Töttig

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Sunday March 14 2010 10:06 | Comments (0) Tags:

Huga vad trött jag är efter konferensen och den sena kvällen i fredags (men det var det värt 🙂 ). Har haft lite svårt att sova även om jag varit riktigt trött. Man skulle ha en sömn som vovven nedan 😉 . Han ligger mitt i den största gångvägen uppe på Akropolis under en turistig lördag.

Hemma

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Saturday March 13 2010 11:10 | Comments (1) Tags:

Borta bra men hemma bäst 🙂 (förutom då det gäller vädret) !

Kom hem igår vid 18-tiden, lagom för att hinna med en hel fredagskväll. Maken hade fixat det fint i lägenheten och köpt blommor 🙂 . Sen käkade vi indiskt, drack vin, kollade på foton och hade vansinnigt mycket att prata om — allt ifrån Sokrates död till det senaste skvallret 😉 . Lade oss inte förrän halv 3, trots att jag gick upp klockan halv 5 svensk tid. Lite sliten idag kanske…

Vår i luften

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Friday March 12 2010 00:02 | Comments (4) Tags:

Idag var det varmt igen, säkert uppemot 20 grader och jag kände mig på ett härligt vårhumör under de lilla stunderna man hade ute i solen. Doppade även fötterna i havet. En annan som hade vårkänslor var den här vovven, som glatt lät sig klappas.

Sen bad jag om en doggybag på restaurangen och gav till honom. Han blev överlycklig. Fanns en som tyckte jag var knäpp som brydde mig om hundarna och tyckte de skulle arsenikförgiftas allihopa istället 🙁 . Well, man får väl hoppas att det finns karma – professor utan respekt för djur under sitt ena  liv, kackerlacka ett annat liv :-p (nej, det var ingen på avdelningen tack och lov).

Konferensmiddag

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Thursday March 11 2010 07:04 | Comments (4)

Var på en mycket trevlig konferensmiddag igår.

Grekisk mat är ju inte helt fel. Det serverades massor med god mat, bl.a. souvlaki, dolmades, grekisk sallad, fetaost, grillade grönsaker, keftedes m.m. Till det ett gott rött vin. Även frukostarna är jättegoda. Favoriten där är grekisk youghurt med honung,mmmmm! En sak som jag dock inte alls sett på konferensen är tsatsiki — vilket enligt mig är den mest grekiska maten av alla. Well, de kanske inte vill att hela konferensrummet ska lukta vitlök 😉 .

Bilder från omgivningarna

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Wednesday March 10 2010 06:30 | Comments (3)

Har promenixat runt och knäppt lite bilder på omgivningarna. Är som sagt inte säsong nu så är rätt öde på sina ställen. I “stan” var de flesta affärer stängda. Dock verkade det inte som om det var off-season på mängden bilar då det tyvärr gick en stor bilväg längs hela standen norrut. Så där var det alltså ingen mysig strandpromenad. Söderut fanns det dock en liten strandpromenad som var fin. Finns en hel del vild-vovvar här. Jag hoppas de har det OK.

Vädret är fortfarande lite mulet, lite över 10 grader. Känns dock som rena sommaren jämfört med Sverige 😉 .

Köttmarknad

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Tuesday March 9 2010 07:07 | Comments (2)

Nej, vi har inte varit ute på någon nattklubb i Aten. Däremot var vi på köttmarknaden under den sista stunden i innerstan på måndagmorgonen. Det var en annorlunda upplevelse. Då har jag ändå varit på liknande marknader på olika ställen som t.ex. Kina. Här i Aten fanns det mängder av människor som sålde kött, och nu har jag nog sett det mesta som går att se av kroppsdelar från djur och flådda djur. Det vände sig en del i magen på mig måste jag erkänna. Även om jag tycker om att äta kött så var detta lite väl explicit. Bildbevis hoppar jag över den här gången…

Sen var vi även på fiskmarknaden. Även det var fascinerande, och den blev jag inte alls så äcklad av. Även där fanns mängder med människor som sålde, och all möjlig fisk/skaldjur såsom bläckfisk, haj, kungskrabba, m.m.

Bläckfisk

Haj

Noterade i övrigt att himmeln över Aten hade en mycket skum färg den dagen. En grågul nyans. Atenarna själva sa att det var vanligt, antar att det beror på luftföroreningarna. Dessutom var varenda bil brunprickig på taket etc efter regnet, så regnet är nog inte jättefräscht. Även min jacka antag samma färg.

Himmelsblå? Kanske inte.

Bil som det regnat på.

Slut på semestern

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Monday March 8 2010 19:43 | Comments (1)

Då var den korta, men mycket trevliga, Aten-semestern slut. Dock är jag kvar i Aten några dagar till, men då på jobbets vägnar.

Så därför har jag bytt hotell och omgivningar till ett ställe 20 km söder om Aten. Det ska vara en glassig badort på sommaren, men nu verkar den väldigt sovande. Men det gör inget, jag är ju uppvuxen på ett sådant ställe så det känns lite som att vara hemma 😉 .

Började konferensen med en presentation i ett statistikseminarie. Skulle egentligen haft den på torsdag men blev flyttat till idag, så därför var det inte världens mest förberedda presentation men det kändes helt OK ändå. Bra att öva på att inte ha Powerpointen som trygghet utan istället bara ha penna och whiteboard :).

Utsikten från mitt rum, jag fick sidan med halvutsikt, yay! Som synes har det fina vädret försvunnit men det spelar inte så stor roll då man ändå är inomhus mellan 8 till 20 på dagarna.

Blä för skrikiga tonåringar

2010,Aten, Grekland | Monday March 8 2010 06:24 | Comments (2)

Jag inser nu att “Håll käften för helvete” hade varit mer användbart att lära sig under tyskalektionerna än vilka prepositioner som styr ackusiativ och vilka som styr dativ, för uppenbarligen förstår tyska tonåringar inte ett dugg engelska. Detta fick jag erfara inatt eftersom en hel tysk skolklass flyttade in på samma korridor i hotellet. De sprang runt, skrek, slog i dörrarna och förde ett j-a oväsen. Och de forstod ingenting av vokabuläret från “Can you be quiet please” till “Shut the fuck up!”. Man kunde ana att de i alla fall borde förstått mitt arga kroppspråk…

Så uppladdningen inför konferensen kunde varit bättre, för nu är jag halvdöd efter alldeles för lite sömn :(. Hur i allsin dar folk orkar med att vara högstadie/gymnasielärare övergår mitt förstånd…

Ytterligare en fullspäckad dag i Aten

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Sunday March 7 2010 19:35 | Comments (2)

Idag var det åter fullt upp mellan klockan 08 till 19.

Först passerade vi Nationalbiblioteket, en maffig byggnad som tyvärr var stängd idag.

Bredvid fanns Atens universitet

samt Atens akademi.

Gick i Nationalträdgården.

Passerade OS-stadion från 1896.

Sen vidare till Atens första kyrkogård. Stora gravplatser med rik utsmyckning.

Vidare till Söndagens vaktparad. Var så mycket folk där att jag först trodde att det var en ny demonstation. Var trångt så var svårt att se. Dock hade den här hunden bra sikt.

Sen dags för Starbucksfika. Om man ska döma från stickprovet på Starbucks så är Atenarnas nivå av barnuppfostran mycket låg, så någon lång fika blev det inte.

Dags för dagens andra begravningsplats, Kerameikos, som var daterad betydligt tidigare än den förra gravplatsen.

Vidare till Agroramuseet.

Sen gick vi upp på Filopapposkullen och tittade på det som påstås vara fängelset där Sokrates satt.

Sen var det dags för grekisk sallad och moussaka.

Dagens aktiviteter avslutades med ett besök på Akropolismuseet, ett nytt och fräscht museum.

Nu är fötterna lite trötta, men sinnena är på glatt humör  😉

Fullspäckad dag i Aten

2010,Aten, Grekland,Mars 2010,Resebloggar | Saturday March 6 2010 19:36 | Comments (2)

Idag var en fullspäckad dag. Var på gående fot mellan kl 08 till 19, med bara små pauser för lunch (souvlaki), fika på Starbucks (Tazo Chai tea latte, mums!) och förtärande av en take-away gyros på en bänk på ett torg.

Aten är helt klart en fascinerande stad, är få städer som man så tydligt känner historiens vingslag på.

Dessutom så var det 20 grader och sol fram till eftermiddagen, så var verkligen en härlig dag på alla sätt 🙂 .

Dagen började med en promenad till Atens agora.

Härligt vårigt med sol, blommor och fågelsång 🙂 !

Gick längs den stora promenadvägen till Akropolis. Här hann Lena med ett besök på ett juvelmuseum, medan jag tog igen mig i solen. Ångrade mig dock lite sen att jag inte hängde på då smyckena tydligen hade haft tema  molekylärbiologi, med smycken i form av mitokondrier, DNA etc.

Sen gick vi vidare till Akropolis, mäktigt!

Därefter gick vi till Zeus-templet.

Sen gick vi till Plaka och åt lunch och kollade lite i affärer.

Gick sen vidare till Anafiotika, ett område med gammaldags bebyggnad.

Sen gick vi till Vindarnas torn.

Fikade på Starbucks, följt av titt på tre kyrkor.

Efter det gick vi till Syntagma, och tittade på lite fynd från utgrävningar som ställdes ut i tunnelbanestationen där. Tunnelbanesystemet i Aten verkar förresten vara mycket fräscht (hade tänkt testa det igår).

Passerade lyxhotellet Grande Bretagne som var glassigt, Atens glassigaste antar jag.

Sågpå  parlamentet, och tänkte gå in i National-trädgården, men den var stängd. Passerade dock vaktbytet då vi gick runt trädgården, det såg rätt så komiskt ut.

Sen gick vi igenom en annan park med många statyer och fina byggnader. Duvorna gillade också statyerna.

Efter det blev det gyros, inhandlande av mat och sen hem. Hann med en hel del tycker jag 🙂 . Och fick MYCKET motion.

Next Page »