Släktfesten

Så var det dags för det sista födelsedagsinlägget (veckan runt födelsedagen är intensiv!), nämligen om släktfesten. Det var fullt upp så det blev inte så många foton, men här är några:

Presentöppning.

Tårta och kakor med småttingarna ivrigt väntande.

Liten läspaus med en ny bok som Alfred fick.

Sen var det fiskdamm. Viktor har fått en viss introduktion till godis nu, svårt att undvika.

 

Alfreds födelsedag

2018,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2018 | Tuesday October 30 2018 10:39 | Comments (0)

Alfreds födelsedag var på en tisdag detta året. Vi väckte en trött Alfred med bulle&frukost på sängen, och några paket. Hade tyvärr min kamera felinställd (p.g.a det konstiga ljuset i undervattensrummet).

Alfred fick en robot som killarna tyckte var jätterolig.

På kvällen var det dags för lite fler presenter. Viktor tittade intresserat på och Alfred var entusiastisk, minen till trots.

Tårta på kvällen! Viktor åt 3 stora bitar…

Alfreds 6-årsfest på Leos lekland

2018,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2018 | Sunday October 28 2018 17:45 | Comments (0)

Alfred har länge önskar sig att fira sin kompis-födelsedagsfest på Leos lekland, och det gjorde vi denna gången! Närmre bestämt i undervattensrummet. Ljuset gjorde det dock lite trixigt att ta bra foton. Det var full rulle, med först en timmes firande i undervattensrummet, och sen lek på leklandet. Det var först popcorn, sen presentöppning, sen korv, sen springande runt i rummet och skönsång, och sen tårta (glasstårta med godis, Alfreds favorit). Och sen full rulle på leklandet!

Först popcorn.

Viktor var såklart med. Han förskolekompis Jonatan hängde också med sin storebrorsa på festen.

Varm korv och presentöppning.

Viktor testar stolen på andra sidan.

Glass-godis-tårta!

Blåser ut ljusen.

Efter tårtan var det dags för leklands-bus. Hade fullt upp med att vakta Viktor så blev inte så många foton.

En lite svettig kille som dricker slush.

Slush och godispåsen.

Sen blev det pizza hemma och koll på alla fina presenter.

Alfred 6 år

Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2018 | Tuesday October 23 2018 07:44 | Comments (0)

Tänk, då har den store grabben fyllt 6 år (han fyller ju redan kl 00.20) !

Det händer mycket i en 6-årings liv. Skolkille har han ju blivit för ett tag sen också. Och att 6-årsåldern kallas för “lilla tonåren” förstår jag verkligen 😉 . Och som han har vuxit på sistone – alla byxben och tröjärmar har blivit för korta (det är sällan som jag får packa undan kläder för att de blivit för små i midjan, det är alltid arm- och benlängd som är begränsningen) . Han är ca 122 cm, så han ligger runt de ca +1 sd som han legat under det mesta av uppväxten. Och nu finns det tänder som är riktigt lösa, så snart kommer det komma gluggar!

Men han är så go, min store lille grabb. Så klok. Han tänker mycket och kommer med intressanta funderingar, och så gillar han siffror. T.ex. så kollar han alltid in sistasidan på tidningen, där han noga iakttar temperaturer i väderprognosen och priserna på orientaliska mattor som reas ut.

Och han har mycket spring i benen. Han älskar att hålla på med sin fotboll. Han tycker om att leka med sin lillebror, men han uppskattar också att göra aktiviteter med bara mamma eller pappa – då blir han mycket lugnare. Han gillar att leka med sina vänner, Adam är fortfarande den som han leker mest med, men han har fått en del kompisar i nya klassen. Och springa och leka med vänner fick han göra på hans födelsedagsfest som firades på Leos lekland – foton kommer 🙂

6-åringen!

 

Födelsedagsveckan

2017,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2017 | Monday October 30 2017 06:47 | Comments (1)

Vilken vecka Alfred har haft runt sin födelsedag!

Lärdagen den 21e så åkte han med Jimmy och Viktor till Sturup, för att kolla på flygplan. Det tyckte grabbarna var spännande. Efter detta köpte de dricka i kiosken, och då blev han mycket förvånad då han plötsligt såg farfar och Torni komma gående. Vilket sammanträffande 😉 .

Den 22e hade han släkt-kalas, som jag skrivit om tidigare, och den 23e firades han igen i förskola och hemma som jag även det har skrivit om. Resten av veckan var han hemma från förskolan och var med med pappa, Viktor och våra gäster. De var på utflykter till bokskogen, Malmö museum, Emporia, och flygplatsen en gång till.

Och nu på söndagen så blev det ännu mer firande i form av barnkalas. Alla inbjudna hade tackat ja så det var 11 grabbar i 4-5-årsåldern, och en grabb i 14,5-månads-åldern. Ljudnivån var beyond imagination… Men det var roligt! Det var tårta, dansstopp, ballonger, fiskedamm, lek, m.m. Han fick en massa lego, och på kvällen så byggde han som bara den – jag hade ingen aning han var så bra på att bygga, han klarade det helt själv (det var jättelängesen vi byggde med lego senast)! Viktor tyckte att festen var kul han med och klarar han av det där tempot och ljudnivån så borde han ju kunna klara att börja förskolan…(även om den svåra grejjen ju blir att jag&Jimmy inte är med då). Han satt med vid bordet i godan ro och käkade tårta, han dansade med på dansstopp och var på allmänt gott humör tills alla började lämna festen, då blev han arg att de försvann :p .

 

Alfreds födelsedag

2017,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2017 | Sunday October 29 2017 06:05 | Comments (1)

Och så ett inlägg om själva födelsedagen, som var den 23 oktober.

Frukt-frukost på sängen

Både Alfred och Viktor låg och sov då vi kom sjungande in i sovrummet. Eftersom vi hade gäster så sov Alfred inne hos oss – i spjälsängen (frivilligt). Viktor sov i vår säng.

En massa paket blev det! Tillslut vaknade även Viktor till i bakgrunden. Han var dock inte så intresserad av paketöppningen, utan han ville ner från sängen och springa eftersom han ju hade legat still i flera timmar :p. Alfred behärskar paketöppning till fullo nu och fick en massa fina saker.

Sen var han på förskolan mellan 9 och 2, där han blev firad med sång och fruktfat

På kvällen blev det sång, kaka och tårta. Här tar han sats för att blåsa ut ljuset.

Alfreds födelsedagsfirande

2017,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2017 | Friday October 27 2017 12:52 | Comments (0)

Söndagen innan hans födelsedag så hade vi fest för släkt&vänner.

Tårtor!

Massor med stolar att klättra på!

Presentöppning med en liten assistent

Fiskedamm till de små!

Viktor fick även han prova fiskedammen. Han fuskade först och sprang in bakom skyddet :p . 

Jag trodde han skulle bli glad av att få majskrokar, men han blev missnöjd och kastade iväg alla och rev sönder påsen i tron om det fanns något bättre i botten...

En kul fest 🙂 . Dags för barnkalaset denna helgen!

Alfred 5 år

2017,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2017 | Monday October 23 2017 06:19 | Comments (2)

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA för Alfred som fyller 5 år idag :). Min goe store kille 🙂 .

Just 5 år tycker jag är en finfin ålder. Man har en klok kille med många tankar, och det är inte så många utbrott (“peppar,peppar”…), förutom då om man avslutar hans skärmtid. Sen är jag ju aningen biased 😉 , men jag tycker att Alfred är en så fantastisk liten kille 🙂 . Han har så många kloka tankar och är mycket intresserad av att lära sig saker. Han frågar massor om olika räkneexempel (“Vilket är det största talet”? [googol är det största talet som har ett namn, fick vi veta, inte av att googla utan av min make], “hur många minuter har det gått under denna dagen?”, vad är 2+2 [4], vad är då 4+4 [8], vad är då 8+8 [osv tills han kommer till så höga nummer så vi blir lite trötta i hjärnan]), och han kollar alltid hur höga eller låga bilnummer han kan hitta. Nu har han även börjat intressera sig för bokstäver, och kan nog alla bokstäver nu, och börjar även kommentera eller fråga vad olika ord börjar och slutar på. Sen har han frågor om ungefär allt annat också, och vi försöker svara så gott det går (vi säger i alla fall ALDRIG “därför”). Han är ingen prylfixerad kille – han pratar aldrig om att han vill ha det ena eller det andra , däremot så gillar han upplevelser, och pratar ofta om utflykter vi har gjort, eller saker som han vill åka på. Helt rätt tycker jag!

Han gillar att vara med familjen och hitta på saker ihop. Han leker mycket med Viktor, även om det blir en del tjuvnyp. Samtidigt märker man att kompisarna är viktiga, och det blir mycket lek och påringningar hos grannen på helgerna.

4-årsdagen

2016,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2016 | Wednesday October 26 2016 10:12 | Comments (0)

Denna gången fyllde Alfred år på en söndag, så vi hade möjlighet att ha både en lugn morgon med presentöppninng och fest samma dag 🙂 .

Här är det första kortet som togs på 4-åringen. Han föddes ju redan kl 00:20 så han blir 4 år tidigt på sin födelsedag (till skillnad från brorsan som föddes kl 23.10 – inte helt otippat att de är nattugglor!). Tänkte dock inte så mycket på att han fyllt 4 då jag tog fotot, tänkte snarare på hans lustiga sovställning.

dsc_0930

På morgonen vaknade han tidigare än vad vi gjorde, trots att vi ställt klockan. Ganska typiskt då han varit super-morgonseg under veckan… Så vi fick fösa in honom i sängen igen. Sen kom vi sjungande in i hans rum med paket och tekaka med ett ljus på. Han låtsades sova då vi kom in,  eller så försöker han skydda sig från oljudet 😉

dsc04658

dsc_0932

Sen blev det paketöppning. Viktor och Herr Nilsson är också med. Herr Nilsson är en apa som bor på förskolan, men på helgerna känner han sig ensam, så han följer med ett barn hem varje helg. Bra timing att han fick vara med på Alfreds födelsedag! Här visar Alfred hur mycket han fyller idag.

dsc_0971

Alfred blev glad över alla presenter och sa “Precis vad jag ville ha!” om allt. Morgonens populäraste paket var båten han fick från farfar och Torni.

dsc_0976

Den ville han testa med en gång.

dsc_0983

På eftermiddagen var det kalas för släktingarna som bor i närheten. Alfred fick en massa fina presenter!

dsc04659

Tårta!

dsc04665

dsc04668

Alfred blev mycket besviken då jag sa att det inte skulle vara fiskedamm på denna festen, utan bara på barnkalaset som är nästa helg. Men det visade sig att jag hade saker hemma till fiskedamm för två barn, så det fick bli en spontan variant.

dsc04677

 

4-åringen

2016,Alfred,Alfred fyller år,Oktober 2016 | Sunday October 23 2016 07:05 | Comments (2)

 

Stort grattis till vår förstfödde som fyller år idag!!!

dsc04295

För fyra år sen kom han till världen och hans föräldrars liv (och prioriteringar) förändrades på en sekund. Vad tiden har gått snabbt! Det har varit spännande att följa hans uppväxt, från att varit en liten nyföding som frenetiskt snuttade på sin napp, som sen blev en bebis som envist kämpade för att lära sig krypa, till att bli en rundkindad liten parvel som tultade runt och log med sina enstaka små tänder, fram tills nu då han är en lång och gänglig 4-åring med stor empati och många kloka tankar, men även med en stor portion envishet och ett humör och sätt som är väldigt likt en tonåring :p. Vi älskar dig så mycket Alfred Ivar Engström, vår store kille❤ . Vad tiden har gått snabbt.

Next Page »