Förra lördagen så tog Jimmy med grabbarna till en utflykt till Malmö airport. De kollade flygplan, och gick till bagagebandet. Helt plötsligt stod farfar och Torni där 😉 . Det är nog sista gången vi lyckas lura kidsen att vi ska på “utflykt” till Malmö airport 😉 .

Alfred fick en hel hög med tidningar i present!
Och en cool radiobil.
Viktor fick också en present och behövde alltså inte vara avundsjuk denna gången. Han fick en jetski som man skulle ha i badkaret – kort därefter så var alla kläderna borta och han var redo för att hoppa ner i badet.

 
 

Söndagen efter han fyllde år så var det dags för släktfest.

Mer presentöppning!
Viktor är även här lite missnöjd över att han inte fick presenter.
Tårtor och kakor.
Fiskedamm för barnen, där de fick Halloweengodis som såg superäckligt ut.

 
 

Helgen innan han fyllde år så hade Alfred kompisfest på Leos lekland. Han hade en riktig toppendag och var så glad i flera dagar efteråt 🙂 . Det kom 18 kompisar (inkl två småsyskon i Viktors ålder som jag bjöd in).

Gänget har kommit på plats i rymdrummet och äter chips och dricker saft. Det var rätt hög ljudnivå. Viktor kände sig lite uneasy som syns på bilden.
Jimmy sköter pausunderhållningen (mellan korv med bröd och tårtan) med en tävling om att gissa djurlätet.
Glasstårta!
Sen ville de gärna ut och leka. Vi stannade i tre timmar och lekte. Viktor gillade detta torn som man ska klättra upp i.
Fotboll.
Den obligatoriska slushen.
Alfred fick många fina presenter 🙂 .

 
 

Alfred fyllde år på en onsdag i år. En bra veckodag att fylla år på för då sjöng de för honom på handbollsträningen.

Vi började med frukost på sängen och presenter. Lite trött och nyväckt kille.

Alfred fick två av sina presenter då. Först fick han en schweizisk armekniv.
Sen en fick han en kuvert som han hittade den här i :

Vi ska åka iväg i mitten av november, bara Alfred och jag 🙂 . Nu då det är lågsäsong lyckades jag hitta en bra deal på ett fint hotell 🙂 . Egentligen skulle vi åkt till Barcelona, men omplanerade i sista stund då det var oroligheter där .

Efter skolan så var det handboll, följt av middag och tårta.

Alfred fick även födelsedagsblommor.

Viktor är lite arg för det inte är han som fyller år…
Men han kan ändå se ut som han har en räv bakom örat, som tjejen som tog passfoto på honom sa.
Till kvälls-presenter fick han många böcker.

 
 

En summering av foton som jag använt på Alfred-fyller-år-inläggen eller inläggen om hans kalas genom tiderna:

 
 

Idag fyller Alfred 7 år!

Han fortsätter att växa så det knakar – 131 cm nu och bland de längsta i klassen trots att han nästan är yngst. Han har tappat flera tänder. Och han läser verkligen flytande – ungefär lika snabbt som en vuxen. Han kan läsa hur mycket Kalle Anka som helst, och ligger gärna uppe och läser till sent på kvällen.

På skolan så har de fått början på några meningar att fylla i: Jan kan, jag är och jag vill. Följande skrev han:

Jag kan baka tårta. Jag kan cykla.

Jag är Alfred. Jag är 7 år. Jag är snabb. jag är bra på att cykla. Jag är ärlig. Jag är snäll.

Jag vill åka på semester. Jag vill ha en radjobil (radiobilen fick han på sitt kalas, och semestern kan vi nog ordna snart 😉 )

Sin 7-årsdag har han redan firat på Leos lekland, och han hade en helt fantastisk dag 🙂 .

Svårt att få till foto med leende 😉 .

 
 

Så var det dags för det sista födelsedagsinlägget (veckan runt födelsedagen är intensiv!), nämligen om släktfesten. Det var fullt upp så det blev inte så många foton, men här är några:

Presentöppning.

Tårta och kakor med småttingarna ivrigt väntande.

Liten läspaus med en ny bok som Alfred fick.

Sen var det fiskdamm. Viktor har fått en viss introduktion till godis nu, svårt att undvika.

 

 
 

Alfreds födelsedag var på en tisdag detta året. Vi väckte en trött Alfred med bulle&frukost på sängen, och några paket. Hade tyvärr min kamera felinställd (p.g.a det konstiga ljuset i undervattensrummet).

Alfred fick en robot som killarna tyckte var jätterolig.

På kvällen var det dags för lite fler presenter. Viktor tittade intresserat på och Alfred var entusiastisk, minen till trots.

Tårta på kvällen! Viktor åt 3 stora bitar…

 
 

Alfred har länge önskar sig att fira sin kompis-födelsedagsfest på Leos lekland, och det gjorde vi denna gången! Närmre bestämt i undervattensrummet. Ljuset gjorde det dock lite trixigt att ta bra foton. Det var full rulle, med först en timmes firande i undervattensrummet, och sen lek på leklandet. Det var först popcorn, sen presentöppning, sen korv, sen springande runt i rummet och skönsång, och sen tårta (glasstårta med godis, Alfreds favorit). Och sen full rulle på leklandet!

Först popcorn.

Viktor var såklart med. Han förskolekompis Jonatan hängde också med sin storebrorsa på festen.

Varm korv och presentöppning.

Viktor testar stolen på andra sidan.

Glass-godis-tårta!

Blåser ut ljusen.

Efter tårtan var det dags för leklands-bus. Hade fullt upp med att vakta Viktor så blev inte så många foton.

En lite svettig kille som dricker slush.

Slush och godispåsen.

Sen blev det pizza hemma och koll på alla fina presenter.

 
 

Tänk, då har den store grabben fyllt 6 år (han fyller ju redan kl 00.20) !

Det händer mycket i en 6-årings liv. Skolkille har han ju blivit för ett tag sen också. Och att 6-årsåldern kallas för “lilla tonåren” förstår jag verkligen 😉 . Och som han har vuxit på sistone – alla byxben och tröjärmar har blivit för korta (det är sällan som jag får packa undan kläder för att de blivit för små i midjan, det är alltid arm- och benlängd som är begränsningen) . Han är ca 122 cm, så han ligger runt de ca +1 sd som han legat under det mesta av uppväxten. Och nu finns det tänder som är riktigt lösa, så snart kommer det komma gluggar!

Men han är så go, min store lille grabb. Så klok. Han tänker mycket och kommer med intressanta funderingar, och så gillar han siffror. T.ex. så kollar han alltid in sistasidan på tidningen, där han noga iakttar temperaturer i väderprognosen och priserna på orientaliska mattor som reas ut.

Och han har mycket spring i benen. Han älskar att hålla på med sin fotboll. Han tycker om att leka med sin lillebror, men han uppskattar också att göra aktiviteter med bara mamma eller pappa – då blir han mycket lugnare. Han gillar att leka med sina vänner, Adam är fortfarande den som han leker mest med, men han har fått en del kompisar i nya klassen. Och springa och leka med vänner fick han göra på hans födelsedagsfest som firades på Leos lekland – foton kommer 🙂

6-åringen!

 

 

Next Page »