Midsommar

2017,Alfred,Juni 2017,Viktor | Sunday June 25 2017 18:52 | Comments (0)

Det blev en regnig midsommar, men förmiddagen bjöd på hyggligt väder hemma i Dalby, och jag satt ute i trädgården och pratade med min kompis Florencia som var på besök. På eftermiddagen åkte vi till landet, men först hade vi kladdkake-fika med våra gäster. Våra grannar hade gjort en smarrig kladdkaka till oss eftersom Jimmy hjälpte dom att ladda och knuffa på deras bil. Snällt att få en kladdkaka för det 🙂 .

Sen åkte vi till landet och var på fest på gården. Det var regnigt men det bekom inte kidsen 😉 .

Vi åt god mat. Viktor gillade mommos salladsbröd och tog hela Alfreds bröd.

Han gillade även jordgubbar.

Viktor i korg 😉

Senare på kvällen plockade jag fina blommor.

Vi bodde i hönshuset. Alfred lekte mycket med duplot han fick i present av Florencia och Martin.

Jag var rätt trött så jag somnade samtidigt som Alfred :p . Sen på midsommardagen ösregnade det.

 

Promenad efter förskolan

2017,Alfred,Juni 2017,Viktor | Thursday June 22 2017 06:31 | Comments (0)

En dag i förra veckan så gick vi en runda efter förskolan. Det är en bra grej att göra – man kommer ut, det är mindre gnabb än då kidsen är inomhus, och de blir lite gladare och tröttare. Men man gör det alltför sällan.

Jag sa till Alfred att vi kunde se om vi hittade några fina blommor att plocka. Jag försöker uppmuntra Alfred att reflektera över hur vackra saker kan vara, som t.ex. blommor. Det går ganska bra, t.ex så är han så stolt över den fina buketten som han och nästkusinerna plockade till Eva tidigare (“den finaste buketten nånsin”). Vi hittade en ensam vallmo som stod vid lekplatsen, som jag frågade om han ville plocka. Han såg att det fanns outslagna blommor bredvid den. Då sa han “Nej, jag vill inte plocka den, för den är ensam nu, så jag vill vänta tills blommans mamma och pappa kommit (dvs de outslagna blomorna) så de kan vara med isåfall”. Sen har han frågat mig efter förskolan om vi kan gå till lekplatsen och se om vallmon fått sin mamma och pappa. Tyvärr så visade det sig att den inte har fått det och vallmons blad har blommat över och blåst bort 🙁 .

Sen gick vi på järnvägsspåret, där Alfred sprang rusher som jag tog tiden på.

Sen gick vi till en lekplats. Viktor hade vaknat då och ville vara med han också.

 

Torup

En dag i förra veckan tog Alfred ledigt från förskolan. Då kom päronen förbi och vi åkte en sväng till Torup. Först var vi på naturlekplatsen.

Efter det tänkte vi gå en sväng i skogen, men det var så mycket myggor att vi fick vända ganska snabbt…(och ja, dom bet mig och morsan, ajaj)

Det var en ganska varm dag. Brio-vagnen har lite dåligt solskydd, men vi har iallafall ett extra solskydd på. Viktor är ju lite för liten för att vara i solen, och dessutom tror jag att han har ärvt Jimmys hudtyp (då ska man inte vara i solen…)

Alfred ville inte äta lunch med oss, så det var tur att jag tog med pizzabullar som fika. Han åt nog fem stycken!

Efter detta så gick vi en tur runt slottet. Jag lämnade mobilen i väskan, som låg hos min fader som stannade kvar vid fontänen och chillade, så det blev inga foton därifrån. Men det var en vacker tur. Alfred klättrade i träd, gömde sig och sprang en massa upp och ner för backar. Så fick man träning den dagen också 🙂 .

10-månaders BVC besök

2017,Juni 2017,Viktor | Sunday June 18 2017 19:31 | Comments (0)

På 10-månadersdagen var det BVC-besök. Då vägde Viktor 13 kg (eller tja, 12.95) och var 78 cm. +3 i vikt och nästan +2 i längd. Alfred vägde 9.92 och var 74.5 i samma ålder.

Här leker han i väntrummet på BVC. Han tyckte att det var superskoj. Jag blir så glad då han leker, speciellt eftersom Alfred har slutat leka själv med leksaker (“Jag tycker inte om att leka” säger han). Man uppskattar bebistiden på ett annat sätt nu då man har äldre barn!

Matsäck

2017,Alfred,Juni 2017 | Thursday June 15 2017 07:17 | Comments (2)

Förra veckan var Alfred iväg på en utflykt med förskolan. De skulle ha med sig matsäck. Tänkte att vi ju kunde vara lite pyssliga, så det blev pizzabullsbakande. D.v.s. jag beordrade maken att göra pizzabullar, bakning är hans grej 😉 . Alfred hjälpte till. Själv var jag ute och sprang en runda i regnet så jag kunde äta en massa bullar då jag kom hem 😉 . Muuuuums. Skickade med honom 4 bullar (och 2 äpplen) på utflykten, och allt gick åt (fast han gav bort en bulle till en kompis som tyckte att de såg goda ut).

Hjälper till att kavla (det upp-och-nervända bordet i bakgrunden är en hemmagjort säkerhetsgrind mot TV-området).

Sen tog Alfred kameran så det fanns en massa foton från hans synvinkel 😉

Nom nom nom

Viktor 10 månader

2017,Juni 2017,Viktor,Viktor fyller månad | Tuesday June 13 2017 07:16 | Comments (1)

På sistone har motoriken gått snabbt framåt. Viktor är överallt nu :p . Han går längs möbler, och han förvandlar alla möbler som han kan till gåstolar. Han är inte lika risktagande som Alfred var på att gå runt möblerna, däremot så kan han inte riktigt kalkylera risker med gåstolsmöblerna, så det har hänt ibland att han har ramlat med hans matstol över sig (IKEAs stol, så den är lätt). Han har även börjat klättra och har lyckats ta sig upp på saker. Han har blivit duktig på att stå utan stöd och han är så nöjd så varenda gång han gör det 🙂 . Han kan ibland ta sig från sittande till stående, men annars tycker han att en liggande förälder är perfekt att stödja sig mot för att komma upp till stående.

En torkställning funkar bra som gåstol. Stolen står vid dörren för att Viktor alltid ska dra i fästena för plissedagardinerna…

Klättring uppför trappa. Han gick halva trappan själv. Nu har äntligen säkerhetsgrinden kommit så den ska vi hämta ut idag och placera vid trappuppgången! Mer klättringsbilder nedan…

Ett foto på Viktor som står upp, efter att tagit stöd mot dammsugaren. Han älskar dammsugaren – då den kommer ut så utbrister han i riktiga glädjetjut.

Han har nu 6 tänder som han gillar att bitas med. Han är även rätt bra på att tugga mat. Han vill gärna ha plockmat istället för att bli matad. Favoriten nu (näst mjölk) är vattenmelon. Och slutligen kan han nu äta en hel portion gröt istf halvportioner. Man skulle kunna tro att en så stor kille åt mer, men det är väl nattätandet som spökar. Japp, fortfarande nattamning för honom. Jag vill gärna att han tar det lugnt med nattätandet i alla fall mellan kl 24 och 07. Och i början av juli ska jag vara borta en natt så är lite nervös inför det. Men de goda nyheterna på den fronten är att han nu dricker välling! Tydligen var fullkornvälling mer populärt än havrevälling. Men än så länge har han inte visat någon superentusiasm för någon typ av mat, förutom då mjölken. Då man lägger honom på sängen för amning (han ammar bara innan sovdags vid lunch och kväll, plus då under natten) så är han dock mycket entusiastisk.

 

Han är en ganska ljudlig bebis, och han har börjat prata lite två-staviga ord (ma-ma, ba-ba). Då han är glad över något tjuter han ljudligt, och då han gör nummer 2 i blöjan, så hörs det. Han är en glad filur men han har nog lite humör. Han är inte helt följsam vid blöjbyten, klädbyten och skrubbning efter maten. Däremot så ÄLSKAR han att bada. Han blir helt till sig så fort han ser badkaret och skvätter lyriskt då han väl får bada och är inte rädd för att få vatten i ögonen (han och storebror är helt olika där). Ser fram emot poolhäng i sommar!

Ibland har han haft små störningar på sömnen, då han har vaknat lite väl tidigt eller tjoat nån timme mitt i natten, men vanligtvis sover han  från ca 18.30-19 tiden till 07.00 ca (+-1h). Tror alltid jag är mitt i en dröm då klockan är halv 7 och jag har en sovande bebis!

Då jag kollade på Alfreds 10-månadersinlägg så stod det såhär “Även sömnen går för tillfället lite bättre, och på sistone har han somnat runt 9 halv 10. Igår skippade vi andra sovstunden och höll honom vaken, och då somnade han redan kl 19.50! Rekord! Då passade vi på att korka upp en vinflaska, hehe. Sen vaknade han iofs vid 11-tiden, och då somnade vi alla tre då vi skulle natta honom :p . Kort vinkväll, haha :p .”

En förklaring till att Viktor somnar tidigare kan dock vara att vi har skippat den andra sovstunden i ett tag nu, fast å andra sidan så somnade han inte så sent då han sov 2 gånger per dag heller. Syskon är olika helt enkelt! (och det där med 9 halv 10 gäller fortfarande för Alfred, iaf på sommaren).

Viktor och jag har det gött ihop på dagarna (men nu är det inte lång tid kvar som vi ska hänga ihop bara vi 2 längre). Vi har ett barnsäkrat allrum på ovanvåningen, där det ligger en massa leksamer, så han går mest runt och lattjar med dom och går/klättrar längs möbler. När han vill ha uppmärksamhet så kommer han till mig och bits lite :p .

Och så storleken. BVC-besök senare idag – resultat från dagens invägning och mätning kommer. Storlek 86/92 gäller nu. Alfred använder fortfarande endel plagg i 98 så dessa behöver jag väl knappt plocka undan…

Viktor på gräsmattan

2017,Juni 2017,Viktor | Saturday June 10 2017 07:32 | Comments (0)

Viktor hänger på gräsmattan på gården.

Nu vill han gå till mig

Eller rättaresagt – till min kamera :p 

Vacker rhododendron!

Alfreds körsbärsträd

Viktor och hans flaska

2017,Juni 2017,Viktor | Thursday June 8 2017 07:15 | Comments (1)

Viktor älskar sin flaska. Överhuvudtaget så tycker han om att dricka då han ofta är törstig. Om han ser ett glas vatten så vill han gärna ha (han är jätteduktig på att dricka ur glas). Och att amma gillar han ju verkligen.

 

 

På rymmen

2017,Juni 2017 | Tuesday June 6 2017 07:50 | Comments (1) Tags:

Häromdagen passade päronen smågrabbarna så att Jimmy och jag för första gången sen Viktors ankomst kunde gå ut själva 🙂 . Naaaajs. Vi var på Margretetorps Gästis. Middagen påbörjade vi klockan 3 så päronen skulle slippa nattningar. Kanske lite onödigt tidigt ändå eftersom ingen av grabbarna somnade förrän efter klockan 9…

Bubbel för att fira maken! Middagen var en försenad födelsedagsmiddag.

Det fanns mycket rhododendron!

 

Tittut!

2017,Juni 2017,Viktor | Sunday June 4 2017 07:46 | Comments (0)

Next Page »