Gott nytt år!

2009,December 2009 | Thursday December 31 2009 01:04 | Comments (0) Tags:

Önskar ett gott nytt år 🙂 !

På tal om vovvar så passar jag även på att gratulera Sigge en dag i efterskott på hans 2-årsdag 🙂 . Sigge har även precis blivit farbror då hans (nästanpå lika) stilige bror Knut blivit pappa till 9 vita mini-isbjörnsliknande valpar. Även mamman är en super-fin golden så det kommer med all säkerhet bli bedårande valpar, VILL HA!

Årssammanfattning 2009

2009,December 2009 | Wednesday December 30 2009 11:51 | Comments (2)

En sammanfattning om året för som har gått.

—————-2009——————————-

Vid nyår 2008/2009 skålade vi i champagne och sa “skål för att 2009 ska bli det bästa året någonsin”!

Med facit i hand blev det inte så – 2009 har inte varit något av de bättre åren :-/ .

Första halvåret försvann de alla de mor-och far-föräldrar som jag & Jimmy hade kvar (bådas farmödrar och min mormor), och så var hela den generationen i rakt nedstigande led plötsligt borta 🙁 .

Förutom dödsfall så har detta inte varit det mest kärnfriska året.  Jag har varit sjuk betydligt mer än vad jag varit något år i vuxen/halv-vuxen ålder, aningen tröttsamt… Majoriteten av all sjukdom inträffade dessutom under juni, juli och augusti, och den 4 veckor långa semestern försvann i en envis och återkommande bihåleinflammation som gjorde mig seg även en ganska lång tid efter semestern. Sen har det även varit ett antal halsflussar, kräksjuka (en mycket elak variant…), öroninflammation,  magkatarr, ovanligt mkt huvudvärk, skadade knän (både knäna, olika skador som har varit extremt långdragna), trasig rygg, med mera. Med den statistiken blev jag rätt uppstressad för att få svininfluensa då vi skulle resa bort på semester – det hade ju varit pricken över i – men jag hann få vaccin och den höll sig borta 🙂 .

Nåväl, nog om detta – det är ju vissa saker i livet som man helt enkelt inte kan påverka och ibland klumpar sådana saker ihop sig. 2009 var inte hälsans år helt enkelt, varken för mig eller för ganska stora delar av nära och kära.

En annan sak som periodvis kan vara svår att påverka är jobbsituationen. Våra jobbsituationer 2009 har inte heller de varit direkt positiva, men under den sista delen av året har en ljusning skett.

Mest negativ har situationen på Jimmys jobb varit, där företaget han jobbar på gått med stor förlust och en hel del gånger deklarerat kommande nedskärningar, vilket ju gjorde att man aldrig riktigt visste vad framtiden skulle ge. Slutligen bestämdes det att Jimmys avdelning skulle läggas ner i början av 2010. Min tjänst slutar också 2010, så framtiden kändes väldigt oklar…

Vi har alltid sett utlandsjobb som en möjlighet om jobb-läget är dåligt hemma. Men om en av oss får ett bra jobb här, så stannar vi här. I slutet av december (några månader efter han fick veta att avdelningen skulle läggas ner…) fick Jimmy veta att han fick en ny tjänst på företaget, som är ett litet steg uppåt :-). Så som läget är nu finns det inga planer för en utlandsflytt.

Nu börjar jag närma mig slutet på min doktorandtid, och i slutet av nästa år är det dags för disputation och följaktligen slutet på min tjänst, så osäkerheten för framtiden finns fortfarande kvar. Men trots det så känns det fantastiskt kul att det snart är dags för disputation. Att skriva ihop avhandlingen och knyta ihop det arbete man har gjort under de senaste fyra åren kommer att bli mycket intressant och stimulerande, och det kommer så klart bli kul att bli Doktor 😉 . Det kommer bli mycket jobb nästa år, men jag ser fram emot det. Jag vill verkligen bli färdig med att doktorera och få nya utmaningar i karriären.  Som doktorand är läget lite låst – man kan inte bestämma så mycket, får ingen övergripande insyn över projekten och man kan inte avancera några positioner. Visserligen får man kanske inte supermycket inflytande även om man är doktor inom min bransch, men lite mer inflytande kan man ju hoppas på i alla fall.  Jobbläget inom min bransch är ju inte det bästa, men jag hoppas på att jag har en ny position i December 2010 🙂 .

Jobbåret i övrigt har varit helt OK prestationsmässigt, även om jag som sagt är lite trött på att vara en doktorand lägst ner i näringskedjan. Ett antal artiklar har blivit färdigskrivna, och det har även blivit lite presentationer. Har hållit presentationer i Stockholm och i Kina – båda dock om projekt som är utanför avhandlingen. Samt att det har varit en del presentationer på hemmaplan i Lund. Även i år har det blivit lite jobbresor. Jag har varit i Stockholm ett antal gånger, samt i Århus och Kina. Århus var en mysig stad och Kina-resan var fascinerade. Även om det fanns mycket intryck från Kina-resan kommer det starkaste att vara min “First class”-resa 😉 .

Jobbresor i all ära, men de bästa resorna är ju de jag får åka på med Mannen i mitt liv 🙂 . Vi brukar klämma in en resa i November till vår bröllopsdag, och i år gick resan till Kap Verde. Där fanns otroliga stränder och resan var mycket lugn och avkopplade. Man har känt sig som en ny människa sen man kom hem 🙂 .

På sommarsemestern var vi på en cykelsemester på Österlen. Timingen var fenomenal, dels var det superfint väder och dels var det precis mittemellan två omgångar med bihåleinflammation. Och cyklar och knän höll! Fick blodad tand för cykelsemestrar efter den resan – var ett riktigt härligt sätt att semestra på.

Annars har det mesta resandet bestått av småturer i vårt eget landskap och dess närmsta omgivningar. Så klart många resor till landet (Torekov), men även trevliga små utflykter till bl.a. Bäckaskogs slott, Österlen , Slottstur och Louisiana.

I början av året blev det utflykter till en massa småorter i Skåne för att kolla in bra platser att köpa hus på. Då var vi rätt sugna på hus, men det suget dog ut då det började bli osäkert om Jimmy skulle ha kvar sitt jobb och då även min tid som doktorand började närma sig slutet. Nu har han ju kvar jobbet, men hus-suget har försvunnit totalt. Med facit i hand så var möjligheten att ha hund den största anledningen till att jag ville ha hus. Nu har jag dock förlikat mig med tanken att det nog inte är så praktiskt att skaffa hund just nu. Både Jimmy och jag är sugna på att satsa mycket på karriären nu då vi (förhoppningsvis) har nya jobb snart och fixa med hus känns inte så högt prioriterat. Dessutom fick vi aldrig klarhet i vad vi egentligen ville ha i husväg. Plus att vi faktiskt trivs superbra som vi bor nu 🙂 . Så hus lär nog dröja. Om jag inte får mer tok-spel på de rökande grannarna i sommar :-p .

Faktum är att jag aldrig trivts så bra hemma i min vardag som nu – vardagen hemma är en riktig energikälla för mig. Så på det sättet var 2009 ett bra år. Logistiken för vardagsrutiner ha vi löst på ett bra och smidigt sätt, och en vanlig vardagskväll hemma är alltid kul och relaxande och jag har kunnat stressa av bra. Trots de negativa yttre faktorerna som nämnts i denna text så har Jimmy & jag haft en superbra år ihop, med en skön vardag och härliga resor och kul aktiviteter, så i den aspekten blev 2009 det bästa året någonsin 🙂 .

Katt

2009,December 2009 | Monday December 28 2009 20:31 | Comments (2) Tags:

Efter att slutligen insett att hund är lite för komplicerat att skaffa just nu, så har jag snöat in på katter istället.

Eftersom Jimmy är allergisk trodde jag att man i såfall var tvungen att ha en nakenkatt:

Jag är inte ytlig eller så, men jag vill ha päls…

Men sen såg jag att det finns två raser till som är allergi-vänliga 🙂 . En av dessa var den sibiriska katten, som verkligen låter som en bra katt (den Sibiriska hunden är ju min favorit, så då är det inte så konstigt jag gillar den Sibiriska katten 😉 ).

Det här gillar jag skarpt i beskrivningen av den (från Wikipedia):

Sibirisk katt är storvuxen kattras från Ryssland av samma typ som norsk skogkatt och maine coon. Hanen väger mellan 7 och 9 kg, honan 4,5 till 7 kg. Många menar faktiskt också att den sibiriska katten är så nära man kan komma en hund, utan att det faktiskt är en hund. Detta beror förmodligen på att den sibiriska katten är mycket människokär och gärna följer sin ägare överallt. Den vill vara med överallt och är mycket nyfiken. I övrigt är det en aktiv katt som anses vara intelligent och läraktig.”

Det är även en “natural breed” och alltså inte sönderavlad.

Nackdelen? Att den är ovanlig och nog inte helt lätt att få tag på.

Men visst är den fin?

På landet

2009,December 2009 | Sunday December 27 2009 15:29 | Comments (2) Tags:

Är på landet nu. Hälsade på på gården och myste lite med Oscar, en fluffig och snäll katt. Gaaaa, jag blir så sugen på en egen katt! Att klappa en katt/hund måste vara det mest relaxande som finns, i nivå med att lyssna på havets lugnande vågljud. Tja, hus vid havet, lyssna på vågor och katt och hund att klappa på hade nog inte varit helt fel 😉 .

Julafton

2009,December 2009 | Friday December 25 2009 01:15 | Comments (0)

Julafton var en lugn och skön dag som firades hemma med make och päron.

Traditionsenligt tog vi en promenad då Kalle Anka började. Staden var helt öde. Tycker att känslan att vara själv i en stad är rätt så fascinerande.

I stadskärnan var dock den mesta snön borta.

vinter-1-9

Ovanligt tomt på Gustav Adolfs torg.

vinter-1-8

Blev även en tur till parken och Ribban. Fridfullt.

vinter-1-7

vinter-1-6

Sen blev det en massa mat följt av julklappar. Som vanligt fick Jimmy mjuka julklappar av mig och jag hårda julklappar av honom. Så nu är min laptop rejält upp-piffad – med bl.a. 5ggr större hårddisk och Windows 7 🙂 . Mycket välbehövligt kan jag säga för den var minst sagt överfull och seg innan…

God jul!

2009,December 2009 | Thursday December 24 2009 09:08 | Comments (0)

Önskar alla bloggläsare en riktigt god jul 🙂 . Här i Skåneland är det ovanligt nog en vit jul, om än med lite tunnare snötäcke än det var för några dagar sen.

4017457_51

Jul-ledigt

2009,December 2009 | Wednesday December 23 2009 12:53 | Comments (0)

Det blev inte riktigt jul-ledigt idag som jag hade tänkt mig, men nu känns det som att jag jobbat tillräckligt för i år (eller tja, tillräckligt för fram till jul i alla fall) så det får vara slut med jobb för nu. Nu ska jag istället jobba på att få upp jul-stämningen 😉 – hoppas att lite musik, julmust och fixande ska göra susen!

SantaDog

Luftslottet som sprängdes

2009,December 2009,Film | Tuesday December 22 2009 18:28 | Comments (0) Tags:

I går kväll var det biodags. Skulle egentligen sett Avatar, men den var fullbokad så det blev Luftslottet som sprängdes istället. Tyckte filmen var OK, bättre än tvåan men sämre än ettan. Det var rätt mycket från boken som utelämnades – ibland var det ok, men ibland blev det luckor. Man kom inte alls in på djupet som i boken, men jag förstår ju att det är svårt att få in en hel bok av den typen i en film.

ba60267a-0a82-42f9-86df-7ac3e32e1518

Julvideo

2009,December 2009 | Tuesday December 22 2009 15:02 | Comments (0) Tags:

Blev tipsad om den här lite annorlunda och roliga videon till låten Tomtefar försov sig 🙂  (tryck på den blåa pilen och glöm inte ha ljudet på 😉 ).

Aj…

2009,December 2009 | Monday December 21 2009 20:22 | Comments (0)

Yiiieh, nu är min envisa magkatarr/magsårsbörjan på sitt värsta humör, med en känsla av en kniv placerad nära revbenen och en mage liknande kattens nedan. Kan kanske ha något att göra med helgens middagar – efter två veckors Omeprazol-knaprande kände jag mig bättre, så föll i fällan och trodde att jag kunde synda lite grann då det ändå var helg (annars har jag undvikit magkatarrs-elaka saker)…

Helgens mat var tacokväll med massor röd lök och vitlök samt HOT på alla såser och röror, och dagen efter en mycket god och spicy wok. Jag älskar ju kryddstark mat. Jag är ju f.ö. väldigt förtjust i majoriteten av saker som kan påverka utvecklingen av magkatarr, så uppkomsten av densamma är nog inte så svår att härleda :-p . Tre koppar te på det idag (det var ju så kallt på jobbet idag) och jag känner mig som sagt inte superbra.

Nåväl, blir jag inte bra tills början av nästa år då Omeprazolkuren är slut får jag väl hålla en riktig anti-magkatarr-kost, även om den låter vansinnigt tråkig. Kokt potatis med kokt torsk utan sås och liknande delikatesser. Söker man vidare på mera extrema dieter för magkatarr på nätet hittar man läckerheter som potatisgröt, morotspure, övermogen banan. Hrrm.

Heja Omeprazol, you can do it.

mage1Dagens version av Karin

Next Page »