Det går i lås

2011,Augusti 2011 | Wednesday August 31 2011 16:52 | Comments (0)

Jag kan knappt komma på att jag någon gång i mitt liv innan sommaren 2011 råkat ut för att låsta dörrar plötsligt inte går att öppna trots att man har rätt nyckel (däremot har jag några gånger varit med om att dörrarna inte går att öppna för att nyckeln är någon helt annanstans än där man själv är…).

Men nu har jag haft mycket lås-strul på sistone. 3 gånger på 2 månader…

Strax efter midsommar så gick det helt plötsligt inte att låsa upp dörren till vårt förråd. Skickade ett surt mail till fastighetsbolaget om att de får gärna säga till om de byter lås… Men de hade inte bytt lås, utan min nyckel var helt enkelt för sliten så den passade inte in längre (trots det inte känts trögt att öppna låset tidigare). Tur att det inte var under ett dagen-innan-resande-förrådsbesök för att hämta upp resväskorna i alla fall…

Nyckel 2 som inte passade var på korridoren som jag bodde på då jag var i Kanada. Efter att bott där i några dagar så gick dörren helt plötsligt inte att öppna. Receptionisten trodde nog att jag var efterbliven, men efter en del övertalade följde hon med mig till rummet och försökte öppna. “oh my gosh, it is true, it is actually impossible to open it!” var hennes kommentar, och hon sa att det aldrig någonsin hänt tidigare. Efter några timmar kom en låssmed. Även här kunde timingen varit värre, dörren var av den modellen som låses automatiskt då man stänger den. Det fanns ingen toa på rummet, så låset hade även kunnat gå sönder efter en nattlig vandring i korridoren till en toalett.

Och så trean. Efter att vi varit iväg på en eftermiddags/kvälls-promenix till v:a hamnen på söndagen så kom vi inte in i vår lägenhet. Meckade hur länge som helst, sen kollade vi låssmeder på eniro. Ingen låssmed i hela malmö svarade. Kan ha ett visst samband med att MFF spelade samtidigt. Fick till slut tag på en i Lund. Han meckade med låset i en timme… Till slut fick han borra upp det. Kommande del på historien blir väl att få tag på vaktmästaren (som inte har några kvällstider, utan det är att vara hemma från jobbet som gäller….) och att få fastighetsbolaget att betala låssmeden (låset gick sönder p.g.a. att det var för gammalt och slitet.

Och vad vill universum säga mig med detta? Att jag inte ska låsa upp mig på saker :p ?   Nja, snarare att det är bra att undvika att dricka en kanna te innan man går iväg på långpromenad eller innan man ska sova då man bor i en korridor…

Påtal om lås och nycklar hittade jag denna i den roliga siten Graphjam

Semester

2011,Augusti 2011 | Sunday August 28 2011 09:00 | Comments (0)

Lite sent kanske, men nu kommer lite om hur min semester har varit utöver bilsemestern. Den känns redan lite fjärran…

Tiden efter bilsemestern spenderade vi hemma i Malmö (totalt ca 10 dagar). Hade planerat in en del turer, men nu då Ådi är sjuk fick det bli Malmö, men det var bara bra och relaxande.

Har haft det riktigt avkopplande 🙂 och brydde mig inte alls om vädret – nästan skönt att det var endel dåliga dagar så man kunde sitta inne med gott samvete. Men det var trevligt med de soliga dagarna också såklart, då gick vi lååååångpromenader, oftast via Ribban och V:a hamnen.

Annars har jag spenderat mycket tid i soffan där jag gjort fotoböcker och läst böcker, bl.a. “Paganinikontraktet” och “Den farliga leken” som var två spännande böcker. Blir mest deckare – har helt vuxit ifrån chick-lit som jag gillade tidigare. Har även sett på en massa filmer, tyckte bl.a. om “Leap year”  och “Lincoln lawyer”.

Har lagat goda middagar varje kväll. Fast tillslut blev jag lite trött på att laga mat någon/några timmar varje dag så då involverade jag maken. Extra lägligt då han fick tillfälle att använda sitt nya förkläde han fått av sin mamma ;).

Till middagarna så dracks det goda och lite lyxigare viner (ok, inte till alla 10 middagar, men till endel). Har varit lite ekonomisk och druckit boxvin på sistone, men det är ju najs att hitta goda flaskviner… Som fördrink oftast mojito, eller ost och vin på balkongen (jodå, under semestern blev vi slutligen klara till att städa balkongen). På morgonarna blev det långa frukostar med nybakat bröd och tidningsläsande, och ibland frukost ute på stan.

För att kompensera alla de där kalorierna som nämns ovan så promenerade vi ca 2h per dag. Någon cykling blev det inte, men jag tog mig ut och joggade en dag. Det var längesen jag joggade, och uppenbarligen anstränger man lite andra muskler vid jogging än vid cykling, för sen fick det bli soffan tre dagar efteråt…

En annan typ av motion jag ägnade mig åt var shopping. Att jag pallar mig ut för att shoppa betyder att jag är reeeelaxad 😉 . Så jag gjorde en räd där jag köpte alla kläder som jag behövde till safarin – så nu har antalet beiga/khakifärgade plagg i min garderob ökat med 1000%. Köpte bl.a. en klänning likande den nedan. Förutom kläder fixade jag även visum till safarin, så mycket är ordnat till safarin, skönt.

Så summa summarum en mycket relaxande semester. Det behövdes! Ska försöka hitta samma relaxkänsla på helgerna.

Helg igen

2011,Augusti 2011 | Saturday August 27 2011 07:56 | Comments (2)

Helg igen efter en väldigt intensiv vecka, pust! Nu ska jag bara slappa…

På fredagen konsumerades en stor mängd sushi (2 timmars cykling per dag gör att man kan äta ganska många sushibitar…). Dels vår vanliga sushiplatta, och dels en litet paket sushi från Malmöfestivalen bestående av abborre, regnbåge och sill. Den sista var ingen höjdare, men de andra två var rätt så goda. Till det ett vin som passade mycket bra till sushi; Santa Digna Don Miguel Gewürztraminer Riesling Reserve (nr 6055).

Malmöfestivalen har f.ö fixat några kvällsmål, godast var cevapcici, mums! Tycker det är kul med Malmöfestivalen – känns som Malmö är lite större än vad det är för en vecka och det finns massor med god mat att välja mellan.

En stor mängd sushi för 2. Fast inte ens vi lyckades äta upp allt…

Early bird

2011,Augusti 2011 | Tuesday August 23 2011 20:26 | Comments (0)

Då jag på semestern har legat och dragit mig ända till 9-tiden på morgonen (det är mycket för att vara mig!) så fanns det en viss oro att jag skulle vara totalt död då klockan väl stod på 6 igen…

Men men, som det ofta är så blir det man oroar sig för precis tvärtom: både på måndagen och tisdagen har jag vaknat klockan 4 istället och inte kunnat somna om :p. Kanske inte helt angenämt det heller, men det ger ändå en skön start på dagen: först cykling vid soluppgång, med skön luft och frihet på vägen (=cyclists high) och sen kan man starta jobbet i lugn och ro tidigt på morgonen. Najs 🙂 . Det har varit kul att börja jobba trots att jag gärna varit ledig lite till, skoj att träffa kollegorna och full rulle hela tiden (kanske därför jag än så länge inte känt av någon effekt av de tidiga morgonarna).

Då var det slut för denna gången…

2011,Augusti 2011 | Sunday August 21 2011 19:57 | Comments (0)

Gosh, vad 3 veckor semester kan gå fort!

Har haft en mycket trevlig och relaxande semester – enda nackdelen var väl att den var lite kort. Men men – om exakt 2 månader är det dags igen 😀 . Då är det dags för

och

Om man tänker på hur #### mycket jag har att göra innan dess så borde tiden gå lika raketfort som på semestern. Eller nåt.

Övriga foton från bilsemestern

Sista inlägget om bilsemestern, en liten mix av foton som inte kom med i de övriga inläggen.

Röda hus med vita knutar – mycket frekvent norrut.

Höga kusten-bron.

Det fanns många getabockar i Gävle.

Håveruds akvedukt och lite natur runtomkring.

Karlstad

Karlstad måste utnämnas till den bäst doftande staden, eftersom de hade Löfbergs lila-rosteriet ganska centralt i stan, vilket spred en mycket behaglig doft. Det luktade inte lika gott i Gevalia-staden Gävle trots att jag föredrar Gevalia. Har även tidigare besökt Solna, där en annan favorit – Arvid Nordquist – rostas, men där luktade det inte kaffe alls. Har även åkt förbi Zoegas i Helsingborg massor med gånger, men jag gillar varken doften eller smaken av Zoegas, trots att jag är skåning :p.

Många blommor i staden var således lila.

I Karlstad finns många statyer.

Jimmy tyckte att jag såg lite väl turistig ut. Jag förstår inte vad han pratar om :p. Hans stora Canon-rem runt nacken tycker jag ser mer turistig ut 😉 .

Lite Jämtland

Jämtland var fint. Lite foton från landskapet:

Bil-litteratur (bra bok! Gav en extra dimension att åka förbi skogarna samtidigt som man läste om dom).

Gosiga lodjursungar på Frösö zoo.

Jag och Jimmys morbrors fina border collie.

Döda fallet – här fanns en gång en älv och ett vattenfall.

Döda fallet igen

En thailändsk paviljong mitt ute i skogen.

Det gick undan på vägarna – fanns betydligt smalare vägar som hade 100. Jag höll ca 100 och tror aldrig jag gjorde en enda omkörning (eller jo, körde nog om en timmerbil) – däremot blev jag omkörd ett antal gånger.

Många sådana här skyltar fanns det längs vägsträckan.

Sigge!

En så fin och gosig vovve.

Dalarna

Det vackraste landskapet vi passerade på bilresan tyckte jag att Dalarna var. Lite bilder:

Next Page »