Posted on Leave a comment

Röd tröja

Rött är Alfreds favoritfärg. Han vill att vi ska köpa en röd bil och flytta till ett rött hus 😉 . Han har länge önskat sig en röd tröja. På sistone har även kravet “med tryck” tillkommit. Det visade sig vara en ganska så svår uppgift. Det vimlar inte av röda tröjor för barn, inte ens på tjejavdelningen. Men nu i helgen kom jag över en röd tröja med tryck (på rea dessutom!). Nöjd kille, även om det inte ser ut så på fotot nedan.

DSC03367

Ber man honom le för foton så blir det alltid lite onaturliga miner, som nedan :p . Jag tar ju mest foton på honom då han hittar på saker, så han är inte så drillad på att vara fotogenisk.

DSC03366 DSC03362DSC03364

Överhuvudtaget så har han börjat komma med mycket åsikter då det gäller kläder. Helst ska det vara rött, men med tanke på att vi knappt har ett rött plagg hemma så får andra färger funka. Smala ränder går inte – det är bara pyjamas som har det. Jeans – nej tack, det är obekvämt. Korta armar går inte an (det blir intressant att se hur det går i sommar). För tjocka tröjor går inte heller. Och jag antar det bara kommer bli värre med kraven på kläder :p.

Posted on 1 Comment

Mössan

Alfred gillar att springa runt med mössa på inomhus. Det är gulligt nu, men hoppas han inte tänker bli en såndär kille-med-mössa-på-inomhus-i-tonåren-typ.

DSC01201 DSC01198

Kanske han blev möss-inspirerad av skidåkarna? I vilket fall sa han inte “se annat” då jag kollade på skidor. Han brukar säga “se annat” (med en irriterad röst) då han inte är nöjd med tv-underhållningen, och ibland kan man få höra det lite väl ofta…

DSC01206

Posted on 1 Comment

Glad påsk lite i efterskott

Kom på att jag glömt att önska glad påsk här på bloggen, så gör det lite i efterskott nu.

Alfred har helgen till ära fått en påsk-outfit med påskhare och kyckling. Skulle fota honom i den, men han var inte på humör för att bli fotad – han var lite sur och ville hellre tugga på sin giraff och försöka krypa. Men man får ju dokumentera honom i alla humör 😉

IMG_8611 IMG_8612 IMG_8613 IMG_8621 IMG_8623

Posted on 2 Comments

New baby

Jag är ibland lite halvtöntig över att jag fick sån himla kort tid med baby-Alfred. Hann knappt hämta mig från förlossningen förrän det plötsligt fanns en liten pojke hos mig istället för en bebis :p. Så då jag träffar på spädbarn så tänker jag alltid “Hrm, har jag verkligen haft en sån?”. Nåväl, en sak som gör att Alfred ser lite äldre ut är ju håret, och tar man på honom en mössa så blir han lite bebis igen. Nästan i alla fall.

_MG_5946 _MG_5953

Och med hår igen_MG_5961

 

Posted on 2 Comments

Snickarbyxor och händer

Alfred iklädd mina gamla snickarbyxor, kul och eko att kunna återvinna gamla kläder 🙂

_MG_5897 _MG_5896 _MG_5882

Dock var inte Alfred riktigt upplagd för att bli fotograferad,och det ser ju  lite sådär ut med mina händer på fotona. Men det är ju lite svårt att trolla bort händerna, han kan ju inte sitta själv så de måste ju vara där. Då vi fotograferade för julkorten så trollade vi bort händerna m.h.a. en filt. Det blev lite fult där jag höll nallen, annars hade det nog funkat. Här är Alfred inte ens 1,5 månad gammal, känns längesen!

_MG_5521

Eller så kan man ha svarta kläder på sig, som Jimmy råkade ha här. Då försvinner iofs inte händerna, bara armarna, och det ser ju lite spooky ut med händer från ingenstans.

IMG_8033

Nåväl, om ett tag kan han sitta själva så då löser sig det problemet. Fast då kommer han väl krypa iväg istället :p.

 

Posted on 2 Comments

Alla ♥-ans dag

Dags för Alla ♥ dag, a.k.a. vår förlovningsdag (7 år sen, time flies!). Då är det dags för Jimmy att stå för middagen, en syssla som det annars är jag som gör (även om jag brukar kila in i köket och hjälpa till 😉 ).

Det vimlar inte av kläder med ♥ på i Alfreds garderob, men jag hittade en body (storlek 86…). Eller två rättare sagt – det finns en “I ♥ Dad”-body också.

IMG_8124 IMG_8100