Off to the Seychelles!

2010,September 2010 | Friday September 24 2010 12:28 | Comments (2)

Nu då hösten börjar komma till Sverige så är det dags för lite sol för mig 🙂 , i alla fall under de dagarna då det inte är konferens – den lär bli rätt intensiv.

Ska bo vid Beau Vallon på ön Mahe. Hade tänkt hinna med i alla fall någon ö till, och lättast är det nog att ta sig till Praslin. Där finns ett naturreservat som heter Valley de Mai, och som enligt myten är förlagan till Garden of Eden, som hade varit skoj att se. Sen finns det massor med djur i Seychellerna = Me like 🙂 !
Internet är mycket dyrt där (som allt annat där…) så blir nog inte jättemkt bloggande.

Men huuuu, nu har jag en galen resfeber. Hur blir man egentligen av med den? Jag tycker jag borde vara en så van resenär snart att man inte får sånt…Finally

2010,September 2010 | Thursday September 23 2010 20:34 | Comments (2)

Klockan är halv 9, och efter sisådär 12 timmars jobb idag har jag slutligen skickat iväg sista versionen på min avhandling och sista versionen på den sista revisionen på min sista artikel i avhandlingen. Det var inte helt lustigt att dessa två saker hade deadline samma dag, så nu är jag lite mör.

Men men, nu får jag snart belöning för mödan, då jag väl inser att 1) avhandlingen är klar 2) att jag ska åka till Seychellerna imorgon. Fast just nu känns det lite overkligt i all min trötthet.

Colosseum

2010,Resebloggar,Rom, Italien,September 2010 | Wednesday September 22 2010 18:00 | Comments (0)

Lite bilder från Colosseum i förmiddagsljus.

Många montrar med gladiatordräkter – fanns en mängd olika typer av gladiatorer. Läste vidare om Colosseums historia. Under invigningsfesten, som pågick i 100 dagar, dödades 10 000 vilda djur och tusentals gladiatorer. Björnar, lejon, noshörningar, vargar – alla möjliga djur från hela världen släpades dit. Hrm, jag förstår inte nöjet i det hela, men men, världen kanske ändå kan ha blivit lite mer civiliserad på de senaste 2000 åren. Lite.

Utanför gick folk omkring utklädda till gladiatorer i hopp om att någon ville betala dom för ett foto ihop med dom.

Utsikt mot Palatinen

Vi tog även en kvällstur till Colosseum. Där blev vi mycket förvånade då den plötsligt började brinna (jo vi fattade det inte var på riktigt :p). Det var en konstinstallation som vill slå ett slag för våra kulturskatter. Colosseum är rätt förfallet, vilket är synd. Men nu håller den på att rustas upp igen. Öht så var många av Roms gamla byggnader (Vatikanen ej inräknat) förfallna p.g.a brist på restaureringar och alla avgaser från den galna trafiken. Illa tycker jag, som anser att bevarande av historiska byggnader är en viktig sak.

Vatikanen

2010,Resebloggar,Rom, Italien,September 2010 | Tuesday September 21 2010 16:50 | Comments (0)

Vatikanen var en upplevelse även för en ateist som jag. Så maffigt! Peterskyrkan var gigantisk, utsikten från domen mycket fin och Vatikanmuseerna fascinerande. Guld och ädelstenar i mängder i Peterskyrkans skattkammare – den kyrkan måste vara väldigt rik…

Det fanns massvis med kända tavlor i Vatikanmuseerna, och även taken var fulla av målningar (inte bara i Sixtinska kapellet). Hann inte se allt på Vatikanmuseerna, hade aldrig gått att hinna med eller orka.

Stor kyrka

Svårt att ta bilder inuti, men här syns iaf en ytte-pyttedel av kyrkan.

Påväg upp till Domen. Inget för de med cellskräck!

Men man belönades med en fin utsikt!

För att komma in i kyrkan är det strikt klädkod – var en del som blev nekade att komma in.

I Vatikanmuseerna

Tak i ett av Vatikanmuseerna

Det var förbjudet att fotografera i Sixtinska kapellet, eftersom ett japanskt företag ägde rättigheterna till detta. Men jag fick syn på de kända målningarna där, bl.a. Skapelsen.

Italienska parkeringar

2010,September 2010 | Monday September 20 2010 19:22 | Comments (0)

Rom var en fin stad. Men den hade en nackdel – det var sjukt mycket trafik och folk körde som dårar. Bilarna var verkligen äverallt – även i trånga små gränder där det knappt fick plats med en bil. Fanns väl en anledning att de fula men praktiska Smart-bilarna var så vanliga. Här är lite exempel på italienska parkeringar. Notera att alla bilar på bilderna faktiskt är parkerade, och ingen människa sitter i dom.

Man kan parkera många i bredd.

Man kan parkera på olika håll – framåt, bakåt och även på sidan.

Parkerar man på sidan kan man ju även utnyttja trottoaren lite.

På tal om att utnyttja platsen kan man ju stå lite på övergångsstället också. En bil eller…

…flera bilar i grupp. Snygg Audi dock, annars dominerade småbilarna. Som t.ex. den röda bilen 2 bilar från Audin.

En liten en! Och med några år på nacken.

Man kan förstå de har gamla och små bilar med tanke på att de flesta bilar hade bucklor, eller som här, saknade handtag.

Hrm, vad betydde nu den där skylten igen?

30-årsdagen

2010,Resebloggar,Rom, Italien,September 2010 | Sunday September 19 2010 23:16 | Comments (0)

Jag hade en underbar 30-årsdag 🙂 .

Samma klockslag som jag ploppade ut på för 30 år sen spenderade jag högt uppe i Colosseum, tittandes ut över denna historiska byggnad, i strålande solsken, kramandes min darling och tänkte att jag var väldigt nöjd med hur livet såg ut då jag fyllde 30 och blev lite rörd 😉 .Tur jag hade solglasögon på bilden :p .

Colosseum var förresten fantastiskt – som ett stort fan av filmen Gladiator är det extra kul att sett det på riktigt och lära sig en massa om dess, rätt bisarra, historia. Tyvärr var byggnaden inte i dess bästa form nu, men en uppfräschning var pågående. Sen vandrade vi runt på Palatinen och Forum Romanum – vackert och jag tycker det är en så speciell känsla att stå på historisk mark.

Efter detta gick vi till Torre Argentina Cat sanctuary, där sjuka, skadade och hemlösa katter togs om hand, vaccinerades, steriliserades och adopterades bort eller bodde kvar. Det fanns så mycket hjärta därinne, jag blev helt rörd! Gosade med en massa katter, de var så fina och kelna allihop. Han här hoppade upp i mitt knä så fort jag satte mig ner:

Och den här var en riktig kelen och leksen en.

Naaaaaaw – det är väl egentligen den enda grejjen jag saknar som 30-åring – en katt eller en hund. Men det kommer sen.

Efter detta var gick vi förbi Spanska trappan, och kollade på en vacker utsikt över Rom från utkanten av Villa Borghese. Bubbel på rummet och ett superbt restaurangbesök. Mumsig mat och mysig atmosfär.

Massor med antipasti!

Kyparna sjöng för mig och kom med tårta och bubbel – jag blev så paff att jag undrade om de hade gått till fel bord, men kom sen på att jag faktiskt fyllde år!

Efter det hängde vi lite i hotellbaren.

Sen fick jag min present – en riktig snygging vid namn Envy 😀 .

Hemma

2010,Rom, Italien,September 2010 | Sunday September 19 2010 11:31 | Comments (1)

Nu är vi hemma från Rom. Hade en helt underbar födelsedag 🙂 . De stora sevärdheterna i Rom var synnerligen fascinerande, maten var mycket god och hotellrummet var vi mycket nöjda med. Vädret var perfekt, strax under 30 grader, hade nästan glömt det var höst där hemma.

Men nu så är det jobbande hela dagen som gäller. Bra att det finns helger och kvällar så man kan ta igen det jobbande man inte hinner på arbetstiden eller då man har semester :p .

En bok…

2010,September 2010 | Monday September 13 2010 16:47 | Comments (2) Tags:

…som jag har skrivit 🙂 . Skönt nog så kunde första provtrycket bli klart idag, och skönt nog så såg det, i första anblicken, bra ut med bara lite smådetaljer som är enkla att fixa. Så skönt att den är (nästan) färdig!  Fortfarande en hel del att göra med avhandling och disputation, men himla gött att få klart den här biten. Fick även precis besked om att den femte artikeln i avhandlingen blivit accepterad, så det var skönt det med – bra timing att den blev accepterad precis innan slutgiltigt tryck 🙂 . Och Rom imorgon – ahhh, nu är jag på ett riktigt toppenhumör 😀 !

Rom

2010,September 2010 | Sunday September 12 2010 11:49 | Comments (2)

Så är det snart dags att åka till Rom, tjohoo! Kan tyckas lite konstigt att åka bort då man har som mest att göra, men jag ville verkligen inte fira min födelsedag svettandes över min avhandling – jobbar hellre helgerna innan och efter i så fall (så egentligen lite taskigt att man måste ta ut semesterdagar :p ). Nåväl, det ska bli SÅ gött att komma iväg. Maken har också jobbat som en tok på sistone så vi behöver lite ledighet båda två. Därför är det inte så mycket inplanerat i Rom (med mina mått mätt). Men vi måste gå in i Colosseum och sevärdheterna i Vatikanen. Vilka ju råkar vara de med toklånga köer också – är lite off på sånt efter vårt evighetsköande i Versailles, men men. Djärälskare som vi är så är stopp på Torre Argentina Cat Sanctuary samt Roms zoo också inplanerade. Annars är planerna mest att flanera, äta gott och lämna stressen där hemma. Hoppas hoppas hoppas att det inte är så mycket jag behöver fixa på min avhandling efter mitt möte med min handledare ikväll, så jag kan gå mig själv en färdig avhandling som födelsedagspresent 🙂 . Men jag är säker på att jag får en härlig födelsedag där i vilket fall – maken har bokat middag på hemligt ställe och i övrigt har jag planerat ett schema för dagen som jag tycker låter perfekt 🙂 . Längtar!

Sushi och dryckesprovning

2010,September 2010 | Saturday September 11 2010 08:28 | Comments (4) Tags:

En stor fördel med att bo mitt i Malmö är närheten till ett stort antal sushiställen. Vi är stor-konsumenter av sushi. Vi har haft take-away från samma ställe ett tag nu, men har noterat att det på sistone kommit in fler och fler sorter i 8 och 11-bitarsmenyerna som vi inte gillar, och känns lite sådär att exkludera hälften av sorterna i beställingen (speciellt makrill och svamp på sushi är inga höjdare). Så vi testade ett annat ställe. Inte lika gott tyckte jag, men helt OK och billigt (14 bitar för 90kr utanför lunchtid).

Till detta hade vi dryckesprovning. Favoritdruvan till sushi är Riesling, men även Savignon blanc, Pinot grigio och vissa Gewürztraminer går bra de också. Men då man söker på sushi och dryck så kommer veteölet ofta fram, så denna gången köpte jag två sådana. Men jag tyckte att öl och sushi lät lite konstigt. Och det var inte gott alls! Så jag rekommenderar enbart vitt vin till sushi.

Intages bäst utan sällskap av sushi.

Next Page »