Viktors födelsedag

2021,Augusti 2021,Viktor,Viktor fyller år | Wednesday August 18 2021 14:38 | Comments (0)

Viktor firade sin födelsedag fredagen den 13e – men det var ingen otursdag utan han hade en fin dag 🙂 .

Sjöng skönsånger för en trött kille. Vi fick sjunga 2 ggr för han vaknade inte förrän vi sjungit klart och ruskat om honom 😉 .
Lite groggy kille får kanelgiffel och saft.
Nu har han vaknat till lite och brorsan är med 🙂 . Brorsorna Bonnabränna 😉 .
Assisterar med tårtan hos Mommo och Moffa.
Jag köpte lokala hallon och björnbär som var mycket goda 🙂 . Sommartårta till en sommarkille 🙂
Ännu mera skönsång!
Full fart!
Entusiastisk kille som öppnar presenter 🙂 .

Sen så blev det bad, pizza, och besök hos Kjell och Eva med present och godis.

En fin födelsedag 🙂

Viktor 5 år!

2021,Augusti 2021,Viktor,Viktor fyller år | Friday August 13 2021 07:06 | Comments (1)

Idag blir vår lille gullunge 5 år! Jag läste hans 4-årssammanfattning här, och den stämmer faktiskt till punkt och pricka även ett år senare!

Viktor är en aktiv och glad kille, som är mycket kelen och gillar att krypa upp i famnen och gosa. Han är en emotionell kille som har nära till sina känslor. Han säger att han tycker om att vara hemma med oss, för då kan man gosa massor. Han älskar sina gosedjur, speciellt hajjis, pandis, sköldis, Mamsi och Monkey. Han är även världsmästare i att dra fram saker och stöka ner 😉 .

Viktors 4-årsdag

2020,Augusti 2020,Viktor,Viktor fyller år | Wednesday August 19 2020 20:09 | Comments (2)

Under en av semesterns sista dagar så fyllde Viktor 4! Det var en varm och solig dag (till skillnad från för 4 år sedan).

Frukost i Dalby – Proviva, mommos kanelbulle och skönsång.
Och såklart ljusutblåsning!
Sen hämtade vi upp en tårta i Dalby och åkte vidare till landet. Viktor var nöjd över tårtan!
Sen var det presentutdelning!
Viktor öppnar en present som vi har lagt i en kartong Budweiser…
…då han öppnat den reser han sig upp….
…”Den är ju till Pappa” säger han och ger den till Jimmy 😉 .
Farfar och Torni har alltid stora spännande paket 🙂 !
Det låg grejor till Alfred i paketet också 🙂 (och godis till båda).
Leker med leksakerna.
Sen blev det tältande.
Och vår lille stjärna badade i havet dagen efter, och sen åkte vi hem igen.

Viktor 4 år

2020,Augusti 2020,Viktor,Viktor fyller år | Thursday August 13 2020 08:36 | Comments (1)

Stort grattis till vår goe Viktor som blir 4 idag!

Viktor är en kille som alltid är i farten och gillar att undersöka saker. En del saker råkar gå sönder, medans andra saker får nya spännande former, sammanfogas med andra föremål eller har fått helt nya användningsområden eller förvaringsplatser. Han är mycket verbal och vill gärna sammanfatta och förklara saker/tvprogram etc., företrädelsevis med start med orden “faktiskt” eller “alltså”. Och som synes på bilden så tycker han mycket om att klättra i träd, och han tycker även mycket om sin spindelmannen-hoodie som han har på sig. Vi älskar dig så mycket vårt lille troll ❤ !

Födelsedagen

2019,Augusti 2019,Viktor,Viktor fyller år | Monday September 2 2019 08:23 | Comments (0)

Viktor firade sin födelsedag ett tag innan det egentligen var dags, men visst hade vi riktigt firande även på själva födelsedagen.

Bakning av tårta (samt provsmakning).
Sång och tårta. Alfred hade en stor tröja som han höll på att vifta med hela tiden så det blev lite lustiga foton.
Viktor blåser ut ljusen medan Jimmy håller ner Alfreds tröja.
Sedan är det paketöppning av Farfars och Tornis paket som kom via post.
En lyftkran!
Bygger.
Leker (full fokus!)

Viktors 3-årsfest

Viktor firade sin 3-årsdag rätt så lång tid i förskott (4 augusti), när det var som mest praktiskt.

En tröja det står 3 på för 3-åringen, och fina chinos.
Har verkligen lärt sig hur man öppnar paket nu!
Fast storebror hjälper gärna till ändå.
Paw Patrolmasken var populär.
Väntan på kakor och tårta.

Viktor 3 år

2019,Augusti 2019,Viktor,Viktor fyller år | Tuesday August 13 2019 05:44 | Comments (0)

Grattis till vår minsting som fyller 3 år idag! Fast han har känts som en 3-åring rätt så länge, både till storleken och sättet, och eftersom han hade släktfesten den 4e Augusti (på min beräknade förlossningsdag!) så känns det som att det var ett tag sen som han fyllde år. Men det är alltså idag 🙂 !

Han är en härlig och glad kille, som dock kan vara rätt mycket 3-åring med rejäla utbrott. Han har t.ex. lärt sig att skrika för att försöka få som han vill (men det funkar inte härhemma!).

Han är en aktiv kille som kan gå en halvmil (minst) och hålla högt tempo en hel dag. Nu på semestern härhemma har han inte sovit något lunchsov alls (förutom då han somnat under bilturer någon enstaka gång). Han är pratglad och meningarna flyter på – det känns som han behärskar svenskan flytande och kan hur många ord som helst. Han är nyfiken och vill veta mer om saker och ting (ibland genom att undersöka dom så att dom går sönder :p). Och nu så börjar han snart på storbarnsgruppen på förskolan.

Han är en kelen kille som gärna vill kramas och mysa 🙂 , och han gillar att leka. Gärna med traktorer (fortfarande en favorit!), grävmaskin, bärgningsbil, saker som har vinschar, m.m, men också gärna med köksredskap. Oftast hittar man saker där man inte förväntar sig dom, t.ex. om man ska ta en tesil, så ligger det små leksaker i den. Samtidigt så försvinner många saker, för att sedan hittas på de mest konstiga platser :p. Han använder fortfarande nappar, och dom kan man hitta lite här och var. Det kommer bli svårt med avvänjningen… Han får bara napp då han ska sova, men då vill han ha tre stycken, och det är hans skatter. Han gillar sagoläsning då han ska sova. Favoriter just nu är Halvans polisbåt och Ambulansen. Han gillar också att se på TV/platta, och favoriter där nu är Grizzly och lämlarna och Zorro.

Han dricker fortfarande välling på nätterna (efter att slutat en period så började han plötsligt med det igen :/), vilket vi hoppas att han snart kan sluta med. Han har varit utan blöja på dagen i ett halvår, och snart hoppas vi att nattblöjan försvinner också (eftersom han ofta kommer upp på natten och säger att han måste gå på toa). Och napparna, det kommer ju bli intressant att avsluta det… Men det känns som många av bebis-sakerna är påväg att avslutas (skönt!). För nu är han ju “stora killen”, som han brukar säga 😉 (och han har även passerat 1 meter)

Födelsedagsfest

2018,Augusti 2018,Viktor,Viktor fyller år | Wednesday August 15 2018 08:59 | Comments (2)

Viktor hade en liten födelsedagsfest i hönshuset två dagar innan hans riktiga födelsedag.

En fena på att öppna presenter!

Det blev många traktorer. Här är “traktor släp”.

Mera traktor.

Här fanns också en traktor!

Glad över sin fest!

Tårta och kakor. T.h. en god moussetårta från konditori, vilket gick under namnet “fintårtan” 😉 .

Duktig på att blåsa!

Fiskedamm. Då det blev få barn som kom så fick även de vuxna fiska.

Lek efter festen.

 

 

 

Viktor 2 år!

2018,Augusti 2018,Viktor,Viktor fyller år | Monday August 13 2018 06:20 | Comments (2)

Grattis till min minsting som fyller 2 idag! Han föddes den 13e Augusti 2016 (under dagens sista timme) efter att vi väntat lääänge på honom (beräknat datum var 4 Augusti). Det fick ju en att tro att han var en seg liten sak, men nu har vi insett att han absolut inte är det :p . Tvärtom är han en kille med en hög energinivå. Helt vild! Han klättrar, hoppar och springer. Tyvärr håller han även på med knäppheter som att säga “skalla” och så skallar han någon eller något…(vet inte vart det kommer från, har aldrig sett Alfred göra det).

Han pratar på som bara den, och säger meningar med 2-3 ord. Populära ord nu är “bort” (då man interfererar med hans roliga sysslor), “dansa” (efter en skärmsläckare som Jimmy har där en gubbe dansar om man trycker på honom) “traktor” (det klart vanligaste ordet – han äääälskar traktorer, och påpekar alltid då man ser en), “mommo” (hans favorit, nämns alltid t.ex. då han ser en röd bil).

Viktor i Mommos knä. Han matade mommo med tårta 😉 .

Han har även lärt sig ordet “min” (traktor min) som används ofta. Då han är hungrig säger han “äta mat”. “Favoritmat är korv – han kan äta otroliga mängder.

“Napp” är också ett vanligt ord. Han är fortfarande lika beroende och blir helt manisk om han skulle se napp-samlingen. Han leker mycket med sina nappar, som nedan.

Brorsan är hans bästa polare, även om de kivas mycket nu så är Alfred idolen.

Andra ord som används flitigt är “stoooor” och “myyycket”.

Viktor älskar att vara utomhus! Han är fascinerad av små djur – det är mycket “imse”, och djuren får gärna gå på hans arm. Ibland lyfter han upp insekterna och visar (det går oftast inte så bra för insekterna då…).

Tyvärr har han även blivit lite mer mobiljunkie nu efter ovannända “dansa” och annat man har visat honom då man varit iväg och nöden varit en tvungen. Och så gillar han att se på sommarlov (börjar morgonen med att säga “sommarlov”). Men oftast är det som sagt full fart, alltid påväg någonstans!

Grattis min lille 2-åring!

Viktors födelsedag

2017,Augusti 2017,Viktor,Viktor fyller år | Monday August 14 2017 07:09 | Comments (0)

Viktor och jag vaknade på morgonen av att Alfred kom in i vårt sovrum (han sover i morfars sovrum) och kramade Viktor och sa “grattis på 1-årsdagen”. Fina storebrorsan 🙂 !

På förmiddagen så öppnades presenter från oss och från nära som bor långt borta. Viktor förstod inte riktigt konceptet så Alfred fick assistera i öppnandet. Alfred var förtjust i presenterna så det lektes för fullt.

Presentöppning

Viktor var dock mer intresserad av pappret…

…och av persiennerna

Leker ihop. Det var många ljudliga presenter i år.

Då Viktor behändigt nog fyllde år på en söndag och vi dessutom var på landet just då, så hade vi ett partaj på eftermiddagen med släktingarna som var i närheten. Full rulle!

Hemmagjord sommartårta till sommarbarnet

Viktor fick på sig partystassen, men den satt lite tajt.

Även här fick han assistans i presentöppningen

Förpackningarna var populära här också

Viktor gillade tårtan 🙂 . 

Efter tårtan fick det bli klädbyte. Kidsen hade fullt upp med att leka med presenterna.

Lite trött

Gör lite yoga

Piggnade till lite efter yogan

Lite mer yoga

Next Page »