Feb 2 2017

Klämpåse

Så är man tillbaks i klämpåse-träsket igen efter några års uppehåll…

dsc04917


Jan 31 2017

Bus

Alfred kan vara lite hårdhänt mot Viktor ibland, men Viktor kan ta för sig han med!

dsc04899

dsc04905


Jan 29 2017

Syskonmys

Alfred är så snäll och vill låta Viktor vara med på många saker. Han har fått en ny bok om kartor som han tycker är intressant. Han ville ligga och läsa boken på soffan ihop med Viktor. Dock så ville Viktor ta boken och äta upp den så Alfred fick snurra på sig :p. Det är kul med syskon hur de underhåller varandra 🙂 (sen kommer väl bråk också då den minsta kan förflytta sig mer och prata, men den tiden den sorgen :p).

dsc_1711

dsc_1713

 

 

 


Jan 27 2017

Det går framåt…eller bakåt

För några dagar sen lyckades Viktor förflytta sig lite – åt fel håll :p . I början hade han händerna vid trämasken som ligger på kanten av lekmattan.

dsc_1697

Lägger in eEn bild till från då han gör krypövningar. I början är han på glatt humör, men sen lackar han ur då han blir trött :p . Det nedpackade julpyntet syns i bakgrunden – det blev en vecka för sent som det togs bort…

dsc_1692


Jan 26 2017

Invägning 5 månader

Förra veckan så var Viktor på BVC för 5-månaders vägning/mätning och vaccin. Vikten landade på 10,4 kg och längden på 72 cm. Samma vikt som Alfred hade då han var 1 år och sprang runt :p .

dsc04886


Jan 22 2017

Helgmys

Lördagskväll i timmerkojan. Mamman lagar mat (Boeuf Bourguignon) och grabbarna ser på film (Lotta på Bråkmakargatan). En är entusiastisk, en har myror i brallan, och en har inte alls myror i brallan :p (och en – granen – borde inte vara med).

dsc_1688


Jan 18 2017

Simning

Denna termin har vi en ny aktivitet för Alfred – simskola. Simning är ju viktigt att kunna och han har dessutom varit rädd för vatten (för att få vatten i ansiktet), så det känns som en mycket passande och angelägen aktivitet. Dessutom behöver ju en sådan aktiv kille komma iväg på aktiviteter! Förra våren gick vi på dans på söndagar. Jag tyckte inte att det gav så mycket, förutom att vi fick träffa min kompis med sin dotter. Det kan delvis bero på att det kändes lite i minsta laget att gå på aktiviteter då man är 3 år – nu vid 4 års ålder känns Alfred mycket mer kapabel för detta. Så simningen har gett mycket mer. Dessutom passar det oss mycket bättre med aktiviteter på en vardag jämfört med på helgen. Tursamt nog så hamnade han i en grupp där de flesta barn är lite äldre än honom eller möjligtvis jämnåriga (och nog har lite mer vattenvana) och barnen verkade lugna, så då vill han ju försöka hålla jämna steg med dom. Lärarna verkar duktiga och pedagogiska också.

Alfred har gjort stora framsteg på de två gånger han har varit på simningen. Innan vägrade han att duscha, men nu är det inga problem att duscha av sig före och efter bad 🙂 . Han har även vågat doppa huvudet lite. Han hade inga problem med att jag inte satt bredvid bassängkanten och kollade på heller. Så jag löste ett klippkort och passar på att simma de 45 minuter som simlektionen varar 🙂  (det är ju inte ofta man får möjlighet att träna själv så man får passa på – dock trodde Alfred att jag tävlade och ropade “heja mamma!” 😉 ). Vi har fått upp en bra logistik för våra simningstisdagar – Alfred går på simskola, jag simmar och hjälper honom med på/avklädnad och Jimmy och Viktor handlar mat. Jag packar ner lite ersättning till Viktor om han skulle bli hungrig. Han brukar somna i bilen så då får Jimmy en stunds egentid han med. Sen så äter Alfred mackor i bilen så att han snabbt får i sig mat och inte blir grinig (det är bara 10 minuter att köra, men det är mycket enklare att få i honom mat i bilen än hemma, då man ju inte kan springa runt i bilen :p). Sen är vi hemma strax efter klockan 6 och hinner bra med nattningsrutinerna 🙂 (och Jimmy hinner snooza på soffan :p).

dsc_1636 dsc_1642

Alfred leker i äventyrsbadet en stund innan simskolan börjar


Jan 14 2017

Viktor 5 månader

Igår blev Viktor 5 månader gammal. Jag har inga färska längd/viktuppgifter för 5-månaderskillen, eftersom det var snöstorm då jag skulle till BVC och besöket fick ställas in, men han växer på bra (som vanligt). Storlek 80 sitter bäst nu, men även 86 funkar. Finns det inga rena byxor så går det bra att låna Alfreds – de sitter bra i midjan men får ju rullas upp lite i benen :p. De har ungefär samma storlek på låren 😮 .

Han är fortfarande en rätt så glad och lugn kille, men har visat betydligt mer humör och vilja nu, och varit rätt high maintenance sen i julas. Han tuggar frenetiskt på allting – gärna på hans kläder – och ibland kan han även vilja ha napp.

dsc_1617

Tugga på filt

Han har blivit bättre på att ligga på mage, och nu har han slutligen börjat med “stålmannen”. Han har dock lite risigt tålamod :p

dsc_1635

Han har blivit bättre på att sitta och sitter bra med stöd. Det dröjer nog inte så länge förrän han kan sitta själv.

Maten tar vi det rätt så lugnt med, men han får ofta sitta vid bordet och smaka lite smakportioner. Det gillar han och brukar banka då han vill ha mer.

dsc_1507

dsc_1506

Han sover fortfarande bra, även om han fikar rätt ofta på nätterna. Ibland vaknar han sent på kvällen och har en manisk runda då han sprattlar och skrattar som en tok :p. Han somnar vid 8-9 tiden och vaknar då klockan ringer vid 0730 (oftast lite senare på helger då alarmet är av).

Brorsan är hans stora idol. Alfred underhåller honom mycket, och ibland lite väl hårdhänt, men Viktor är tålig och brukar skratta åt honom. Fast ibland kan han vara den som är “störig” 😉 .

dsc_1556


Jan 8 2017

Hurtbullar

Det har varit minusgrader nu i några dagar, men vi har ändå varit hyggliga på att komma ut och röra oss.

I förrgår var vi i Dalby Söderskog. Isande kallt men ingen snö.

dsc_1332

Varm choklad

dsc_1337

Vi var även en sväng i Dalby Hage

dsc_1562

Nedfallna träd hindrade oss inte att gå rundan 

dsc_1566

Killarna roar sig med att kasta stockar på isen (“Det ligger i Y-kromosomen” sa Jimmy)

dsc_1569

Blåa och gyllene timmen möts

Igår var vi i Skrylle. Vi hade tänkt att Alfred skulle åka pulka i backarna, men det slutade i att vi gick spåret i skogen istället, totalt 7 km. Eller, Jimmy och jag gick, Alfred åkte pulka och Viktor barnvagn.

dsc_1584

dsc_1589

dsc_1345

dsc_1596

dsc_1600

dsc_1602

Alfred blev jättetrött och sov då vi handlade mat sen :p . Efter denna snooze så var han dock pigg igen och var uppe till halv 11 tiden. Det blir intressant att se hur det går att komma upp till dagisstarten imorgon…


Jan 4 2017

Dagarna runt nyår

Detta året spenderades nyår på landet. Alfred var hos päronen medan Jimmy och jag var i hönshuset. Då fick man tid att både reflektera över året som har gått och göra planer inför det nya året. Det hinns inte riktigt med om Alfred är närvarande 😉

dsc_1298

Båda killarna har blivit riktiga nattsuddare nu efter de lite mer rutin-lösa jul och mellandagarna. På Spåret den 30e fick ses med Viktor i famnen – fast han ville gärna vända sig om och kolla. Vi försöker hålla honom borta ifrån skärmar så gott det går, men han har blivit en riktig skärmjunkie. Ibland märker man att han zoomar ut då han sitter i ens knä vid köksbordet, och sen märker man att han fått syn på TVn som Alfred glor på :p . Ännu mera skärmar nedan:
dsc_1528

dsc_1533

På nyår gjorde vi en tre-rätters ihop med päronen som vi tog med till vår stuga. Viktor gjorde oss sällskap på middagen.

dsc04863

Övriga kvällar runt nyår blev det endel Bezzerwizzer med päronen. Vi har insett att det är omöjligt att hinna med om man ska vänta tills att kidsen sover så de får vara med.
dsc04854

Alfred var med en natt i hönshuset. Där gjorde han en koja. Det är det stora intresset just nu, att bygga koja. Filtar, täcken och kuddar får aldrig vara där de ska vara nuförtiden :p .

dsc_1316

Den 2e Januari så var vi på vår sedvanliga promenad i Båstad. Det blev pizza-fika vid stranden – gott men lite kallt.

dsc04872

Sen när vi kom hem så blev det även promenader med Alfred. Här har han letat efter “Målartjuven” i Skrylle.

dsc_1555