Archive for the Category ◊ Alfreds utveckling ◊

Author:
• Sunday, September 08th, 2013

Nu då han har lärt sig gå är nästa steg att klättra. Lite foton från resultatet av hans klättersessioner:

13 - 1 13 - 5DSC_1295

 

Author:
• Tuesday, August 27th, 2013

Som jag skrivit tidigare så går det snabbt framåt med Alfreds gående, man ser skillnader från dag till dag! Det gick smidigare än vad jag trodde – eftersom han var riktigt frustrerad i lång tid innan han lärde sig att krypa så trodde jag att det skulle bli samma process med gåendet, men det gick mycket smidigare. Men det är klart, förarbetet –  att gå runt möbler – måste vara lite roligare än förarbetet för att krypa, d.v.s att ligga på golvet och sprattla. Nu kan han gå en sväng, stå upp och filosofera lite mitt i allt, för att sen vända sig om och gå tillbaka. Han tycker det är så jäkla roligt att gå – man ser att han laddar för varje liten tur, och sen är han nöjd både då han går och då han klarat av att ta sig fram emot sitt mål (som synes på fotona nedan). Min fader kollade på sina anteckningar från min bebistid, och såg att vi lärde oss gå vid ungefär samma ålder. Vi är tydligen ganska lika som bebisar – förutom att utseendet ska ha varit likartat (fast Alfred är större) så har ganska många fysiska utvecklingssteg skett vid likartad ålder (samt att båda två fick dracula-tänder först!). Enligt mina päron finns det dock en stor skillnad och det är att det är mycket mer fart i Alfred  – han är ju konstant i rörelse. Nu vet jag iofs inte när dessa saker hände då Jimmy var bebis, men såklart har han fått egenskaper från sin far också. Än så länge har jag dock inte kommit på så många – förutom dygnsrytmen och godisgenen 😉 – men det är ju lite tidigt att säga än. DSC_1200

DSC_1201

Author:
• Wednesday, August 21st, 2013

För lite mer än en vecka sen så tog Alfred sina första steg, och det går framåt för varje dag! Nu går han hur många små turer som helst under en dag. Han kan gå upp emot en 15-20 steg som mest, och han har lärt sig rätt bra att stå upp stilla med balans. Här en video från en av de första gångerna med flera steg (tror den är filmad för 2 dagar sedan, och känns redan som att han kan gå mycket bättre nu! ). Som höres är han rätt exciterad över att han kan gå. Varning för ett tjut av mig i slutet då Alfred attackerar mig (gåturerna brukar sluta med att han biter mig i benet :p).

Author:
• Monday, August 12th, 2013

Servern har varit nere ett litet tag och det har varit fullt upp i övrigt, så har inte blivit så mycket bloggande trots att det hänt mycket i Alfreds liv. För några dagar sen tog han sina första steg! Då det inte är för långt avstånd mellan två fasta saker att gå emellan så letar han efter balans och tar sen ca 3 (som mest 6) små steg till nästa punkt. Han har gjort om det massor med gånger, men såklart inte då jag har haft en kamera, så det får bli en bild på partykillarna istället.

IMG_20130809_235629

Author:
• Saturday, August 03rd, 2013

Häromdagen så stod Alfred helt plötsligt upp själv utan stöd, detta en ganska lång stund med fin balans, innan han satte sig ner igen. Jag var iväg och hans fader var inte med och såg detta (och de som såg det märkte inte detta och förstod inte riktigt min fascination över händelsen :p). Efter detta stod han upp ett par gånger till med säker stabilitet, men sen då han har varit i Jimmys närhet så har han inte alls velat visa att han kan stå, då sätter han sig bara ner om man släpper honom :p. Nåväl, bra om han inte testar att stå förrän han känner sig helt säker, det är rätt skönt att slippa vurpor nuförtiden :p. Så det får bli en stå-med-stöd-bild.

DSC_0835

Author:
• Thursday, July 25th, 2013

Slutligen så har Alfred nannat en hel natt i sträck, tjohooo! Man hörde små ljud från honom några gånger, men så fort man lade en hand på honom så somnade han om igen och han suktade inte alls efter käk. Får se om det var en engångsföreteelse eller om han faktiskt tröttnat på att amma (sen ett tag tillbaka vill han aldrig amma dagtid). Hade ju varit väldans smidigt om han frivilligt lade av så man inte behöver ha värsta processen för att sluta senare. Hade iofs inte tänkt sluta nu men vill han sluta så får han ju göra det (ganska skönt att sluta isf måste jag medge, även om jag tänkte fortsätta lite längre p.g.a. hälsofördelarna).

Nedan foton på Alfred då han badar i trädgården. Fick några bilder då han inte såg bedrövad ut i alla fall, för han gillade inte alls detta :p .

IMG_0991 IMG_0994

Author:
• Saturday, June 29th, 2013

Efter månader av dregel så var den slutligen där – den första tanden. Inte längst fram i underkäken som hos andra ongar, utan på sidan som en Dracula-tand. Precis som hos morsan då det begav sig.

baby_Dracula_00_Tumb

Author:
• Wednesday, June 12th, 2013

Matkladdiga barn är inte det sötaste som finns direkt, men då Jimmy skickar bilder till en då man sitter på jobbet så blir man helt till sig av detta ändå 😉 . Alfred är fortfarande ingen storätare, men lite mer har han ändå börjat äta nu. Och nu duger även vanlig välling, så länge den är kall. Men mat är inget större intresse – då han sitter vid matbordet är allt annat som man kan kolla på/bita på/sträcka sig efter mer intressant, och han pladdrar på som bara den och viftar på armarna.

DSC_0430-MIX

Author:
• Sunday, June 02nd, 2013

För någon dag sedan flyttade vi ner botten på spjälsängen, och dagen efter så hittade jag plötsligt en unge stående i sängen… Så den var i grevens tid den flytten…

Så nu drar sig Alfred upp lite här och var. Man får passa honom, även om han ofta sträcker händerna upp i luften ungefär som att han vill visa att han kan stå utan att hålla i med sina händer :p (det kan han inte…) . Han sträcker även upp händerna i luften då han sitter ner, men sittandet har han bättre koll på, även om det ser lite svajigt ut med händerna i luften.

IMG_8947 IMG_8973

IMG_8972

Author:
• Thursday, May 30th, 2013

Idag är jag hemma i Malmö, tillsammans med min fader som är barnvakt. Weee vad jag har fått mycket gjort och varit effektiv! Har organiserat om härhemma (plus tvätt och matlagning) och har inte suttit på häcken en sekund. Fast det gör man ju iofs inte då man vaktar Alfred heller, vet inte vem av mig och fader som har sprungit runt mest :p . Man märker verkligen skillnad på Alfreds motorik för varje dag som går – han kryper snabbare och snabbare och drar sig högre och högre upp. Och Jimmy som inte har sett honom på en vecka kommer nog att märka ännu större skillnad – vilken timing att påbörja pappaledigheten på ;).

DSC_0422 DSC_0429

Inte stilla en sekund…