Klippning

2014,Alfred,Januari 2014 | Monday January 27 2014 09:36 | Comments (0)

Arrr, vi måste snart klippa ongen! Lättare sagt än gjort dock… Att ha sax bredvid något som konstant rör sig är lite läskigt. Och han gillar inte ljudet av rakapparaten. Lyckades tillslut kapa hockeyfrillan i nacken. Blev något ojämt men han ser iaf inte längre ut som en tjeckisk hockeyspelare. Luggen är dock kvar och det är ju extra läskigt att pilla nära ögonen, även om man lyfter upp håret. Well well, får stålsätta mig.

IMG_9718

Städdag

2014,Alfred,Januari 2014 | Sunday January 26 2014 13:24 | Comments (1)

Söndag och städdag. Som nämnts tidigare tycker Alfred om att hjälpa till. Han dammsuger, moppar, går med smutstvätt från sängen till tvättkorgen, dammtorkar m.m. Han blir särskilt upprymd av alla saker som innehåller långa stavar såsom dammsugare, mopp, och sopkvast. Han älskar och gå runt med dom och leka stavhoppare/hockeyspelare/ninja etc. Undrar vad det kommer ifrån? Stenåldersmannen med spjut :p ? Jimmy sa i vilket fall att han var fascinerad av träpinnar då han var liten. Jag kan inte komma ihåg att jag har haft någon liknande fascination.

DSC_0032Dammsugning – Alfreds favoritsysselsättning

DSCa_0046

Även att gå runt med “sopen” är en favorit. Det är Jimmy som säger sopen – det måste väl vara norrländskt? Har aldrig hört ordet förut.

Fixarkillarna

2014,Alfred,Januari 2014 | Saturday January 25 2014 20:23 | Comments (2)

Sitta stilla och läsa en bok är ingenting för Alfred, men sitta stilla och kolla då pappa fixar prylar gör han gärna. Han kollade med stort intresse på då hamstern fixades. Elektronik i alla dess former är ett stort intresse.

IMG_9722

Alfred 15 månader

2014,Alfred,Alfred fyller månad,Januari 2014 | Thursday January 23 2014 20:10 | Comments (1)

Då blir busungen 15 månader! Skriver inte så mycket idag eftersom jag har ett störigt sår på fingret :p. Men det är lite samma med honom som förra månaden – fullt ös alltså! Och sen förra månaden har ju Alfreds hamster tillkommit, så han springer efter den och ropar efter den. Han gör mycket ljud men inga direkta ord förutom “mamma” och “mommo”. Och så pekar han ofta och säger “eeeeeeh”. Inte alltid som man förstår vad han menar.  Tyvärr har han lärt sig hoppa över vår provisoriska barnspärr till hallen, och dit vill han ofta för där är dammsugaren. Idag sa Jimmy att Alfred höll på med dammsugning i en timme :p. I övrigt så gillar han bilar i alla dess former – förutom att åka i dom då :p. Han käkar på bra, men då han ska äta så ska han  alltid ha en specifik sak att leka med. Han pekar på vad han vill ha på bordet och vägrar öppna munnen tills han får exakt rätt sak. Sen slänger han ner leksakerna i golvet efter ett tag. Mycket motion det där att ge honom mat. Han kan äta själv med sked, men då kan man ju inte leka samtidigt! Så han gör oftast inte det. Dricka med mugg/glas kan han fint nu (med en del spill), så han vill dricka ur alla muggar och muggliknande föremål, inklusive de som är prydnadsföremål eller fyllda med kaffe (och han gillar faktiskt kaffe!).

DSC_1689Fjärrkontroller är alltid en favorit; här är en i barnstorlek

Kollar hus

2014,Alfred,Januari 2014 | Sunday January 19 2014 17:11 | Comments (0)

Har inte blivit mkt blogginlägg på sistone – förra veckan var en intensiv vecka. Bl.a. har vi tagit upp husletandet igen. Det händer inget med husbygget där vi bokat ett hus (för snart ett år sen) och vi får ingen information alls därifrån, så vi börjar bli rätt uppgivna och kollar runt lite igen. Men det är så svårt att hitta något bra 🙁 . Ändå är vi inte superkräsna (dock måste det vara relativt renoveringsfritt och absolut inte ett 70talshus). Men marknaden är ju nästan helt stendöd. Vi var och tittade på ett annat nybygge i veckan som definitivt blir av. Gillade absolut huset, men inte läget och priset så det blir inget där heller. Även om Alfred var mycket entusiastisk – visningshuset var fint och färgglatt inrett, men han sprang raka vägen till fjärrkontrollen som fanns där :p.

Jisses, det där med huslängtan gör en helt craaaaazy. Så skönt om man nån gång kan fokusera på något annat, man blir helt matt av allt Hemnet-kollande och all research.

IMG_9667 En egen tvättstuga hade varit gött istället för att springa ner med barnvagnen i källaren som jag gör idag :p

IMG_9690Ett eget rum till Alfred, vad trevligt det hade varit.

Snö!

2014,Alfred,Januari 2014 | Saturday January 18 2014 15:34 | Comments (0)

Är på landet nu. Här är massor med snö 🙂 . Tycker det är najs med snö, förutom då trafikproblemen. Alfred var på sin första snöpromenad tillsammans med morfar.

IMG_2775 IMG_2776

Alfred och hans hamstrar

2014,Alfred,Alfreds leksaker,Januari 2014 | Friday January 17 2014 20:07 | Comments (2)

Alfred fick en leksakshamster i julas som han är helt tokig i. Den låter, åker runt och snurrar. Jag har letat runt efter lite hamster-syskon till vår blåa hamster, men inte hittat några. Men päronen gav sig utanför länsgränsen och hittade två stycken, med olika färg och olika läte.

IMG_2784

Djur

2014,Alfred,Januari 2014 | Saturday January 11 2014 20:18 | Comments (2)

Som jag nyligen skrev i ett inlägg så har Alfred på sistone blivit väldigt medveten om sin omgivning; allting ska pekas på och “kommenteras”. Och nu har han även blivit intresserad av djur. Me like! Djurparker är ju den bästa barn-sysselsättningen av alla (ur ett ego-perspektiv)… I julas så träffade han många hundar och katter på olika ställen, och nu så kommenterar han fåglarna i parken.

Och ej att förglömma hamstern vi har hemma – hans absoluta favorit 😉 .

DSC_0001

Pekar

2014,Alfred,Januari 2014 | Thursday January 9 2014 07:13 | Comments (1)

Alfred pekar väldigt mycket nuförtiden, ackompanjerat av små ljud. Jag är inte alltid så säker på vad han vill, men man får testa sig fram. Det har blivit mycket mer läten och mimik på sistone. Ska bli spännande att se när det kommer lite fler ord som man förstår. Än så länge har han mest snackat med sin morfar.

DSC_1678 DSC_1679

Bla bla bla

2014,Alfred,Januari 2014 | Wednesday January 8 2014 14:03 | Comments (1)

Alfred tar efter oss på det mesta vi gör nuförtiden (vilket kanske inte alltid är så bra :p). Bl.a. så gillar han att prata i mobil. Men han är inte så nogräknad – det mesta med likartad form går bra att prata i.

DSC_1667

Next Page »