Lite bitter…

2009,Juli 2009 | Friday July 31 2009 09:04 | Comments (6) Tags:

Nu börjar första semesterveckan lida mot sitt slut. Som sagt tidigare har den inte riktigt gått enligt planerna, och nu har bihåleinflammationen utvecklats till en riktig elaking. Ungefär som att ha inflammation i visdomständerna, öroninflammation, spänningshuvudvärk, en rejäl förkylning med täppt näsa och influensa på en gång. Ingen höjdare alltså.

sjuk

Jo, jag är faktiskt lite bitter men ska försöka bättra mig. Och jobbandet får jag ta sen – sjuk, regn OCH jobb på semestern blir för mycket…

Smidiga Skånetrafiken

2009,Juli 2009 | Thursday July 30 2009 07:41 | Comments (2) Tags:

Igår skulle vi ta oss upp till Torekov. Efter att stressat på Jimmy i hans inte allt för snabba packande/rakande/nagelklippande etc. på morgonen innan vi skulle iväg så hann vi med 10.08-tåget – som jag dagen innan på Skånetrafikens hemsida hade sett skulle gå till Ängelholm. Det stod även Ängelholm på tåget så vi hoppade på, med ganska liten marginal till avgång. Efter att tåget tuffat på i en halvtimme hördes det i högtalarna “Öööh, vi har nog skyltat fel, detta tåget går bara till Helsingborg”. Smidigt. Väl i Helsingborg gick såklart inget tåg vidare på 45 minuter, så det blev häng i den inte-så-fascinerande Knutpunkten. Lite surt att Jimmy fick rätt i att det inte var lönt att stressa på morgonen, eftersom vi ändå kom fram till Ängelholm samtidigt som vi hade gjort om vi hoppat på tåget som gick en halvtimme senare :-p . Fast här åberopar jag Force Majeure för min del 😉 .

semesterstart 050Kaffe på Knutpunkten.

Men men, seg resa eller inte, nu är vi i alla fall på landet, vilket är trevligt. Vi är inte så pigga och friska direkt, men hoppas att lantluften gör underverk. Skönt i vilket fall att slippa vakna i ett rökstinkande sovrum som vi alltid gör annars…

Mera shoppingcentra

2009,Juli 2009 | Wednesday July 29 2009 14:32 | Comments (0) Tags:

Innan jag blev så butter över penicillinet igår så var vi ute på ytterligare en shoppingutflykt (måste vara rekord), till det nya (halvklara) shoppingcentrat Stora Bernstorp. Hade aldrig hört talas om det innan, förrän vi cyklade förbi det på vår tur förra söndagen. Det var ovanligt lugnt där:

DSC00259

Sportex var dock inte så stort som vi förväntat oss, och utan outlet-priser den här gången, så blev inte så mycket köpt förutom lite smågrejor till cyklarna. Sen fanns det ju Media Markt. Dock var det inte så tråkigt som jag förväntat mig, de spelade bra partymusik där, så jag skuttade runt till musiken lite på samma sätt som småbarnen där. Tänkte även fortsätta leka småbarn genom att spela Wii, men dessa var upptagna hela tiden. En intressant upptäckt var även massagestolarna som de hade för visning. Kändes lätt lustigt med knådande på rygg och axlar utan att någon stod där! Rätt kul men jag har redan en eminent massör (maken) hemma som jag inte vill göra arbetslös (vilket han aldrig lär bli med tanke på min totalt o-ergonomiska arbetsplats). Slutligen gick vi ur stället med en ny brödrost (den gamla har gått sönder), en ny kaffemaskin (den gamla hade inte gått sönder….) och fotoböcker. Sen dags för fika, goooood äppelkaka (som dock var Jimmys):

DSC00258

Sen var det bussen hemåt förbi okända omgivningar i vår stad, och sen då läkarbesöket (på ett ställe långt hemifrån så fick dagens motion inkluderad).

Sen svängde jag ihop en wok av det som fanns hemma (kyckling, wokmix, salladslök, soja, olivolja, piri piri, ingefära, vitlök, lime, cashew) och vi käkade den på balkongen i det härliga vädret. Efter lite Kåvepenin-surfande antog jag att det ändå funkade bra att ta ett halvt glas vin till maten.

wo-1

Blä

2009,Juli 2009 | Tuesday July 28 2009 16:50 | Comments (0) Tags:

Det finns en sak som vi brukar göra på semestrar oftare än andra saker. Bli sjuka.

Och inget undantag den här semestern 🙁 . Varit förkyld länge nu, och haft konstiga tryckkänslor i tinningarna, bakom öronen och käkarna, så läkaren trodde det var bihåleinflammation. D.v.s.  10 dagars Kåvepenin till mig 🙁 .

Så nu håller jag på och kollar upp vilka “semesternöjen” man kan göra och vilka man inte kan göra med Kåvepenin i kroppen… Oddsen för att cykelsemestern blir av känns om möjligt ännu lägre än innan, eftersom vissa biverkningar jag brukar få känns rätt inkompatibla med cykling. Plus jag inte vet om man kan träna med penicillin i kroppen. Blir så himla ledsen, har sett så otroligt mycket fram emot cykelsemestern och så kommer både knä och penicillin ivägen 🙁 . Och hade sett fram emot en soft första semestervecka, men nu kommer jag väl mest vara trött….

Jimmy är också dålig, men han går ju aldrig till läkare, så får hoppas han “bara” har en vanlig förkylning…

Dessutom har jag fått en massa jobb-mail om saker att lägga till/ändra på min artikel jag ska skicka in denna veckan (eller för längesen egentligen, men mina medförfattare har tagit lite tid på sig…). Så ingen ledighet från jobb på semestern heller 🙁 .

Så det är kanske inte den optimala semesterkänslan som råder här, trots fint väder…

bloggphoto_102553sjuk_20746581

Första semesterdagen

2009,Juli 2009,Recept | Monday July 27 2009 18:56 | Comments (4)

Så var det dags för första semesterdagen 🙂 . Vaknade som vanligt kvart i 6, men lyckades till slut somna om, bra det då man ju rätt sällan har möjligheter att sova ut på måndagar…

Promenerade till parken för frukost – varsin Subway som vi köpt på vägen. Åt en hel, så jag har varit mätt hela dagen…

fika-1Frukoststället

Sen tog vi bussen för att shoppa på ett shoppingcenter i utkanten av stan. Det visade sig att vi hade blandat ihop två shoppingcentra, vilket var bra för mig eftersom jag hittade en Sportex outlet, som hade massor med cykelkläder för kvinnor med 50% rabatt. Köpte helt galet mycket men nu är jag inte heller lika skraj för att det ska regna på cykelsemestern 🙂 .

För Jimmy var det inte lika bra, eftersom alla herrkläder redan var slutsålda (butiken skulle slå igen). Sen fanns inte MediaMarkt där heller som det fanns på shoppingcentret vi blandat ihop det med. Så avsaknaden av MediaMarkt var ett minus för Jimmy men ett plus för mig, moahahahaha 😉  (nej, där var jag lite elak, mest att jag inte är SÅ förtjust i att hänga i den typen av affärer i timmar 😉 . Dock blir det nog att åka till Mediamarkt-stället imorgon ändå, de har en ännu större cykelaffär där och lite saker saknas till cykelsemestern).

Sen drog jag till gymmet och tränade core, enda passet jag kan köra – försöker spara knäet så mycket jag kan, så att cykelsemestern blir av…

Nu på kvällen är det balkonghäng och en god middag är i görande: Pepparrotsfylld lövbiff med bacon och rödvinssky .

32571_117076

Nu funderar vi på vilken film vi ska se. Kanske senaste Terminator. Vi har nog betat av alla romantiska komedier som finns nu…

Najs relaxande start på semestern 🙂 .

Vovve-terapi

2009,Juli 2009 | Sunday July 26 2009 11:13 | Comments (2) Tags:

Jag har under en längre tid försökt trycka ner min starka önskan av att ha en hund – det går liksom inte att hela tiden gå runt och vilja ha något så starkt som man (för tillfället) inte kan ha, man blir lite halvknäpp, som säkert märkts 😉 .

Så därför har jag slutat att surfa runt på vovve.net och youtube, slutat kolla på hund-TV program, slutat läsa böcker om hundar etc.

Men igår fick jag, utan att letat efter det själv, extremt många hundintryck. Jag som inte ens varit ute och gått längs Ribban (med dess hundbad och hundrastplats) under dagen… Kom bl.a. in på en dokumentär om en helt fantastisk hund. Såg även bilder på ett gäng helt underbara goldenvalpar. Kvällen slutade med att jag gick ut en sväng på balkongen innan jag skulle lägga mig, och vad såg jag på gatan om inte en siberian husky valp (huskies är ju min absoluta favorit) på kvällspromenad. Faktiskt det sötaste jag nånsin sett (delad förstaplats med Siggevalpen såklart)!

husky2Såg en valp som likande den här.

Så bra gick min inte-hundterapi :-p , känner att jag är tillbaka till utgångsläget igen. Det går nog helt enkelt inte att bota mig.

Lustigt väder

2009,Juli 2009 | Saturday July 25 2009 14:42 | Comments (0)

Lite skumt väder ute nu, mycket snabba vändningar…

Det var soligt och fint då jag vaknade i morse, så vid halv 10-tiden satte jag mig ute på balkongen i solen, där det var riktigt varmt. Det fanns knappt några moln. Strax innan 11 kom plötsligt lite moln, och en minut senare så vräkte regnet ner. Nästan lika snabba vändningar och intensivt regn som i Karibien.

stlucia-1St Lucia efter regn, härligt grönt och friskt

Blir lite vanskligt om vädret är likadant på vår cykelsemester, från klar himmel till skyfall på en minut – det blir ju intressant att cykla i… En och en halv vecka kvar.

Semesterstart

2009,Juli 2009 | Saturday July 25 2009 07:44 | Comments (3) Tags:

Hade en väldigt trevlig semesterstart som gjorde att man snabbt glömde jobbet.

Firade med bubbel och babbel på balkongen i skönt balkongväder:

bubbel-1

Sen blev det thaimat från vår nyfunna favorit:

thai-1-2

Kvällen gick helt vansinnigt snabbt, hoppas att samma sak inte gäller semestern…

Semeeeester!!!

2009,Juli 2009 | Friday July 24 2009 15:55 | Comments (2) Tags:

Nu börjar semestern, todelooo!

semester-1

Ajaj

2009,Juli 2009 | Thursday July 23 2009 07:55 | Comments (2) Tags:

I dagens inlägg hade jag planerat att skriva om onsdagskvällens restaurang och bio-besök, men det blev av intet p.g.a. min huvudvärk 🙁 . Känns inte så kul ha sådan huvudvärk precis innan semestern. Dock tror jag att orsaken till huvudvärken är min oergonomiska arbetsmiljö, så då borde den ju försvinna under semestern. Så idag ska jag jobba hemma, hoppas jag blir bättre då.

huvudvärkg

Next Page »