Kanelbullens dag

2019,Oktober 2019,Syskonen | Thursday October 10 2019 07:05 | Comments (0)

För ett tag sen var det kanelbullens dag. Viktor hade bakat (och ätit) kanelbullar på förskolan, vilket inte Alfred gjort på fritids. Detta upplevde Alfred som MYCKET orättvist. Jimmy försökte rätta till det genom att köpa med sig kanelbullar hem, men hur man än vred och vände på det tyckte Alfred ändå att Viktor fått mer kanelbullar. Rättvist ska det vara 😉 . Men jag tror ändå Alfred kompenserade bortfallet – Jimmy hade köpt ganska många bullar.

Hallands väderö

2019,Augusti 2019,Syskonen | Monday August 26 2019 06:37 | Comments (0)

Den enda större utflykten vi gjorde under veckan på landet var att ta en tur till Hallands Väderö. Det var många år sen som jag var där senast (mer än 10 år sen).

Första gången som killarna åker båt (om man inte räknar hjulångaren på High Chaparall).
Första anhalten var fyren.
Fikadags.
Sen gick vi vidare på en längre runda.
Fint konstverk som någon gjort innan oss.
Jag kom ihåg Ulagapskärret som fint, men nu raskade vi mest förbi det eftersom det var massor med myggor..
Dags för glass. Då mommo frågade Viktor hur det var på Hallands Väderö så sa han ” bra, jag fick colaglass” :p .

Rundan blev 5 km tillslut. Sen så badade vi, och efter det tog vi båten tillbaks.

Vecka i Torekov

2019,Augusti 2019,Syskonen | Sunday August 25 2019 07:24 | Comments (0)

Vi bodde på gården under en vecka i början av Augusti. Det var en skön vecka! Jag hade egentligen planerat upp en massa saker som vi skulle göra, men i slutändan hängde vi mest hemma där. Och skönt var det! Vädret var lite ostadigt, vilket nog bidrog till att det inte blev så många utflykter.

En hel del utefrukostar blev det. Så härligt med en stor tomt utan grannar några meter ifrån en som det är hemma…
Utelek.
Innelek.
Tittar på sommarlov. Ibland får det bli lite längre TV-stund så att vi vuxna kunde äta frukost utomhus i lugn och ro :p .
Någon kväll med ädla drycker fick vi till. Först i trädgården.
Och sen på balkongen.
Bjöd mommo och moffa på mat och spelade Bezzerwizzer. Viktor tyckte att det var ett roligt spel och hjälpte till att plocka brickor.
Och så bjöd Eva och Kjell oss på mat. Här kyler killarna ner fötterna efter att Alfred ramlat och slagit i foten.
Det kom en hel del regn. Galna regnoväder där det blev stora sjöar ute på åkern.
Men det blev även endel turer till stranden, om än rätt så korta. Här Ängelsbäck.
Och så Torekovs strand.
Grevie backar.
Obligatorisk fika. Vi gjorde flera turer till Grevie backar, och en gång fick jag inte med Festisarna, då blev det besvikelse…
Plockar björnbär.

Snogeholm

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday August 21 2019 08:00 | Comments (0)

En dag i Juli så var vi i Snogeholm, en klassiker sen förra sommaren som man kan läsa om här och här. Tyvärr så hade någon tagit vår badvik för att fiska, så det blev inget bad. Men vi gick en promenad istället.

Killarna är jätteduktiga på att gå. Ibland blir dock Viktor arg och strejkar.
Hittade en del björnbär och hallon.

Sen åkte vi iväg till en annan del av Snogeholms stövområde och gick. Det visade sig att de hade en bana där man skulle hitta djur (och skjuta på dom med pilbåge, men det hoppade vi över). Killarna skulle upp och klättra på de flesta djuren.

Avslutade på samma sätt som vi gjorde på förra årets turer, dvs köpte mat på Sibylla och åt den vid Vombsjön.

Vattenhallen

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Syskonen | Tuesday August 20 2019 07:06 | Comments (0)

En regnig dag då vi hade städning så åkte vi till Vattenhallen i Lund.

Går på känsel- och balansbanor.
Lekrummet
Inne i hjärnan i lekrummet.
Fick fart på pappan också.
Roligast var dammen.
Eller, kanske så var fiskarna roligast för Viktor.
Jättesåpbubbla
Elektronacceleration.

Slut

2019,Augusti 2019,Syskonen | Thursday August 15 2019 06:42 | Comments (0)

Arrr, då är min semester med dessa grabbar slut 🙁 . Har varit en härlig semester och jag är inte så sugen på att jobba och vara tillbaks i ekorrhjulet igen. Men men, i bästa fall kan man ju få sitta i tystnad nästan 8 timmar om dagen, det bästa med jobbet 😉 .

Men bara för att semestern är slut är inte blogginläggen om semestern slut! Jag ligger efter så de kommer nog att dyka upp under ett tag framöver.

Bad

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Syskonen | Sunday August 4 2019 06:16 | Comments (0)

Det har blivit en del bad i sommar!

Alfred och jag har varit på badet i Staffanstorp några gånger. Han blir bättre och bättre på att simma och mer och mer vattenvan 🙂 .

Man kommer inte undan glassinköp… Även om de inte tar kontanter där. Jag försökte öka Alfreds självständighet genom att ge honom en tjuga och säga åt honom
att handla själv (vilket han inte ville, men i valet att bli utan glass eller handla själv valde han ändå det sistnämnda). Dock kom han gråtande tillbaka efter en stund och sa att de inte tog kontanter. Dumt på ett sådant ställe tycker jag, man vill ju inte ge mobil eller VISAkort till barnen för att handla…

Viktor (eller hans far) har dock inte hängt med dit, utan badat i poolen därhemma (Viktor alltså, inte Jimmy).

Sen har vi även varit iväg hela familjen till stranden i Glimminge (den jättestora sandlådan, som Viktor kallar den för).

Bryggan ser lite konstig ut här.
De gillar att bygga dammar
Viktor är dock mer förtjust i icke-konstruktiv lek än vad Alfred är.

Trollskogen

2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday July 31 2019 06:56 | Comments (0)

Vi har varit på några turer till Trollskogen in Torna-Hällestad under semestern. Vacker plats!

Vresbokar
Stort träd!
Klättrar på allt
Picknick.
Äng.

Hallongården

2019,Juli 2019,Syskonen | Tuesday July 16 2019 08:54 | Comments (0)

Semestern har startat i en rasande fart, med resa och utflykter. Häromdagen kom Lena, och då åkte vi till Hallongården, precis som förra året. Denna gången fick även Viktor följa med. Det var väldans mycket folk som plockade hallon, och inte alls så många fina, mogna hallon som förra året, så det tog sin lilla tid.

I plockartagen.

Viktor var otippat duktig. Jag var lite orolig över att han skulle springa runt och välta ut folks lådor, men så var inte fallet: han hjälpte till att plocka och ville gärna hjälpa till att flytta korgen med hallon allteftersom vi flyttade oss i raden med hallon (vilket gjorde mig lite nervös, eftersom han är lite yvig i sina rörelser och då hade kunnat tappa ut allt). Vissa hallon han plockade var kanske lite ljusa men de kunde jag offra mig på och äta upp 😉 . Alfred var också superduktig på att plocka!

Lite senare så fick vi vara på en rätt så tom rad, och Viktor kommenderade Lena att hålla avståndet så att han kunde springa emellan oss. Jag tänkte att det var ju ändå ok att springa av sig lite då det inte var någon annan där. Jag reflekterade lite över hur långsamt det gick med att fylla bärlådorna då Viktor inte var med och plockade. Efter ett tag så råkade jag titta ner då Viktor sprang förbi, och då märkte jag vad han höll på med – han tog bär från min korg och sprang iväg och lade dom i Lenas korg! Och Lena, hon var ju rätt långt därifrån, så hon trodde att Viktor hade plockat bär från buskarna och hjälpt henne 😉 . Den lille busen – men gulligt att han delar med sig 🙂 ! Sen märkte jag att han även plockade från min korg och ville ge till okända människor (som tackade honom för hans goda gärning, men sa att han fick behålla sina bär själv). Så det blev ingen snabbplockning – jag tror att vi höll på i nästan 1,5 timme!

Efter plockandet så lekte de lite i omgivningarna.

Går aldrig att få båda att le och titta in i kameran.
Fast här i trädkojan så kollar ju båda in i kameran 🙂 .

Sen var det dags för fika. Det blev en liten födelsedagsfika för Lena i efterskott, där vi även framförde skönsång. Alfred ville hellre sjunga happy birthday än den svenska versionen, så det fick bli så.

Jag sa till killarna att de själv fick välja vad de ville ha för fika. Viktor ville prompt ha smoothie, som var det första han såg i kyldisken. Sen såg vi även en massa bakverk, men nejdå, det var smoothie han skulle ha. Alfred och Lena fick kladdkaka, jag tog en citroncheesecake och Viktor tog smoothien. Hur tror ni detta slutade? Det är bara att se en inzooming av fotot ovan…

Så jag fick smoothien… Viktor tog även en hel del av Alfreds vispgrädde. Sen så lämnade han iofs en liten bit till mig:

Men en skoj utflykt var det 🙂 ! Och det är ju inte så vanligt (tyvärr…) att killarna hjälper till med saker, så det blev jag extra glad över 🙂 . Kanske inte över hjälpen att äta upp bakverket (sådana saker är de gärna behjälpliga med), men över hjälpen med hallonplockandet 🙂 .

Kvällsutflykt i Söderskog

2019,Juli 2019,Juni 2019,Syskonen | Friday July 12 2019 06:57 | Comments (1)

Maken jobbade mycket innan semesterdags, så jag var hemma själv med kidsen på e.m/kväll. En kväll åkte vi till Söderskog. Killarna fick bokstavskex, eftersom man “ska” få bokstavskex på kvällsutflykter i Söderskog (baserat på att de fått det en gång 😉 ).

Next Page »