2014

Då var det dags för en årssammanfattning!

2014 var ett år då det hände mycket, kanske lite för många grejjor på en gång, för jag har varit rätt så trött och känt att jag alltid ligger efter med allt, speciellt mig själv.

Den största händelsen var att vi slutligen flyttade ifrån Malmö! Hela processen med att flytta tog vansinnigt mycket energi. Först visste vi inte om huset vi bokat skulle byggas, och efter nästan ett år efter vi bokat fick vi reda på att det inte skulle byggas. Jag blev så jäkla arg – de kunde ju ha hintat om det lite tidigare! Stackars människa som ringde och meddelade mig detta… Men hela hushistorien var en fantastisk övning i att se saker ur nya perspektiv, och efter detta kollade vi in visningshuset istället som vi först var skeptiska till. Men sen insåg vi att det nog kunde bli jättebra det med (och nu är vi himla glada att huset vi köpte detta istället, annars hade vi ju haft “fel” planlösning, “fel” väderstreck på trädgården, lagt ner pengar på onödiga tillval, och att det totalt sett blivit rätt mkt dyrare 😉 ). En tid av tufft dealande med bolaget som byggde husen följde. Efter gedigen research (de på jobbet har mycket roligt åt att jag gjorde statistik på bostadspriser i området, inflation etc. Men jag är ju nerden på jobbet 😉 ) och argumentation med bolaget (jag kan vara tuff då det verkligen behövs 😉 ) så köpte vi till slut huset för ett i vårt tycke ok pris. Sen hade vi fullt upp med att packa. Eftersom vi hade vår första utrensning av saker sen vi flyttade till Malmö (eller, egentligen sen vi flyttade hemifrån… ) så tog den jättelång tid. Verkligen jättejättelång tid –  nästan all fritid mellan då vi bokade huset tills då vi flyttade gick åt.

DSC_0346Flyttlådorna var det bästa med att flyttfixa tyckte Alfred. Han gillade inte oordningen och att saker och ting försvann. Mest upprörd blev han då sovrumslampan försvann.

DSC_0283Baj baj Malmö! Ovan är vyn från vår balkong. I ett av husen längst bort så såg vi förresten Alfred för första gången, på Emmakliniken.

Men slutligen kom flyttdagen, det kändes helt overkligt! Jätteskönt att flytta till något nytt och fräscht och lugnt 🙂 . Sen har det varit mycket att fixa med huset och det mesta av semestern gick åt till detta, men det går framåt med fixandet. Nu har vi gräsmatta, asfalterad uppfart, persienner, lampor m.m samt en köksö på ingående. Så all tid med barnpassning har vi tokshoppat – inte min favoritsysselsättning, men det behövs göras. Nu är ganska mycket fixat även om en del är kvar, men jag hoppas på ett lite lugnare tempo med husfix 2015…

DSC00725Många leveranser av stora paket blev det. Här är ett i likartad storlek som vår köksö (lite kortare på långsidan) som vi hade som test-köksö ett tag.

Det hände många andra förändringar i livet, bl.a. att Alfred började förskola! Inskolningen gick fint och han verkar trivas finfint. Och jag kände inte alls den ångest man ofta läser att föräldrar får då barnen ska börja förskola, jag tyckte att det kändes som ett naturligt steg för alla, nu då han var nästan 2 år då han började. Det blir en annan typ av vardag att anpassa sig till för alla, men det går framåt.

DSC00184Alfred förevisar en del av förskolans uteplats

Och det kändes bra att jobba heltid – jobba 50%-60% under så lång tid (ett år) var ingen höjdare. Bara stressigt för att man varken hann med det ena eller det andra. Jobbet blev mycket bättre då jag började med heltid igen. Jobbet på universitet är osäkert och det har varit många förändringar även här, men jag orkar inte längre bry mig om osäkerheten utan tar det mer som det kommer. Första kvartalet var jag sjukt stressad p.g.a. ansökningar samt för att jag skulle åka till USA och prata på deras nationella hälsomyndighet, men sen tog sig jobbet och under andra halvåret har jag lärt mig jättemycket inom dataanalyser, skitkul 🙂 !

Mycket har hänt med Alfred under året. Ordningsam som han är så trivdes han inte alls då vi flyttpackade och fixade. Men det var för ett bra syfte – han gillar huset och dess öppna ytor! Han är en energisk kille som springer och klättrar mycket. Han verkar ha bra med energi för förskolan för det brukar vara full rulle då vi hämtar honom. Nu har han börjat prata mer och mer, och säger långa meningar, även om ordet “inte” finns med i 90% av meningarna. Han är en empatisk kille som alltid påpekar och ser riktigt berörd ut då någon gråter på tv. Han gillar att se på tv (Laban, Alfons och Bamse är favoriterna), lägga pussel och läsa böcker.

DSC00988 DSC00984 DSC00980Alfred springer runt i den öppna planlösningen på bottenvåningen

Resor har det inte blivit så mycket med i år (har verkligen inte haft tid eller energi till det heller). Men har varit på jobbresa i USA. Var i North Carolina, så jag såg en annan typ av USA än jag sett innan (Seattle och NY). Här var det bilar och vägar överallt och folk såg väldigt gangsta ut.

DSC_0208

Var även på jobbresa till London, och upptäckte att jag inte alls tyckte London var så speciellt som för 15 år sedan. Grått, slitet och en massa folk. Inte ens julskyltningen var så vacker som jag kom ihåg den. Men det var en bra resa i vilket fall!

DSC00750

Var även på några weekends med maken – på Karlaby Kro, the Lodge och Ängavallen. Såå sköna weekends. Man behöver komma iväg lite ibland.

DSC_0199Chill på Karlaby Kro

DSC00075Chill på The Lodge

DSC00624Chill på Ängavallen

Så det var lite om 2014. Tycker det kommer nya året kommer väldigt lägligt 🙂 ! Planen för 2015 är mest att komma in i rutinerna i allt nytt. Hoppas på att det inte händer så mycket nytt, har fått nog av förändringar nu på ett tag, nu vill jag bara ha tid att leva lite. Lite nymodigheter är dock ok (som att fixa en uteplats, köra rna-seq data-analyser på jobbet och åka på lokala weekendbreaks) 😉 .

This entry was posted in 2015, Januari 2015. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2014

  1. Päronet says:

    Ja det var ju en fin sammanfattning av året som gått.

    Gamle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *