Då man försöker sno till sig en stund på sängen och blunda…

2017,November 2017,Viktor | Thursday November 30 2017 06:11 | Comments (0)

…så vet man att det försiggår något bus.

Pyjamasmatchning

2017,Alfred,November 2017,Syskonen,Viktor | Tuesday November 28 2017 07:02 | Comments (2)

Jimmy köpte två likadana pyjamasar till killarna då han var i New York. Tänkte att det var ett tag sen som jag senast skrev om syskonmatchning av pyjamasar, så jag örsökte få killarna att ställa upp på ett foto. Lättare sagt än gjort.

De fick syn på ett träningsredskap istället (jag själv har inte använt det på länge, tyvärr).

Jag sa till dom att sluta leka med det och posa för fotot istället.

Det gick inte så bra.

Sen sa jag till dom en gång till.

Sen så struntade jag i det. Att ha ungar i någorlunda balans inför nattningsrutinerna är viktigare än att ta foto…

Tog även ett foto några dagar senare då de lekte i Alfreds rum.

Bröllopsdagsfirande

2017,November 2017 | Sunday November 26 2017 21:45 | Comments (0) Tags:

Dagen innan bröllopsdagen så firade vi med brunch på hotell Sand.

Sen tog vi en promenad i skogen och tog lite bubbel där.

Båstad under blåa timmen.

Alla helgons dag

2017,Alfred,November 2017 | Wednesday November 22 2017 08:21 | Comments (0)

Dagen efter alla helgons dag så besökte vi kyrkogården och lade ett ljus hos gammelmommo och gammelmoffa. Det var vackert med alla ljus i mörkret. Dock blev det en rätt så snabb visit eftersom Alfred var jätterädd för vampyrerna som han påstod gömde sig där. Lille gubben!

Lussekattsbakande

2017,Alfred,November 2017,Viktor | Sunday November 19 2017 20:13 | Comments (0)

Det blev tidigt lussekattsbakande i år! Och det blev ovanligt gott – kanske det var för att Jimmy hade två små hjälpredor?

Stockholm

2017,November 2017,Resebloggar,Stockholm | Thursday November 16 2017 21:28 | Comments (2)

Har precis varit iväg på jobbresa till huvudstaden. Det bästa med det är att jag kunde hälsa på Lena, Maria och Sigge! Samt att jag fick en massa timmars egentid på tåget.

Det var runt nollan däruppe och himmeln var klarblå och vacker.

Sen var det ju ett enormt slöseri att jag sov på hotellrum och vaknade redan klockan 6,grrrrr! Dessutom var jag för mätt sen middagen så jag orkade inte så mycket av hotellfrukosten (jag har nog aldrig ätit så lite hotellfrukost, jag hade t.o.m en kollega som åt mer än mig och det har nog aldrig hänt).

Men men, nu kommer det inte bli fler möten av den här typen i Stockholm eftersom jag har sagt upp mig (men jag har ett nytt jobb att gå till, så skulle inte bli förvånad om jag får åka på jobbresor till Stockholm ändå)! Jag är mycket nöjd med att jag sa upp mig. Jag tycker att det ska bli SÅ skönt att lämna gamla jobbet (jag har NOLL nostalgi för det trots att jag jobbat där i 12 år) och jag tycker att det ska bli superspännande med det nya jobbet! Hade inte trott att jag skulle ta detta steget nu under 2017, men så blev det. Ett hastigt, men ändå väl övervägt beslut. Som det ofta kan bli med mig ;).

Viktor 15 månader

2017,November 2017,Viktor,Viktor fyller månad | Tuesday November 14 2017 17:00 | Comments (0)

Nu har jag varit bortrest i några dagar, så jag har missat både rutiner och bemärkelsedagar. Men här är Viktors 15-månaderssammanfattning, några dagar i efterskott.

Viktor är fortfarande mycket rörlig. Han drar ut allt som är i skåpen (och klättar gärna in i sidoskåpet), och många saker fungerar bra som leksaker. T.ex saker som har sladd, som man kan dra bakom sig.

Här ser man även att han gillar att dra ut lådorna under TVn och dess innehåll…

Han nya favoritplats är vid handfatet på toaletten. Han tar den lilla pallen och flyttar så han når upp, och så pillar han runt handfatet. Bland annat så sticker han ner fingrarna i avrinningshålen…(är lite rädd för att han skulle fastna med dom).

Han är stark. Innan lade vi ner stolarna så han inte klättrade på dom, men nu lyfter han upp dom igen (och det är inga lätta stolar!). Han vill gärna klättra upp på bordet. Överhuvudtaget flyttar han gärna runt på saker (som kan vara rätt så tunga) så han kan klättra och pilla på andra saker. Om han fastnar i något och inte kommer fram med sina saker blir han jättearg och skriker som han hade skadat sig.

Han är verkligen ingen frukostätare, då tramsar han mest. Överhuvudtaget är han ofta för rastlös för att sitta vid matbordet.


Sur-min då han vill lämna matstolen

Men han är nöjd då han har snott Alfreds plats och mat.

Han gillar att hänga med Alfred och vill vara med då han leker med kompisar. Alfred är snäll och vill gärna ha med Viktor också. Kompisarna är lite mer skeptiska :p.

Nu har han börjat somna lite senare och blivit mer svårnattad (gaaaaaah), men sover ganska så gott ändå. Fast nu är han lite snorig. Förkylningstider…

Familjefoto

2017,Alfred,November 2017,Viktor | Wednesday November 8 2017 06:56 | Comments (2)

Det är sällan som vi alla fyra fastnar på foto samtidigt!

 

Leos lekland

2017,Alfred,November 2017,Viktor | Monday November 6 2017 06:09 | Comments (0)

Alfred var på förskolan tre dagar under höstlovsveckan, och sen så var han ledig på torsdag och fredag. På torsdagen var han på Leos lekland ihop med hans kompis August och Viktor och Pappa. Full rulle!

Alfred tog sig uppför hela klätterväggen!

Viktor ville leta upp alla djur som fanns där.

Världens mest klätterglade unge fick sitt lystmäte.

Utflykter

Grabbarna var iväg på en del utflykter nu då farfar och Torni var på besök. Tyvärr jobbade jag och kunde inte hänga på, men här är några foton:

På tisdagen var de i bokskogen.

På ondagen var de i Malmö och där de bl.a. besökte malmö museer.

På torsdagen var de på Emporia. De skulle ta ett foto däruppe på taket, men då hade Alfred lågt blodsocker och var på lite dåligt humör.

 

 

Next Page »