May 30 2012

Halvvägs…

…har storken hunnit idag.

Det känns som om det gått både snabbt och långsamt.

Snabbt eftersom det var ett halvår sen jag bestämde mig att ändå nån gång i livet försöka mig på att skaffa en avkomma  (men jodå, jag hade ändå klurat på det i hemlighet ett tag. Extrem spontanitet är inte min grej). Efter några champagneglas ändrades min preliminära p-pillers-avslut-plan, från 3 år till 3 veckor :p. Vid åsynen av de två blåa strecken på en pinne några veckor efter det så hängde hjärnan inte riktigt med, men det har den hämtat upp nu. Och efter det har det gått lååångsamt. Men det är kanske bra det, för vi har nästan inte hunnit fixa något praktiskt än :p .


May 29 2012

Oväntade gäster i trädgården

Det händer saker på landet ibland. På söndagsmorgonen såg man detta då man kollade ut i trädgården.

Dock blev de förrymda fåren rädda för mig och sprang ner till vägen. Det gjorde mig väldigt nervös då det är en 70-väg och de stod precis efter en kurva med noll sikt. Tur nog så var trafiktätheten väldigt låg klockan 8 på morgonen. Men nu skulle man verkligen haft en Border Collie…

Efter ett tag kom dock ägaren med mat och kallade på dom. Då fick de en himla fart och sprang efter ägaren som i sin tur sprang till hagen. Det såg rätt komiskt ut, som om han var jagad av ett gäng galna får och sprang för glatta livet :p.

 


May 28 2012

Påväg norrut

Sitter på X2000 upp till Stockholm (fast nu kallas det tydligen snabbtåg istället då det även ska finnas X3000). Ska på möte på KI imorgon, och passar på att kombinera detta med lite sociala aktiviteter. X2000 är en av mina favoritarbetsplatser (sålänge det är 1a klass, som jag fått nu, och sålänge det inte finns någon störig högljudd människa, som det inte finns nu). Och trevligt med fri tillgång till varma drycker. Innan tyckte jag att de hade gott kaffe, men inte heller detta kaffet går att få ner. Kaffe är en omöjlighet helt enkelt – smakar så vidrigt. Annars är det mesta gott och ätbart nu 🙂 , men man behöver ju inte utmana ödet så det föreligger fortfarande förbud mot Mamma Scans köttbullar…


May 27 2012

Retrograbben

Rotade runt på päronens vind och hittade en påse med mina gamla kläder. Det fanns en del fina retrokläder, främst i velour och hemmastickat, som även passar till en gosse. Kul med kläder med lite historia 🙂 .


May 26 2012

På landet

Spenderar helgen på landet i fint väder. Har haft en (sen) färskpotatispremiär, suttit ute och knarkat lantluft och långpromenixat. Har även spelat endel yatzy. Maxiyatzy är vassare än vanlig yatzy och himla skoj – även om det mest är morsan som vinner :p.


May 22 2012

Oväntade gäster i parken

Jag gillar att spana in parkens fauna då vi är på långpromenad. Denna helgen blev jag dock mycket överraskad över utbudet. Maken hade mobilen till hands så vi fick lite foton på mig och djuren.


May 21 2012

Cykelsemester, dag 3.

Skanör – Malmö 52 km.

Tidvis lite regnig dag detta med, men hade tur med vinden tackolov då denna sträcka var lite längre. Passerade en del vackra ting, som denna kyrkan (Skåne har massor med kyrkor, runt 450 har jag läst).

Det var skönt att komma hem – 3 dagar på cykel kändes lagom. Sen blev det hemmagjord pizza (för vilken gång i ordningen i år vet jag inte), softande och film.


May 20 2012

Cykelsemester, dag 2.

Ängavallen – Skanör 33 km

En dag med fint väder som det kändes härligt att cykla på 🙂 .

Fikade vid stranden, fortfarande kan man ha stränderna för sig själv.

Bodde på Skanörs gästis som har ett övergångsställe för gäss.

Strandpromenad vid hoddorna

Antar att detta betyder familje-nakenbad?

Enkelriktat på stranden.

God mat här med. Har varit på 3 restauranger i maj och fått hummersoppa på menyerna alla gånger (här dock som ersättning till råbiffen som fanns på den ordinarie menyn). Men inte gör det något, det är så gott 🙂 .

och torsk till huvudrätt.

 

 


May 19 2012

Årets cykelsemester 2012

Årets cykelsemester blev – precis som de förra årens cykelsemestrar – mycket lyckad 🙂 Fast vi hade inte samma tur med vädret som vi haft tidigare – det var lite regn och blåst, men inte värre än att det gick bra att cykla. Vi hade ju lagt upp en lite kortare och enklare rutt än på tidigare cykelsemestrar, och det säger ju sig självt att det inte är så backigt på Söderslätt.

Dag 1. Malmö – Ängavallen, 40 km

Regn och motvind, men en skön runda ändå med mycket vackra rapsfält.

Snygg hållning, eller inte…

Ängavallen var toppen! Sätt i sköna stolar i deras bibliotek och fick gott te med kakor då vi kom dit. Kollade även på de gulliga bökande eko-grisarna som gick på markerna.

Även gris i kaklet 😉

Maten var super! Annorlunda smaker och goda smakkombinationer. T.o.m kalvbringa var jättegott!

Och sängarna var så sköna 🙂 . Kommer absolut att besöka dom igen!


May 17 2012

Premiärcykling

Så var det dags för årets första cykeltur. Den gick till bokskogen i ett fint vårväder. Inte en jättelång runda direkt (37km) men vi tog det ganska lugnt. Det kändes bra att cykla trots ett par extrakilo och bristfällig konditionsträning i år 🙂 . Bra genrep inför årets cykelsemester som vi ska på börja idag. I år går den näravid – Söderslätt. Det känns rätt lagom. Egentligen skulle vi cykla i Toscana i Augusti istället. Jag var precis på g att boka den resan en helg i början av året, men fredagen innan skulle jag bara bekräfta med ett litet test att jag kunde pimpla vin i godan ro på kvällen, och insåg efter det att det varken skulle bli vin eller Toscana-cykling…