Archive for ◊ October, 2021 ◊

Author:
• Thursday, October 28th, 2021

Alfred fyllde år på en lördag detta året. Det var en intensiv dag – mommo och moffa kom på besök, för första gången sen corona började, och så hade han även en handbollsturnering på hemmaplan. Barnkalaset skippade vi i år, eftersom i princip alla av hans kompisar också har skippat det p.g.a. corona.

Han fick en present innan handbollen. Farfar och Tornis present – en massa tidningar och godis (på något mystiskt sätt så var en av påsarna tomma sen).

Vid 12-tiden så åkte han iväg för att spela handboll. Alla hans kompisar sprang mot honom och kramade och grattade honom 🙂 . Jag och mommo såg alla Alfreds matcher, och morfar och Viktor såg lite de med. Alfred var duktig!

Duktig målis!

Sen åt vi födelsedagsmiddag med levande ljus.

Alfred hade önskat sig en hallontårta liknande den som Viktor fick. Vi passade på att köpa hallon på tisdagen då vi passerade en stor mataffär (det är inte så vanligt med hallon i affärer så här års). Då jag väl skulle göra tårtan såg jag att alla hallon, förutom något enstaka, hade möglat 🙁 . Lyckligtvis hade vi lite (gula) hallon i trädgården, och även physialis och passionsfrukt som vi köpt, så det blev en bra tårta ändå!

Efter detta blev det presentöppning. Alfred fick mycket tidningar och böcker, ett mastermind spel och det efterlängtade FIFA 22 (som ses på sista fotot).

Mycket spelande sen…

Author:
• Monday, October 25th, 2021

Förra veckan fyllde vår förstfödde 9 år!

Precis som förra året så får jag skriva att han har vuxit mycket under året, både fysiskt (143 cm) och mentalt. Han är som en liten tonåring, och säger “Men aaaaaaassså”, “Men på riiiiktigt” och sitter med sin mobil eller Playstation så ofta han bara kan. Han hänger mycket med kompisarna och spelar pokemon, playstation eller fotboll – han är borta nästan varje dag.

Han spelar handboll, där han har spelat två turneringar. Han vill gärna se sport på TV och det är alltid någon fotbollsmatch som han kan se. Han kommer ihåg alla resultat från sommarens fotbolls em (han har stenkoll på siffror i allmänhet) och han kan väl vilka nästan alla toppfotbolls-spelare i världen är. Och på tal om fotbollsspelare, så kollade jag på en webbsida vilka fotbollsspelare som även de fyller år den 23e oktober, och vilket sällskap det var! Självaste Pelé, Morata, Emil Forsberg, och Fabinho!

Han gillar att läsa Kalle Anka, och han tycker fortfarande om att hänga med mamma och pappa och se på TV eller vara ute och gå. Jag hoppas att han vill hänga med oss ett tag till för det känns som att han kommer närmre tonåren för varje dag 😉 !

Author:
• Saturday, October 16th, 2021

Förra helgen så spelade Alfred sina första handbollsmatcher! Jimmy var med honom på en turnering i Lund. Det gick bra!

Full fart
Hoppar högt
Han fick även vara målvakt en stund.
Letar passning
Skott på mål

Category: 2021, Oktober 2021  | One Comment
Author:
• Tuesday, October 12th, 2021

Nu har jag inte skrivit så mycket på sistone, delvis p.g.a tidsbrist och delvis p.g.a. att vi har varit sjuka och att vi då inte gjort så mycket som man kan blogga om. Efter att vi har varit rätt så friska sen corona började, så har nu förkylningarna och dyl. attackerat oss. Jag vaknade upp på min födelsedag och kände att jag blivit sjuk, så vi fick tyvärr avboka miniweekenden som Jimmy planerat 🙁 .

Men lite firande hade vi ändå. Här är foto från presentöppningen (jag har ingen aning om vad jag och Alfred säger till varandra, men något intressant verkar det bara!). Jag var nöjd med presenterna, även om jag ser lite skeptisk ut på fotot. Det blev såklart goda bakverk och fina blommor 🙂 .

Author:
• Sunday, October 10th, 2021

Vi besökte återigen ett B&B som vi var på i somras. På vägen dit stannde vi vid Kjugekull, där det finns en massa stora stenar.

Fin utsikt
Vi anlände till B&B:t på kvällen. Killarna fick mata fiskarna. Sen hade vi pizzakväll och en lång bastusession.
God frukost. Killarna åt massor med pannkakor.

Sen så var killarna iväg ett tag och målade på keramik-alsterna de hade gjort förra gången de var här, och som nu var brända och färdiga för målning. De var även på en runda i skogen ihop med ägarna och rastade deras hund. Jimmy och jag fick en lång kaffepaus i stillhet då 🙂 .

Sen tog vi en skogstur allihopa. VI blev guidade till ett bra svamp-ställe och plockade kantareller.
Köpte med oss fin keramik hem.