premiärsäsongen för min frukt och bärträdgård över (förutom några björnbär som kanske mognar snart, men jag tror Viktor åt upp alla medan de fortfarande var röda :p ). Idag köpte jag en svartvinbärsbuske till nästa säsong, fast jag inte har plats i trädgården :p .

Två äpplen blev det, som hade någon typ av mask i sig. Men det fanns lite att äta om man skar av dom och dom var jättegoda. Sen var det endel äpplen som Viktor tog då dom var omogna, så man vet inte hur många det hade blivit egentligen.
Har även börjat dricka någon annans skörd – vi åker ibland och handlar direkt på Sövde musteri. Mycket gott. Enda bag-in-boxarna i detta huset.