Archive for the Category ◊ Augusti 2012 ◊

Author:
• Friday, August 31st, 2012

Så är det fredag igen. Jag förstår inte vart jobbveckorna tar vägen – jag jobbar på i maxfart för att få klart allt jag vill ha klart innan jag försvinner (och det är inte lite det…), och jobbdagarna säger bara poff! Sen säger vardagskvällarna också poff, och helgerna ska vi ju inte prata om hur snabbt de går. Med tanke på det förstår jag inte att graviditetsveckorna går så långsamt :p . Känns fortfarande så gott om tid kvar (och jag som normalt sett är en kronisk tidspessimist!) att jag t.o.m kom på för sent att jag skulle lämna in tjänstledighetsansökan på jobbet, ooops, jag som inte brukar vara sen med saker. Men ekonomiadministratören sa att det var lugnt tack och lov. Nåväl, nu är det fredag som sagt. Planerna för dagen är först morgongymmande (känns fortfarande finfint att träna, såååå skönt), sen hoppas jag kunna sitta med en programmeringsuppgift som jag varit ivrig att ta tag i under flera dagar, men det har alltid dykt upp något mer akut så fort jag har varit på g att börja. Sen blir det nog filmsoftande och ätande av maten som jag har fixat idag (att det tog så lång tid att komma på att man kunde göra fredagsmiddagen på torsdagar och därmed chilla direkt då man kommer hem till helgen).

Friday Graphic #22

DesiComments.com | Friday | Forward this Picture

Author:
• Wednesday, August 29th, 2012

Häromdagen frågade jag min käre make om det var något han ville passa på att göra nu som blir lite klurigare att göra då Greggan kommer. Jag tänkte på saker som ut och äta på ngt fint ställe, miniweekend etc.

Maken såg fundersam ut och sa sen “Ja, jag skulle vilja röja upp i köket, rensa alla hyllor och slänga ut sånt vi inte använder, sen är det mycket i vårt rum som hade kunnat bäras ut till förrådet, och skåpen i hallen borde ju kunna tömmas rejält. Det är vad jag vill göra”.

Whao! Sådana saker är det ju vanligtvis jag som håller på att tjata om 😉 . Så alltså, den här omtalade instinkten att boa är inte något hormonellt 😉 .

Author:
• Monday, August 27th, 2012

Imorse hade jag råkat sätta mitt alarm en timme fel, så klockan 05.25 ringde det… Inte lite störigt – jag som nannar så dåligt nuförtiden behöver vad med sömn man kan få, men har jag väl vaknat är det hopplöst att somna om. Men men, jag kompenserade det hela med en timmes riktigt gött träningspass, så helt bortkastat var det inte. Så nu är en ny tvångstanke född – alarmdubbelkollen…

Category: 2012, Augusti 2012  | One Comment
Author:
• Thursday, August 23rd, 2012

Var på det fjärde barnmorskebesöket i veckan. 80% av jäsningen avklarad och snart i månad 8 (men nä, inte känns det nära inte)!

Greggans hjärta bankade på fint och som vanligt härjade han runt som bara den (men barnmorskan intygade att det inte fanns något samband mellan aktivitetsnivå innanför magen och utanför den). Måttet på kaggen var mittemellan medellinjen och den övre linjen (det kommer lite högre rent relativt för varje besök), så skulle det korrelera med hans storlek blir han en halvtjockis 😉 .

Hb och blodtryck var finfint hos mig, hade inte kommit över 80 kg än men det gör jag nog nästa gång. Ganska klart att även jag ligger över medelstrecket, då det gäller viktuppgång :p.

Förra helgens Greggan

Author:
• Tuesday, August 21st, 2012
  1. Den här j-vla värmen
  2. Den här j-vla värmen
  3. Den här j-vla värmen
  4. Den här j-vla värmen
  5. Den här j-vla värmen
  6. Den här j-vla värmen
  7. Den här j-vla värmen
  8. Den här j-vla värmen
  9. Den här j-vla värmen
  10. Den här j-vla värmenMen värmen kommer att avta, för i helgen ska jag till landet. På landet kan man hantera värmen bättre, huset är mycket kallare och man kan sitta i skugga och vind-drag. Då kan värmen t.o.m. vara lite trevlig. På något sätt har vädergudarna pejl på mitt leverne för då jag är på landet regnar det nästanpå alltid :p .

 

Author:
• Monday, August 20th, 2012

Min aversion mot kött som jag skrev om tidigare är nu som bortblåst, och nu är kött verkligen nom nom nom (det enda som fortfarande är äckligt är kaffe, uuuuuuuuurk).

Någon gång för längesen handlade vi kött av en icke-svensk som sa “kott” (tjooott), och det lät mycket roligare än kött, så från det tillfället har vi alltid sagt tjooott. Kött känns som en främmande ord nu, och det är bara ett ord i raden som vi uttalar helt bakvänt bara för det låter mycket roligare…

Arrrgh, jag måste lära mig att prata normal svenska då Greggan kommer! Dock kommer jag inte prata bebisspråk med honom (om jag gör det, så slå mig i huvudet tack). Så ändock – summa summarum är det kanske inte så många konstiga ord han får höra jämfört med en bebisspråkstilltalad unge. Jag kan nog fortsätta säga tjooott då.

Agnus med frittar och bearnaise som avnjöts på Siesta i förra veckan.

Category: 2012, Augusti 2012  | Tags:  | 2 Comments
Author:
• Sunday, August 19th, 2012

Varit ute på många sköna sensommarkvälls-promenader i veckan. Ljuset är så vackert och runt klockan 8 är ju temperaturen riktigt ok. Noterade glatt att träden börjat fälla fina små orangea löv, ser fram emot ännu mer fina höstfärger, skönare temperaturer och oktober! Då jag säger på jobbet att jag är nöjd med semestervädret kollar alla på mig som om jag vore ett ufo, hehe.

Author:
• Saturday, August 18th, 2012

Var ute på stan och tog en lång spontan-middag på Epicuré. Gott och mysigt, kändes nästan som man var på semester i Italien där en stund. Ätit ute en del på sistone, känns som man får passa på nu de dagar som finns kvar (ca 60) då man har möjlighet (jodå, jag vet att man kan äta ute sen också).

Avis på Jimmys öl, kall och perfekt en såhär alldeles-för-varm-sommardag…Alkoholfri öl är långtifrån lika god tyvärr.

God pasta och tiramisu!

Category: 2012, Augusti 2012  | Tags:  | 2 Comments
Author:
• Wednesday, August 15th, 2012

Var iväg ute på en helkväll med middag, promenix i härligt sommarkvällsväder och bio. Såg the Dark Knight rises – den var superbra! De nästan tre timmarna den varade sa bara schwooosh. Jag gillar superhjältefilmer, men bäst är helt klart Batman-filmerna och den här var den bästa i trilogin med Bale&co. Extra kul nu då man varit i NY och känner igen sig 🙂 .

Kan hända att det blir den sista bion på ett tag. Nästa film jag vill se (Bond) har premiär den 26 oktober – kanske lite sent även om Greggan skulle visa sig vara en segis på att komma ut.

Category: 2012, Augusti 2012, Film  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Monday, August 13th, 2012

Dags för första jobbveckan efter mjukstarten i Fredags. Känns skoj att börja jobba igen, är nog lite rastlös för att vara ledig allt för länge. Ska bli intressant att se hur det går med föräldraledigheten (ja jag vet att det inte är samma sak som att vara semesterledig), om jag kommer bli rastlös då också eller om jag bara kommer tycka det är helgött. Lite både och tror jag! Jag har i alla fall ett projekt att syssla med hemma för att inte hjärnan ska falla helt i dvala då jag går hemma, och det är att bli helvass på programmeringsspråket R (som jag nu kan OK, men finns mkt kvar att lära). Finns inte tid och energi att utveckla det då man väl jobbar, så det är min chans ;). Får se sen om det funkar att sitta med detta under ledigheten eller om jag bara är tok för överoptimistisk :p.

Category: 2012, Augusti 2012  | Tags:  | Leave a Comment