Posted on 1 Comment

Monsterbingo

Killarna brukar få spela dator/se på TV då de vaknar på morgonen, men i slutet av julledigheten blev det uppenbart att de blev lite väl trötta av detta (då de går upp så tidigt de bara kan, samt att de blir lite tokiga av att sitta länge vid skärm). Så på slutet av ledigheten var det skärmförbud på morgonen. Men vi kunde sova ut ändå, de skötte sig fint själva. Då jag kom ner en morgon så såg jag de båda spelande monsterbingo ihop 🙂 . Viktor har nu börjat läsa så smått så han plockar bingokorten och läser vad det står på dom.

Monster bingo (eller scary bingo som det egentligen heter) är en favorit härhemma. Jag köpte det då jag var i Sydney, så det var en julklapp 2019. Alla monster har namn, och även om Viktor kan nästan alla namn utantill så ljudar han ändå. Så här ser några ut:

Posted on 2 Comments

Utvecklingsdag

I måndags var det utvecklingsdag. Jag hade tagit ut en semesterdag så jag kunde vara hemma och hitta på något med Alfred. Dock fick jag en mammografitid 8.15 (är ju 40+ nu!), så det blev en tidig morgon i alla fall (och jag hade en tid att passa på morgonen! Ovant). När jag kom hem plockade jag upp Viktor för att lämna honom på förskolan, men det visade sig att även förskolan hade utvecklingsdag… Så det blev häng med båda killarna, och vi hade skoj 🙂 . Först spelade vi monsterbingo, sen satt Alfred med Lonpos och Viktor lekte, och sen begav vi oss till Skrylle.

Den obligatoriska pastasalladen och drycken 😉

Lite senare så var det fika igen – bokstavskex.

Efter denna fika så beslutade vi oss att gå runt dammen istället för ner dit. Plätsligt hörde vi sirener och en ambulans dök upp bredvid oss. De kom ut med en bår, men vbisste inte riktigt vart de skulle. Vi gick en tur, och sen då vi kom tillbaks till samma plats såg vi en massa blåljusklädda personer nere vid dammen som lutade sig över någon. De verkade dock inte ha så bråttom så det var nog inget urakut.

Avslutade med en stund på lekplatsen. Var ute i 3,5 timme ca.