Oct 30 2017

Födelsedagsveckan

Vilken vecka Alfred har haft runt sin födelsedag!

Lärdagen den 21e så åkte han med Jimmy och Viktor till Sturup, för att kolla på flygplan. Det tyckte grabbarna var spännande. Efter detta köpte de dricka i kiosken, och då blev han mycket förvånad då han plötsligt såg farfar och Torni komma gående. Vilket sammanträffande 😉 .

Den 22e hade han släkt-kalas, som jag skrivit om tidigare, och den 23e firades han igen i förskola och hemma som jag även det har skrivit om. Resten av veckan var han hemma från förskolan och var med med pappa, Viktor och våra gäster. De var på utflykter till bokskogen, Malmö museum, Emporia, och flygplatsen en gång till.

Och nu på söndagen så blev det ännu mer firande i form av barnkalas. Alla inbjudna hade tackat ja så det var 11 grabbar i 4-5-årsåldern, och en grabb i 14,5-månads-åldern. Ljudnivån var beyond imagination… Men det var roligt! Det var tårta, dansstopp, ballonger, fiskedamm, lek, m.m. Han fick en massa lego, och på kvällen så byggde han som bara den – jag hade ingen aning han var så bra på att bygga, han klarade det helt själv (det var jättelängesen vi byggde med lego senast)! Viktor tyckte att festen var kul han med och klarar han av det där tempot och ljudnivån så borde han ju kunna klara att börja förskolan…(även om den svåra grejjen ju blir att jag&Jimmy inte är med då). Han satt med vid bordet i godan ro och käkade tårta, han dansade med på dansstopp och var på allmänt gott humör tills alla började lämna festen, då blev han arg att de försvann :p .

 


Oct 29 2017

Alfreds födelsedag

Och så ett inlägg om själva födelsedagen, som var den 23 oktober.

Frukt-frukost på sängen

Både Alfred och Viktor låg och sov då vi kom sjungande in i sovrummet. Eftersom vi hade gäster så sov Alfred inne hos oss – i spjälsängen (frivilligt). Viktor sov i vår säng.

En massa paket blev det! Tillslut vaknade även Viktor till i bakgrunden. Han var dock inte så intresserad av paketöppningen, utan han ville ner från sängen och springa eftersom han ju hade legat still i flera timmar :p. Alfred behärskar paketöppning till fullo nu och fick en massa fina saker.

Sen var han på förskolan mellan 9 och 2, där han blev firad med sång och fruktfat

På kvällen blev det sång, kaka och tårta. Här tar han sats för att blåsa ut ljuset.


Oct 27 2017

Alfreds födelsedagsfirande

Söndagen innan hans födelsedag så hade vi fest för släkt&vänner.

Tårtor!

Massor med stolar att klättra på!

Presentöppning med en liten assistent

Fiskedamm till de små!

Viktor fick även han prova fiskedammen. Han fuskade först och sprang in bakom skyddet :p . 

Jag trodde han skulle bli glad av att få majskrokar, men han blev missnöjd och kastade iväg alla och rev sönder påsen i tron om det fanns något bättre i botten...

En kul fest 🙂 . Dags för barnkalaset denna helgen!


Oct 23 2017

Alfred 5 år

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA för Alfred som fyller 5 år idag :). Min goe store kille 🙂 .

Just 5 år tycker jag är en finfin ålder. Man har en klok kille med många tankar, och det är inte så många utbrott (“peppar,peppar”…), förutom då om man avslutar hans skärmtid. Sen är jag ju aningen biased 😉 , men jag tycker att Alfred är en så fantastisk liten kille 🙂 . Han har så många kloka tankar och är mycket intresserad av att lära sig saker. Han frågar massor om olika räkneexempel (“Vilket är det största talet”? [googol är det största talet som har ett namn, fick vi veta, inte av att googla utan av min make], “hur många minuter har det gått under denna dagen?”, vad är 2+2 [4], vad är då 4+4 [8], vad är då 8+8 [osv tills han kommer till så höga nummer så vi blir lite trötta i hjärnan]), och han kollar alltid hur höga eller låga bilnummer han kan hitta. Nu har han även börjat intressera sig för bokstäver, och kan nog alla bokstäver nu, och börjar även kommentera eller fråga vad olika ord börjar och slutar på. Sen har han frågor om ungefär allt annat också, och vi försöker svara så gott det går (vi säger i alla fall ALDRIG “därför”). Han är ingen prylfixerad kille – han pratar aldrig om att han vill ha det ena eller det andra , däremot så gillar han upplevelser, och pratar ofta om utflykter vi har gjort, eller saker som han vill åka på. Helt rätt tycker jag!

Han gillar att vara med familjen och hitta på saker ihop. Han leker mycket med Viktor, även om det blir en del tjuvnyp. Samtidigt märker man att kompisarna är viktiga, och det blir mycket lek och påringningar hos grannen på helgerna.


Oct 26 2016

4-årsdagen

Denna gången fyllde Alfred år på en söndag, så vi hade möjlighet att ha både en lugn morgon med presentöppninng och fest samma dag 🙂 .

Här är det första kortet som togs på 4-åringen. Han föddes ju redan kl 00:20 så han blir 4 år tidigt på sin födelsedag (till skillnad från brorsan som föddes kl 23.10 – inte helt otippat att de är nattugglor!). Tänkte dock inte så mycket på att han fyllt 4 då jag tog fotot, tänkte snarare på hans lustiga sovställning.

dsc_0930

På morgonen vaknade han tidigare än vad vi gjorde, trots att vi ställt klockan. Ganska typiskt då han varit super-morgonseg under veckan… Så vi fick fösa in honom i sängen igen. Sen kom vi sjungande in i hans rum med paket och tekaka med ett ljus på. Han låtsades sova då vi kom in,  eller så försöker han skydda sig från oljudet 😉

dsc04658

dsc_0932

Sen blev det paketöppning. Viktor och Herr Nilsson är också med. Herr Nilsson är en apa som bor på förskolan, men på helgerna känner han sig ensam, så han följer med ett barn hem varje helg. Bra timing att han fick vara med på Alfreds födelsedag! Här visar Alfred hur mycket han fyller idag.

dsc_0971

Alfred blev glad över alla presenter och sa “Precis vad jag ville ha!” om allt. Morgonens populäraste paket var båten han fick från farfar och Torni.

dsc_0976

Den ville han testa med en gång.

dsc_0983

På eftermiddagen var det kalas för släktingarna som bor i närheten. Alfred fick en massa fina presenter!

dsc04659

Tårta!

dsc04665

dsc04668

Alfred blev mycket besviken då jag sa att det inte skulle vara fiskedamm på denna festen, utan bara på barnkalaset som är nästa helg. Men det visade sig att jag hade saker hemma till fiskedamm för två barn, så det fick bli en spontan variant.

dsc04677

 


Oct 23 2016

4-åringen

 

Stort grattis till vår förstfödde som fyller år idag!!!

dsc04295

För fyra år sen kom han till världen och hans föräldrars liv (och prioriteringar) förändrades på en sekund. Vad tiden har gått snabbt! Det har varit spännande att följa hans uppväxt, från att varit en liten nyföding som frenetiskt snuttade på sin napp, som sen blev en bebis som envist kämpade för att lära sig krypa, till att bli en rundkindad liten parvel som tultade runt och log med sina enstaka små tänder, fram tills nu då han är en lång och gänglig 4-åring med stor empati och många kloka tankar, men även med en stor portion envishet och ett humör och sätt som är väldigt likt en tonåring :p. Vi älskar dig så mycket Alfred Ivar Engström, vår store kille❤ . Vad tiden har gått snabbt.


Oct 27 2015

Födelsedagsmorgon!

Alfred har fyllt 3! Denna gången var han mycket mer medveten om vad födelsedag, tårta och presenter var för något 😉 . Dagen började med skönsång och frukost på sängen (muffins med ett ljus i). Några presenter fick följa med.

DSC02507

DSC02511DSC02515Alfreds ide om hur man ska placera klistermärken 😉

Mer från födelsedagshelgen i kommande inlägg! 🙂


Nov 9 2014

Ett partaj till

Lite foton från försenat-födelsedagskalas nr 2.

DSC00505 DSC00515 DSC00516 DSC00524


Nov 5 2014

Första barnkalaset

Hade Alfreds första barnkalas i veckan, då vi bjöd in barnen som bor i denna raden av hus med samma modell som vårt. Totalt med Alfred är det fem barn i ett snävt åldersintervall, snälla ongar allihop 🙂 . Alfred tyckte det var jättekul, även om han undrade vad som försiggick i början. Lekhörnan på nedanvåningen var uppskattad, och särskilt tältet, som visade sig kunna rymma 5 barn.

DSC00449

Det populära tältet

DSC00430Alfred har lärt sig det här med att blåsa ut tårtljus. Tårtan är hemmagjord (förutom tårtbotten) och blev mkt god om man får säga det själv, även om den kanske ser lite hängig ut.

(undrar någon varför det aldrig förekommer bilder på andra kids på bloggen så beror det på att jag inte vill lägga ut detta utan att fråga deras päron först, och det missar jag alltid att fråga.)


Oct 29 2014

Alfreds födelsedag

Alfreds päron firade honom på torsdagskvällen, då han fyllde 2. Det var ju för väl att ingen var sjuk på just hans födelsedag :p . Jag tror han hade ett jättekul firande. Han var i alla fall väldigt glad.

Först lite tårta som vi köpt på konditori i byn. Till de övriga födelsedagsfesterna hade jag tänkt göra egen tårta, men jag kan säkert hitta på något kreativt av alla vispgräddesförpackningar som fick hamna i frysen.

DSC00313

Noterade en väldig utveckling i presentöppnande sedan förra födelsedagen 😉DSC00339

Mycket nöjd över att fått extra bilar till samlingen – en “bambi”, en “ajaj-bi” och en “poisbi”(tack så mkt farfar och bonusfarmor Torni!)DSC00349

Har som alltid arrangerat sina bilar på en rad.

DSC00361

Öppnar vidareDSC00359

En såpbubbleblåsare!DSC00362

Alfred diggar såpbubblemaskinen, svårt dock att få bra bilder vid all rörelseDSC00368

DSC00369

En brandbil till!

DSC00373

Stor stegeDSC00380