Aug 14 2017

Viktors födelsedag

Viktor och jag vaknade på morgonen av att Alfred kom in i vårt sovrum (han sover i morfars sovrum) och kramade Viktor och sa “grattis på 1-årsdagen”. Fina storebrorsan 🙂 !

På förmiddagen så öppnades presenter från oss och från nära som bor långt borta. Viktor förstod inte riktigt konceptet så Alfred fick assistera i öppnandet. Alfred var förtjust i presenterna så det lektes för fullt.

Presentöppning

Viktor var dock mer intresserad av pappret…

…och av persiennerna

Leker ihop. Det var många ljudliga presenter i år.

Då Viktor behändigt nog fyllde år på en söndag och vi dessutom var på landet just då, så hade vi ett partaj på eftermiddagen med släktingarna som var i närheten. Full rulle!

Hemmagjord sommartårta till sommarbarnet

Viktor fick på sig partystassen, men den satt lite tajt.

Även här fick han assistans i presentöppningen

Förpackningarna var populära här också

Viktor gillade tårtan 🙂 . 

Efter tårtan fick det bli klädbyte. Kidsen hade fullt upp med att leka med presenterna.

Lite trött

Gör lite yoga

Piggnade till lite efter yogan

Lite mer yoga


Aug 13 2017

Viktor 1 år!

Tänk att vår lille kille fyller 1 år idag, så snabbt tiden går! Det sa bara swush och så var bebistiden över. Det gick kanske lite väl snabbt det där – det känns som det har varit det snabbaste året i mitt liv.

Viktor går och klättrar för fullt nu. Han är överallt, och vill klättra och pilla på ALLT. Helst vill han vara ute i trädgården och röra sig (många av mina växter har fått sätta livet till).

Här dricker han vatten i trädgården. Han dricker mycket och han gillar Jimmys flaska.

Han har ett hett temperament och han säger till om han inte är nöjd. Han låter som en fågel – en mycket högljudd variant. Har man inte hört honom innan tror man att han håller på att klämma sig i något, men det är hans standardläte :p . Vi kommer få hörselnedsättningar…Men han har även börjat uttrycka sig lite grann i tal: “Määä” är då han vill ha mer mat, “nam nam nam” då maten är god, “mamma” och “babba” säger han också, och “titta” och “titta där”.

Han gillar att flytta saker. Bl.a. att “posta” saker, dvs lägga saker i håligheter eller lägga saker över grinden. Och så river han ut allt som finns i kökslådorna :p . Och att flyttas runt av Alfred är kul, i stolar eller förvaringslådor.

Snart är det dags för 1årskontroll på BVC så man får en uppdatering på längd och vikt. Men han väger ca 14 kg. Han äter ändå inte så vansinnigt mycket, men han ammar ju endel också (enbart kväll/natt, samt dagtid på utflykter ibland). Han vill äta själv. Jag har gett upp med barn-gröten, den ratar och kladdar han bara med, men de flesta barnmatsburkar funkar fint 🙂 . Här är han i ätartagen – han är rätt van att äta ute nu också (d.v.s. på restauranger – att äta utomhus har det inte blivit mycket av denna sommaren…):

Så idag blir det 1årspartaj med släktingarna som bor i närheten 🙂 .