Vårtecken

2022,Januari 2022 | Monday January 31 2022 08:26 | Comments (0)

Hemma med Viktor

2022,Januari 2022 | Sunday January 30 2022 08:17 | Comments (0)

Vi har haft Viktor hemma i lite över en vecka, eftersom förskolan vill att man är hemma med barnen om man kan nu i sjukfrånvarotider. Han pysslar med sitt – leker, bygger, möbleror och om kommer för att kramas då och då. Han gillar att gå hemma och skrota. Ibland har vi varit ute en sväng, som här i Skrylle:

Vi var även på en ny och rolig lekplats då vi hämtade mat i Staffanstorp.

Popcorn

2022,Januari 2022 | Saturday January 29 2022 08:04 | Comments (0)

Viktor gör hemmagjorda popcorn som han bjuder på. Jimmy kollade inte så noga så han slängde ett i munnen :p

Hestraviken

2022,Januari 2022 | Wednesday January 26 2022 21:37 | Comments (2)

Under julledigheten kom vi iväg på en mini-weekend, det har inte blivit mycket av den varan på sistone. Vi var på Hestraviken, där vi varit tidigare med barnen (som man kan läsa om här). Denna gången valde vi ett mindre rum med ett annat läge. När vi kom dit chillade vi.

Efter vi hade druckit bubbel och ätit frukt så gick jag in på toa, och upptäckte att de missat städa toaletten (bromsspår, fast ingen av oss varit där och tandkräm i vasken…). Gaaah! Hotellet tyckte att det var rätt pinsamt, men turligt nog hade vi bokat in en spa-timme då så de hade möjlighet att fixa till det (vi fick 500kr rabatt i slutändan).

Sen åt vi middag. Allt var jättegott, förutom fördrinken som var mousserad vitvinsglögg :p.

Dagen efter så passerade vi Stora Mosse nationalpark, där vi varit tidigare men då kunde vi inte gå så långt (den visiten kan man läsa om här). Nu passade vi på och gick 12 km!

På landet

2022,Januari 2022 | Monday January 24 2022 11:23 | Comments (1)

Vi var i gula huset några dagar under julledigheten.

Viktor hittade en gammal leksak hos päronen som gav stort nöje. Han hade en egen affär i den.
Lässtund.
Kul att läsa ihop 🙂 .
Lena kom förbi en dag. Vi spelade ElDorado, såg på Världens värsta sjukdomar, och läste böcker.
Jimmy lagade en stupränna.

Vintertur i Snogeholm

2021,2022,December 2021,Januari 2022 | Saturday January 15 2022 20:43 | Comments (0)

Dagen innan nyår gick vi en runda i Snogeholm.

De har lite konstinstallationer här och var.
Här brukar vi bada.
Här brukar Viktor klättra men nu fick han ha lite support då det var halt.
Vi förstod inte vad detta var för konstig sten. Här står “Talgoxe åt mellis här i Tisdags”
Men sen såg vi att det stod en annan sten i närhten där det stod “Här intog Kejsar Wilhelm II sin jaktfrukost 1899” så det var nog en paradi på denna sten :p

Årssammanfattning 2021

2022,Januari 2022 | Thursday January 13 2022 07:56 | Comments (2)

2021 blev ju med lite samma tema som förra året – corona (men tillslut kom det ju iaf ett vaccin). Men det har flutit på bra med hemmajobbande, och barnen gillar tempot på mornarna. De är inte förtjusta i mornar då vi väl ska iväg till jobbet :p . Vi tappande ändå tyvärr tempot på utflykter en hel del under året jämfört med 2020 så vi var inte iväg lika ofta, då det varit en del annat som dränerat energin. Men vi kom iväg på en del turer. Under sommaren var vi i Dalarna. Bl.a. var vi på Leksand sommarland, där vi hade en enorm tur med vädret (det var nog årets varmaste dagar). Det var nog en av våra roligaste utflykter – speciellt wipeout var jätteroligt.

Wipeout!
Klättrar
Det fanns stora hinderbanor

Under vår tur till Dalarna var vi även på Tomteland och gjorde utflykter i fin natur.

På sommaren var vi även två veckor på landet. Skönt att kunna röra sig ute!

Jimmy och jag var även iväg på en miniweekend (det var ett tag sen sist!). Vi var i Arild i Augusti. Då var vädret tvärtom jämfört med i Dalarna – det ÖSregnade. På kvällen var det dock uppehåll en stund.

Påtal om regn, så var årets regnigaste utflykt då vi var på Ivön – samma dag blev det en mängd med översvämningar i närheten.

Vi bodde även på ett mysigt B&B under sommaren. Alfred önskade sig tillbaka dit så vi var även där i oktober. Då plockade vi många kantareller.

Är i den fina trädgården och matar fiskar
Killarna gjorde keramikalster som vi hämtade upp under nästa besök.

I år kom vi även iväg på vår årliga hallonplockartur med Lena (som vi hoppade över förra året pga corona).

Vi var i Stockholm på dubbeldopshelg. Så längesen som vi såg farfar&co senast, och småttingarna hade vi inte träffat alls innan.

Riktig hotellfrukost – det var ett tag sen.

Alfred har börjat spela handbollsmatcher, det har han tyckt varit kul.

Och Viktor har haft bio-premiär.

Jobbet har varit helt ok tycker jag, stressivåerna har inte varit så höga som de var för ett antal år sedan. Jag var huvudansvarig för att organisera en konferens, som vi inte kunde veta om man fick ha på plats eller ej förrän i sista minuten. Men vi fick ha den på plats, och det var en rolig erfarenhet.

Som “vanligt” så har killarna vuxit massor under året. Viktor är duktig på att läsa och har mycket energi. Alfred gillar bollar, och är mycket utomhus och spelar fotboll/leker med kompisar. Ett visst skärmberoende finns, men vi jobbar på det.

Under 2020 sprang jag ingenting p.g.a hälsporre, men i år var jag igång igen. Jag mår så bra av att kunna springa, och det är skönt att känna att man har en bra kondition. Detta året kom jag över 500 km (2019 saknades det kanske 20 km till 500km-målet, skadade hälen precis på slutet…) och är mycket nöjd med utveckligen 🙂 (springer oftast mer än 1 mil, och ändå i hyggligt tempo), så håll tummarna för att jag är skadefri 2022! Alfred sprang dock snabbare än mig i maj på 5k, vilket var coolt 🙂 ! Men nu tror jag inte han hade gjort det haha 😉 .

Min förra krönika avslutades såhär: “Sen har corona och ytterliggare en process ökat stressnivåerna rätt rejält, så det är väl min enda önskan för 2021: att corona och den andra processen ska vara slut. Önsketänkande kanske i båda fallen. Sen hoppas jag såklart på en bra skörd i min trädgård”.

Japp, det var önsketänkande i båda fallen. Men rädgårdsskörden var ganska bra – vissa skördar var över förväntan (Katjaäpplen, hallon, hybridblåbärsbuske 1, svarta vinbär, smulton växte till sig) och vissa under förväntan (hybridäppelträdet, hybridblåbärsbuske, 2röda vinbär, björnbär och så fick jordgubbarna svamp el dylikt). Nu är trädgården nog full och det finns inte plats att odla så mycket mer…

Vad önskar jag av 2022? Ja, det får väl bli en repris på förra årets önskan. Och det hade varit roligt att kunna komma ut och resa lite mer.

Mål för 2022? Det hade varit kul att springa ett halvmaratonlopp – det var ju snart 20 år sen sist. Men i alla fall ett mil-lopp. För jobbet är målet att säkra finansiering/en hållbar postiion för en längre tid. Och kommer vi att ha beställt en granitskiva till köket och/eller fixat extra vägg/rum på ovanvåningen (tanken finns, men inte handlingen)? Time will tell. Men det som är störst med nästa år är att en kille börjar i skolan, och en annan kille byter skola till mellanstadiet 💓

Pulka

2021,2022,December 2021,Januari 2022 | Tuesday January 11 2022 20:33 | Comments (0)

Strax efter jul så var det lite snö, så då var vi iväg på en pulkatur med Jonathan och Emma.

Gott Nytt År!

Uncategorized | Sunday January 2 2022 06:48 | Comments (0)

Önskar er ett Gott 2022!

Här var det en regnig och för årstiden varm dag (8 grader). Vi lagade mat tillsammans hela familjen, och jag fick mycket hjälp av killarna 🙂 .

Vi saknade delar på vår spritspåse så det blev inte världens vackraste pommes duchesse, men goda blev dom 🙂 .
Mina älsklingar!
Det blev inte mycket foto på maten. Förrätten var vitlöksräkor för oss/tunnbrödsrullar för barnen, huvudrätten var ryggbiff och pommes duchesse, och efterrätten var pannacotta med bär.
Killarna hjälpte till att duka fint.

Vi såg på lite nyårsfiranden världen runt, sen så såg killarna film och jag och Jimmy gjorde årssammanfattningar. Vi var lite förkylda och trötta, så kreativiteten var inte på topp. Killarna däremot var pigga och höll sig uppe till 12-slaget. Det var dimmigt, men det gick att se en del ändå.