Jan 31 2021

Rövarekulan

Förra helgen var vi i Rövarekulan. Fint ställe, och mysigt med vatten som forsade rejält. Det var mycket folk, men som vanligt var de flesta runt parkeringsplatsen.

Intressant med skum!
Vilar och kontemplaterar på stenen.
Det var geggigt på sina ställen.
Den obligatoriska pastasalladen inmundigades såklart, och även skorpor.
Hämtade sushi i Eslöv och stannade vid en lekplats medan vi väntade på att sushin skulle bli klar.

Jan 27 2021

Snöflinga

Viktor hade gjort snöflingor (lim, salt,målarfärg) på förskolan, och var mycket entusiastisk över detta. Han var så entusiastisk att han ville göra detta hemma också (han vill i princip aldrig pyssla. Inte så konstigt – vart skulle han ha fått pysselgener ifrån :p ?). Här är det dokumenterat:


Jan 26 2021

Multitaskar

Jag går en onlinekurs nu i veckan. Ovant att ha alla timmar på jobbdagen intecknade, då får man multitaska! D.v.s se på föreläsning, äta lunch, stretcha efter lunchjoggingen, och kamma ut håret efter duschen 😉 .


Jan 20 2021

Pokemonboken

Favoritlitteraturen därhemma är Pokemonboken. En mycket välläst bok som beskriver alla pokemons. Killarna har långa diskussioner runt innehållet. Och Viktor han läser på själv också – han blir duktigare på att läsa för varje dag 🙂


Jan 19 2021

Pulka

I helgen hälsade vi på Mommo och Moffa och åkte pulka. Vi var helt ensamma på backen vi åkte på!

Två olika pulkor och en stjärtlapp hade vi:

Ibland ramlar man:

Glad ändå!

Snöbollar!

Åkte till skymningen.

Jan 17 2021

Mera snö

Åkte upp till landet, där det var ännu mera snö. Jimmy var ute och fotade lite snöfoton.

Då kom det en glad kille utspringande!

Efter ett tag så klädde han på sig lite mer ändamålsenligt. En kul grej var att dra ner istappar:


Jan 16 2021

Brorsorna

Foto på brorsorna som sitter och ser på film och äter lördagsgodis under förra lördagen. Trots att de har en stor soffa så sitter de alltid mycket nära varandra. De såg goare ut innan jag försökte fota dom, men de gillar att spexa för kameran.


Jan 15 2021

Snö

Killarna har varit hemma denna första hela jobb/skolvecka. Då det snöade så passade vi på att ta långlunch 🙂 .

Kastar snöboll

Försöker att få ihop en snögubbe, men snön var inte så bra för det.

Den obligatoriska pastalunchen, såklart!

Jimmy fick bra motion!

Det fick Alfred med!

Pulka nedför backe blev det också. Härligt att vara ute på lunchtid en vardag, det hade varit otroligt mycket mer folk här i Skrylle en helgdag.


Jan 10 2021

Monsterbingo

Killarna brukar få spela dator/se på TV då de vaknar på morgonen, men i slutet av julledigheten blev det uppenbart att de blev lite väl trötta av detta (då de går upp så tidigt de bara kan, samt att de blir lite tokiga av att sitta länge vid skärm). Så på slutet av ledigheten var det skärmförbud på morgonen. Men vi kunde sova ut ändå, de skötte sig fint själva. Då jag kom ner en morgon så såg jag de båda spelande monsterbingo ihop 🙂 . Viktor har nu börjat läsa så smått så han plockar bingokorten och läser vad det står på dom.

Monster bingo (eller scary bingo som det egentligen heter) är en favorit härhemma. Jag köpte det då jag var i Sydney, så det var en julklapp 2019. Alla monster har namn, och även om Viktor kan nästan alla namn utantill så ljudar han ändå. Så här ser några ut:


Jan 9 2021

Prylar

Det är spännande att ha Viktor i huset. Man vet liksom aldrig vart saker hamnar då han har varit framme. Som t.ex. mina strumpbyxor 😉