Jun 10 2019

Läser godnattsaga för brorsan

Då blir mammahjärtat varmt!


Jun 8 2019

I kiosken

Då barnen blir äldre så kommer en ökad mängd med aktiviteter, och därmed ökade krav på föräldraenagemang. Nu stod vi i kiosen för fotbollen. Eller tja, Jimmy och Alfred stod där, medans jag lekte med Viktor på lekplatser. Det var ingen direkt rusning – det som kiosken sålde var mest korv till ungarna till papporna som stod där :p.

Korv till killarna. Sen gick Viktor in och sa till en av papporna som kokte korv att “det ska vara en till till mig”.

Jun 6 2019

Norrvikens trädgårdar (igen)

På Kristi Himmelsfärd så blev det en tur till till Norrvikens trädgårdar (vi har ju årskort 😉 ). Det småregnade, men det tyckte jag inte gjorde något. Vi avslutade med fika, och det blev en lite konstig fika. Då jag satte mig ner så tyckte jag att det luktade äckligt (typ kattskit). Det visade sig att någon hade kräkt/bajsat precis vid min stol där jag satt ner mina fötter (det var stora tygklädda stolar och långa dukar, så man såg det inte). Örrrrrk! Personalen fick skrubba golvet och tvätta mina skor, och vi fick två burkar lokalproducerad honung för missödet. Och Viktor, han beställde in en stor bulle, men i slutändan ville han bara ha all min vispgrädde :p , och sista biten av min rabarberpaj. Bullen som han så gärna ville ha då han stod vid kassan, den smakade han inte ens på. Det lustiga är att Viktor aldrig någonsin varit förtjust i vispgrädde innan. Men men, kaffet och kakorna var goda. Och så var ju – som synes på bilderna – rhododendronen HELT fantastisk 🙂 .

Rhododendronen som vackrast!
Denna gången kunde man gå in på delar av lekplatsen.
Collage från Google Photos

Jun 4 2019

Tågkillen

Viktor börjar bli rutinerad på att åka tåg nu! En tur till till Mommo och moffa inför Kristi Himmelsfärdshelgen.


Jun 2 2019

Flyinge Plantshop

Efter jag körde iväg Alfred på kalas i lördags så åkte jag med Viktor till Flyinge Plantshop. Jag är ju där ibland med Alfred och det har gått bra (han vet att han får glass :p). Jag tänkte att Viktor kanske var lite för liten för att kunna vara med där, men värt ett försök!

Men det gick bra. Jag kunde dock inte riktigt såsa bland blommorna i evigheter, men Viktor var duktig och hjälpte mig plocka blommor till kundvagnen (en del bytte jag diskret ut efter att han brutit dom…).

Sen fick han leka på lekplatsen, och såklart fick han glass (samtidigt som han ville smaka min glass). Efteråt sa han flera gånger “Det här var jätteroligt”! Och jag fick handlat lite röda och gula sommarblommor till balkonglådorna, några nävor, samt blommor som skrämmer bort katter från rabatten (det behövs!).

Glass! Viktor ville dock smaka mycket på min lilla frozen youghurt.
Traktor!
Någon hade grävt en stor grop (det syns inte, men den var rätt djup).
Viktor plumsade ner i den en gång, det såg lite lustigt ut.

En vecka innan hade jag varit där med Alfred. Då har man lite mer möjlighet att strosa runt bland blommorna. Som jag skrev ovan, han vet att han får glass 😉


May 31 2019

Kalvinknatet

I år var det premiär för Kalvinknatet, då vi sprang detta i Staffanstorp.

Alfred testar längdhopp
Lattjar med häckarna

Först ut var Viktor, som sprang 400m med förälder.

Spurtar!
Guidar Viktor rätt så han får medalj, chokladmjölk, och äpple.
Sen var det dags för Alfred. Grabbarna var ivriga att komma iväg så funktionären hade fullt schå att hålla tillbaks dom.
Bra start för Alfred! Dock startade de i ett galet tempo för att vara 800m…
Han kroknade lite efter den snabba starten men sprang på bra hela tiden och kom in på den övre tredjedelen.
Lite trött kille som förevisar medalj, äpple, och chokladmjölk.
Sen var det lek i hoppborgar. Google Photos gjorde en animering.
Snäll storebror som hjälper lillebror med skorna.

May 29 2019

Jump!

Tidigare i maj så var vi på Amandas födelsedagsfest på Jump. Även Viktor lyckades smyga med (han smög in på två fester denna månad som han egentligen inte var bjuden på :p). Jag provhoppade också en del, kul! Nu kallar Viktor detta stället för “Nya Leos lekland”.

Jag har så dålig handstyrka då det gäller att bära sin egen vikt :p
Det var svårt att ta sig fram i skumgummi-havet.
Och så en video!

May 25 2019

Som jämförelse

Såhär såg kidsen ut innan de klippte sig:

Långhårig Viktor i profil.


Långhårig Alfred.
Visst har jag fina byxor! Så sköna bambubyxor.
Jag klippte mig också men skillnaden före och efter var inte lika slående.

May 24 2019

Nu är det klippt…

För ett tag sen så klippte killarna sig, vilket verkligen var på tiden (speciellt för Viktor). De var jätteduktiga, och ville gärna klippa sig snart igen (de fick godis av frisören 😉 ). De ser ut som små-ligister med så kort hår 😉 .

Viktor hoppar upp och ner i förväntan att få mer av godiset efter att vi kommit hem.
Nyklippt Alfred påväg att slå på en Pinata på Isaks födelsedagsfest.

May 21 2019

Det finns alltid nåt att göra….

Dagen efter det städats och det var helt tomt på golvet…

Samtidigt måste jag säga att jag är glad att killarna (speciellt Viktor) vill leka – om de bara sitter vid skärmar blir det ju inget att städa upp, men då städar jag hellre (men ännu bättre, får barnen involverade i städandet – dock till varierad framgång hitintills)…