Archive for ◊ November, 2020 ◊

Author:
• Monday, November 30th, 2020

Så en rapport från helgens friluftsdag 🙂 . Det var verkligen blivit en friluftsdag/helg nu en lång tid i rad. Denna gång åkte vi och hälsade på päronen och var i samband med det på Grevie Backar. Det hade varit frost så det var vackert ute.

Rullar nedför backarna!

Lunch med den obligatoriska pastasalladen, och denna gång ingick varm choklad som dryck, vilket passade bra då temperaturen låg runt nollan.

Category: 2020, November 2020  | 2 Comments
Author:
• Sunday, November 29th, 2020

Hemmajobbandet tycker jag i mångt och mycket är ett stort lyft, bl.a. för att man är utomhus mer. Jimmy och jag går någon/några kortare lunchpromenader och en lång lunchpromenad i veckan, och jag har en kompis som jag går långpromenad och lunchar med (utomhus) med en gång varannan vecka. Kidsen vill gärna spela datorspel då de kommer hem, så då kompenserar vi med att jobba då istället. Jimmy och jag brukar åka iväg till Torna-Hällestad på långpromenaderna, och avsluta med att besöka deras lilla mysiga lanthandel (enda gångerna vi besöker matbutiker).

Inte mycket löv kvar nu.

Dimmigt

Men ibland överraskas man av att det finns fäger kvar i naturen! Fotot är taget den 25 November i Söderskog. Jag är lite imponerad av mina nyvunna kunskaper i botanik 😉 – jag gissade på att det var benved, och en foto-sökning indikerade att visst var det så (körsbärsbenved).

Author:
• Wednesday, November 25th, 2020

Foton från helgens obligatoriska vandring. Det är mycket folk ute nu, man får tänka till för att hitta ställen som inte är överbefolkade…

Att gå på icke-utmärkta stigar är bra om man vill ha det lite lugnare.
Fika i en barrskogsplantering är också bra.
Varierande landskap är bra – öppna ytor inspirerar till springande. Alfred får spela pokemon delar av turerna.
Fast även han blir sugen på att springa!
Första pepparkakorna för denna säsongen. Vi stannade ute ett tag efter det blev mörkt – det är det allra bästa knepet att undvika folksamlingar.
Väl hemma så spelade vi Black Jack med morotsskivor som pengar. Det gick hem hos killarna! VIktor fick 20 eller 21 nästan hela tiden och var mycket nöjd.
Author:
• Saturday, November 21st, 2020

Det känns som trädgårdssäsomngen varar länge nuförtiden (även om jag tröttnar på den i slutet). Passade på att höstplantera lite. Det är en klar fördel att man slipper vattna så mycket – det sköter naturen rätt bra själv. Återstår att se om allt överlever vintern dock.

Har länge tänkt köpa en rhododendron, och slutligen så… Detta är en röd variant som med tiden blir 2 meter hög (tyvärr är det många år dit)

Fortfarande gröna inslag i hörnan trots att det är mitten av november. Har tagit sticklingar av jordgubbarna och fyllt en hel pallkrage med dessa – blir spännande att se om de tar sig nästa år (hade behövts – jordgubbarna går åt…). Gallerna ovanpå är av förekommen anledning. Jäkla katter. En morgon luktade det så mycket kattskit att man inte kunde vara utomhus. 3 STORA skitar. Suck.

Även en del grönt i den södra hörnan.

Har även planterat lite mer på framsidan – inte så mycket kvar att gräva upp nu (funderar på att ta bort lite stenplattor på gången till dörren – är ändå en onödigt bred gång :p ). Planterade en julros och förgätmigej, och fick även en massa frö från vår snälla granne bredvid ).

Det har blivit endel trädgårdsfix nu i coronatider… Lite jämförelser mellan mars (innan jag börjat plantera), sommaren då det var grönt och nu. Vissa foton är även från förra året.

Norra hörnan, mars
Sommar (Augusti)
Nu
I våras
På sommaren
i våras
I somras
Nu
Author:
• Friday, November 20th, 2020

I måndags var det utvecklingsdag. Jag hade tagit ut en semesterdag så jag kunde vara hemma och hitta på något med Alfred. Dock fick jag en mammografitid 8.15 (är ju 40+ nu!), så det blev en tidig morgon i alla fall (och jag hade en tid att passa på morgonen! Ovant). När jag kom hem plockade jag upp Viktor för att lämna honom på förskolan, men det visade sig att även förskolan hade utvecklingsdag… Så det blev häng med båda killarna, och vi hade skoj 🙂 . Först spelade vi monsterbingo, sen satt Alfred med Lonpos och Viktor lekte, och sen begav vi oss till Skrylle.

Den obligatoriska pastasalladen och drycken 😉

Lite senare så var det fika igen – bokstavskex.

Efter denna fika så beslutade vi oss att gå runt dammen istället för ner dit. Plätsligt hörde vi sirener och en ambulans dök upp bredvid oss. De kom ut med en bår, men vbisste inte riktigt vart de skulle. Vi gick en tur, och sen då vi kom tillbaks till samma plats såg vi en massa blåljusklädda personer nere vid dammen som lutade sig över någon. De verkade dock inte ha så bråttom så det var nog inget urakut.

Avslutade med en stund på lekplatsen. Var ute i 3,5 timme ca.

Author:
• Monday, November 16th, 2020

På söndagar brukar vi vara hemma och fixa. Det finns alltid något att göra…

På förmiddagen brukar vi ta det lugnt, och killarna får spela. De älskar söndagsmorgonar – gud vet när Alfred går upp…

Efter det får de göra annat. Här sitter de med Lonpos och Katamino.

Denna söndagen så tog Jimmy fram symaskinen. Jag hjälpte till och sprätte upp sömmar – ungefär på min kompetensnivå 😉 . Det går hål i sönernas kalsonger hela tiden, så det blev många att sy.

Kolla förresten Jimmys panna – det har läkt bra 🙂 .

Killarna tröttnade på vårt fixande. De frågade om vi inte skulle ut och gå idag och undrade om vi inte kunde gå till Dalby Söderskog? Vi måååste ut sa dom. Vi sa dock att vi hade mycket att fixa, men att de kunde gå en sväng själva. Så de gick runt i kvarteret och letade Pokemons till det blev mörkt ute, runt 1.5-2 timmar. Så kul att de kan gå ut på egna äventyr tillsammans 🙂 .

Under tiden så lagade jag Mårten Gås – middag. Vi hade dock inte gås, men väl lokalt uppfödd tupp (som var jättegod!) med diverse tillbehör såsom brysselkål, jordärtskockspuré, kokta morötter och kålrötter, sås, rödkål, m.m. Killarna skrattade och så “nu kommer vi fisa jättemycket” 😉 . Viktor ville dock inte ha någon gele eftersom han hade sett en film där en gelekub åt upp folk (filem Framåt – en jättefin film även om det inte låter så på just den scenen 😉 ). Till efterrätt blev det smulpaj med äpple.

Svårt att ta vettiga foton i halvmörker på rörliga föremål :p.

Efter det såg vi film ihop (Fullt hus/cheaper by the dozen) och killarna åt popcorn (enligt Viktor så är film och popcorn precis samma sak…).

Category: 2020, November 2020  | One Comment
Author:
• Sunday, November 15th, 2020

Jag inser att denna bloggen nuförtiden till stor del består av skogspromenader, men det är ju vår huvudsakliga fritidssysselsättning nu i corona-tider.

Det har blivit mycket hemmajobbande på sistone, och en gång i veckan brukar Jimmy och jag ta oss ut på en längre lunchpromenad. Denna veckan blev det till Torna-hällestad och delar av Skrylles 10km spår. Åh, vad jag saknar att springa den rundan! Det har ju varit en mild höst än så länge, så det är skönt att löven hänger kvar på träden.

Även mina pelargoner har blad och även blommor kvar nu i mitten av november.

Håriga kossor i Skrylle.

På lördagen så gick vi en runda i bokskogen vid Torup. Det var mycket folk (det är ju dit malmöborna åker), men det tunnades ut ju längre tiden gick och ju längre man kom från parkeringen. Killarna hittade sin vana trogen pinnar att gå runt med.

Den obligatoriska utelunchen i form av pastasallad.

Efter den fick man även äta lite av lördagsgodiset 🙂 .

Killarna behövde lätta på trycket, och för dom är ormbunkar synonymt med toalett. Ska man kissa ska det vara på ormbunkar!

Och ser man en backe så ska man såklart upp och nerför den ett par gånger. En runda på 3km blir i praktiken en hel del längre 😉 .

Author:
• Sunday, November 08th, 2020

I helgen var vi ute och vandrade i Hovdala, ditlockade av att de hade en 1,6 km lång spång (alsumpmark). Viktor älskar spångar!

Lunch på spången
Från fågeltornet.
Russinpaus
Ongarna dricker kaffe…
Stannade tills mörkret föll och gick runt med lampor, och drack soppa i mörkret.
Och när vi väl kollade på mobilerna igen i bilen så såg vi Biden vunnit – äntligen en glad nyhet!
Firade med lite bubbel och 7-up för Alfred och såg på nyheterna. Sen åt vi sushi som vi plockat upp i Eslöv – jättegod.
Author:
• Wednesday, November 04th, 2020

I slutet av höstlovsveckan var vi på Djurholmen, ett fint strövområde som ligger hyggligt nära päronen. Vi gick 5.5 km i delvis väldigt kuperad terräng – killarna är riktiga kämpar på att gå!

Fick varsitt russinpaket i början av vandringen för att hålla humöret uppe trots sjunkande blodsockerhalt.
Vackra höstfärger.
Mot utsiktstornet! Därifrån såg vi en älg förra gången vi var här. Nu var det älgjakt, så älgarna höll sig borta.
Käkade även lunch på utsiktstornet sen.
En lång spång!
Som fortsätter….
…och fortsätter.
Fikapaus med blåbärssoppa.
I slutet av turen fanns det en källa med gott vatten.
Author:
• Sunday, November 01st, 2020

Vi åkte till Sofiero under höstlovet för att se på deras höstljus. Vi kom dit då det var ljust så vi kunde se hur parken satt ut i höstskrud.

Den populära rutschkanan.
Alfred var mycket nöjd efter att tackit på sig sina regnbyxor – då kunde han åka jättefort!
Reflexbingo i sagoskogen – det tyckte killarna var kul.
Stormköket kom fram igen!