Aug 3 2011

Jag var bara tvungen att köpa…

…ketchupchips! Ketchup-oman som jag är. De var goda 🙂 .

Handlade rejält i Kanada och väskan vägde ett hekto under maxvikten vid incheckning. Har ovanan att mest inhandla stora flaskor med flytande innehåll vilket snabbt ökar på väskans vikt. Bl.a. köpte jag 2 st litersflaskor med Redken-schampoo (billigare än 300ml-flaskan hemma) och några öl. Inhandlade även en hel del på Heathrow. T.o.m. jag blir lite shoppingtokig då man ser den underbara £-kursen!


Aug 2 2011

Jetlaggad

Doh, jetlag och jag, vi är inte bra vänner. Jag är dålig på att anpassa mig till sömnstörningar. Komplett värdelös faktiskt. Jag försökte fundera ut vad den evolutionära fördelen kan ha varit med detta. Men stenåldersmänniskorna upplevde ju aldrig jetlag och jag är trött i huvudet så något vettigt svar fanns inte att få. Jimmy verkar sympati-jetlagga med mig så han är också helt slut. Han är ju för snäll min make 😉 .

Men ändå, att få möjligheten att resa iväg långt bort överväger ändå med detta med råge 🙂 . Och det finns ju alltid koffein och sömntabletter :p .


Aug 1 2011

Utflykt

Var på en vandring någon timmas busstur från Halifax. Härlig luft och avkopplande miljöer.

och så en glad sten


Jul 31 2011

Hemma

Så var jag hemma. Rejält jetlaggad. Det vet man att man är om maken säger “jag är trött, vi borde nog lägga oss”. Då var klockan 3. Klockan 12.30 kom jag slutligen upp ur sängen, tror nog att det är rekord. Har varit en mycket bra resa 🙂 . Men var himla trevligt att komma hem, blev upphämtad på Kastrup av en glad make och kom hem till en städad lägenhet med en platta sushi inhandlad 🙂 . Nu har jag några dagar på mig att vända rätt dygnet innan jag ska bort igen – wish me luck!

Hejdå till det kanadensiska skogslandskapet! Snart dags igen för ett annat skoglandskap 🙂


Jul 30 2011

Bye bye Canada

Då är det snart dags att lämna Kanada – ett härligt land med fin natur och trevliga människor. I’ll be back 😉 . Men när jag kommer hem är det semester, tjohej!


Jul 29 2011

Canadian brunch

Superfluffiga pannkakor med jordgubbar och lönnsirap. Nom nom nom, men ack så mäktigt. En annan lokal frukost jag har testat är hummer subway. Gott det med.


Jul 28 2011

Peggys cove

Besökte fiskebyn Peggys cove som låg i en stämningsfull dimma.


Jul 27 2011

Presentationen klar

Då har jag haft min presentation. Var egentligen trött (mkt beroende på att ungj-vlarna i korridoren “råkade” sätta på brandlarmet mitt i natten…) och inte alls sugen på att hålla en presentation, men det gick bra ändå. Många som kollade, och folk hade massor med frågor och kommentarer och ville prata med mig och ville samarbeta och diskutera forskning, mina artiklar och forskningsområdet i allmänhet m.m. Otippat men roligt, blev dock rätt så slut av det hela – jag är ju lite mer av en datanörd än en utåtriktad nätverkare  😉 .


Jul 26 2011

Koola korrar


Jul 24 2011

Lite Halifax-foton

Idag blev det mycket promenerande. Först en sväng om the waterfront och sen lite vandrande i naturområde. Det sista var mycket vackert men tyvärr också mycket myggrikt…

När jag anlände här var det nästanpå 30 grader, lite chock jämfört med det regniga och 15-gradiga Sverige jag lämnade.