Aug 15 2018

Födelsedagsfest

Viktor hade en liten födelsedagsfest i hönshuset två dagar innan hans riktiga födelsedag.

En fena på att öppna presenter!

Det blev många traktorer. Här är “traktor släp”.

Mera traktor.

Här fanns också en traktor!

Glad över sin fest!

Tårta och kakor. T.h. en god moussetårta från konditori, vilket gick under namnet “fintårtan” 😉 .

Duktig på att blåsa!

Fiskedamm. Då det blev få barn som kom så fick även de vuxna fiska.

Lek efter festen.

 

 

 


Aug 13 2018

Viktor 2 år!

Grattis till min minsting som fyller 2 idag! Han föddes den 13e Augusti 2016 (under dagens sista timme) efter att vi väntat lääänge på honom (beräknat datum var 4 Augusti). Det fick ju en att tro att han var en seg liten sak, men nu har vi insett att han absolut inte är det :p . Tvärtom är han en kille med en hög energinivå. Helt vild! Han klättrar, hoppar och springer. Tyvärr håller han även på med knäppheter som att säga “skalla” och så skallar han någon eller något…(vet inte vart det kommer från, har aldrig sett Alfred göra det).

Han pratar på som bara den, och säger meningar med 2-3 ord. Populära ord nu är “bort” (då man interfererar med hans roliga sysslor), “dansa” (efter en skärmsläckare som Jimmy har där en gubbe dansar om man trycker på honom) “traktor” (det klart vanligaste ordet – han äääälskar traktorer, och påpekar alltid då man ser en), “mommo” (hans favorit, nämns alltid t.ex. då han ser en röd bil).

Viktor i Mommos knä. Han matade mommo med tårta 😉 .

Han har även lärt sig ordet “min” (traktor min) som används ofta. Då han är hungrig säger han “äta mat”. “Favoritmat är korv – han kan äta otroliga mängder.

“Napp” är också ett vanligt ord. Han är fortfarande lika beroende och blir helt manisk om han skulle se napp-samlingen. Han leker mycket med sina nappar, som nedan.

Brorsan är hans bästa polare, även om de kivas mycket nu så är Alfred idolen.

Andra ord som används flitigt är “stoooor” och “myyycket”.

Viktor älskar att vara utomhus! Han är fascinerad av små djur – det är mycket “imse”, och djuren får gärna gå på hans arm. Ibland lyfter han upp insekterna och visar (det går oftast inte så bra för insekterna då…).

Tyvärr har han även blivit lite mer mobiljunkie nu efter ovannända “dansa” och annat man har visat honom då man varit iväg och nöden varit en tvungen. Och så gillar han att se på sommarlov (börjar morgonen med att säga “sommarlov”). Men oftast är det som sagt full fart, alltid påväg någonstans!

Grattis min lille 2-åring!


Aug 14 2017

Viktors födelsedag

Viktor och jag vaknade på morgonen av att Alfred kom in i vårt sovrum (han sover i morfars sovrum) och kramade Viktor och sa “grattis på 1-årsdagen”. Fina storebrorsan 🙂 !

På förmiddagen så öppnades presenter från oss och från nära som bor långt borta. Viktor förstod inte riktigt konceptet så Alfred fick assistera i öppnandet. Alfred var förtjust i presenterna så det lektes för fullt.

Presentöppning

Viktor var dock mer intresserad av pappret…

…och av persiennerna

Leker ihop. Det var många ljudliga presenter i år.

Då Viktor behändigt nog fyllde år på en söndag och vi dessutom var på landet just då, så hade vi ett partaj på eftermiddagen med släktingarna som var i närheten. Full rulle!

Hemmagjord sommartårta till sommarbarnet

Viktor fick på sig partystassen, men den satt lite tajt.

Även här fick han assistans i presentöppningen

Förpackningarna var populära här också

Viktor gillade tårtan 🙂 . 

Efter tårtan fick det bli klädbyte. Kidsen hade fullt upp med att leka med presenterna.

Lite trött

Gör lite yoga

Piggnade till lite efter yogan

Lite mer yoga


Aug 13 2017

Viktor 1 år!

Tänk att vår lille kille fyller 1 år idag, så snabbt tiden går! Det sa bara swush och så var bebistiden över. Det gick kanske lite väl snabbt det där – det känns som det har varit det snabbaste året i mitt liv.

Viktor går och klättrar för fullt nu. Han är överallt, och vill klättra och pilla på ALLT. Helst vill han vara ute i trädgården och röra sig (många av mina växter har fått sätta livet till).

Här dricker han vatten i trädgården. Han dricker mycket och han gillar Jimmys flaska.

Han har ett hett temperament och han säger till om han inte är nöjd. Han låter som en fågel – en mycket högljudd variant. Har man inte hört honom innan tror man att han håller på att klämma sig i något, men det är hans standardläte :p . Vi kommer få hörselnedsättningar…Men han har även börjat uttrycka sig lite grann i tal: “Määä” är då han vill ha mer mat, “nam nam nam” då maten är god, “mamma” och “babba” säger han också, och “titta” och “titta där”.

Han gillar att flytta saker. Bl.a. att “posta” saker, dvs lägga saker i håligheter eller lägga saker över grinden. Och så river han ut allt som finns i kökslådorna :p . Och att flyttas runt av Alfred är kul, i stolar eller förvaringslådor.

Snart är det dags för 1årskontroll på BVC så man får en uppdatering på längd och vikt. Men han väger ca 14 kg. Han äter ändå inte så vansinnigt mycket, men han ammar ju endel också (enbart kväll/natt, samt dagtid på utflykter ibland). Han vill äta själv. Jag har gett upp med barn-gröten, den ratar och kladdar han bara med, men de flesta barnmatsburkar funkar fint 🙂 . Här är han i ätartagen – han är rätt van att äta ute nu också (d.v.s. på restauranger – att äta utomhus har det inte blivit mycket av denna sommaren…):

Så idag blir det 1årspartaj med släktingarna som bor i närheten 🙂 .