Hallongården

2019,Juli 2019,Syskonen | Tuesday July 16 2019 08:54 | Comments (0)

Semestern har startat i en rasande fart, med resa och utflykter. Häromdagen kom Lena, och då åkte vi till Hallongården, precis som förra året. Denna gången fick även Viktor följa med. Det var väldans mycket folk som plockade hallon, och inte alls så många fina, mogna hallon som förra året, så det tog sin lilla tid.

I plockartagen.

Viktor var otippat duktig. Jag var lite orolig över att han skulle springa runt och välta ut folks lådor, men så var inte fallet: han hjälpte till att plocka och ville gärna hjälpa till att flytta korgen med hallon allteftersom vi flyttade oss i raden med hallon (vilket gjorde mig lite nervös, eftersom han är lite yvig i sina rörelser och då hade kunnat tappa ut allt). Vissa hallon han plockade var kanske lite ljusa men de kunde jag offra mig på och äta upp 😉 . Alfred var också superduktig på att plocka!

Lite senare så fick vi vara på en rätt så tom rad, och Viktor kommenderade Lena att hålla avståndet så att han kunde springa emellan oss. Jag tänkte att det var ju ändå ok att springa av sig lite då det inte var någon annan där. Jag reflekterade lite över hur långsamt det gick med att fylla bärlådorna då Viktor inte var med och plockade. Efter ett tag så råkade jag titta ner då Viktor sprang förbi, och då märkte jag vad han höll på med – han tog bär från min korg och sprang iväg och lade dom i Lenas korg! Och Lena, hon var ju rätt långt därifrån, så hon trodde att Viktor hade plockat bär från buskarna och hjälpt henne 😉 . Den lille busen – men gulligt att han delar med sig 🙂 ! Sen märkte jag att han även plockade från min korg och ville ge till okända människor (som tackade honom för hans goda gärning, men sa att han fick behålla sina bär själv). Så det blev ingen snabbplockning – jag tror att vi höll på i nästan 1,5 timme!

Efter plockandet så lekte de lite i omgivningarna.

Går aldrig att få båda att le och titta in i kameran.
Fast här i trädkojan så kollar ju båda in i kameran 🙂 .

Sen var det dags för fika. Det blev en liten födelsedagsfika för Lena i efterskott, där vi även framförde skönsång. Alfred ville hellre sjunga happy birthday än den svenska versionen, så det fick bli så.

Jag sa till killarna att de själv fick välja vad de ville ha för fika. Viktor ville prompt ha smoothie, som var det första han såg i kyldisken. Sen såg vi även en massa bakverk, men nejdå, det var smoothie han skulle ha. Alfred och Lena fick kladdkaka, jag tog en citroncheesecake och Viktor tog smoothien. Hur tror ni detta slutade? Det är bara att se en inzooming av fotot ovan…

Så jag fick smoothien… Viktor tog även en hel del av Alfreds vispgrädde. Sen så lämnade han iofs en liten bit till mig:

Men en skoj utflykt var det 🙂 ! Och det är ju inte så vanligt (tyvärr…) att killarna hjälper till med saker, så det blev jag extra glad över 🙂 . Kanske inte över hjälpen att äta upp bakverket (sådana saker är de gärna behjälpliga med), men över hjälpen med hallonplockandet 🙂 .

Kvällsutflykt i Söderskog

2019,Juli 2019,Juni 2019,Syskonen | Friday July 12 2019 06:57 | Comments (1)

Maken jobbade mycket innan semesterdags, så jag var hemma själv med kidsen på e.m/kväll. En kväll åkte vi till Söderskog. Killarna fick bokstavskex, eftersom man “ska” få bokstavskex på kvällsutflykter i Söderskog (baserat på att de fått det en gång 😉 ).

Norrvikens trädgårdar

2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday July 10 2019 08:34 | Comments (1)

Under visiten på landet var vi återigen i Norrvikens trädgårdar.

Stora ytor att springa på.
Killarna hittade en robotgräsklippare. Då de gick närmre så snurrade den plötsligt och vände sig mot dom, varav Viktor trodde att den jagade honom och sprang därifrån i full fart. Sen ville han inte gå i närheten av några gräsklippare under resten av turen :p .
Klättring.
De hade barock-tema. Viktor pekade på tavlan och sa “De är nakenfisar!”
Vyn runt dammen med fiskarna fiskarna har jag en hel del foton på nu.
Rhododendronen hade blommat klart, men hortensian var på gång nu istället.
Ser ut som en labyrint, men var inte riktigt gjord som en labyrint.
En vattensnok!
På lekplatsen.
Alfred gungar HÖGT.
Traktorerna kom fram.
I sandlådan.
Klättrar.
Påfåglarna var ute nu, efter att ha suttit inomhus de senaste gångerna vi varit på Norrviken.
Köpte choklad i deras chokladaffär. Hutlösa priser – detta kostade 96 kr! (och var inte så gott – dock kan jag inte uttala mig om hur bilen och legogubben smakade.)

Semesterstart!

2019,Juli 2019,Syskonen | Saturday July 6 2019 12:10 | Comments (0)

Den fjärde juli så började semestern för min del. Maken hade mycket på jobbet så han fick lov att jobba veckan ut.

På torsdagen så var vi hemma tills 1 och väntade på en leverans som skulle komma mellan 10-13 (den kom 1315 då vi gett upp och redan var i bilen påväg att köra). Innan dess såg killarna fascinerat på bortforsling av en skylift som stått här ett tag (eftersom alla hus på vår länga fogats om).

Körde i ösregn med Ywonne (min elbil) till landet. Första gången jag kört själv med kidsen och den bilen, men det gick bra.

Morfar läser

På torsdagen var det riktigt busväder.

På fredagen var det dock fint väder och då begav vi oss till Norrvikens trädgårdar (fler bilder därifrån i ett senare inlägg). Alfred och jag spelade fotboll under den fina sommarkvällen. På lördagen var regnet tillbaks (men jag klagar inte, det behövs mer regn än förra sommaren, men det får gärna bli fint väder sen också 😉 ) och vi hälsade på Sigge, Milia och Maria, skoj 🙂 .

Nu har vi ätit lunch och det är dags för lördagsgodis och Sommarlov, sen kör vi tillbaks igen!

På tur med grabbarna

2019,Juni 2019,Syskonen | Wednesday June 12 2019 07:41 | Comments (0)

Var ute en sväng med killarna häromveckan, medan Jimmy roade sig på annat håll. Kom då på att det ju fanns i alla fall en fördel med vädret förra sommaren – det fanns inga myggor :p . Jag har hur många myggbett som helst nu. Killarna verkar ha klarat sig lite bättre.

Först var vi i Dalby Söderskog där killarna hittade en kanin.
De var mycket intresserade av kaninen, men den var inte så intresserad av oss :p
Däremot var flygfän intresserade av oss vilket gav Viktor panik. Alfred tog hans hand och gick med honom.
Så vi fick ta vår fika på Skrylle istället, utanför skogsområdet.
Lek på Naturum. Till stor glädje var ugglan i trädet tillbaks.
Kryper runt i tunneln.
Klättrar på djuren och utegymmar.
Utegym.
Lite mer fika.
Gungar.
Avslutade med vattenspridaren där hemma.

Läser godnattsaga för brorsan

2019,Juni 2019,Maj 2019,Syskonen | Monday June 10 2019 13:57 | Comments (1)

Då blir mammahjärtat varmt!

I kiosken

2019,Juni 2019,Maj 2019,Syskonen | Saturday June 8 2019 07:46 | Comments (2)

Då barnen blir äldre så kommer en ökad mängd med aktiviteter, och därmed ökade krav på föräldraenagemang. Nu stod vi i kiosen för fotbollen. Eller tja, Jimmy och Alfred stod där, medans jag lekte med Viktor på lekplatser. Det var ingen direkt rusning – det som kiosken sålde var mest korv till ungarna till papporna som stod där :p.

Korv till killarna. Sen gick Viktor in och sa till en av papporna som kokte korv att “det ska vara en till till mig”.

Kvällstur till Söderskog/Dalby Hage

2019,April 2019,Maj 2019,Syskonen | Monday May 6 2019 07:21 | Comments (0)

Vi hade några fina vårdagar nu i slutet av April, så då passade jag på att ta med killarna ut till Söderskog en kväll efter skola/förskola.

Hade med en muta 😉 .
Härlig kväll!
Spännande att klättra upp i ett jakttorn.
Fin utsikt över Dalby hage.

Botaniska trädgården

2019,April 2019,Maj 2019,Syskonen | Friday May 3 2019 06:14 | Comments (0)

Efter att vi varit och handlat på Nova och Coop så begav vi oss till Botan. Killarna tycker det är kul att vara där (och jag med!).

Balansera på trädstammar är alltid en favoritsysselsättning.
Gunga.
Jaga fåglar.

Och så lite foton på blommor och träd. Det var så fint där nu. Kan inte vänta tills jag ska flytta in i mitt nya kontor bredvid Botan i slutet av året!

Påsklovsweekend på landet

2019,April 2019,Syskonen | Sunday April 28 2019 07:11 | Comments (0)

Lite fler bilder från påsklovsweekenden på landet. Vi var även på Kjells 70årsfest på fredagen, men där missade jag helt att fota.

Alfred fångar pokemons vid Dagshög.
Kvällsfotboll.
Med domare,
Kvällstur upp till “berget”.
Viktor ropar “hej hej” till kaninerna.
Solen går ner. Viktor försöker fortfarande kommunicera med kaninerna.
På påskdagen så märkte vi att påskharen även varit i Slättaröd!
Handlade på Willys påvägen hem. Killarna fick ett infall att kramas ♥ .
Next Page »