Posted on Leave a comment

Kreativum

Då vi vaknade efter den första natten på vår blekingetur så ösregnade det! Det var ju lite otippat, så det fick bli en inomhusaktivitet. Så vi åkte till Kreativum i Karlshamn. Vi var inte helt ensamma där om man säger så :p , den här nästanpå enda regndagen på hela sommaren. Vi delade upp oss, så jag var med Viktor och Jimmy med Alfred. Det blev inte så många foton tagna, då det var fullt upp, men här är några:

Viktor gillade jätteduplot bäst.

Han var duktig på att stapla små klossar, tornet här har han gjort helt själv.

Alfred och Viktor är fokuserade på en show där de hade endel explosioner. Bra show! Viktor blev dock lite distraherad av en kille (som var nästan i Alfreds ålder…) som satt med typ 10 st nappar. Nappomanen Viktor var lite avis.

Alfred körde båt.

Och så körde han bil.

Killarna delar alltid med sig av sina glassar 🙂

Efter Kreativum var vi även på detta ställe som låg bredvid.

Viktor fick se på STOOOORA imsar.

Posted on 1 Comment

Ronneby brunn

Då har jag slutligen kommit till vår mini-semester till Blekinge, där vi var 18-20 juli. Jag hade inte någon exakt plan på vad vi skulle göra där (men jag hade såklart en lista med ideer!), men jag bokade ett hotell lite mitt i Blekinge, vid Ronneby brunnspark. Vi kom fram rätt sent, eftersom vi hängde kvar i regnet därhemma (som jag skrev om i ett tidigare inlägg). Så första dagen spenderade vi med att åka roliga småvägar till Blekinge, och att utforska Ronneby Brunnspark.

Det fanns en lekplats i parken utanför hotellet. Hotellet syns i bakgrunden.

Viktor är bra på att klättra!

Typiskt nog började Alfred mucka med Viktor då jag skulle ta ett foto på de båda…

Så det blev stopp på gemensamma foton…

Viktor springer runt i den Japanska trädgården.

Man kunde tro att det var höst…

Och så lite bilder från vårt hotell. Balkong och två dörrar var populärt…

Äter vindruvor

Alfred läser för Viktor

Jimmy och Alfred spelar sänka skepp. Det var lite mörkt ute så de fick ha mobilen som ficklampa.

Testade även på minigolf utanför hotellet.

Viktor var mer intresserad av att klättra på banorna…

Hotellet var mysigt, en nackdel var dock att de hade konserter i parken på kvällarna :p . Samt att det var supervarmt den första dagen – jag somnade väl vid 5-tiden på morgonen…. Dag två så regnade det dock så då var det lite bättre.

Posted on Leave a comment

Tivoli

Då Lena var och hälsade på för ett tag sen så lovade hon Alfred att han skulle få följa med på valfri uflykt till Köpenhamn. Valet från Alfreds sida föll snabbt på Tivioli. Så Lena, Alfred och jag tog tåget dit och var där från öppning till klockan 7 (fast vi hade kunnat stanna mycket längre). Tivoli hade ett fiffigt åkband, där ett barn kunde ta med valfri vuxen på varje tur (så inte två vuxna behövde köpa åkband). Alfred åkte massor! Den gamla trä-berg-och-dalbanan var hans favorit, men han åkte allt läskigt som man kunde då man är strax över 120 cm, bl.a. Aquila. Han hade SÅ roligt (det hade mor hans med 😉 ) !

Här någonstans är Alfred och Lena

Aqulia!

I denna attraktionen skulle man dra upp sig själv. Jag hjälpte till (även om det inte syns på fotot 😉 ) , och jäklar vad det kändes i ryggen :p.

Väntar på mat och ser en berg-och-dalbana rakt över oss.

“Lite för långsamt” enligt Alfred.

Fick äntligen smaka på sockervadd!

Kladdigt…

Vackra trädgårdar.

Vinkar från Pariserhjulet.

Posted on Leave a comment

Skrylle

Jag ligger väldigt mycket efter med inlägg – nu är jag väl på vad vi gjorde för en ca 10-14 dagar sen. Vi har varit ute på en hel del skogspromenader – det är väldigt skönt i värmen. Vi var bl.a. på en tur i Skrylle, då jag joggade för första gången på länge (och insåg att kondisen är riktigt risig – den fina formen jag hade efter ett års föräldraledighet med mycket rörelse förstördes rätt lätt av kontorslivet…). Men nu ska det bli mer träning! Dock är det inte så lätt i denna värme, men några gånger så har jag kommit ut.

Alfred motionerar på naturlekplatsen

Linbana!

Även Viktor fick åka linbana, i sällskap med mor sin.

Posted on 2 Comments

Plockar bär

Förra veckan var Lena på besök, och då åkte vi, tillsammans med Alfred, till Hallongården och plockade bär. Det visade sig vara ett otippat kul utflyktsmål för Alfred. Det var inte så billigt att plocka hallon, men jag förstår det på ett sätt, speciellt för de som har barn med sig :p.  Men Alfred hjälpte till bra med att plocka också, inte bara äta :p . Och så är det ju skönt att komma iväg på utflykt utan Viktor och få all uppmärksamhet 😉 . Hallonen var supergoda, stora och söta, mums!

Hjälper till att plocka.

Och smakar på några 😉

Hjälper även till att plocka björnbär (dessa fanns det dock inte så många mogna av än).

Dagens skörd.

Blev fika på deras café efteråt.

Hälsade på deras djur – här fanns hönor, kycklingar och kaniner.

Lite längre bort fanns det (glupska) får.

Posted on Leave a comment

Regn!

För några dagar sen så regnade det! En väldigt ovanlig händelse denna sommaren…

Vi skulle egentligen dra iväg på några dagars mini-semester, men vi kom iväg ganska sent eftersom det var så skönt att sitta ute i regnet. Ovanlig känsla…

Det öste ner rätt bra (svårt att fånga på foto). I bakgrunden syns förresten vår nya grind. Anledningen till den stökiga trädgården är (såklart) Viktor, speciellt så är han förtjust i att 1) lägga stenar i vattenkannan 2) springa runt med sopkvasten…