Posted on Leave a comment

Skidåkning

Har kollat lite då och då på skidåkarna på VM och beundrat vilken kondis och styrka de måste ha. Min respekt ökade ytterligare idag efter att jag provat på gymmets nytillskott SkiErg, som imiterar stakningen i klassisk stil. Jobbigt! Imorgon blir det säkert träningsvärk i alla möjliga muskler. Men det kändes som en mycket allsidig träning, rekommenderas (på mitt gym om man har tur och det enda exemplaret som finns på gymmet är ledigt)!

Jag körde på i 3 km, ojoj vad stark man måste vara om man ska palla 50 km (även om det ju inte är stakning hela tiden då) och då i ett ansenligt högre tempo.

Posted on 2 Comments

Fredag

Yay, Fredag! Efterlängtad är du, efter en arbetsvecka med långa dagar och ett visst mått frustration. Idag ska jag sluta i bra tid, 4 eller så hoppas jag (det blev t.o.m. 10 i 4!), och sen ha en hel-helg i sunka-hemma-stil, var ett tag sen sist. När man passerat 30 får man dessutom lov att säga att man tycker det är skönt med sunka-hemma-helger har jag hört 😉 .

Posted on 2 Comments

2010

2010 har varit klart bättre än 2009 🙂 . Ett år då vi båda verkligen haft fullt upp, men upplevt och lärt oss mycket!

Året största händelse för mig personligen var att jag skrev en avhandling och disputerade. Är jättenöjd med disputationsdagen 🙂 . Jag hade lagt ner mycket tid på min avhandling, men under disputationen kände jag att det verkligen var värt det, för det var faktiskt väldigt roligt att sitta där och diskutera avhandlingen och känna att man hade ganska bra koll 🙂 . Och festen tyckte jag var superskoj, och vilka fina tal jag fick där 🙂 ! Sen var även känslan att vara klar med det hela väldigt skön, en så stor lättnad, och nu kan man jobba på ett annat sätt då man inte har detta framför sig. Men ja, mindre jobb blev det kanske inte direkt…

Väntar på att försvara min avhandling

Även maken blev under året klar med ett stort projekt som tog mycket tid, så 2010 gick mycket åt att bli klar med stora projekt. Så helst inga stora projekt 2011 – hellre många mindre projekt istället.

Innan året började trodde jag inte det skulle bli så mycket resande p.g.a. detta , men jodå 🙂 .

Har varit i 8 huvudstäder i år: Paris, Rom (plus då Vatican city), Aten, Budapest, Victoria (Seychellerna), Köpenhamn, Stockholm. Ok, de två sista besöker jag iofs så gott som varje år så de räknas inte riktigt.

Jobbresor jag varit på i år är Seychellerna, Aten, Göteborg (2 ggr), München, Kuopio samt spahotell i Danmark. Jag älskar det med mitt jobb, att det är en del resande 🙂 !

Glädjande har jag varit  med maken på många resor: Paris, Rom, Budapest, München/Garmisch-Parteinkirschen, cykelsemester i Blekinge och en tur  till Norrland. Sen har jag rest med maken och päronen en sväng till Öland också, samt en massa olika platser runtom i Skåne och Halland.

Resorna har varit härliga, och har fått med mig en mängd intryck och erfarenheter hem. Har fräschat upp kunskaperna i geografi och historia rejält efter dessa resor, men även fått bättre kunskaper om djur och natur, teknik och religion.

Någon hund blev det inte under året, och ärligt talat tror jag detta dröjer länge. Däremot har jag åkt hundsläde vilket var härligt 🙂 !

Vi köpte även en bil, vilket var lite otippat. En Audi A6 som vi kallar Ådi. Störtskön bil, även om det var en del strul i början då bilfirman hade gjort en dålig hjulinställing.

Annars känns det som tiden verkligen har flugit detta året – har inte alls hängt med och har varit flera månader efter mentalt. Den annars ganska tråkiga tiden runt oktober/november/december sa bara schwooooosh!

Posted on Leave a comment

Gott nytt år

Gott nytt år 🙂 !

Iofs har ungarna här i Malmö smällt raketer hela dagarna ända sen juldagen, så raketbiten känns det som man redan kan :p. Fast själva nyår tycker jag alltid är en härlig dag, även om halva sista dagen på denna nyårsafton försvann eftersom jag inte kom upp ur sängen förrän strax efter lunchtid. Men snart blir det god mat och god champagne och årssammanfattningar 🙂 .

Årets nyårslöften blir nog att fortsätta med saker och ting jag har gjort under jul-ledigheten som har gjort att jag känt mig väldigt relaxad, mer relaxad än jag känt mig på flera år 🙂 . Lite skumma nyårslöften kanske, men ändå.

1) Inte se min fritid som en resurs man kan klämma in mer jobbande på (kanske lätt att säga då man väl är ledig, men ska iaf försöka att bara se det så periodvis…).

2) Inte återregistrera mig på facebook – är så skönt att vara offline, även om man känner sig lite bortkopplad ibland så överväger klart fördelarna.

Posted on Leave a comment

24

Nu har jag sett klart sista säsongen av världens bästa TV-serie – 24 – som vi har intensivkollat på några kvällar i rad nu. Himla synd att den ska läggas ner, för den är grymt spännande, och sista säsongen var inget undantag. Jag är rätt svårflörtad då det gäller serier, men det är kul då man är hooked på en spännande serie. Gosh, i någon av mina nästa liv ska jag bli data analyst inom någon typ av underrättelseverksamhet! Det ska Jimmy med bli så då syns vi nog igen i nästa liv 😉 – hoppas bara att det är jag som får bli boss, haha.

Posted on 4 Comments

Julen

Har haft softa dagar runt jul 🙂

* Möblerat om och städat lägenheten (ok, det faller kanske inte inom kategorin soft, men fint blev det!)

* Besök av Päron 22-25 dec

* Mumsig ostbricka (Stilton, rödkitt, getost, Gruyere),vin, prat

* Långpromenad på julafton, inspekterande ett snötäckt Malmö och konst i Triangelns station

* Lagom lång julklappssession med fina presenter

* Mycket julmat

* Schäslongen med en bok (första skönlitterära boken jag hunnit med på över ett halvår)

*Schäslongen med Blurb (fotoalbums-program)

* Schäslongen surfande safari-resa

* Schäslongen kollande filmer och 24

* Sippat en god champagnedrink

* Sippat mängder grönt te

* Julsånger (mest Frank Sinatra, min favorit)

* relaxat massor 🙂

Posted on 2 Comments

Juldagsshopping

Maken min, känd för att vara en morgontröttis, satte klockan på 06.15 på juldagen och pulsade iväg till Värnhem för att ta en buss till Mediamarkt, som ligger en bra bit ifrån oss. Väl framme strax efter halv 8 ringlade sig en 100m lång kö framför affären. Han ställde sig i kön, som byggdes på ytterligare tills affären öppnade vid 8, och när klockan slog 8 så gick han med raska steg till kameraavdelningen och tog DEN kameralinsen – den enda av sitt slag som fanns kvar i affären – som han skulle köpa. Sen åkte han hem igen till sin fru som fortfarande sov gott. Eftersom kameralinsen var allt annat än billig, och MM hade 20% rea på allt, så var den tidiga morgonen väl värt det. Och hans fru tycker det är trevligt hon med eftersom maken nu är mycket lätt att övertala att följa med på safari, då det är ett perfekt tillfälle för linsen att visa vad den går för 😉