Mössa

2013,Alfred,Alfreds kläder,Januari 2013 | Thursday January 31 2013 00:47 | Comments (2)

Alfred gillar inte huvudbonader. Vi hade köpt en massa småmössor, då jag läst att nyfödingar behöver det för att inte bli kalla. Men det ville inte han ha på sig inte, och inte var han kall av sig heller (den stora kalufsen kan iofs ha hjälp mot det). När vi var ute och gick så funkade kapuschong bra. Så det var inte många av dessa mössor som vi fick använda :p . Men skam den som ger sig, han måste ju lära sig att använda mössa, så det är bara att trä på den, så nu börjar han vänja sig så smått. Fotade honom i matchande mössa och onepiece-set, tycker att han ser ut som en liten cooling i det 😉 :

Nästan dubbelt så mycket Alfred

Nu vid hans 3-månaderskontroll så hade Alfred nästan dubblerat sin vikt sen lägstavikten – bara några hekto kvar. Nu vägde han 7.15 kg – både vikt och huvudmått var som vanligt exakt på +1 sd kurvan. Längden hade ökat lite mer och var nu 65.5 cm, vilket var lite mer än halvvägs mellan +1 sd och +2 sd kurvan (jag jobbar mycket med statistik, därav min fascination för siffror och standardavvikelser 😉 ).

 

 

T.v Alfred 3 dagar, 3735g, hans lägsta  uppmätta vikt. Och lite gulsot, därav hudfärgen (och säkert lite konstiga kamerainställningar också). T.h Alfred 3 månader. Inte helt skalenligt, men det är samma bredd på skötbädden.

Lite mindre nattsuddande

2013,Alfred,Januari 2013 | Tuesday January 29 2013 08:48 | Comments (6)

Wahey, nu har vi lyckats få Alfred att nanna runt 10-11-tiden ett antal dagar. En bit kvar till den önskade 7-8-tiden men det är på rätt väg. BVC-besök idag kl 10.30 och jag tycker inte det är så tidigt längre så även jag är på rätt väg i dygnsrytmen :p. Men den riktiga utmaningen med att passa tider lär väl komma då båda jobbar och det är förskoledags (jobbar bara en kan man ju dra sig lite då vi båda har flextid), men det dröjjer tack och lov ett tag till dess, mer än 1,5 år.

Ny vecka

2013,Alfred,Alfreds utveckling,Januari 2013 | Monday January 28 2013 09:01 | Comments (2)

Så var helgen slut och det är måndag igen, time flies!

Alfreds senaste grej som han håller på med mycket är att fånga upp nappen, pilla på den, svänga runt med den, för att sedan kasta iväg den och äta på händerna istället. Vet dock inte hur medveten han är om själva nappen, den kanske mest kommer i vägen i hans arm/hand-gympa.

Detta är ju en bra koordinationsträning, men emellanåt måste jag ändå ta på hans rosa handskar, annars har han snart käkat upp sina fingrar :p

Vinterpromenader

2013,Januari 2013 | Sunday January 27 2013 09:44 | Comments (0)

De senaste dagarna har vinterpromenaderna gått i gnistrande vitt. Skönt med ljusterapi, har inte alls blivit lika trött på mörkret som föregående år.

Alfred 1 år

2013,Alfred,Januari 2013 | Saturday January 26 2013 00:23 | Comments (3)

Enligt ultraljuden så skulle Alfred ha påbörjat att existera som livsform för ungefär ett år sedan, så enligt tideräkningen i vissa delar av Tibet och Kina så fyller han ett år idag 😉 .

Men jag kör nog med den vanliga tideräkningen, så tre månader får det vara ;).

På tal om födelsetid och Kina så finns det ju en kinesisk födelsekalender som anger om det är en pojke eller flicka som gömmer sig i magen (Länk) . Det stämde med Alfred! Vilket även en klar majoritet av övriga “könsbestämningsmyter” , inkl min “intuition” gjorde, vilket är lite roligt även om jag inte tror på sånt.

 

 

På jobbet

2013,Alfred,Januari 2013 | Friday January 25 2013 00:46 | Comments (0)

Tog slutligen mig iväg till jobbet med Alfred, passade på igår då det bjöds på tårta p.g.a. publikationer som jag har varit delaktig i. Alfred tyckte det var superkul att bli buren runt och gullad med av olika personer, han log och skrattade som bara den. Undrar vart han har fått den där super-sociala genen ifrån, nog inte från mig :p . Men det var trevligt att se folk på jobbet igen. Jag fick förfrågan om jag hade lite att göra och ville ha sysselsättning. Hrrrrmm, jag hade ju sagt innan Alfred föddes att jag säkert skulle bli rastlös och jag kunde hjälpa till med ditten och datten (eftersom jag inte tar full föräldrapenning är det ju legalt), men hrrrrmmm, liten revidering av det där kanske…

Har inget foto av Alfred på jobbet men det finns ju ingen brist på andra foton 😉

Kameraskygg

2013,Alfred,Alfred har fastnat på video,Januari 2013 | Thursday January 24 2013 00:44 | Comments (4) Tags:

Alfred märker alltid då man tar upp kameran eller mobilen för att fotografera honom – då slutar han i de allra flesta fallen att le/skratta/göra ljud (har inte testat det då han skriker, kanske man borde göra 😉 ). Antar att det beror på att han inte gillar blixten/fokuseringslampan… Man får alltså vara lite lurig då man ska ha med honom på foto eller video. Som i videon nedan – han skrattar massor i 5 sekunder, sen så ser han kameran…

Alfred tre månader

Idag blir Alfred 3 månader 🙂 ! Han känns inte längre som en liten bebis, utan mer som en liten pojke 🙂 . Detta kan ha att göra med hans storlek (7kg) och stora kalufs. Samt att han “pratar” en massa. D.v.s. utbringar läten som låter som ett djungeldjur. Då han är igång som mest så är det inte en chans att man hör vad som sägs på TV:n. Munnen används mycket, då den inte utbringar läten så äter den, suger på napp eller – favoriten – suger på fingrarna.

Och så ler/skrattar den en hel del

Och för all del, den kan skrika också, speciellt då han är hungrig.

Alfred gillar att observera sin omgivning. Han kollar runt med stora ögon. Att vara på nya ställen är kul. Även om man råkar få sprutor där. Att bli buren runt och kolla över axeln är roligt. Vad som däremot inte är roligt är att kolla rakt in i en bröstkorg (om det inte gäller käk, förstås) – bärsjal och bärsele är inte hans smak. Men barnvagnen älskar han tack o lov.

Han kan ligga ner lite varsomhelst, inte nödvändigtvis i någons famn dock – ibland vill han ligga i famnen men ibland föredrar han att sträcka ut sig på soffan och snurra snurra snurra cykla cykla cykla… Ett ställe han inte är så förtjust att ligga i är dock sovrummet :p . Om han inte ligger i barnvagnen i sovrummet, då är det ok. Så vi har inte världens renaste golv :p. Hur man än gör så lägger han sig inte för natten om klockan inte har passerat midnatt. Sen brukar han nanna gott till ca kl 9 (inkl lite fikapauser däremellan).

Ja det var lite om hur 3-månadersversionen av Alfred är. Men han ändrar sig ju hela tiden, men vissa personlighetsdrag är nog mer konstanta. Jag gillar hans temperament 🙂 , han är rätt så easygoing tycker jag, oftast glad och nyfiken. Men med tanke på hur mycket han övar motoriken kommer man nog ha fullt upp då han väl kan förflytta sig själv!

Gomorrn’

2013,Alfred,Januari 2013 | Tuesday January 22 2013 06:35 | Comments (2)

Idag ska vi vara iväg på en spännande grej hela dagen, så då blir det inte mycket bloggat. Men en liten Alfred-bild kan jag ju alltid peta in 😉 .

Next Page »