Kväll på IKEA

2018,April 2018,Maj 2018,Syskonen | Sunday May 6 2018 06:15 | Comments (2)

För ett tag sen så åkte vi till IKEA på kvällen, efter förskolan. En riktigt skoj kvällsutflykt tyckte killarna. Vi skulle kolla på säng till Viktor, men det slutade med att vi bara köpte ett sidostöd för hans öppna spjälsäng. Det blir kanske en våningssäng istället sen om något år då han är mindre vild (om vi inte bygger till ett extra rum). Sen köpte vi lite annat smått och gott som man alltid gör på IKEA.

Arrrr jo den där busiga ungen är min :p

Arrrr jo den där busiga ungen är min 2 :p

Åka vagn är kul

Sitta i vagnen är kul det med.

Men då man ser en hage så måste man bara av vagnen och hoppa.

Matdags. Köttbullarna gick hem. Sedan blev det glass. Blev lite fotobombade av okända personer i bakgrunden 😉 .

Barnavdelningen!

Killarna uppskattade verkligen att gå in i “rummen/lägenheterna” som de har på IKEA.

Vårtur på Grevie backar

2018,April 2018,Maj 2018 | Friday May 4 2018 06:49 | Comments (1)

Jimmy och jag fick barnpassning och kunde ta en tur på tu man hand på Grevie backar. Denna gången kunde vi tajma backsipporna där.

Redo för att ge oss iväg!

Vitsippor i skogen.

Backsippor

Vitsippor

Viol

Fjäril

Sen satte vi oss i en backe, åt kaffe, bullar och filosoferade.

Sen kom molnen!

Selfie i motljus

Efter detta åkte vi bil till stranden. Vi tänkte att molnen kanske ändå inte skulle ge oss regn, vilket slutade såhär :p

 

På landet

2018,April 2018,Maj 2018,Syskonen | Wednesday May 2 2018 06:03 | Comments (0)

Det var rätt så skönt att ha lite långhelg efter att varit på en så intensiv kurs och inte sett familjen. Vi var hemmavid någon dag och sen besökte vi landet.

Utefika. Sen serverades kanelbullar och muffins.

Fotbollslek!

Spelade yatzy på kvällen – Alfred var jätteduktig!

Blandat från slutet av april

2018,Alfred,April 2018,Viktor | Monday April 30 2018 06:51 | Comments (0)

Lite diverse från slutet av april:

Alfred var på kalas på mormors skattkammarö, så då var vi i Stadsparken och åt lunch. Dock var det jätteblåsigt.

Stora ytor, och Viktor sprang iväg långt ifrån oss (liten blå prick i mitten av bilden). Precis som Alfred då han var liten…

Verkar kanske lite konstigt att ha med ett foto från Coop, men det är mest för att dokumentera kossan. Viktor är mycket intresserad av henne.

Jag var på kurs en vecka (i Flädie, utanför Lund). Det var internat, så även om jag bara var någon mil från grabbarna så såg jag dom inte (saknad!). Men det var helt logiskt att det var internat, hade inte funkat annars då kursen varade mellan 08 till 21…

Medan jag var på kurs så började alla vårblommor att blomma… Här är vår tulpanrabatt. Nästa gång jag köper två sorters blommor och samplanterar så ska jag kolla lite mer på höjden…

Viktor på förskolan.

Var en runda på Emporia, där killarna bl.a. kollade utsikten.

 

 

Hemma med pappa

2018,April 2018,Syskonen | Wednesday April 25 2018 21:07 | Comments (1)

Jag är på kurs i veckan (internat), så killarna är hemma med Jimmy. Det verkar gå bra. Viktor har kollat bakom dörrar och sagt “Mama” men annars verkar han klara sig fint utan mig. Får se om han känner igen mig på fredag.

De har haft våffelmys på en vardag 🙂 . Alfred gillar det trots minen, han kan aldrig se normal ut på foton :p.

Lunch i Botan

2018,April 2018 | Sunday April 22 2018 07:00 | Comments (0)

Hade möten i närheten av centrala delarna av Lund i torsdags, så passade på att köpa mig en pokébowl och äta i Botan. Det har varit några riktigt varma dagar nu, och våren har kommer med rejäl fart. Det var ju ändå inte så längesen som det låg snö härute… Jag tycker alltid att våren kommer för snabbt och varar för kort tid, men i år var det ju extremt… Typiskt nog ska jag på kurs (internat) nästa vecka, så då missar jag en av de bästa vårveckorna (och missar säkerligen att mina tulpaner slår ut). Men man får njuta av det då man kan!

Scillor

Narcisser

Och så pokébowl

Superskurk

2018,Alfred,April 2018 | Friday April 20 2018 18:52 | Comments (0)

Förra veckan var Alfred bjuden till en superskurk-fest. Vi snickrade en egen kostym till honom som han förevisar här. Dock har han på sig jackan, så man ser den inte helt här. Han har svarta kläder, en hemmagjord Darth Vader-mask, svart mantel (handduk) och svärdet (eller vad det nu är) som Viktor har tuggat en del hål på. Samt även en visning av stökig hall. Jag städar hallen typ 2 ggr per dag, men den är så liten att den stökas ner rätt fort :p.

Fotbollspremiär

2018,Alfred,April 2018,Viktor | Tuesday April 17 2018 08:21 | Comments (2)

I lördags började Alfreds fotboll igen (goodbye lördags-långfrukostar…).

Strecken och målen var inte klara på den stora planen så den gick att springa fritt på för denna gång, vilket Viktor uppskattade.

Sen hittade han fotbollar på konstgräsplanen där Alfred spelade.

 

Nova och Coop

2018,April 2018,Syskonen | Sunday April 15 2018 07:41 | Comments (3)

Förra helgen var vi iväg på en liten shoppingtur. Det tycker killarna är kul för då kan de springa runt. Killarna fick även fika.

Alfred sippar ihärdigt på sin frapino, Viktor dricker  vatten, och maken ser sammanbiten ut.

Tanken var att killarna skulle dela på frapinon, men det tyckte inte Alfred var en bra idé och då blev även Viktor missnöjd. Sen fick Viktor en croissant, men han tyckte att den var roligare att smula sönder än att äta, så han förpassades till en barnstol. Maken ser mer nöjd ut nu :p .

Viktor med croissantsmulor. Pottfrisyren har kommit tillbaka från 90talet 😉 (fast jag tycker inte att det är en riktig pottfrisyr, då ska det ju vara halvsnaggat i nacken).

Det var någon typ av reklam-TV en bit bort som Alfred kollade på. Han pekade och sa “där är monstret” ungefär 73 gånger.

Viktor gillar kaffe. Som om han behövde mer energi :p .

Sen var det dags för Coop. Två killar som gillar att hänga på sidan av vagnen (påtal om Coop, använd ALDRIG deras hemkörning av mat. Om ni vill ha de saker ni beställt alltså :p ).

Viktor 20 månader

2018,April 2018,Viktor,Viktor fyller månad | Friday April 13 2018 09:04 | Comments (2)

Idag då Viktor blir 20 månader så var det dags för 18-månaderskontroll på BVC :p. Det gick bra, och han är nu lika mycket lång som tung 😉 (+2SD på båda, 15,6 kg resp 91 cm).

Det har hänt ganska mycket sen sist! Språket har utvecklats och han kommunicerar mycket. Som jag skrivit om tidigare så har han lämnat mammas&pappas bo och flyttat in till Alfreds sovrum. Det har gått ganska bra. Han vet att det är där han ska sova, men han har lite svårt att komma till ro och somna. Och det är ganska akut nu att köpa en riktig säng, för han får inte riktigt plats i spjälsängen :p

Han är företagssam, och flyttar stolar för att kunna leka med vatten, hämta nappar, eller annat som han inte kommer åt. Förskolläraren sa att det märktes att han inte var curlad, utan han redde sig bra själv och fixade saker 🙂 . Hon sa att han verkligen är en redig kille 🙂 .

Leka med vatten är populärt, fast köksluckorna är inte så förtjusta…

Men han blir väldigt arg om han inte får lov att göra saker :p . Han gillar att se tecknade musikvideor, men blir arg om de är för långsamma och klagar. Jag kommer ihåg då Alfred var i 2-årsåldern, då sa han hela tiden “se annat” om han inte var nöjd, jag hoppas vi slipper det här. Och storebror, han leker Viktor mycket med, även utomhus på förskolan.

Sen leker han också mycket med gosedjur, och har en mängd på sängen. Speciellt babblarna är populära och han har nästan alla babblare som gosedjur. Han blir SÅ glad då han får dom.

Viktor och Björnen Rune

Här är en glad kille som just fått Babba i en extra stor variant. Han har även Doddo i handen som är av samma storlek som resten av babblarna som han har.

Han vill ofta ut. Då klär han på sig och försöker komma ut. Här har han burit Jimmys tofflor från hallen, satt på sig mössan, och försöker ta sig ut:

Här är lite foto på honom från förskolan som jag har plockat från deras blogg:

 

Next Page »