Archive for the Category ◊ Norrland ◊

Author:
• Saturday, March 02nd, 2019

Förra veckan hade vi vårt första sportlov ihop! Vi åkte upp och hälsade på farfar och Torni i Sundsvall, med mellanlandningar i Stockholm. Bilresandet gick fint!

Det blev pulkaåkning några dagar. Några foton:

Author:
• Tuesday, January 26th, 2010

Gick en tur längs Storsjön idag. Bilderna längs ner är sjötomter, även om det inte syns just nu.

Ikväll är det dags att åka hem. Anländer till hemmet ett tag efter midnatt, så det blir sovmorgon imorgon…

Author:
• Monday, January 25th, 2010

Idag var vi iväg och åkte hundspann, vilket är något som jag drömt om att göra ända sedan jag blev en hundfantast 🙂 .

Och jag blev inte besviken – det var verkligen helt underbart! Vi åkte på en två-timmarstur i skogarna i närheten av Östersund. Vädret var perfekt – det var nysnö och sol med klarblå himmel.

Då vi kom dit var alla hundar i hundgården helt exciterade över att få komma ut och springa, att jobba är ju det bästa slädhundar vet och vet de om att de ska iväg och dra blir de helt till sig.

Turen gick i skog, slätt och över sjön.

Vid sjön tog vi en paus och drack kaffe och åt kanelbullar.

Under vår tur minskade dock temperaturen från -8 till -15, så lite kallt blev det om både mina och vovvarnas tassar.

Efter detta fick vi hälsa på hundarna 😀 . Total eufori för hund-galne mig, hundägarna trodde nog att de aldrig skulle bli av med oss :-p . På de flesta kort på mig och hundarna ser det ut som om jag har knarkat något uppåt-tjack – har en helt manisk min som jag inte sett förut hos mig (modell barn-på-julafton)… Fick kelat en massa med vovvarna 😉 !

Totalt fanns 21 hundar, varav en del var 7-månaders valpar med mycket energi. De var Alaskan huskies, en ras som inte har någon specifik standard utan är framavlad för att vara bra dragare, så dessa kunde se rätt olika ut – dock var alla väääldigt fina och liknade Siberian huskies. Mycket trevliga och sociala hundar. De hade även en Alaskan Malamute som var lite kraftigare och mycket lugn, som var riktigt kramgo.


Category: 2010, Januari 2010, Norrland, Resebloggar  | Tags:  | 3 Comments
Author:
• Sunday, January 24th, 2010

Igår var vi på Take Mikado, som enligt japanerna själva ska vara sveriges bästa japanska restaurang.

Vi åt en femrätters som bl.a. bestod av sashimi och tempura och det var mycket gott. Det var mycket mat, så man blev rejält mätt. Coolast var sashimibåten:

På glassen i efterrätten fanns det guld.

Author:
• Saturday, January 23rd, 2010

Nu är vi framme i Östersund. Var en smidig resa, men åkte rätt sent så har inte hunnit med så mycket här än, mer än att sova.

Har dock kollat i lokaltidningen och insett att den stora händelsen i stan just nu är att George Clooney ska komma hit i dagarna för att spela in scener i “the American”. Stort hemlighetsmakeri och vägar ska spärras av etc. , lite likartat som då Obama kom till Köpenhamn. Så jag tror inte att jag råkar springa på honom på stan :-p. Inte för jag är en kändisjägare, men Mr Clooney är en av mina favoritskådisar så lite kul hade det allt varit 😉

Author:
• Friday, January 22nd, 2010

Ikväll är det dags att flyga upp till Östersund 🙂 !

Ska hälsa på Jimmys mamma med make. Ska bli trevligt och blir gött att åka iväg lite – har tagit ut lite semester så blir några dagar däruppe. Har även bokat in två mycket intressanta upplevelser – ni kan säkert gissa vad, har att göra med två av de mest frekvent omskrivna sakerna här på bloggen. Om inte så kommer jag ändå skriva om det snart – ska ta med min dator upp.