Oct 26 2016

4-årsdagen

Denna gången fyllde Alfred år på en söndag, så vi hade möjlighet att ha både en lugn morgon med presentöppninng och fest samma dag 🙂 .

Här är det första kortet som togs på 4-åringen. Han föddes ju redan kl 00:20 så han blir 4 år tidigt på sin födelsedag (till skillnad från brorsan som föddes kl 23.10 – inte helt otippat att de är nattugglor!). Tänkte dock inte så mycket på att han fyllt 4 då jag tog fotot, tänkte snarare på hans lustiga sovställning.

dsc_0930

På morgonen vaknade han tidigare än vad vi gjorde, trots att vi ställt klockan. Ganska typiskt då han varit super-morgonseg under veckan… Så vi fick fösa in honom i sängen igen. Sen kom vi sjungande in i hans rum med paket och tekaka med ett ljus på. Han låtsades sova då vi kom in,  eller så försöker han skydda sig från oljudet 😉

dsc04658

dsc_0932

Sen blev det paketöppning. Viktor och Herr Nilsson är också med. Herr Nilsson är en apa som bor på förskolan, men på helgerna känner han sig ensam, så han följer med ett barn hem varje helg. Bra timing att han fick vara med på Alfreds födelsedag! Här visar Alfred hur mycket han fyller idag.

dsc_0971

Alfred blev glad över alla presenter och sa “Precis vad jag ville ha!” om allt. Morgonens populäraste paket var båten han fick från farfar och Torni.

dsc_0976

Den ville han testa med en gång.

dsc_0983

På eftermiddagen var det kalas för släktingarna som bor i närheten. Alfred fick en massa fina presenter!

dsc04659

Tårta!

dsc04665

dsc04668

Alfred blev mycket besviken då jag sa att det inte skulle vara fiskedamm på denna festen, utan bara på barnkalaset som är nästa helg. Men det visade sig att jag hade saker hemma till fiskedamm för två barn, så det fick bli en spontan variant.

dsc04677

 


Oct 23 2016

4-åringen

 

Stort grattis till vår förstfödde som fyller år idag!!!

dsc04295

För fyra år sen kom han till världen och hans föräldrars liv (och prioriteringar) förändrades på en sekund. Vad tiden har gått snabbt! Det har varit spännande att följa hans uppväxt, från att varit en liten nyföding som frenetiskt snuttade på sin napp, som sen blev en bebis som envist kämpade för att lära sig krypa, till att bli en rundkindad liten parvel som tultade runt och log med sina enstaka små tänder, fram tills nu då han är en lång och gänglig 4-åring med stor empati och många kloka tankar, men även med en stor portion envishet och ett humör och sätt som är väldigt likt en tonåring :p. Vi älskar dig så mycket Alfred Ivar Engström, vår store kille❤ . Vad tiden har gått snabbt.


Oct 27 2015

Födelsedagsmorgon!

Alfred har fyllt 3! Denna gången var han mycket mer medveten om vad födelsedag, tårta och presenter var för något 😉 . Dagen började med skönsång och frukost på sängen (muffins med ett ljus i). Några presenter fick följa med.

DSC02507

DSC02511DSC02515Alfreds ide om hur man ska placera klistermärken 😉

Mer från födelsedagshelgen i kommande inlägg! 🙂


Nov 9 2014

Ett partaj till

Lite foton från försenat-födelsedagskalas nr 2.

DSC00505 DSC00515 DSC00516 DSC00524


Nov 5 2014

Första barnkalaset

Hade Alfreds första barnkalas i veckan, då vi bjöd in barnen som bor i denna raden av hus med samma modell som vårt. Totalt med Alfred är det fem barn i ett snävt åldersintervall, snälla ongar allihop 🙂 . Alfred tyckte det var jättekul, även om han undrade vad som försiggick i början. Lekhörnan på nedanvåningen var uppskattad, och särskilt tältet, som visade sig kunna rymma 5 barn.

DSC00449

Det populära tältet

DSC00430Alfred har lärt sig det här med att blåsa ut tårtljus. Tårtan är hemmagjord (förutom tårtbotten) och blev mkt god om man får säga det själv, även om den kanske ser lite hängig ut.

(undrar någon varför det aldrig förekommer bilder på andra kids på bloggen så beror det på att jag inte vill lägga ut detta utan att fråga deras päron först, och det missar jag alltid att fråga.)


Oct 29 2014

Alfreds födelsedag

Alfreds päron firade honom på torsdagskvällen, då han fyllde 2. Det var ju för väl att ingen var sjuk på just hans födelsedag :p . Jag tror han hade ett jättekul firande. Han var i alla fall väldigt glad.

Först lite tårta som vi köpt på konditori i byn. Till de övriga födelsedagsfesterna hade jag tänkt göra egen tårta, men jag kan säkert hitta på något kreativt av alla vispgräddesförpackningar som fick hamna i frysen.

DSC00313

Noterade en väldig utveckling i presentöppnande sedan förra födelsedagen 😉DSC00339

Mycket nöjd över att fått extra bilar till samlingen – en “bambi”, en “ajaj-bi” och en “poisbi”(tack så mkt farfar och bonusfarmor Torni!)DSC00349

Har som alltid arrangerat sina bilar på en rad.

DSC00361

Öppnar vidareDSC00359

En såpbubbleblåsare!DSC00362

Alfred diggar såpbubblemaskinen, svårt dock att få bra bilder vid all rörelseDSC00368

DSC00369

En brandbil till!

DSC00373

Stor stegeDSC00380


Oct 26 2014

Vägen till 2 år

Klicka för större bild.

månader

 


Oct 23 2014

Alfred 2 år

Hipp hipp hurra, idag fyller Alfred 2 år!

Tvåårige Alfred är en rolig liten person 🙂  – han blir bara roligare och roligare med tiden. Nu har äntligen talet lossnat också, och han pratar på som bara den, och det kommer nya ord varje dag. Det känns som han blivit mindre arg nu då han kan uttrycka sig bättre. För några veckor sen var det mycket vredesutbrott, men de har stillnat nu lite (kanske bara temporärt iofs). Men det behövs ju för att utveckla personligheten. Han har i vilket fall klara “ja” eller “nej” svar på ALLA frågor. Han gillar att provocera oss genom att äta på diverse saker, och jag som trodde att det var en passerad tid. Man blir sådär glad då man handlar och han tuggar på scanner/kundvagn/varor/frysdiskar etc, eller då han börjar dricka ur vattenpölar. Kanske inte så konstigt att han varit mer eller mindre förkyld ända tills han började förskolan. Förskolan går bra, men det känns som han  inte gör av med den energi som han behöver där så det är mycket energi över på kvällen… Vi försöker vara ute och aktivera oss en stund varje dag. Han tycker det är kul att gå runt och vinkar och säger “Hej hej” till alla som passerar förbi.

DSC00171Alfred som äter kaka på en aktivitet på förskolan

Han är fortfarande väldigt ordningsam och stänger öppna dörrar, lägger rätt saker som inte är på plats, plockar upp skräp för att slänga m.m. Förutom med sina egna leksaker – de kan vara överallt! Av någon anledning gillar han att slänga en massa saker på sin far då han ligger ner.

DSC00276 Alfred har rivit ut sina leksaker, mina träningskläder och hans blöjstation för att lägga på pappa i sängen (vi ska snart bli av med den fula soffan, ska beställa nya fåtöljer från Ikea, jippi!)

En ganska ny hobby han har är att spana flygplan, han pekar på vartenda flygplan med stor entusiasm. Han gillar att hoppa, dansa och springa runt. I allmänhet är han en glad person, och det ska bli kul att höra vad han kommer prata om nu då han pratar lite mer 🙂 .

 

 


Oct 26 2013

Tårtmonstet

Födelsedagstårta för Alfred. Vilket tårtmonster han är, han åt upp en hel vuxenportion :p .

DSC_1557 DSC_1560 DSC_1561


Oct 23 2013

Alfred 1 år

Grattis Alfred på din första födelsedag 😀

DSC_1471

Då var det första händelserika året slut! Huga vad mycket som har hänt. Tycker det är kul att Alfred blir större, man får mer kontakt och han förstår mer. Jag saknar inte bebistiden, förutom två saker (som är rent egoistiska 😉 !) : 1) att man kunde gå lååånga promenader med sovande bebis i vagnen (det är väldigt sällan nuförtiden som han vill sitta lugnt i vagnen) 2) att man kunde chilla lite mer då man var hemma på dagarna (nu måste man hålla koll på kamikaze-kiddot hela tiden!) .

Alfred säger inte så många ord (mer än mamammaa, babababa samt några odefinierbara läten, kan tänka att nappmanin gör att talet blir lite senare) men det märks han börjar förstå mer, t.ex. “Ge bollen till mamma, tack” (sen om han verkligen vill släppa bollen då han gett den, det är en annan femma). Han pekar och vinkar hejdå. Då det ringer på dörren så rusar han dit. Han kan förstå om man kallar på honom. Han förstår definitivt vad “nej” betyder för han blir alltid jätteledsen och börjar gråta då man säger nej :p . Han börjar även kunna använda leksakerna till mer saker än att bara bita på dom (men biter gör han fortfarande, misstänker att fler tänder än de 8 han har är på g), t.ex lägga klossar i plocklådan och dra runt med hans “hundar”. Dock är fortfarande fjärrkontroller, mobiler, dammsugare och annat vi fingrar på mest intressant. Och bilar (som han säger bruuuum då han kör runt med). Allt är bilar och bilar kan köra i alla dimensioner, även på väggar. Knappar är kul, häromdagen stängde han av diskmaskinen mitt i en disk…

Han går bra nu, och kan även “gå-springa”. Klättrar tyvärr också bra (upp på fåtöljer, tvbord, upp på leksakslådan etc)…Han är rätt vild av sig, men då vi har besök blir han oftast mycket lugnare så folk undrar varför vi säger att han är så vild :p . Han älskar att bli jagad, även om det oftast slutar med vurpor och tårar :p .

Han har käkat på mycket bättre sen han slutade amma, och nu kan han t.o.m visa att han är hungrig och vill ha mat (hände nästan aldrig innan). Han äter det mesta nu, gillar frukt såsom kiwi, och även min hemmagjorda laxgryta och lasagne (tack, innan undrade jag om han ratade min mat :p). Han kan dricka ur mugg och äta med sked och han tycker det är mycket roligare att äta då han får ösa in själv.

Och nu somnar han runt 8 och vaknar vid 8 utan att amma, halleluja! Hoppas det håller i sig. Han kan även hänga själv med mormor och morfar en kväll så det har blivit lite ökad frihet för hans päron nu!

DSC_1492