Sushi och dryckesprovning

En stor fördel med att bo mitt i Malmö är närheten till ett stort antal sushiställen. Vi är stor-konsumenter av sushi. Vi har haft take-away från samma ställe ett tag nu, men har noterat att det på sistone kommit in fler och fler sorter i 8 och 11-bitarsmenyerna som vi inte gillar, och känns lite sådär att exkludera hälften av sorterna i beställingen (speciellt makrill och svamp på sushi är inga höjdare). Så vi testade ett annat ställe. Inte lika gott tyckte jag, men helt OK och billigt (14 bitar för 90kr utanför lunchtid).

Till detta hade vi dryckesprovning. Favoritdruvan till sushi är Riesling, men även Savignon blanc, Pinot grigio och vissa Gewürztraminer går bra de också. Men då man söker på sushi och dryck så kommer veteölet ofta fram, så denna gången köpte jag två sådana. Men jag tyckte att öl och sushi lät lite konstigt. Och det var inte gott alls! Så jag rekommenderar enbart vitt vin till sushi.

Intages bäst utan sällskap av sushi.

This entry was posted in 2010, September 2010 and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sushi och dryckesprovning

  1. Maria says:

    Vilka sushiställen är bäst? Är nyinflyttad i området 😀

  2. Karin says:

    Det är sant, jag måste ju tipsa om sushiställen 🙂 Vi brukar ta Nilssons, mkt gott men vi blev som sagt lite less på de udda sorterna (men det funkar säkert bra säga bara lax 😉 ). Det förra var från Yunbo, vilket var billigt och helt ok. Sen finns det ju även en mkt god indier i området (Bollywood). Ett antal thai nära också, men har inte hittat någon riktigt bra. Pizza brukar vi ha Mira Mare. Hrm, nu känner jag mig lite som take-away junkien här…

  3. Maria says:

    Ja , indiskt tänkte jag passa på att testa. Vilket är bäst? Köpte sushi från ngt ställe nära Ann & Micke men kommer dåligt ihåg namnet, men var gott! Testade även thai vid vid Drottningtorget men inte så gott, lite dyrt oxå. Skönt att bo nära take away igen 😉

  4. Karin says:

    Visst är det gött att bo nära take-away 😉 . Det har blivit rätt mycket på sistone…
    Bollywood tycker jag är bästa indiska takeaway, Masala House funkar bra också men inte riktigt lika bra. Ah, ja det finns ju en del sushi åt det hållet också, ska kanske testa det nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *