Archive for ◊ June, 2018 ◊

Author:
• Saturday, June 30th, 2018

Midsommarhelgen spenderades i vanlig ordning på landet. Som vanan trogen så regnade det på midsommarafton, men bara på morgonen, och det regnet behövdes verkligen (tyvärr gjorde det nog inte så mycket skillnad mot torkan). Vi kom upp lite sent till landet så det blev ingen dans i år. Kvällen spenderade vi på gården. Vi var mest inomhus även om det grillades korv ute.

Alfred redo att gå på fest i tuff frissa som Pappa har gjort 🙂

Viktor åt 4 korvar 🙂

Klädmatchande brorsor 😉

Alfred gillade barn-bål

Viktor tittar in

Jordgubbsmums

Viktor i trädgården. Bären var rätt sura men det bekom honom inte.

Mera häng i trädgården med kusinerna under helgen. Det var soligare väder de andra dagarna under midsommarhelgen.

På lördagen så var det fotbolls-match. Killarna kollade och käkade popcorn. Efter första halvleken fick Viktor lägga sig, medan Alfred var jättenervös. Han blev så ledsen då Sverige förlorade i sista minuten ;(

 

Author:
• Friday, June 29th, 2018

Idag börjar någonting som jag har längtat efter länge – semestern!! Nu är det bara några timmar kvar och jag skriver detta inlägg på min sista lunchrast. Så här fint kontor har jag idag:

Det är då även killarnas sista dag på förskolan, och för Alfred så är det den sista dagen någonsin! Han är lite ledsen för detta :/ , men i höst kommer han ju gå på en skola som ligger i samma lokaler som förskolan, så han kommer ändå ha både Viktor och hans gamla kompisar i närheten.

Category: 2018, Juni 2018  | Leave a Comment
Author:
• Thursday, June 28th, 2018

Nu under denna varma sommar så har det blivit en hel del glass. Killarna har utvecklat ett visst beroende kan man säga… Ofta är glass det första som Alfred pratar om då man hämtar honom från förskolan, och Viktor han hänger sig på dörren till frysen och skriker efter “Spooky”. Här medan foto på de båda då de äter en suris.

Author:
• Tuesday, June 26th, 2018

Risigt med tid för bloggande på sistone, men slänger in några bilder från då Viktor var på Returhuset förra veckan. Alfred var på kalas i Staffanstorp, så vi passade på att handla lite grejor. Han fick en egen korg att köra runt med vilket han var mycket nöjd över. Han hittade även barnstolar som han gillade skarpt att sitta på samt organisera i grupp. Han plockade upp en plast-humla som man ska ha i rabatter (tror jag) och den fick hänga med honom, dock så förlorade den stackaren både ben och armar :p.

Author:
• Monday, June 18th, 2018

Ligger lite efter här, men här är foton från 6 juni då vi åkte till Fredriksdals firande av Sveriges nationaldag.

Skulptur utanför Olympia.

Alla fick flaggor på Fredriksdal.

Hade med picknick hemifrån så vi slapp köa. En här har lite myror i brallan.

Ibland ville Viktor hellre köra barnvagnen än sitta i den.

Det var spännande att kolla i alla gamla byggnader.

Rosenträdgården var vacker nu.

Lekplatsen

Author:
• Saturday, June 16th, 2018

Förra helgen så hängde hela familjen inklusive mommo och moffa med och åt Afternoon tea på Riviera.

Det gick ändå rätt bra tyckte jag. Även om Viktor ju tillslut sprang runt en massa så satt han ner hyggligt länge.

Fokus

Alfred har kommit till den viktiga delen – efterrätterna.

Buse

 

Author:
• Wednesday, June 13th, 2018

Då är det bara 2 månader kvar till 2-årsdagen!

Viktor är inne i en rätt intensiv period, pust! Han har ju rätt mycket humör… Han lägger sig ibland ner på golvet och skriker om han inte får som han vill. Och oftast vill han inte äta alls. Eller så vill han gå ut. Han vill gå ut hela tiden, och tar på sig vilka skor han hittar, vems det än är. Då frågar han ofta efter “hatt”. Han gillar att vara på trädäcket och köra motorcykel. Han har mycket spring i benen.

Gillar att vara ute

Fortfarande så tyker han bara om musikvideor på TV. “Baba” är ordet vi har för att se på TV (efter “babblarna”) och se på TV för barn kommer nog alltid heta “baba”. Han älskar musik, och nya favoriten är Crazy frog. Jag brukar ta på den på morgonen för att Alfred ska vakna till och klä på sig (det kan ta lång tid…) och då springer de båda runt på nedanvåningen.

En nyhet är att han har börjat med potta! Han har blöja på sig annars, men ibland får han sitta lite på pottan och kan sitta där frivilligt ett tag och även kissa i den.

Han tycker böcker är kul, speciellt en typ av böcker där det finns ett litet tecknat djur som gömmer sig på varje sida. På en av de första sidorna på dessa böckerna finns alla djuren i boken tecknade. Han kan säga vad de flesta djur heter, men då han kommer till ormen bankar han alltid argt på den :p

Somnat med bok

Påtal om djur så fortsätter han att vid de flesta förskolehämtningar gå till “ajarna” och peka (stor pappershaj som hänger i taket).

Talat går framåt och nu kan han säga många olika ord. De senaste är att han säger “prutt”! då det är relevant :p . Och han har även lärt sig att säga både sitt eget namn och Alfreds namn.

Och sömnstatusen är samma som vid 21-månadersinlägget.

22-månaders Viktor!

Author:
• Saturday, June 09th, 2018

Viktor ska jämt ta på sig skor. Inte bara sina egna, utan alla skor han hittar. Även mina :p .

Author:
• Thursday, June 07th, 2018

Denna gång bakades det kanelbullar inför visiten av Isak med familj.

Hjälper till att plocka ut muffinsformarma

Provsmakning

Alfred gillade den bruna krämen så det som spilldes på bordet försvann snabbt.

Hjälper till med muffinsformarna igen

Synkade 1

Synkade 2

Nom nom!

Glömde ta foto på resultatet, men gott blev det 🙂

 

Author:
• Tuesday, June 05th, 2018

I förra veckan så var vi en sväng på Claes Ohlson ihop med grabbarna, för att handla nya fläktar. Claes Ohlson är ju en pärs i vanliga fall, och ihop med dessa två så… De skulle såklart ha varsin kundvagn, som de skulle köra som en barnvagn. Alfred skulle som vanligt mucka med Viktor och köra på honom, och Viktor lyckades gå rakt in i en hyllkant. Sen fick de tag på basketbollar… Då vi väl stod i kassan så tröttnade Viktor och ville springa ut.

Kul att köra barnvagn!

Alfred körde den på rätt håll tillslut

Sen var vi en sväng inne på Nova och åt pommes frites. Viktor ville tvunget klättra upp på barstolar. Sen var det lite kamp om maten och de skulle äta ut samma förpackning trots att vi hade hur många portioner som helst. Killarna lekte en sväng på lekplatsen. Viktor ville springa iväg och lade sig på golvet och blev arg. Men sen somnade han direkt då han kom hem så visst var det värt den turen 😉 .