Rolig föreläsare

Januari 2009 | Saturday January 31 2009 08:33 | Comments (0) Tags: ,

På konferenser dyker det då och då upp föreläsare som faktiskt är riktigt roliga att lyssna på. På konferensen igår fanns en norrman som började sitt föredrag med att visa en reklamvideo. Den är ganska gammal, men ett roligt sätt att börja en föreläsning på.

Extra plus för den härliga västindiska dialekten! Den får mig alltid att tänka på semester 🙂 .

Konferensen i Köpenhamn

Varit på konferens i den danska huvudstaden, en stad jag tycker bra om. Tidigare har jag dock mest tänkt att Köpenhamn är Tivoli, Ströget och Nyhavn (och Kastrup såklart), men det är ju en större stad än så. Konferensen var på centret för hälsa och samhälle inom Köpenhamns universitet, som låg i en gammal byggnad som tidigare var Köpenhamns sjukhus:

blommor-062

Hann även med att gå runt lite runtomkring Norreport, som stationen där vi hoppade av heter. Var ett mysigt och vackert område, med många fina gränder med små hus som detta:

blommor-046

Fanns en massa grönområden i närheten, både den kungliga parken och begravningsplatser. Ett fint kapell på en begravningsplats:

blommor-051

Konferensen då? Jo den var bra och lärorik! Och jag var ovanligt fokuserad och svajade väldigt sällan med tankarna (något som jag måste erkänna händer ibland då jag lyssnar på föredrag….), detta trots att jag inte drack kaffe. Men man blir ju trött av konferenser, och det hjälpte inte med dessa stolar heller:

blommor-061

Och som alltid på konferenser måste man ju diskutera maten. Lunchen bestod av en macka (med hummus) som var god, dock fick man äta den stående i en korridor. I övrigt bara småkakor till fikan så maten får en 2:a. Däckade av hunger både innan lunchen och innan jag kom hem under första dagen. Andra dagen hade jag laddat med bananer. Så maten var inte riktigt som konferensen på Hilton förra året 😉 , eller som konferensen i Valencia då det var 3-rätters lunch med vin var dag! Men jag har varit på konferenser med sämre mat också, och mackan var ändå god. Och konferensen var gratis så man kan inte begära så mycket mer. Så det var två trevliga dagar “utomlands”, kul att komma till lite nya miljöer. Plus att jag såg en Berner Sennen valp och en husky valp (båda helt sanslöst söta) – något sånt gör att en resa inte kan vara något annat än bra 😉 .

bernis2husky3

Var dock inte just dessa två Berner sennen respektive Husky-valpar jag såg, men de var lika söta!

Nu är det dock dags för en efterlängtad fredag i hemmets lugna vrå! Ska äta en favorit i repris: quesadillas med bacon, purjo och jalapenos (http://www.tasteline.com/recept/quesadillas_med_bacon_och_jalapenos), fast med tunnbröd istället, blir godare. Ska dricka en chardonnay till detta, och prata om veckan som varit, för det har varit en intensiv vecka då vi inte hunnit ses så mycket.

Slutligen: Bild på en inte-så-blygsam skylt utanför ett kontor.

60

Konferens!

Januari 2009 | Thursday January 29 2009 07:00 | Comments (4) Tags: , , ,

Idag och imorgon ska jag iväg på konferens i Köpenhamn.

Härligt att kunna åka hemifrån på morgonen till en konferens i utlandet som börjar samma dag, och ändå få en sovmorgon 🙂 !

800px-nyhavn-panorama

Köpenhamn – dock inte riktigt här som konferensen är, den ligger närmre Tivoli.

Aktiv dag!

Januari 2009 | Wednesday January 28 2009 20:45 | Comments (1) Tags:

Har haft en riktigt aktiv dag idag. Konstigt nog blir man ibland bara mer aktiv ju mer aktiv man varit tidigare under dagen – en kropp  i rörelse vill förbli i rörelse, som Newton sa. Först sprang jag kors och tvärs på jobbet till frysar här och provinlämningar där, och labbade även rätt så mycket. Trots den fokuseringskrävande labben så orkade jag ändå ut och springa en timme, vilket var superhärligt! Och efter det har jag röjt upp här hemma under någon timme och småfixat en massa. Nu har jag dock satt mig ner och sorterar recept. Och allt detta helt utan koffein 😉 .

Kan dock tillägga att distraktionsmoment 1 -maken – är borta under kvällen, vilket gör att distraktionsmoment 2 -TVn- förlorar sin styrka eftersom jag inte tycker så mycket om att se på TV själv. Har också hållit mig hyggligt borta från distraktionsmoment 3, datorn. Men nu satte jag mig här så nu blev jag distraherad, och då är nog min aktiva fas över 😉 .

energisk

Todeloooo!

Ajaj

Januari 2009 | Tuesday January 27 2009 18:01 | Comments (2) Tags:

Idag ska jag inte skriva så mycket – lite svårt att sitta vid datorn. Har suttit och pipetterat så mycket denna veckan att jag har vansinnigt ont i skulderbladen, så kan inte sitta normalt 🙁 . Så både dagens planerade träning och städning blev strukna, men tyvärr kan jag inte riktigt lika lätt stryka morgondagens labbande…

hunchbackIllustration av min hållning vid labbande – förutom att axlarna är mycket mer uppdragna. Tyvärr går det inte att “sitta bättre”, då funkar inte riktigt labbandet….

Koffeinfri

Januari 2009 | Monday January 26 2009 21:36 | Comments (4) Tags:

Nu är jag helt fri från koffein, vilket antagligen inte hänt sen tonåren. Det är nästan en vecka sen jag intog något med koffein i överhuvudtaget, och efter att räknat på halveringstid och så (nerd-varning…) borde mängderna som är kvar i kroppen vara närmast obefintliga. Slutade med koffein eftersom jag kände lite magsårs-symptom. Hade de flesta av de kända abstinenssymptomen under de första dagarna (bl.a. huvudvärk och var seeeeeeeg),  men nu känner jag mig bra, och kunde t.o.m jobba riktigt effektivt idag även utan morgonkaffet. Dock ska jag på konferens på torsdag och fredag, vilket för en kaffe-knarkare är som att låsa in en alkoholist på Systemet, så får se hur det går.

kaffe

Stockholmshelg

Januari 2009,Stockholm | Sunday January 25 2009 16:31 | Comments (0) Tags:

Hade en mycket trevlig helg i Stockholm. Snabb tågresa upp eftersom jag ovanligt nog lyckades sova mestadelen av tiden, sen ett givande möte med forskargruppen på KI som vi samarbetar med och därefter en mysig mat och vinkväll med Annick. På lördagen åt vi frukost ute och begav oss sen in till stan och kollade i affärer. Var rätt sunkigt väder annars hade jag velat promenixa runt lite i stan men vi fick hålla oss i gallerior för att undvika regnet. Fick handlat lite smått och gott, t.ex en väska. Lunchade på Coffeehouse by George – tycker det är så synd att det inte finns kvar i Malmö. Sen var det middag med några av Annick&Johans vänner, supergod mat. Sedan kom lite fler folk på förfest. Var en trevlig kväll. Behöver väl knappast tillägga att jag och Annick inte pallade gå ut som alla andra på festen gjorde (jag har en väldigt hög bagningsfrekvens då det gäller att gå ut…).  Så åkte jag tåg hem på söndags-förmiddagen (lyckades sova igen!) och nu är jag hemma!

Drinktips inför helgen

Januari 2009,Recept | Saturday January 24 2009 09:22 | Comments (0) Tags:

Hrm, inte mkt tid skriva nu som bortrest, men kan ge ett litet drinktips till helgen!

Testade en ny drink förra helgen – Apple Cosmo. Precis som cosmopolitan, men med äppeljuice istället. Helt OK, lite söt kanske, men bra för den som man inte gillar den lite beska smaken av tranbärsjuice (vilket jag gör, så tycker nog vanlig cosmo är snäppet vassare, men kul testa något nytt).

——————————————————————————–

Apple Cosmopolitan

2 cl vodka

1 cl Cointreau

0.5 lime

4 cl äppeljuice

krossad is

——————————————————————————–

apple_cosmopolitan_300

Stockholm

Januari 2009,Stockholm | Friday January 23 2009 06:32 | Comments (2) Tags: ,

Idag ska jag till Stockholm! Ska kombinera nytta med nöje – först jobbmöte, sen ska jag hälsa på Annick!

stadshuset

KlantKarin

Januari 2009 | Thursday January 22 2009 17:03 | Comments (0) Tags:

Idag hade jag ont i huvudet och var trött så var ingen höjdardag på jobbet. Därför gick jag därifrån ganska tidigt, suktande efter min säng och vila. Nu var jag tvungen att gå till stationen istället för bussen som jag brukar, eftersom jag behövde hämta ut biljetter till morgondagens tågresa till Stockholm. Så jag traskade ner på stationen, bara för att upptäcka att automaten sa “Det finns ingen beställning på detta nummer” på den ena sträckan. Testade flera gånger, men den sa samma sak, och jag hade skrivit siffror och bokstäver väldigt tydligt…

Då blev jag lite skraj. Just reselogistik kan stressa upp mig väldigt mycket, så mitt redan inte alltför muntra humör nådde riktigt lågt. Så jag fick gå tillbaks till jobbet igen, muttrande “j-a resebolag” som ett mantra och tänkte på hur jag skulle skälla ut den som slarvat bort min bokning.Visste inte om de stängde klockan 4 eller senare, så hade lite bråttom, och jag skulle resa 6 på morgonen.

Väl tillbaks på jobbet såg jag väl lagom galen ut, med irritation rykande ut ur huvudet, extra illustrerat av hår som stod åt alla håll efter att haft mössa på mig. Kollade upp min bokning och tog telefonen för att skälla ut resebolaget. Då märkte jag att jag hade skrivit en siffra fel då jag skrev av beställningsnumret från mailet, ooops…..

Tur att jag kollade innan jag ringde resebolaget, annars kunde det ha blivit väldigt pinsamt. Alltså – tur jag inte hade deras nummer i mobilen. Och tur att jag inte hämtade ut biljetterna precis innan avresan. Så det fick bli en tur till till stationen….

Men men, inget ont som inte har något gott med sig – jag fick ju en massa extra steg för stegräkningstävlingen av allt det där promenerandet. Och jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte orkar träna idag, då jag ändå gått så mycket.

Next Page »