Hemresan

2020,Februari 2020,Gran Canaria,Mars 2020 | Saturday March 7 2020 07:44 | Comments (0)

Hemresan gick smidigt! Man kunde checka in bagaget redan på hotellet, och det var ingen kö (då vi var på Teneriffa var det nog en timmes kö för detta). Vi hann ta både förmiddagsbad och fika innan det var dags att bege oss. Vi kunde gå till säkerhetskontrollen direkt, då väskorna ju redan var incheckade. Efter en snabb säkerhetskontroll så handlade vi lite i taxfree, och sen gick vi ut på upptäcksfärd, där killarna till sin glädje hittade en lekplats. Dock hann de knappt få av sig skorna förrän Jimmy meddelade att det var boarding. Det var alltså inte mycket tid vi fick på flygplatsen (på Teneriffa kändes det som en evighet, kanske även beroende på att jag var sjuk då). Flygresan gick bra även om Viktor blev lite rastlös i slutet. Sen körde vi hem från flygplatsen och var hemma i Dalby på onsdagskvällen.

Viktor tyckte säkerhetsinstruktionerna var mycket intressanta att titta på.

Övrigt

Lite smått och gott från semestern:

Bild på hotellet från strandpromenaden. Vi bodde i mittenrummet högst upp i byggnaden längst till höger. Mycket bra och lugnt läge (restaurang och underhållning är utanför bilden till vänster).
Morgonrockar ingick. Svårt att få till vettiga foton :p
Det blev ofta filmkvällar för kidsen medan vi satt på ballkongen.
Filmkväll i morgonrock.
Alfred läste mycket i en bok om uppfinningar och jag fick gissa årtal för alla möjliga uppfinningar.
Lker med schack.
Glasögonen råkade hamna upp och ner 😉 .

Utanför hotellet…

..var vi knappt. Det kändes som att vi hade allt på hotellet. Jag satte mig på strandpromenaden (som gick precis vid hotellet) och tog foto på solnedgången, och en gång gick vi en liten promenad vid strandpromenaden. Då vi skulle bli hämtade för transfern till flygplatsen så var vi utanför hotellet och väntade. Det fanns en liten strand vid hotellet men den besökte vi aldrig (förutom jag som gick dit och doppade fötterna – det var hygglig temperatur på havsvattnet). Första dagen trodde dock Viktor att vi skulle dit och gräva dammar, som vi hade gjort i somras, och då blev han mycket besviken då så inte var fallet. Men efter att han såg lekplats och pooler i hotellet så gjorde det inget 😉 .

Vårtecken

2020,Februari 2020,Mars 2020 | Monday March 2 2020 06:33 | Comments (0)

Att se vårtecken tycker jag är en av årets höjdpunkter, men i år känns det inte alls lika bra då det är så abnormalt tidigt. I slutet av februari gick jag runt i Botaniska trädgården för första gången på några veckor. Detta fann jag:

Krokusar har det funnits ett tag.
Påsklilja
Körsbärsträdeen blommar
Knäppast: att rhododendron vaknat…
Magnolian hade inte börjat blomma än,men ser ut att vara på gång.
Sen såg jag vitsippa helgen innan i Söderskog (ofokuserad bild)

Drinkarna

Då man pratar om maten får man ju sen också prata om drinkarna 😉 . Vi hade ju fria drinkar i All Inclusive, men på semester med kidsen blir det ändå aldrig så många drinkar som konsumeras.

Mojotio var den godaste drinken.
Det fanns även drinkar för barn. Här dricker Alfred en “Bernie”. Han tyckte dock att det var läskigt att beställa drink själv vid baren.
Båda gillade “Bernie”.

Maten

2020,Februari 2020,Gran Canaria,Resebloggar | Saturday February 29 2020 07:58 | Comments (0)

Maten på resan var god! Och mycket mat blev det, då vi hade All Inclusive. Det var buffé. Killarna fick själva välja vad de ville ta, och de hade mer variation i maten än en del barn man såg (som bara åt pasta med ketchup). Vissa i familjen åt lite nyttigare och vissa lite onyttigare. Själv var jag glad att det fanns så mycket fisk – åt fisk vid varje måltid, t.ex. lax och makrill (inte i tomatsås) varje morgon, och svärdfisk till middag. Middagarna hade olika tema för olika kvällar: asiatiskt, amerikanskt, BBQ, italienskt, internationellt, kanariskt, och tex mex.

Alfreds självvalda frukost – pannkaka med sylt, croissant med sylt och två donuts.
Lunchdags. Som vanligt svårt att få till vettiga foton…
Det var buffe varje kväll, men en kväll kunde man äta på A la carte restuarangen. Det är i alla fall en person som kollar in i kameran (killen på andra bordet).
Efterrätten på denna restaurang.
En kväll hade barnen egen middag med Lollo och Bernie, och då fick vi lite middagsfrid! Denna dag var det italiensk buffe, så då kunde vi äta lite antipasti (och se solnedgången).
Mjukglassen efter maten var viktigast för Viktor.
Man kunde ta hur mycket glass man ville från frysen mellan måltiderna.

Lollo och Bernie

2020,Februari 2020,Gran Canaria,Resebloggar | Thursday February 27 2020 08:26 | Comments (2)

En av de stora sakerna för killarna på semestern var Lollo och Bernie! Det märks att det har gått två år sen vi var på “Lollo och Bernie senast”, för Viktor rusade inte lika oreserverat fram och kramade dom. Första gången han såg dom ville han inte alls kramas, men sen så mjuknade han lite. På kvällen så var det shower. Även här mjuknade Viktor med tiden. I början vågade han sig inte riktigt fram utan sprang fram och tillbaks till oss. Alfred däremot satt gärna framme och tittade, och tog väl hand om Viktor.

Viktor kramar Lollo.
Alfred kramar Bernie.
Killarna sitter längst fram och kollar.
Sitter i brorsans knä
Hoppar till “Hey hey minidisco”

Man kunde vid vissa tillfällen lämna in kidsen på aktiviteter i 1,5 timme utan föräldarna. Första gången så ringde de oss ganska snabbt och sa att Viktor var jätteledsen och saknade mamma, så då fick vi plocka upp honom. Han blev snabbt glad igen och sa att han bara var sur för att han skulle “pyssla” (det värsta våra söner vet). Nästa gång det var dags för aktivitet höll vi oss nära aktivitetscentrum så att han såg att vi var i närheten, och då gick det bättre.

Killarna på aktivitet – letar efter Bernies medicin.
Alfred spelar fotboll med Bernie.

Lekplatsen

2020,Februari 2020,Gran Canaria,Resebloggar | Tuesday February 25 2020 07:22 | Comments (0)

Killarna (speciellt Viktor) hängde mer på lekplatsen än i poolen. Det var en bra och stor lekplats, har dock inte bilder på hela.

Någon unge hade rivit av handtagen på en massa hinkar, och Viktor hittade ett kreativt användningsområde för dessa :p

Poolhäng

2020,Februari 2020,Gran Canaria,Resebloggar | Monday February 24 2020 08:21 | Comments (2)

Poolerna var uppvärmda till nästan 30 grader, så det var skönt att hänga i poolen. De flesta dagar så hade jag en simtur då poolen öppnades på morgonen, vilket var jätteskönt, speciellt då jag inte kan springa/gå så mycket p.g.a. min hälsporre.

Viktor förevisar småbarnspoolen.
Här i den större barnpoolen. Gillar att åka runt på “bussen”:
Alfred och jag kastar boll.

Sen fanns det en större och djupare pool också, men den finns det inga bilder ifrån.

Resan till Gran Canaria

2020,Februari 2020,Gran Canaria,Resebloggar | Sunday February 23 2020 10:48 | Comments (0)

Den 12e februari åkte vi iväg på vår efterlängtade semester på Gran Canaria. Flyget gick tidigt, så klockan var satt på 05.30. Men det gick fint, speciellt Alfred var mycket motiverad att komma upp.

Liten lekplats på Malmö airport

Flygresan gick ok. Lite skumt att de serverade lunchen redan vid halv 10, så kidsen ville inte äta något efter att vi ätit mackor i bil och på flygplatsen. Viktor var lite rörlig, men de fick sitta en del med platta och var rätt lugna (fast Viktor var arg först – det där med att det inte finns internet på flyg och man inte kan se allt man pekar på gick inte riktigt fram). Vi var framme vid hotellet vid 3-tiden, så vi hann bada en sväng innan middagen.

Vi blev mycket nöjda med läget på hotellrummet! Jag hade valt samma typ av rum som vi hade på vår resa till Teneriffa. Det låg i ena kanten av hotellet, långt ifrån restauranger och underhållning, och på åttonde våningen. Härlig utsikt! Sol på balkongen mestadelen av dagen, förutom morgonen. På vår rumstyp fanns ett välkomstpaket med chips, choklad, frukt etc. vilket barnen kastade sig på :p.

Alfred satt först och läste på “rumsdelaren”. Sen var Viktor uppe och hoppade på den och ramlade ner med huvudet före mot stengolvet…Lyckligtvis var jag där och kunde ta honom. Sen var rumsdelaren off limits…

Next Page »