Vilken film skulle du vilja leva i?

2009,Film | Saturday October 31 2009 07:35 | Comments (0)

Häromdagen kollade vi på Dagens man på TV4+. Trots att Carolina Gynning är programledare så är det ändå ett kul program att se på – det är ett dejtingprogram och sådana är alltid himla skoj att analysera. I vilket fall så ställde en kille frågan “Vilken film skulle du vilja leva i”? till de potentiella daterna. Satt och klurade som bara den båda två här hemma i soffan, men kom inte på något svar.

Sådär spontant skulle jag säga “snow dogs”, men om man ska se det ur ett lite djupare perspektiv än att man är omgiven av en massa (dock väldigt fina…) vovvar, så kommer jag verkligen inte på något. Inte för det spelar så stor roll, men då man börjar klura på något hade det ju varit kul att komma på något svar!

Men men, man spelar ju huvudrollen i filmen om sitt eget liv 😉 , och det är ju där jag helst vill vara ändå.

snow dogs

Tjejerna i TV-programmet sa förresten “Sagan om ringen” respektive “the Notebook”. Nae, hade inte varit mina val…

Intressant test

2009,Lustig information,Oktober 2009 | Friday October 30 2009 06:03 | Comments (0)

Fick en kul länk tidigare i veckan, där man kan testa sitt välstånd (eller vad nu prosperity bäst översätts med)

http://www.myprosperity.com/ (sidan funkar lite dåligt ibland)

Dock tycker jag själv att det läggs lite konstiga värderingar i vad som är plus och minus-faktorer, speciellt vad som var minus. Sidan refererar dock till vetenskapliga studier, och läser man närmre på vissa faktorer ser man att det inte behöver vara så generellt (tex så är mycket baserat efter värderingar i USA).

Några exempel på minus-faktorer som jag hade:

– Att både jag och maken jobb-pendlar (så hemskt är det oftast inte så det har någon influens – och då vi cykelpendlar så är det en stor plusfaktor)

-Att jag tycker politik är viktigt

-Att jag inte är religiös

-Att jag tycker jobbet är viktigt

Inte för att vara sån, men slår man ihop de tre sista faktorerna blir det ju lite så att ju mindre man tänker själv och analyserar omvärlden, desto gladare är man :-p . Kan nog ligga något i det. Hade ju varit rätt soft att låta sig ledas av religionen, inte reta upp sig på politik eftersom man ändå tycker det är oviktigt, och dessutom inte bry sig om saker och ting strular på jobbet :-p .

Sen kan man jämföra sina svar med hur genomsnitts-mannen/kvinnan i ens ålder och land (eller någon annan ålder/land om man vill det ) har svarat. Inte helt otippat så var jag inte speciellt lik genomsnitts-kvinnan på 0-34 år i Sverige. Dock hade jag faktiskt lite högre prosperity score, så så dåligt är det tydligen inte att inte att vara lite olik 😉 .

gnägg2Smile!

Lite genetik

2009,Lustig information,Oktober 2009 | Thursday October 29 2009 12:45 | Comments (4) Tags:

Idag jobbar jag hemma. Eftersom det är lugnt och ostört hemma jämfört med på jobbet så står läsning på dagens schema. Läser igenom min bok “Human molecular genetics”. Rätt mycket av det som står där har jag läst innan, men det är bra att repetera. Jag tycker att genetik och molekylärbiologi är otroligt intressant, och funktionen av de pyttesmå beståndsdelarna hos människan, och dess finurliga samspel, är fascinerande att läsa om. Dock är det inte alltid den informationen som är viktigast som fastnar bäst. T.ex. har en lök har 5 gånger så mycket DNA per cell jämfört med vad människan har. Det kommer jag med största sannolikhet att komma ihåg varenda gång jag hackar lök 😉 .

800px-Onions

Fotnot: Löken var ett illustrerande exempel på “the C value paradox”, vilken är att det inte finns något samband mellan mängden DNA per cell och biologisk komplexitet. Tur det för människan :-p .

Singing in the rain

2009,Oktober 2009 | Wednesday October 28 2009 06:00 | Comments (0)

Var ute på en riktigt härlig kvällstur i början av veckan. Kom på att vi verkligen behövde lämna böcker på biblioteket, och då vi ändå skulle dit så kunde man ju göra en långpromenad av det. Så vi drog på oss regnkläder och begav oss ut i det hällande regnet. Gick vidare från biblioteket runt i parken, är en väldigt lugn och skön känsla att vara själva i en park i en storstad (alltså inte helt själv, då hade jag bara varit skraj…). Var precis lagom varmt, luften var så behaglig att andas in och det var mörkt och lite mysigt dimmigt 🙂 . Gick om Ribban, Västra hamnen och sen hem, en tur på 1,5 timme inkl paus på ICA Västra hamnen. Kändes hurtigt och bra. Nästan lika hurtiga som Gene Kelly 😉 . Härlig feelgood låt förresten.

Singing_3

Jämvikt

2009,November 2009 | Tuesday October 27 2009 17:31 | Comments (0)

Livet är en ständig strävan efter jämvikt, vilket visade sig genom att gårdagens fokuserade jobb-dag förbyttes till en seg-dag (vilket kan bero på att min rekordsömn i helgen byttes till knappt-någon-sömn-alls…).

C98195A58460437E91AA333AAD3EB05718

Nåväl, om tre veckor så får jag ligga och vila mig i en solstol och väga upp jämvikten mellan jobb och fritid :-D. 27 grader och sol på Kap Verde idag.

chair by the sea

Bra start på veckan

2009,Oktober 2009 | Tuesday October 27 2009 06:00 | Comments (0) Tags:

Det första jag gjorde denna veckan var att kolla mailen, och där hitta ett mail om att en av mina artiklar blivit accepterad för publikation i en bra tidskrift 🙂 . Kan man inte få sådana glada nyheter lite oftare på måndagsmorgnar?

128298508615001250urtheoryhasme

Sen kan jag i och för sig slå vad om att korrekturen kommer dagen innan vi ska till Kap Verde (man har bara 3 dagar på sig att kontrollera den), men men… Korrekturen kommer alltid på totalt opassande tider. Med 3 dagar menas kalenderdagar och inte arbetsdagar, och de har för mig alltid dykt upp på fredagar… Tidigare har dessa kommit precis innan semestern, innan en fullbokad vårhelg och i julledigheten :-p .

Men i vilket fall försattes jag i ett bra jobbhumör, och läste artiklar med en vass skärpa under dagen.

snurrig

Som den obotliga tidspessimist jag är börjar jag nu känna att tiden räknas ner och disputationen börjar närma sig (är ju bara ett år kvar 😉 ), så jag har börjat läsa artiklar med aldrig tidigare sedd intensitet…

Ny blogg

Uncategorized | Monday October 26 2009 06:32 | Comments (0)

Min blogg har knoppat av sig. Anledningen till detta är att jag ville samla alla mina recept som jag har lagat på ett ställe. För tillfället har jag mina recept på en massa internetsidor, i kokböcker, i pärmar, i huvudet m.m. Så då kom jag på att jag kunde skriva in recepten i en blogg, så får man dom sorterade på köpet 🙂 . Och så kan ju samtidigt andra läsa recepten om de är intresserade. Tänkte även lägga in vintips där och annat mat-relaterat. Har för tillfället mest lagt in lite gamla recept från den här bloggen, men även skrivit lite nytt.

http://karinsmat.wordpress.com/

Vildsvinsstek med klyftpotatis och enbärssås

2009,Oktober 2009,Recept | Sunday October 25 2009 12:04 | Comments (2)

Helgen har varit trevlig och avkopplade. Dock har min största sysselsättning varit att sova… Har varit galet trött. Sovit länge och  somnade två gånger under dagtid på lördagen, så det har inte blivit så mycket gjort. Tacksam för att vintertiden infördes just idag, eftersom det annars hade blivit alldeles för kort dag eftersom jag vaknade tok-sent. Kommer nog sitta väl på sin plats med semester om 23 dagar 😀 !

Åt en gudomligt god middag igår! Vildsvinsstek med klyftpotatis och enbärssås. Vildsvinskött är enligt mig antagligen det godaste köttet som går att äta. Fast krokodil är också – lite otippat – mycket gott. Dock är det ju ingenting som är så vanligt i affärer.

Vildsvinsstek med klyftpotatis och enbärssås

  • Vildsvinsstek
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 20-25 finhackade enbär
  • 15 vitpepparkorn
  • Smör
  • 1 köttbuljongtärningar
  • 2,5 dl grädde
  • ca 3 dl creme fraiche
  • 1-2 msk soja
  • gin

Ugnsstek vildsvinssteken på 125 grader tills innertemperaturen är 75 grader (tar tid, men blir ju mkt bättre på låg temperatur).

Sås

Finkrossa enbär och vitpeppar och finhacka löken. Steks i smör. Tillsätt köttbuljongtärning, grädde, creme fraiche samt soja och gin efter smak. Puttra på låg temp i 5-10 minuter.

Servera med klyftpotatis, brysselkål, färsk timjan och röd vinbärsgelé.

enbar

Avklarat

2009,Oktober 2009 | Friday October 23 2009 16:24 | Comments (0)

Nu var presentationen avklarad – skööönt! Har längtat tills fredagskvällen länge nu. Dels därför att presentationen skulle vara avklarad då, och dels därför att det har varit “måste-grejjor” att göra varenda (hel) kväll efter jag kommit hem från jobbet denna veckan. Så vill jag inte ha det – då man kommer hem från jobbet ska man bara softa, alternativt träna och sen softa, och inte göra måste-saker.  I alla fall inte varje dag, och speciellt inte under en intensiv jobb-vecka då man dessutom har en presentation på fredagen som man vill öva på med maken som åhörare. Men så är det ju i livet, allt har en tendens att hända samtidigt, stort som smått…

Men men, ikväll är det inga måsten utan då är det sushi och vin som gäller 🙂 .

Presentation imorgon

2009,Oktober 2009 | Thursday October 22 2009 18:19 | Comments (0) Tags:

Imorgon är det dags för mig att hålla i fredags-seminariet på avdelningen. Skulle egentligen vara för 2 veckor sen, men det blev flyttat. Har hållit en del föreläsningar på internationella konferenser, men hemmaplan är ändå tuffast, för då försöker folk sätta dit en. Eller hrmm, ställa tankeväckande frågor menar jag så klart 😉 . Men det är alltid bra att öva på presentationer – ju mer man övar, desto lättare kommer det kännas inför disputationen (hoppas jag!). Nu känner jag mig inte heller så stissig inför presentationer längre. Men ska ändå bli väldigt skönt att ha det gjort så man kan slappna av och hålla helg sen 🙂 .

Next Page »