Jun 1 2014

Packa packa packa

I fredags lämnade vi Alfred hos päronen och sedan dess har vi handlat saker till huset (man behöver ju t.ex. skaffa brevlåda) och packat och fixat i lägenheten. Utan barnpassning hade vi nog aldrig hunnit bli klara, men nu känner jag att möjligheten finns att bli klar i tid. Det tar så otroligt lång tid att fixa saker för flytt (särskilt då man bott på samma plats i 9 år och samlat på sig saker) – och sen ska man ju packa upp allt igen, fast det blir ju roligare 🙂 . Känns som om man har två jobb nu – vanliga jobbet och flyttjobbet :p .

Man saknar lillen, men jag vet att Alfred trivs hos mommo och moffa och har fullt upp. Han är ute och går mycket (har tagit 2km-rundor både fredag och lördag), kollar lantbruksmaskiner och båtar och hälsar på folk. Idag ska han äta tårta!

keps


May 28 2014

Vill ut!

Alfred blir lätt trött på lägenheten (who can blame him…). Då går han och pekar på dörren, försöker komma i sin skor (eller tar mina gympaskor och bär dom till mig), eller klättrar upp i barnvagnen. Uppenbara hinter :p.

DSC_0407

DSC_0406Försöker hoppa i skor

DSC_0403Upp i barnvagnen

DSC_0401Så här positiv till barnvagnen är han aldrig då han väl kommer ut :p

 


May 25 2014

På tåget

Påväg till Sthlm, jobbmöte (vad dåååligt internet SJ har,suck).

Så mina killar får vara själva tills på måndag kväll *saknar redan*.

Här är dom ute och käkar glass.

ja3

Jisses vad varmt det är. Värme är överreklamerat :p.

 


May 23 2014

Alfred 19 månader

19 månader idag!

Alfred är en glad och livlig liten kille. Men han har också ofta stunder av kontemplation då han sitter och kollar på saker, funderar eller bara ligger i sängen och tittar och ser klurig ut. Han kan sitta i lugn och ro lääänge och se Alfons eller Pocoyo.

DSC_0342I kontemplativt läge

Han är lite mer lätthanterlig nu än för några månader sen, då man inte kunde lämna honom ensam i 5 sekunder utan att allt klättrades på eller drogs ner :p. Däremot har han en förkärlek att springa iväg från en då man är ute. Han kan springa iväg hur långt som helst, även om man vänder och säger “jag går nu”. Han springer i riktning mot där det är bilar (hjälp!). Full fart – han springer snabbare och snabbare. Han har även börjat att sparka fotboll. Och köra tyngdlyftning (lyfta våra tunga soffkuddar tills han blir röd i huvudet). Han vill gärna ut – han går till dörren och pekar och försöker öppna. Tur att det snart blir lite lättare att gå ut…

Talet går väl fortfarande inte så supersnabbt framåt – han pratar lite ibland men oftast pekar han på saker och ting och säger “eeeh” och tycker han gör sig förstådd.

IMG_3034Eeeeeh!

Favoritmat just nu är gurka. Man kan inte ha gurka framme då vi ska äta för då ska han bara ha gurka. Han kan lätt sitta och gnaga i sig en halv stor gurka.

Han har blivit kramig på sistone, och nog faktiskt lite mammig ibland (säger mamma ofta då jag är borta)! Han har ingen snuttefilt, men han har snuttebilar 😉 . Bilar är det bästa han vet och de ska med överallt, gärna till matbordet. Han gillar att organisera sina bilar i olika parkeringsplatser, vilka kan vara lite vartsomhelst som under täcket eller på stolen. Han kör runt med det mesta billiknande (bil, tåg etc) i alla möjliga dimensioner. Han gillar även stora “bilar” – då han skulle åka vagn ville han hellre köra den.

IMG_3029

Man får sig oftast flera goda skratt per dag av hans upptåg, och det kan ibland behövas bland all flyttpackning, flyttfix och jobb!


May 22 2014

The wizard

Då Jimmy är hemma med Alfred så går han (ja, Alfred alltså, om oklarheter av syftning skulle uppstå) runt och pekar på mina kläder och säger “Maaaaamma”. Han tog även (med lite hjälp) på sig en av mina koftor och sprang glatt omkring i den. Han såg ut som en liten wizard 😉 .

DSC_0150


May 21 2014

Jokern

Eller smoothie-token.

2014-05-07

 


May 20 2014

*Kram*

IMG_3035


May 19 2014

Lill-nörden ;)

Alfred är väldigt förtjust i tekniska saker såsom platta, dator, tv etc. Han har redan lärt sig lite grann hur dessa funkar, men det blir lite frustration då han inte kan komma förbi mitt lösenordsskydd på laptopen, eller då han inte kan trycka på rätt knappar för att se på det han vill se på TV:n. Nu har han fått en egen dator också (min gamla avlagda).

Hel-fail på ytterligare en sak som jag hade ambitioner på i min barnuppfostran (minimal skärmtid)  :p .

IMG_3045

DSC_0291


May 18 2014

Somrigt

 Årets första sommardag!

IMG_3000Alfred har sprungit massor idag, han borde ha en stegräknare…

IMG_2993Gillar att hjälpa till

IMG_2999Kan själv!

IMG_2976Utefika

IMG_2972

IMG_2963


May 17 2014

Läsa

Alfred har slutligen börjat intressera sig för böcker. Även här är Alfons en favorit. Och “Daghemmet Myran”, där han pekar på alla myror. Tycker att det är skoj att läsa alla mina gamla böcker. Saker var som de var då och allt var inte så nervöst pk då som det ska vara nu (fast det är klart att det är bra att Alfons pappa slutat röka pipa!).

bok