Posted on 3 Comments

Big five

Vi lyckades som sagt pricka in alla djur i Big five. Det är tydligen många safariåkares mål – mitt mål var dock snarare att se lite mindre och ovanligare djur (ja, alltså inte de pyttesmå som tsetseflugor och parasiten) såsom caracal, hyrax, bushbaby etc. Och djurbebisar. Och migrationen. Och en mastig lejonhane. Jag hade rätt många saker jag ville se, och jag fick se majoriteten av dessa 🙂 .

Men lite kul var det att pricka in Big five. Den ovanliga leoparden såg vi 3 gånger, vilket ska vara mycket sällsynt. Noshörningen såg vi dock bara med kikare (fanns bara 26 stycken i hela norra Tanzania). Här är bilderna på Big Five.

Lejon

Bilden ovan är enda gången jag såg ett lejon röra på sig. De ligger och slöar 20 timmar om dagen. Deras stil de har då de ligger och slöar får även den lataste huskatt att se aktiv ut. Vi såg även två kullar lejonungar, och föregående mening gällde inte för dessa – de var lika vilda som kattungar.

Lejonmamman ligger och solar ihop med kidsen.

Ett gäng lejon lapar sol på en varm sten.

Leopard


Elefant

Vi såg en hel del elefanter.

Afrikansk buffel

Såg vi massor av.

Noshörning

Lite brusig kvalitet (trots Jimmys zoomlins – min kamera var helt omöjlig att ta foto med) eftersom noshörningen stod lååångt borta. Guiden sa att noshörningar väldigt, väldigt sällan är ute på öppna fält då det var sånt blåsigt väder som det var den dagen, så vi hade lite tur där (noshörningar fanns enbart i Ngorongoro-kratern, där vi bara var i 5 timmar.

3 thoughts on “Big five

  1. “Ståtliga “ög och kräg” törs vi säga. Djuren konung verkar vara en ganska slapp typ.Visar upp sig genom att inta samma pose som våra “strandlejon”,till skillnad från leoparden som ser ganska vaksam ut. Gissningsvis kan brus i bilden uppstå p.g.a värmevågorna. Gissar det var intressant att se dessa djur i det fria .

    Päronet.

  2. Ser sjukt skoj ut !!

  3. Oja, det var jättekul att se alla dessa djur ute i det fria. Fast generellt sätt är de lika slöa som de är på zoo 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *