Österlentur

Uncategorized | Friday November 11 2022 21:30 | Comments (0)

Vi tog en sedvanlig sen-Septembertur till Österlen (Kivik och Stenshuvud). Vi gick den lila rundan på Stenshuvud och köpte äpplen i Kivik.

Lördagsgodis på huvudet!
Vi köpte många äpplen. Men de gick åt!

Coronatestning!

Uncategorized | Sunday February 13 2022 11:43 | Comments (0)

Viktor var mycket engagerad i ett projekt på ovanvåningen häromdagen. När han var klar bjöd han upp oss för att titta och delta. VI skulle coronatestas!

Teststationen
Ätpinnarna tjänstgör som pinnen som man ska skrapa i hals och näsa med. Pappertallriken ska man spotta på och ta och snurra pinnen i. Slutligen så är läskflaskan ersättning på röret som man ska snurra pinnen i och lämna in.
“Varning smittrisk”
“Knacka först om du vill komma in”
Jimmy testar sig.
Efter ett tag så kom det ett papper med posten. Ajaj, Jimmy fick beskedet “Ni hade corona”.
Även Alfred testade sig.

Corona

Uncategorized | Tuesday February 8 2022 17:07 | Comments (0)

Så fick vi covid tillslut – lite omöjligt att hålla det borta nu då det är sån vansinnig spridning i skolorna. Alfred fick det först, sen fick jag och Viktor det i rask följd. Viruset ignorerade Jimmy totalt (eller tja, viruset gillade inte antikropparna från vaccinet, för att inte bli exponerad i vårt hus var totalt omöjligt :p . Själv fick jag väl för dåligt antikroppssvar eller så fick jag boostern för sent). Alla hade lite olika symptom och grad av sjukdom, men Viktor körde någon racer-variant: Han vaknade en morgon och mådde jättedåligt, ville kräkas och hade jätteont i magen och huvudet. Han låg på soffan hela dagen och hade hög feber och var så ledsen. På eftermiddagen slumrade han till, och sov i nästan ett dygn. Sen var han bra igen tackolov!

Gott Nytt År!

Uncategorized | Sunday January 2 2022 06:48 | Comments (0)

Önskar er ett Gott 2022!

Här var det en regnig och för årstiden varm dag (8 grader). Vi lagade mat tillsammans hela familjen, och jag fick mycket hjälp av killarna 🙂 .

Vi saknade delar på vår spritspåse så det blev inte världens vackraste pommes duchesse, men goda blev dom 🙂 .
Mina älsklingar!
Det blev inte mycket foto på maten. Förrätten var vitlöksräkor för oss/tunnbrödsrullar för barnen, huvudrätten var ryggbiff och pommes duchesse, och efterrätten var pannacotta med bär.
Killarna hjälpte till att duka fint.

Vi såg på lite nyårsfiranden världen runt, sen så såg killarna film och jag och Jimmy gjorde årssammanfattningar. Vi var lite förkylda och trötta, så kreativiteten var inte på topp. Killarna däremot var pigga och höll sig uppe till 12-slaget. Det var dimmigt, men det gick att se en del ändå.

Nobelmiddag

Uncategorized | Friday December 10 2021 15:20 | Comments (1)

Alfred hade Nobelmiddag i skolan, och skulle ha fina kläder. Nu har vi inte så mycket finkäder, men Alfred ville gärna ha en kavaj. Han fick min gamla (som ändå var i minsta laget). Den passade helt ok med upprullade armar. Han använder även mina strumpor ibland så det går mer och mer åt att kunna ha mina kläder. Och det är inte så många skostorlekar som det skiljer sig åt, han har 36or nu.

Foto på Nobelmiddagskillen:

Efterrätt på en torsdag

2021,November 2021,Uncategorized | Friday November 19 2021 17:17 | Comments (0)

Jag organiserade två events på jobbet igår. Till det sista så kom inte alla som anmält sig, så överbliven fika fick följa med hem istället för att slängas. Nomnomnom.

Vinlunch

Uncategorized | Thursday November 18 2021 07:33 | Comments (0)

Det är svårt att komma ut på restaurang ihop, men förra fredagen så åt vi en sen fredagslunch ute på restaurangen på Skissernas museum. För mig som inte körde så kunde det även bli ett glas vin.

Palsternacksglass. Det var faktiskt gott!
Och en liten efterrätt till Jimmy också.

Kalvinknatet

Uncategorized | Friday September 24 2021 06:07 | Comments (1)

Vi sprang Kalvinknatet i år, denna gång i Sjöbo. Det blev en lite lång väntan för Alfred, då Viktor sprang vid 18 och Alfred vid 19.30, så han blev lite kall och trött. Killarna gjorde finfina insatser. De kämpade på och blev båda bland top-10 i sina grupper!

Viktor sprang tillsammans med mig. Man känner igen honom med sina röda fotbollsstrumpor.
Vi tog en startplats långt fram 😉
Startskottet har gått.
Jag har aldrig förstått varför man inte använder idrottsbanorna som man har på idrottsplatsen. Nu försvinner vi iväg ur synhåll för publiken istället och springer runt i omgivningarna.
Efter en stunds väntan kommer vi tillbaks igen. Viktor sa efter ett tag att han var trött, så jag tog honom i handen och höll på med motiverande tal (d.v.s du får glass sen då du klarat hela :p ).
Vi spurtar på! Vi plockade en del placeringar på slutet.
Nu ser han Jimmy med kameran :p
Alferd startar! Det var tjurrusning från början men han började lugnt.
Sen försvann de snart inom synhåll för alla, men i slutet dök han upp bakom stängselna runt idrottsplatsen, där jag hejade på honom.
Spurtar på!

Sen var killarna superhungriga (de ville tyvärr inte fika något efter att de kom hem efter skola/förskola). Vi körde in på Sibylla och tog med mat hem. Alfred var så hungrig att han inte reflekterade över att jag råkade ge honom min sojaburgare med chilimajonäs :p .

klipp

Uncategorized | Wednesday September 22 2021 06:55 | Comments (1)

Vi har inte varit hos frissan sen corona började, men nu var det dags (för mig och Alfred). Det rök väl en deci av mitt hår. Alfred före och efter:

Stenshuvud

Uncategorized | Monday September 20 2021 07:18 | Comments (1)

Häromhelgen var vi på en favoritrunda i repris – den lila rundan på Stenshuvud.

Uppe på ett av de tre huvudena på Stenshuvud!
Pastasallad! Under denna lunch slogs någon typ av rekord – jag plockade totalt sett bort fem fästingar som vandrade på mig, på ca 15-20 minuter..
Efter lunchen så var det dags för lördagsgodis.
VI såg även ett rådjurskid som försökte maskera sig till kalv. Den försökte ta mjölk av kon, men kalven (här utanför bild) var inte så förtjust i detta.
Spanar in vattnet.
Det var KALLT!
Men det bekymrade inte barnen :p .
Satt i solen och åt upp det sista av lördagsgodiset.
Next Page »