Födelsedag

2021,Oktober 2021,September 2021 | Tuesday October 12 2021 07:42 | Comments (1)

Nu har jag inte skrivit så mycket på sistone, delvis p.g.a tidsbrist och delvis p.g.a. att vi har varit sjuka och att vi då inte gjort så mycket som man kan blogga om. Efter att vi har varit rätt så friska sen corona började, så har nu förkylningarna och dyl. attackerat oss. Jag vaknade upp på min födelsedag och kände att jag blivit sjuk, så vi fick tyvärr avboka miniweekenden som Jimmy planerat 🙁 .

Men lite firande hade vi ändå. Här är foto från presentöppningen (jag har ingen aning om vad jag och Alfred säger till varandra, men något intressant verkar det bara!). Jag var nöjd med presenterna, även om jag ser lite skeptisk ut på fotot. Det blev såklart goda bakverk och fina blommor 🙂 .

Grönsaks-kunskap

2021,September 2021 | Wednesday September 29 2021 20:29 | Comments (0)

Häromdagen var det en del sol ute. Då satt jag ute och lapade sol medan maken fick göra middag, eftersom jag var SÅ trött.

Jag ropade ifrån uteplatsen in till maken i köket att han skulle skära broccolin i bitar och koka den. Han ropade tillbaka “Ska jag ta hela”? Vilket jag tyckte var lite konstigt – så stora är de ju inte.

När jag väl kommer in så ser jag detta som kokar i grytan:

Då sa jag till honom: “Hallå där, det där är ju ingen broccoli!” Varav maken svarade: “Broccoli? Du sa ju till mig att jag skulle ta brysselkålen och det gjorde jag” :p .

Not: Det ovan är alltså blomkål. Broccoli ser ut som nedan:

Detta är brysselkål:

Men det gjorde ingenting, för det var bra med blomkål till maten också, och det var bra att få sig ett skratt i dessa dagar 🙂 .

Söderåsen

2021,September 2021,Utflykter inom Skåne | Sunday September 26 2021 06:24 | Comments (0)

Vi gick en runda i Söderåsen. Det märks att hösten kommit – det kändes kyligt i luften.

Härsnäsrundan på 4.9 gick vi.
Grönt och fint fortfarande.
Vacker plats för pastasallad.
Knäcker pinnar.
Killarna vandrade runt med en lång pinne.
Fick i uppgift att trycka på “drakens ögon”

Rör i trollsaften.
Glada och duktiga killar.