Viktor 17 månader

En sak som har hänt sen förra månadsuppdateringen är att Viktor har börjat på förskolan! Mer om det i ett senare inlägg (inskolningen håller fortfarande på, Jimmy och jag alternerar).

Jimmy och Viktor på inskolningen

Precis som jag skrev under förra månadssammanfattningen så klättrar och pillar han på allt. Han stökar ner något helt makalöst… Han klättrar ofta in i hörnskåpet i köket. Och precis som förra sammanfattningen så gillar han att dammsuga. Tyvärr så har han inte förstått vilka dimensioner dammsugningen ska vara begränsad till – han dammsuger helst väggarna :p .

Han härmar Alfred mycket, och en sak som han lärt sig av Alfred är att stå på kanten av soffan och dyka ner i soffkuddarna… Han ser SÅ nöjd ut då han gör detta :p

Han förstår rätt mycket (eller i alla fall det han vill förstå :p) och säger några ord. Han får se på babblarna på TV och har lärt sig de flesta av babblarnas namn. Han säger “babba” och pekar på TVn då han vill se. Idag tyckte jag även det lät som att han sa äpple. Han får även se på tecknade sånger på TVn, och han brukar stå och digga med. Han älskar musik. Hans absolut käraste ägodel är en sångbok som vi har, han lyssnar på den konstant. Han gillar speciellt sånger med fart i och kan bli irriterad om det är “fel” sång.

Viktor och Alfred med sångboken

Han har temperament… Och han låter mycket. Då han är missnöjd över något så ger han ifrån sig väldigt höga skrän…

Tidigare så åt han väldigt mycket välling på nätterna, men på sistone så har han bara  ätit då han nattats och sen en gång till under natten (blir bara ett nattligt blöjbyte då, skönt). Då han får mat så äter han bara upp den saken som han tycker bäst om på tallriken, och sen så tjoar han högt om att han vill ha mer av den saken och lämnar all annan mat orörd.

Superbusig 17-månaders!

 

This entry was posted in 2018, Januari 2018, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

One Response to Viktor 17 månader

  1. Tommy Engström says:

    Ett litet charmtroll kramar från farfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *