Knarkhund

Jag tror att luktsinnet alltid varit mitt skarpaste sinne (kanske med en viss konkurrens av känseln vid tillfällen som t.ex. då man ska ta sprutor). Nu har det blivit ännu några grader vassare, och jag funderar på om man skulle kunna extraknäcka som knarkhund. Tänk vilka mysiga kollegor man hade haft (jag syftar på hundarna, inte poliserna, även om de säkert är trevliga de med). Ja kanske inte den här dock :p.

En sak som sätter mina luktreceptorer ur spel (och sätter igång ett visst illamående) är syntetiska dofter och dofter av ohälsosamma saker. I och för sig ganska biologiskt logiskt – parabener etc är ju inte bra.

Det får mig att undra vad de egentligen har i färdigfrysta köttbullar. Detta är Jimmys basföda, och för honom olyckligtvis det mest illaluktande jag vet. Jag vill inte sätta restriktioner för min make, men här var jag tvungen. Wienerkorven han ersatte köttbullarna med var ingen höjdare den heller. Köttfärs luktar inte heller gott. Min köttälskande make börjar fasa för att det är en vegetarian som jag har inneboende. Den inneboende älskar nyttigheter (smart!), speciellt frukt – kiwi, grapefrukt, äpplen nom nom nom. Och mjölk.

URK!!!!

Mums!

Alla typer av parfymer, rengöringsmedel och dylikt luktar äckligt. Värst är Jimmys raklödder. Det luktar nästan lika äckligt som köttbullarna. Jag har sagt till honom att han gärna får sluta att raka sig, och helst sluta med deo och duschgel också. Än så länge har han inte följt mina rekommendationer. Konstigt :p.

Hunger games och favorit-vårtecken

2012,April 2012,Film | Thursday April 26 2012 16:46 | Comments (0)

Igår såg vi på Hunger games. Intressant och bra film, rekommenderas.

Var även ute och åt middag och gick i parken. Såg årets första små dunbollar – alltid ett välkommet vårtecken! De kan iofs ha funnits där en stund, då vi inte kommit iväg på någon parkpromenad sen i början av april. Såg även en lite förvirrad fasan (en mycket ovanlig syn i parkens fauna).

 

Lite NY shopping

Ett litet eftersläpande inlägg om New York resan, nämligen om shoppingen där. Utbudet på bebiskläder var mycket bra, så vi shoppade på oss en hel del (betydligt roligare än att handla till en själv). Eller ganska mycket… Vilket iofs kändes lite skumt då vi vid den tidpunkten varken hade gjort ultraljud eller fått några direkta livstecken (jag har ganska länge envisats med att säga att jag faktiskt haft svullen mage de senaste 5-10 åren :p), men vi lär knappast besöka USA mer på en ganska lång tid så det var bara att passa på.

Bl.a. köpte vi denna, som blir ett passande klädesplagg att ha på vid ev. besök på mitt jobb som ju är ett lab. Sen fanns det en massa kläder med djurmotiv vilket jag såklart tyckte var toppen 🙂 .

 

 

 

The girl with the dragon tattoo

2012,April 2012 | Sunday April 22 2012 11:49 | Comments (0)

Såg nyligen på den amerikanska varianten av Män som hatar kvinnor, och tyckte den var bättre än den svenska (som jag iofs tyckte var mycket bra den med), rekommenderas. Tycker även att karaktärerna stämde bättre överens med de i boken, speciellt Mikael Blomkvist. Hoppas de gör en två och trea i serien också.

Annars har vi varit på landet i helgen. Förstår inte varför vädret alltid envisas att vara sunkigt då vi är där :p. Hrrrm, nu skriver jag om vädret igen… Men men, jag har egentligen rätt mycket annat än vädret i min tankevärld…

Gött

2012,April 2012 | Wednesday April 18 2012 17:23 | Comments (2)

Ah, denna veckan har det varit vissa grejjor som har fixat sig bra 🙂 . Bl.a. hittade far min en meckare på landet som kunde fixa Ådis gamla krämpor innan besiktningen. Det var ett fel som vi trodde skulle kosta några tusingar som gick på hundra spänn – sällan det går på det hållet då det gäller bilkostnader 🙂 . Och Ådi blev godkänd.

 

Blandat från NYC

2012,April 2012,Resebloggar | Monday April 16 2012 08:54 | Comments (0)

Vad vi gjorde i NYC har jag ju delvis berört i tidigare inlägg, men en liten fotosammanfattning på några saker vi gjorde:

Tittade på skyskrapor (jag fick nackspärr…).

Såg även skyskraporna på avstånd från Staten Island färjan.

På hemvägen hade vi tur som kom på en färja som hade däck på sidan, men på vägen dit kom vi på en färja som bara hade däck på övre framsidan – trångt!

Såg skyskrapor från Central Park.

Såg en glad och lekfull isbjörn på Bronx zoo.

Såg en stor blåval (samt en massa dinosaurier) på naturhistoriska museet.

Besökte Columbia university och handlade böcker.

Wine and dine var lite nedprioriterat denna resan – vi lade allt krut på dagsaktiviteterna istället. Men vi testade på koreanskt käk, här är förrätten…

Times square – som jag inte var så förtjust i, men kul att se iaf.

Det var lite av det som vi gjorde – var inte så fotosugen så har inte jättemycket foton. Och så shoppade vi lite också.

 

Jetlag

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Saturday April 14 2012 16:03 | Comments (0)

Hrm, jag var så nöjd över att jag trodde mig ha besegrat jetlagen på denna resa. På vägen dit lyckades jag, men västerut brukar sällan vara så svårt att klara av. På vägen hemåt sov jag iaf hyggligt på flyget (ca 4h med ett antal mini-uppvak, helt ok för att vara flyg), kom hem 8 på morgonen på torsdagen, jobbade hemma utan att småsova, sov helt normalt till fredagen och var på jobbet med bra energi.

Men men, svårt att sova på fredagen, sov till halv 11 på lördagen (lääänge för att vara mig), frukost, sen sängen igen till halv 4. Det blev inte så mycket gjort denna lördagen…

Men man får passa på att sova då man kan :p ! Någon gång ska jag lyckas lura österut-jetlagen…

9 11 memorial

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Saturday April 14 2012 09:39 | Comments (0)

Besökte 9 11 memorial – ett vackert och rörande minnesmärke.

Vår i NYC och Central Park

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Friday April 13 2012 16:07 | Comments (0)

Vi hade tur med vädret i NYC – det var vårigt och uppemot 18 grader. Ganska perfekt för att vara i en storstad. Körsbärsträden blommade i Central Park och ekorrarna hade vårkänslor.

 

 

 

Glad påsk

2012,April 2012,New York, USA,Resebloggar | Thursday April 12 2012 10:44 | Comments (2)

…såhär lite i efterhand. Påskdekoration från Rockefeller Center.

Next Page »