Archive for the Category ◊ Januari 2011 ◊

Author:
• Monday, January 31st, 2011

Idag  är det dags att bege sig till Bryssel, för det sista mötet inom EU-projektet jag jobbar inom innan det går i graven. Lite tråkigt, det har varit ett mycket givande projekt, mötena har varit lärorika och jag har lärt känna många trevliga människor. Men många av samarbetena kommer att fortsätta efter detta, så helt finito är det ju inte.

Tidsschemat är väldigt tajt, så det blir nog inte så mycket sightseeing. Hade egentligen tänkt stanna lite längre och bli guidad runt av min kompis som bor i Bryssel, men hon är i Florida för tillfället (istället för att guida mig i Bryssel, pffft 😉 ). Så får sköta sightseeingen själv de timmarna som blir över till detta. Har varit i Bryssel som snabbast för 20 år sen (jisses, nu känner även jag mig lite gammal då det är sådana tidsintervall man refererar till!) så lite har jag sett, men en uppdatering är ju på sin plats.

Manneken Pis, en av de mest kända symbolerna för Bryssel. Kommer ihåg att han var iklädd uniform då jag var där för 20 år sen.

Author:
• Sunday, January 30th, 2011

Sitter och meckar med mina foton i Lightroom. Upptäckte att det fanns en förinställning som på ett enda klick mjukar upp diverse ojämnheter typ som i sminkreklam.  Betydligt enklare på dator än IRL :p .

Före s/v

Efter s/v

Före färg

Efter färg

Author:
• Saturday, January 29th, 2011

Om 9 månader ska vi lämna kalla höst-Sverige i lite mer än 2 veckor för att se

och förhoppningsvis

och förhoppningsvis även migrationen

och sen även

d.v.s Tanzaniasafari samt Zanzibar.

Lääääääääääääääääääängtar!!!!

Author:
• Friday, January 28th, 2011

Har nyss kommit inom dörren, och det känns extra härligt med fredag 🙂 ! Har haft en mkt busy vecka, men jag fick skickat iväg båda mina ansökningar idag så det känns skönt. Ansökningarna var roliga att skriva, men hu vad jag inte gillar att fylla i blanketter, följa detaljerade instruktioner och skicka in papperskopior på diverse saker – får bara sån noja att jag missat något! Men nu hoppas jag att dom kommer att gilla någon av mina ansökningar 🙂 .

Dessutom har jag precis blivit klar med en annan grej som visade sig bli ett litet projekt i sig också. Jag gillar att vara klar med saker. Speciellt på fredagskvällar 😉 .

Category: 2011, Januari 2011  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Thursday, January 27th, 2011

Såhär blev mitt nya hår. Känns lite annorlunda men kul med lite förändringar 🙂 .

Category: 2011, Januari 2011  | Tags:  | 3 Comments
Author:
• Wednesday, January 26th, 2011

Inte samma kropp och ansikte dock, men ganska exakt samma hårfärg sedan dagens besök hos frissan.

Category: 2011, Januari 2011  | One Comment
Author:
• Saturday, January 22nd, 2011

Det var hur längesedan som helst som jag styrketränade, så i torsdags fick benen sig en omgång, och i fredags fick rygg och armar sig en omgång. Eftersom mitt motto här i livet är “allt eller inget”, så blev det “allt” som gällde här. Pust!

Sen var jag  på middag hos en kollega. Hennes 3-åriga dotter hade, av någon outgrundlig anledning (jag saknar ju helt förmåga att prata barnspråk, gulligulla, puttinutta och dylikt), valt ut mig till kvällens favorit-lekkamrat, så det var ju ett träningspass i sig… Ett tips till småbarnsföräldrar är att om en småtting anfaller en rakt framifrån då man sitter på golvet, så är det väldigt effektivt att göra situps då man har vederbörande fastklamrad på sig – gosh vilken träningsvärk jag fick av detta (och uppenbarligen var det även väldigt underhållande för både det fastklamrade barnet och övriga som var med på middagen…). Sen gick jag även med på att vara häst, och övergång från fyrbent till tvåbent häst kändes i benmusklerna kan jag säga.

Så, summa summarum, nu är jag halvt sängliggande av träningsvärk – känner mig som jag är 93 år :p .

Category: 2011, Januari 2011  | Tags:  | One Comment
Author:
• Monday, January 17th, 2011

Så har jag slutligen fått papper på att jag nu är anställd som forskare istället för doktorand 🙂 . Visserligen är titeln biträdande forskare, men ändå forskare 😉 . Har varit mycket att göra på den nya tjänsten, men det har generellt sett varit roligare och självständigare uppgifter så det gör inget. Och med ett lite bättre lönekuvert känner man sig ju också  mer motiverad att jobba på mer 🙂 . Sen har jag 31 semesterdagar per år att vila ut mig på om det blir för mycket jobbande. Extra bonus är dessutom att man som disputerad slipper man vara med i städgrupperna som städar kyl, frys och lunchrum 😉 .

Category: 2011, Januari 2011  | Tags:  | 2 Comments
Author:
• Thursday, January 13th, 2011

Igår fick vi vår hemmagjorda fotobok som vi beställt ifrån Blurb. Blev mycket nöjda med resultatet, rekommenderar att beställa där 🙂 och kul att ha ens digitalfoton i en bok. Nu blev det inte alls lika fint då man fotade boken, men men. Så nu ska jag göra böcker av alla våra resor, så nu har jag knappast några fritidsproblem 😉 .

Author:
• Tuesday, January 11th, 2011

Har fortfarande inte fått rätt på mina sömnrubbningar, så sömnskulden känns av rätt mycket. Har varit allmänt groggy med en syntetisk, sömnbrist-inducerad pms den senaste tiden. Nu är jag hemma, har satt mig i soffan och ska snart se en töntig film och frossa i saltlakrits och inte göra något vettigt ikväll. Gött – att inte ha några saker som man måste göra på ens fritid är verkligen livskvalitet för mig. Hur socialt inkorrekt och slött det än låter 😉 .

Category: 2011, Januari 2011  | 2 Comments