May 18 2018

Våffelätare

Lena var på besök i början av maj, och killarna visade sig vara väldigt villiga att posa då hon tog foton. Så här är en drös foton från våffelätningen den dagen :


May 11 2018

Makens födelsedag!

Så har mannen i mitt liv fyllt år – jämt dessutom så nu är vi inne på olika årtionden. På själva födelsedagen hade lilla familjen firande härhemma. Det var en varm dag därav den lätta klädseln på folk 😉 .

Både Alfred och Viktor ville gärna hjälpa till med presenterna. Jag passade på att göra slut på lite julklappspapper 😉 .

Viktor var nyfiken på drickan.

Jag blev så nöjd att jag hittade en cognac från födelseåret 🙂 .

Tårta!

Tårta under attack!

Vackra blommor!

Vackra blommor!

Sen blev det bubbel på kvällen.

Del 2 på firandet – miniweekend – kommer senare!


May 6 2018

Kväll på IKEA

För ett tag sen så åkte vi till IKEA på kvällen, efter förskolan. En riktigt skoj kvällsutflykt tyckte killarna. Vi skulle kolla på säng till Viktor, men det slutade med att vi bara köpte ett sidostöd för hans öppna spjälsäng. Det blir kanske en våningssäng istället sen om något år då han är mindre vild (om vi inte bygger till ett extra rum). Sen köpte vi lite annat smått och gott som man alltid gör på IKEA.

Arrrr jo den där busiga ungen är min :p

Arrrr jo den där busiga ungen är min 2 :p

Åka vagn är kul

Sitta i vagnen är kul det med.

Men då man ser en hage så måste man bara av vagnen och hoppa.

Matdags. Köttbullarna gick hem. Sedan blev det glass. Blev lite fotobombade av okända personer i bakgrunden 😉 .

Barnavdelningen!

Killarna uppskattade verkligen att gå in i “rummen/lägenheterna” som de har på IKEA.


May 2 2018

På landet

Det var rätt så skönt att ha lite långhelg efter att varit på en så intensiv kurs och inte sett familjen. Vi var hemmavid någon dag och sen besökte vi landet.

Utefika. Sen serverades kanelbullar och muffins.

Fotbollslek!

Spelade yatzy på kvällen – Alfred var jätteduktig!


Apr 25 2018

Hemma med pappa

Jag är på kurs i veckan (internat), så killarna är hemma med Jimmy. Det verkar gå bra. Viktor har kollat bakom dörrar och sagt “Mama” men annars verkar han klara sig fint utan mig. Får se om han känner igen mig på fredag.

De har haft våffelmys på en vardag 🙂 . Alfred gillar det trots minen, han kan aldrig se normal ut på foton :p.


Apr 15 2018

Nova och Coop

Förra helgen var vi iväg på en liten shoppingtur. Det tycker killarna är kul för då kan de springa runt. Killarna fick även fika.

Alfred sippar ihärdigt på sin frapino, Viktor dricker  vatten, och maken ser sammanbiten ut.

Tanken var att killarna skulle dela på frapinon, men det tyckte inte Alfred var en bra idé och då blev även Viktor missnöjd. Sen fick Viktor en croissant, men han tyckte att den var roligare att smula sönder än att äta, så han förpassades till en barnstol. Maken ser mer nöjd ut nu :p .

Viktor med croissantsmulor. Pottfrisyren har kommit tillbaka från 90talet 😉 (fast jag tycker inte att det är en riktig pottfrisyr, då ska det ju vara halvsnaggat i nacken).

Det var någon typ av reklam-TV en bit bort som Alfred kollade på. Han pekade och sa “där är monstret” ungefär 73 gånger.

Viktor gillar kaffe. Som om han behövde mer energi :p .

Sen var det dags för Coop. Två killar som gillar att hänga på sidan av vagnen (påtal om Coop, använd ALDRIG deras hemkörning av mat. Om ni vill ha de saker ni beställt alltså :p ).


Apr 10 2018

Tur i Söderskog

I helgen var det äntligen dags för en vårdag!

Vi var ute och gick en runda i Söderskog i det fina vädret.

Vi väntar fortfarande på grönt på träden…

…men lite blommor hade börjat titta fram

Hinderbana i skogen för Liten…

…och för Stor!

Alla vill putta på barnvagnen.

Kurragömma.

I kojan.

Spännande med vattendrag.

Efter att ha gått en stor del av rundan fick Viktor sätta sig i vagnen. Alfred hade dock en massa spring kvar i benen.

 


Apr 8 2018

Popcorn

Förra veckan så var Lena på besök, och såg på film ihop med killarna (Insidan ut). Viktor fick för första gången stifta bekanskap med popcorn. Han tyckte att det var mycket roligt att hälla popcorn mellan olika skålar, som syns på golvet…


Mar 26 2018

Minidisco

På kvällarna så var det teater och sen minidisco. Det tyckte killarna var superkul. Alfred dansade på som bara den och Viktor, han sprang antingen runt och klättrade överallt i lokalen eller gungade till musiken. Efter minidiscot var det kramsession med Lollo och Bernie. Sen var det lite svårnattade killar efter detta :p .

Viktor och jag bak på dansgolvet

Alfred (i röd keps) dansar loss.

 


Mar 22 2018

Sjukstuga

En liten paus bland alla semesterinläggen för att beskriva vardagens realiteter. Denna veckan har det varit vab för hela slanten – det är nog influensan som kommit hit. Viktor blev sjuk i fredags kväll, och Alfred ringdes hem på måndagslunchen. Viktor var pigg och feberfri då jag var hemma med honom på måndagen, så jag lämnade honom på förskolan på tisdagen, men han kom i retur efter 2 timmar och sen kom febern tillbaks. Jag har varit lite sjuk själv, så har frivilligt tagit på mig allt vab. Det har varit två trötta killar, men det har samtidigt varit lite mysigt att de inte har varit hyperaktiva, för då kan man kramas och läsa böcker 😉 . Och så känns det lite som att vara föräldraledig igen, att man bara har världen som är här och nu. Det hade ju aldrig gått på mitt gamla jobb, jag hade ju haft en mailbox full med stress-mail och säkert fått endel sms också isåfall. Men mina nuvarande chefer lämnar mig helt i fred 🙂 . Jag är inte så förtjust i att vobba, föredrar att vabba framför vobba.

Även stora killen kan ligga i ens knä (han har på sig Viktors tröja).

Han vill helst inte ligga i sin säng på dagtid utan på soffan med oss i närheten.

Viktor vill sitta i knät hela tiden, även då jag äter.

Trötta grabbar.

Viktor kan själv ta tempen.