Archive for the Category ◊ Januari 2010 ◊

Author:
• Sunday, January 31st, 2010

Har haft en väldigt relaxande helg som mest har bestått av läsning, TV/film, babbel samt god mat och gott vin. En fördel med all den här snön är att det är lite lättare att med gott samvete softa hemma på soffan 😉 . Har varit ute på två små rundor till Coop och gymmet, men annars får alla yttre ärenden vara. Ser inte direkt ut som att snön är på tillbakagång heller, så då får det bli soffan som fritids-sysselsättning ett tag till.

Author:
• Thursday, January 28th, 2010

Arrrrrr, jag blir helt galen på idioterna som jag delar tvätt-stuga med!

Idag hade jag planerat mina tvättar så de skulle hinna bli klara tills jag ska iväg senare ikvällen. Så när jag ska fylla sista tvättmaskinen är det som vanligt någon idiot som trott att det var meningen att man skulle fylla hela behållaren med tvättmedel, så kvar är en stor stenhård klump av ett antal deciliter tvättmedel som inte går att få bort och som täcker hela skåran där tvättmedlet åker ner i tvättmaskinen. Följdaktligen går det inte att använda den tvättmaskinen (går inte ens att få bort det med hammare, jag har försökt…).

Det här händer hela tiden… Jag blir så less, för tvätten tar mycket längre tid då man inte kan använda den maskinen. Hur korkade är folk egentligen – hur svårt kan det vara att läsa dosering på tvättmedelspaket?

Känns lite surt att köpa en tvättmaskin bara för att de man delar tvättmaskin med är idioter (och då har jag ändå inte nämnt att de aldrig städar efter sig :-p ).

Gaaaaaaah, vilken massiv mängd irritationsmoment som kommit upp de senaste två dagarna – irritationsmoment kan verkligen klumpa sig, och då blir irritationen exponentiellt större för varje irritationsmoment :-p.

Thank god it’s friday (snart).

Category: 2010, Januari 2010  | 2 Comments
Author:
• Wednesday, January 27th, 2010

Då var man tillbaks i Skåne och på jobbet, lagom till en ny snöstorm :-p .

Var ute på kvällen och käkade på Italia med jobbet, eftersom Simona som jobbat hos oss ska åka hem till Slovenien igen. Var god mat –  Stora pastakuddar, fyllda med havsgös; serverade med fiskfumet, scampi och vattenkrasse, mums! Dock tyckte inte min magkatarr detsamma vilket har gjort mig helt däckad av magont nu, yeah. Hade varit trevligt bli av med det skröfset någon gång.

Author:
• Tuesday, January 26th, 2010

Gick en tur längs Storsjön idag. Bilderna längs ner är sjötomter, även om det inte syns just nu.

Ikväll är det dags att åka hem. Anländer till hemmet ett tag efter midnatt, så det blir sovmorgon imorgon…

Author:
• Monday, January 25th, 2010

Idag var vi iväg och åkte hundspann, vilket är något som jag drömt om att göra ända sedan jag blev en hundfantast 🙂 .

Och jag blev inte besviken – det var verkligen helt underbart! Vi åkte på en två-timmarstur i skogarna i närheten av Östersund. Vädret var perfekt – det var nysnö och sol med klarblå himmel.

Då vi kom dit var alla hundar i hundgården helt exciterade över att få komma ut och springa, att jobba är ju det bästa slädhundar vet och vet de om att de ska iväg och dra blir de helt till sig.

Turen gick i skog, slätt och över sjön.

Vid sjön tog vi en paus och drack kaffe och åt kanelbullar.

Under vår tur minskade dock temperaturen från -8 till -15, så lite kallt blev det om både mina och vovvarnas tassar.

Efter detta fick vi hälsa på hundarna 😀 . Total eufori för hund-galne mig, hundägarna trodde nog att de aldrig skulle bli av med oss :-p . På de flesta kort på mig och hundarna ser det ut som om jag har knarkat något uppåt-tjack – har en helt manisk min som jag inte sett förut hos mig (modell barn-på-julafton)… Fick kelat en massa med vovvarna 😉 !

Totalt fanns 21 hundar, varav en del var 7-månaders valpar med mycket energi. De var Alaskan huskies, en ras som inte har någon specifik standard utan är framavlad för att vara bra dragare, så dessa kunde se rätt olika ut – dock var alla väääldigt fina och liknade Siberian huskies. Mycket trevliga och sociala hundar. De hade även en Alaskan Malamute som var lite kraftigare och mycket lugn, som var riktigt kramgo.


Category: 2010, Januari 2010, Norrland, Resebloggar  | Tags:  | 3 Comments
Author:
• Sunday, January 24th, 2010

Igår var vi på Take Mikado, som enligt japanerna själva ska vara sveriges bästa japanska restaurang.

Vi åt en femrätters som bl.a. bestod av sashimi och tempura och det var mycket gott. Det var mycket mat, så man blev rejält mätt. Coolast var sashimibåten:

På glassen i efterrätten fanns det guld.

Author:
• Saturday, January 23rd, 2010

Nu är vi framme i Östersund. Var en smidig resa, men åkte rätt sent så har inte hunnit med så mycket här än, mer än att sova.

Har dock kollat i lokaltidningen och insett att den stora händelsen i stan just nu är att George Clooney ska komma hit i dagarna för att spela in scener i “the American”. Stort hemlighetsmakeri och vägar ska spärras av etc. , lite likartat som då Obama kom till Köpenhamn. Så jag tror inte att jag råkar springa på honom på stan :-p. Inte för jag är en kändisjägare, men Mr Clooney är en av mina favoritskådisar så lite kul hade det allt varit 😉

Author:
• Friday, January 22nd, 2010

Ikväll är det dags att flyga upp till Östersund 🙂 !

Ska hälsa på Jimmys mamma med make. Ska bli trevligt och blir gött att åka iväg lite – har tagit ut lite semester så blir några dagar däruppe. Har även bokat in två mycket intressanta upplevelser – ni kan säkert gissa vad, har att göra med två av de mest frekvent omskrivna sakerna här på bloggen. Om inte så kommer jag ändå skriva om det snart – ska ta med min dator upp.

Author:
• Thursday, January 21st, 2010

Idag hade jag ett helt eget kontor. Inget ont om mina rumskompisar, men jag jobbar så mycket bättre i ensamhet. Så därför passade jag på att skriva lite på min avhandling. Det är så himla skoj (faktiskt! Tycker jag nu i alla fall), så därför så glömde jag helt bort att luncha och kom inte på att jag var hungrig förrän vid halv 3-tiden, efter att ha avbrutits ur min trans av min handledare som jag skulle skriva ett brev ihop med.

Kanske man ska ditcha nyttig mat och asketiskt leverne för att komma i form, och istället skriva på sin avhandling och bli slimmad 😉 ? Om man nu reagerar på detta viset, har hört exempel både på folk som gått upp och som gått ner av att skriva avhandling. Men men, det viktigaste är så klart att avhandlingen bli bra, men trevliga bieffekter säger man ju inte nej till 😉 .

Lagom till jul hade man då kanske haft figur till att springa omkring så här 😉 ? Skämt å sido, hade aldrig spökat ut mig i något sånt. Sen går man ju inte ner i vikt av att ha en rubbad måltidsordning heller, men tanken är ju god.

Author:
• Wednesday, January 20th, 2010

Den stora vintertröttheten har slagit till med full kraft. Idag skulle vi gå en långprommis till Västra hamnen för att gå ut våra nya skor (yepp, jag hittade nya 🙂 ) och handla, men vi insåg sen att det föll på dess egen orimlighet…

Istället blev det 100m promenad till Malmborgs med inhandlande av bl.a. godis. Nu är det dags att äta upp godiset medan vi sitter i soffan iklädda morgonrockar för att kolla på Fast and furious (inget som jag egentligen velat se innan, men jag sa åt Jimmy att leta upp det mest hjärndöda han hade och det känns perfekt för idag 😉 ). Ikväll ska bli en helt kravlös kväll – mycket skönt med lite sunk nu, det var nog inte riktigt slutsunkat som jag skrivit tidigare…

Category: 2010, Januari 2010  | Tags:  | 5 Comments