Hemma igen

Så var jag hemma igen efter en lång hemresa via ett stopp i München.

På torsdagskvällen störtregnade och åskade det i Brixen. Så skönt, värmen blev lite drägligare.

Lämnade Brixen på Fredagskvällen.

Kom fram till München sent på kvällen, och övernattade nära stationen. Sen var det ett kvällsflyg hem på lördagen. Hade inte jättemkt lust att gå ut på stan på lördagen så fick jobbat av en del istället tills det var tid för utcheck. Efter det tog jag en liten promenad (trejde gången jag är där så jag börjar känna till stan). Det var jättemycket folk i rörelse, luften var fuktig och full med rök, och innestan såg ut som en byggarbetsplats, inte ens rådhuset skonades. Liiiite mysigare då vi var där på en decembervisit 2010. Men hursomhelst är de roligara Bayrarna – när man än är där ser man folk i full oktoberfestutstyrsel i form av lederhosen, hatt med fjäder och dirndl.

Sen tog jag mig till flygplatsen och flög hem. Så skönt att komma hem! Maken välkomnade på stationen, vi plockade upp en indisk takeaway, åt jordgubbar,babblade en massa och såg en bra fransk film “A happy event”.

Det var sista flygresan på ett tag. Konditionen att springa runt är iofs fortfarande ok, men 20 kg extra (10kg på mig och 10kg på ryggsäcken) och dessutom sommar gör att min gamla knäskada knarrar lite och att jag är konstant överhettad. Ljuvligt med lite svalare väder, ingen packning, och två fläktar här 🙂 .

 

Hem imorgon

Imorgon är det sista dagen på kursen, och efter det ska jag ta tåget till München, sova där, och sen åka hem dagen efter. Det ska bli skönt att komma hem, längtar efter darlingen och att komma hem i största allmänhet. Mitt tidigare starka driv för att komma iväg och resa har falnat en hel del på sistone och min entusiasm då jag reser är betydligt lägre. Om detta beror på att jag rest mycket de senaste 6-7 åren eller om det beror på graviditetshormoner/boningsinstinkt får jag väl vänta och se :p.

Trauttmansdorffs slottsträdgårdar

Så var det ledig eftermiddag där det arrangerades utflykt till Trauttmansdorffs slottsträdgårdar. Först var det stekhett, men sen kom molnen tack och lov så det blev en behaglig promenad i fina omgivningar.

Lite foton från Brixen

Mysig liten by. Och nästan helt motortrafikfritt i de inre delarna 🙂 .

Rapport

Så har jag varit ett dygn i Brixen. Kursen har varit bra, bra föreläsare, bra upplägg – ska nog få ut en hel del av den och är flitig och pluggar vidare på kvällarna. Dock har det varit fruktansvärt varmt. Det står iofs att det bara är ca 23 grader, antingen är det fel eller så är min värmereglering paj (kanske inte så konstigt nu med mina 10 extrakilon). Är väldigt kvavt också, då det sägs att det ska komma åska och störtregn. Gårdagsnatten var en pärs. Det saknas ac i rummet (dåligt på ett 4stjärningt hotell!) och rummet ligger högt upp, så det var jättevarmt. Alla deras fläktar var utlånade. Så för att svalka ner mig då jag sov så duschade jag iskallt, rullade runt i sängen så den blev blöt, och blötte ner en massa handdukar och hade som täcke :p. Idag hade de i alla fall en fläkt ledig så hoppas på bättring. Hade sett fram emot lite regn. Önskan om regn på en resa – nog har man fått ändrade prioriteringar :p .

Framme i Brixen

Så var jag framme på hotellrummet, efter 12 timmars resande. Man hade kunnat tro jag skulle till Kina, men nejdå, det var bara: tåg 1 – (helt galet långa köer på Kastrup) – flyg – tåg 2 – tåg 3 – buss 1 – tåg 4 – samt en promenad då det inte fanns ngn taxi. Olyckligtvis var det reparationsarbeten vid Brennerpasset så det blev mkt meck och förseningar där. Totalt har jag satt mina fötter i 5 olika länder idag!

Det har varit helt galet varmt också, så den här resan har tärt lite på en om man säger så. Men det verkar vara en mycket vacker by, och kursen ser ju lovande ut, så i slutändan hoppas jag att det är värt den strapatsrika resan 😉

Bressanone/Brixen

Då var det dags för sista jobbresan på ett tag (om man inte räknar min tur till Ystad i September), då det är dags att åka till Bressanone/Brixen i norra Italien (Dolomiterna) imorgon morgon. Ska gå på en kurs, som är mycket relevant för mig och som jag hoppas är bra, isåfall kommer den att ge mycket. Så det kommer bli full fokus i en vecka. Sen skadar det inte att resmålet verkar mycket vackert 🙂 . Jag var i Bolzano/Bozen som ligger i närheten (alla dessa dubbelnamn kommer ifrån att platserna egentligen är mer tyska än italienska) 2008, och tyckte det var bedårande vackert.