Julafton

Julaftonen firades hemma med bara oss 4 i år. Saknade mommo och moffa, men vi vill ta det säkra före det osäkra och ha kvar dom flera jular…

Alfred vaknade kl 5 (och jag med, då jag sov i Viktors säng eftersom Viktor lagt sig i min säng). Vi gick upp efter ett tag och åt frukost , men jag somnade om en sväng till sen (fram tills att Viktor vaknade och blev således väckt av att han hopppade på mig). Alfred var dock helt vaken från kl 5.

Tomten är ju i riskgrupp, så han hade varit här på natten och lagt paket under granen, istället för att dyka upp och socialisera på kvällen som han brukar. Dessutom hade han gömt varsitt paket i killarnas sovrum som de fick öppna redan på morgonen.

Ivrig paketletning i sovrummet.

Efter det gick vi en promenad. Gick trädrundan i Skrylle och läste om olika träd. Sen vi var där i somras så hade de bytt skyltarna, som var ungefär jämnåriga med mig.

Viktor har börjat ljuda och läser vad träden heter. “Bok”, “asp”, “alm”, “tall” och “gran” är ju ganska lättläst.

Hittade en kanon

En hel del granar verkar dock inte trivas så bra där och ser lite skabbiga ut.

Fruktfika

Efter det var det dags för Kalle Anka. Dock sände de inte Kalle i SVT play, vilket vi märkte alldeles för sent och barnen redan skruvade sig i plågor efter att lyssnat på Lars Lerin i 5 minuter och inget mer hände… Dock hittade vi gamla varianter på Youtube, som inte heller var censurerade.

De fick choklad till Kalle. Alfred var helt förvirrad och undrade varför de fick choklad då det inte var lördag? Han är bra Alfred, noga med regler och riktlinjer.

Väntar invrigt på julmaten medan Jimmy skär upp skinkan.

Jag fick vara vikarierande tomte. Viktor rusar emot en julklapp. Det var mycket entusiasm för alla presenter 🙂 .

Sen var det förstås lek hela kvällen. Viktor (i nya julklappströja) var projektledare för uppbyggandet av Playmobil-polisstationen, och Alfred spelade pingis med sitt nya racket. Ingen orkade äta risgrynsgröt eller dricka glögg. På kvällen läste vi nya tidningar och böcker. När barnen somnatr så såg vi klart Home for Christmas 2.

This entry was posted in 2020, December 2020. Bookmark the permalink.

2 Responses to Julafton

  1. Tommy Engström says:

    Med andra ord en härlig jul och god fortsättning och gott nytt år hälsningar från farfar och torni 😍

  2. Karin says:

    Det var det 🙂 God fortsättning och Gott Nytt år! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *