Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev jag utskrattad då jag frågade om man kunde gå till Walmart. Jag tyckte dock att källan till informationen att man inte kunde gå dit kändes aningen opålitlig. Jag är fruktansvärt fördomsfull, men en överviktig donna som heter Destiny och talar rejäl sydstatsdialekt känns kanske inte som någon som promenerar en massa. Sagt och gjort, jag gav mig ut på en promenad. Och visst tusan kunde man gå till Walmart! Det låg inte runt husknuten, men ca 1.5 km bort. Jag brukar ju gå t&r till Västra hamnen (8km) för att handla :p .

DSC_0224-2

Walmart var ju inget trevligt ställe. Det såg ut som en lagerlokal och det var mycket skräp som såldes. Som stora tunnor med cheeseballs, läsk i alla möjliga neonfärger, 573 sorters chips. Etc. Billigt och inga kvalitetsvaror (som ju verkar vara deras koncept, och uppenbarligen går det bra).

utz-cheese-balls

Folket där såg farliga ut, jäkligt mkt tattisar och gangsta style, alternativt så var de rejält överviktiga. Jag kände mig jäkligt udda där, fast jag smälte in lite då jag hade träningsoverallsbrallor 😉 . Utanför satt hemlösa och bad om pengar. Hu, blev illa berörd då jag såg några småttingar i Alfreds ålder där – det finns så många barn här i världen som växer upp med rätt så dåliga förutsättningar 🙁 . Jäpp, jag har blivit lite blödig och man blir ännu mer blödig då man är långt borta från lillen.

På hela tiden som jag i NC så såg jag inte en enda männsika som var ute och gick. Däremot såg jag en som cyklade. Han hade på sig en sydstatströja och viftade med en “Vote for Ron Paul 2012”-skylt (varför???).

 

 

 
 

I slutändan så blev det ändå av att jag fick hålla min presentation. Det gick väl sådär – att hålla tal är inget jag vare sig gillar eller är bra på, mest ett nödvändigt ont. Och så var jag ju nästan den enda icke-amerikanen där – amerikanerna är ju uppfödda med att prata, så de är ju klart bättre talare. Men men, tyckte det var en bra visit!

Föreläsningarna var i Research Triangle Park. De har ganska najs utsikt de som jobbar där- det är en massa myndigheter och företag utslängda i skogen. Lite annorlunda, men fint. DSC_0229

En sak jag gillar med USA är att man alltid träffar på en massa (halvtama) ekorrar där. Okej, nu är mitt statistiska urval lite litet (Raleigh i North Carolina, New York och Seattle*2, samt då att jag varit i Halifax i Kanada), men på alla dessa ställen har det kryllat av korrar. Jag älskar korrar. De är så coola. Fick dock inga bra bilder så detta är en kanadensisk korre, rödare till färgen än sina amerikanska artfränder. IMG_3019-2

 

 
 

Fortsättning på väderinlägget igår:

Åker till Research Triangle Park på morgonen. Väl på plats, säkerhetskontroll liknande den på flyget. Kollar runt. Vackert beläget ställe – till lunchen ska jag nog gå ut och fota lite. Dags för föreläsningar. Efter några föreläsningar så säger organisatören att hela stället ska stängas ner p.g.a vädret. Det regnar och kommer bli minusgrader och halt. En militär dyker upp. Utrymning. Rätt skönt att vara invited speaker eftersom vi är de enda som det fixas skjuts till. Okej att jag undrade vad jag gett mig in på med den där paneldiskussionen, men ändå, lite snopet att den blev inställd. Kan hända att jag får dra presentationen imorgon (men paneldiskussionen blir garanterat inställd), men i skrivande stund vet de inte om det blir något imorgon eller inte. Och jag ska ju flyga hem på kvällen (hoppas jag!). Som det kan gå. Och jag som haft en jäkla ångest för den där paneldiskussionen – det var ju lönt :p . Passade istället på att vara lite social och vara ute på både lunch och middag med amerikanska kollegor, så lite gav väl det hela ändå. Men som sagt, lagom snopet. Och nog att det blev kallt (-5 just nu), men så farligt väder tycker jag inte det är. Kan dock tänka att alla har sommardäck här, då kan det ju bli lite trixigt.

 

 
 

Jag blev helt överrumplat av vädret här. Nu är klockan ändå 6 och det är 21 grader – högsommarvärme!

Eller vänta? Är det vinter imorgon?

väder

 
 

Wahey, det behövdes en resa till USA och en tidszon 6 timmar bort för att jag skulle återfå min ordinarie dygnsrytm. Jag har ju varit jetlaggad i 1,5 år så nu har jag skruvat den rätt ;). Vaknade pigg och utvilad kl halv 6. Som min dygnsrytm ska vara, så kan man cykla/träna etc och ändå komma till jobbet i ok tid (nu var jobbet iofs en meter bort, men ändå). Jag gillar egentligen morgnar bäst, att vara pigg sent på kvällen tycker jag inte är någon poäng :p . Men men, jag lär få ett jäkla problem med dygnsrytmen då jag kommer hem igen och det är 6 timmar åt andra hållet, så det varar inte så länge. Å andra sidan kommer jag ju kunna hänga mer med min make – om jag har USA-dygnsrytm i Sverige så har han Tokyo-rytm 😉 .

smile1-main_FullVaknat utvilad

 
 

Hej från andra sidan pölen. Nu är jag i Raleigh, North Carolina. På jobbresa. På måndag ska jag först hålla en presentation, sen så ska jag vara med i en 1,5h lång paneldebatt ihop med 5 amerikanska forskare med rätt många års mer erfarenhet än mig. En subenhet av det amerikanska hälsoinstitutet (NIH) som ordnar detta.  Jepp, jag måste erkänna att jag inte skuttar upp ur stolen av glädje då jag tänker på vad som komma skall :p. Men men, det som inte dödar det härdar sägs det, och man får väl utmana sig själv lite.

Jobbresor är ju en lite annan grej nu då man har Alfred. Det känns ledsamt och vemodigt att åka ;( . Samtidigt så är det ju jäkligt sällan som man har så mycket egentid (om man reser ensam vill säga) där man inte kan göra så mycket annat än att chilla eller jobba. Så en transatlantisk flight är inte helt fel på det sättet. Nu fick jag jobbat av en himla massa, men det sista timmen så tog jag och chillade med min bok som jag tycker är jättebra men som har tagit en jäkla tid att läsa då man inte har möjlighet till det så ofta.

Men USA, det är ett konstigt land :p . Sen tycker de att européer är konstiga typer de också så det är väl ömsesidigt. Till exempel. Jag vill gå ut från hotellet och handla något smått i närmsta affär. Jag frågar vart det ligger. “Det är nära, bara vänster, rakt fram,sen vänster”. Jag frågar sen (trots jag vet svaret) “Can I walk there?”. Receptionisten börjar asgarva. “Of cooooruse not!!”. Hey, ni pratar om att ni har så mycket frihet, men i USA kan man ju verkligen inte gå någonstans. För mig är det den ultimata ofriheten :p . Jag går ju vart jag än ska.

Men men, inga distraktionsmoment, så då kommer jag hinna jobba på bra imorgon. I Malmö har Jimmy Scifi-maraton. På landet har päronen fullt upp 😉 .